Genre: Actie / Thriller
Geregisseerd door: Kevin Smith
Met onder meer: Michael Angarano, John Goodman en Michael Parks
Plot Red State
"Fear God."
Drie scholieren stuiten op een online-advertentie van een wat oudere vrouw die een gangbang wil organiseren. Wat begint als een jongensfantasie eindigt in een ware nachtmerrie als ze tegenover de extremistische predikant Abin Cooper komen te staan, die er z'n eigen dodelijke agenda op nahoudt.
Pastor Abin Cooper
Deputy Pete
Harry, the Tactical Agent
Macmanus
Interessante mislukking.
De mensen die vonden Smith eens wat anders moest doen worden op hun wenken bedient met Red State.
Er zitten nog wel lange dialogen en monologen in. Maar het nerd gehalte is weg evenals het volgen van een doelloos groepje twintigers. Ook visueel wil Smith meer doen. Leuke snorrycam beelden. Het maakte me ook best blij. Althans dan hebben we het over het eerste deel van de film. Smith wil het wiel ook weer niet meteen opnieuw uitvinden. Maar het was tot op dat moment best een aardige horror.
Totdat Smith waarschijnlijk dacht "ik wil toch wel het wiel opnieuw uitvinden" en hij 180 graden draait. Goodman komt erbij en er word een soort oorlogsfilm waar alle geloofwaardigheid door de plee word gespoeld en het genre horror verdwijnt. De aanklacht die Smith kennelijk wil maken richting geloof fanatici en de Amerikaanse regering is extreem slap. En waarom het nodig was is me nog steeds een raadsel. Het einde gaat dan ook nog eens nergens over en we hebben een typisch geval van een regisseur met teveel vrijheid. Het script lijkt nooit goed door een ander gelezen en niemand durfde of wou Smith wijzen op de zwaktes.
2 sterren.
Leuk, Smith is er weer.
Na het dramatische Zack & Miri had ik Smith zo goed als afgeschreven, met dit project wint hij weer een deel van m'n respect terug. Niet alleen door de film zelf, maar de opzet (funding en distributie) errond is in ieder geval ook lovenswaardig.
De film mag er verder ook best zijn. Er zijn wel wat problemen met het tempo hier en daar. De speech in het begin is té langdradig en sommige dialogen zijn wat te pocherig (ala laat ik hier eens een coole dialoog neerpoten), maar de rest van de film is aardig cool.
Intro is wat saai, het eerste deel kon best wat peper gebruiken, maar het wordt interessant wanneer de eerste agent bij het kerkje aankomt. Smith maakt goed gebruik van de soundtrack om de spanning op te bouwen, daarna laat hij het eigenlijk niet meer los tot de echte finale.
De film wordt een stuk beter wanneer Goodman erbij komt. Smith mag dan beweren dat het een humorloze horror is maar de rol van Goodman en kompanen is toch wel droogkomisch en cynisch.
Het eerste einde mag er ook zijn, de dialoogfinale achteraf vond ik een beetje nutteloos en haalt het tempo weer uit de film. Smith moet het vooral hebben van een slimme soundtrack, wat harde beelden en een snoeiend tempo in het middendeel. Jammer dat de intro en outro wat saaier zijn.
Verder een gewaagd projectje dat best wat meer waardering verdient.
nognooit
Aardige cynische horror/thriller.
Kevin Smith die wat anders uitprobeert, dat werd hoogtijd.
Want na Clerks heeft hij met vrijwel elke film het zelfde truukje herhaald. Daarnaast waren films als Jay and Silent Bob Strike Back, Jersey Girl en Zack and Miri Make A Porno ook niet echt meer boeiend en de laatste twee niet eens meer grappig.
Met volledige controle over de film heeft Smith hier iets interessants.
Visueel is het heel anders, grauwe kleuren, gebruik van snorricam en eindelijk ook geen Star Wars grappen meer. Sterker nog, de humor is beduidend naar de achtergrond verschoven. Dat betekent niet dat het weg is, maar het uit zich meer in cynisme en absurdisme.
Het siert de film wel.
Toch struikel ik ook over de té lange speech in het begin en het tweede deel dat een veel te lange droge saaie schietpartij is.
Jammer. Eigenlijk had iemand even heel kritisch naar het script moeten kijken, want er zit hier een hoop gemiste kansen in.
De film voelt daarom eigenlijk ook niet helemaal 'af'. Toch is dit zeker de moeite waard om te zien, over het algemeen prima acteerwerk en aardig verhaal.
Jonkster
Erg fijn filmpje.
Doordat de film steeds nieuwe wegen inslaat wordt het nergens saai en werd ik als kijker steeds aangenaam verrast, los van het verloop van het verhaal een interessante mix van verschillende genres die de film een eigen smoel geven.
Had verder totaal geen last van het 'door sommige als laks bestempelde' script, integendeel. Doordat zaken net anders lopen dan je ze tegenkomt in veel andere films vond ik dit zelfs realistischer overkomen. De squad evenals de sektelieden laten allemaal steken vallen, lijkt me niet heel raar in zo'n intense situatie. Komt op mij iig realistischer over dan wat wordt voorgeschoteld in tig andere films met zogenaamde doordachte scripts waarbij de hoofdpersonages zich overal doorheenworstelen tot het einde van de film.
Dikke 4*
dutchtuga
Goede film, die echter nergens echt wil overtuigen. Het uitgangspunt is intrigerend en de dialogen ijzersterk. Ik ben denk ik een van de weinigen die helemaal meeging in die speech in het begin. Sterk personage. Helaas worden we warm gemaakt voor weinig. De manier waarop die homo sterft deed me vrij weinig en wat er daarna volgt hebben we al vaker gezien. De film lijkt een boost te krijgen met de entree van Goodman, maar helaas blijft dit voornamelijk bij een hoop wapengekletter. Met de intrede van die sirenes (geweldig sound-design!) dacht ik dat de film weer zijn weg terug zou vinden, maar ook hier wil het maar niet losbarsten. Erg jammer, want Red State lijkt alles in zich te hebben om en beklemmende film te worden. Weer eens wat anders dan de gemiddelde James-film, maar deze koers mag hij blijven volgen. Wat bijschaven en er kan daadwerkelijk een ijzersterke horror uitkomen.
RickZ
Dit is geen horror, meer een actiefilm met wat thriller-sfeer.
Het begon wat traag en leek richting de zoveelste B-film horrorslasher te gaan. Bijna afgehaakt bij die veel te lange preek van opa.
Daarna, zegmaar vanaf dat John Goodman (prima acteerwerk van hem!) zich er mee gaat bemoeien, wordt het wel beter: stevige schietactie, nice kills, een lekkere shootout dus. Dat brengt de film toch naar een voldoende nivo, ondanks de slechte start dus, en dankzij John Goodman.
Opmerkelijke film van regisseur Smith, met name door het voor hem nogal atypische onderwerp, daar we hem toch vooral kennen van een grote reeks platvloerse komedies. Ondanks het radicaal andere onderwerp is het platvloerse helaas ook ditmaal aanwezig, vooral in de benadering van de personages en het gebruik van geweld. Iedereen is of stupide of gedraagt zich stupide, waardoor het geheel al snel niet meer serieus te nemen is. Best jammer, want her en der zijn er wel wat effectieve scenes en vooral qua camerawerk, nooit het sterkste punt van Smith, is de boel er flink op vooruitgegaan. Troef van de film is de prima rol van Michael Parks als de maffe Cooper. Verder is het allemaal buitensporig gewelddadig en zo subtiel als een mokerslag. Een krappe 6!
Uitstekende film met als thema godsdienst waanzin en dat is de ergste horror die je maar kunt bedenken , enge hele enge mensen. Melissa Leo als Sara met pruik is te eng voor woorden en speelt haar rol met verve. Ook voormalig tv-ster Kyle Gallner heeft nu een reputatie als gewaardeerd acteur.
SaNDuTjE
Verrassend geslaagde mix van satire, actie en drama.
De voornamelijke goeie rollen (Goodman, Leo), gewelddadige haast absurde scenes en vooral een groep gestoorde geesten maken dit tot een film met meerdere gezichten. De preek van Cooper in het begin is sterk in beeld gebracht en lijkt de perfecte opmaat tot een mooie climax (die achteraf helaas wat teleurstelt) die alles behalve saai is. Cooper speelt overigens ook een behoorlijk sterke rol als de geschifte predikant die je met z'n opvattingen het licht in z'n ogen niet gunt.
Het meest verontrustende van alles is dit soort radicale Christenen in combinatie met de hoeveelheid vuurkracht helaas bestaan in (met name) landen als Amerika. Gelukkig zorgt Goodman voor de perfecte hoeveelheid aan cynisme en satirische dialogen om de film voor mij tot zeer aangename verrassing te maken.
JacoBaco
Een film over fundamentalistische, maar vooral radicale Christenen. Helaas, ze bestaan ja en het schijnt zelfs dat ze alleen maar toenemen. Met name in de VS en ze zijn of kunnen zeer gevaarlijk zijn. Het gaat heel subtiel en voor je er erg in hebt, maak je deel uit van een sekte en ben je in het ergste geval compleet gehersenspoeld.
Een korte film dit. Naar mijn idee duurde het maar 85 min. Het is tevens wel een beetje een wisselvallige film geworden die soms wat grimmig aandoet, maar ook net zo makkelijk omschakeld naar een wat meer zorgeloze sfeer. Het is verre van horror en het thriller-gedeelte doet het daarom veel beter. Maar er is ook actie aanwezig in de film.
John Goodman en Michael Parks stelen volledig de show. Michael Parks is erg overtuigend als geobsedeerde predikant. De preek (waar ik echt iedereen over hoor) duurt inderdaad vrij lang, maar ik vind dit verre van storend. Erg interessant zelfs en is vooral van toegevoegde waarde. John Goodman speelt de opgefokte politieagent en doet dit grandioos.
Goed, een film die niet echt schokkend is. Ook niet voor een Christen als ik. Ik geef altijd maar het meest simpele voorbeeld. Als voetbalsupporter mag je je best schamen voor hooligans, want met voetbal puur als spelletje is helemaal niets mis. Nou, als Christen mag je je uiteraard best schamen voor deze radicale Christenen. Misbruik kom je overal tegen. Er zitten wat goede verrassende wendingen in de film. Dat met de bazuinen (hoewel Goodman dit verklaard) vind ik eigenlijk heel toepasselijk en goed gevonden. Je kan het ergens toch ook wel weer zien als divine intervention of waar andere het hier over hebben, gewoon de deus ex machina.
Prima film.
TinkerTex
Komedieregisseur Kevin Smith maakt nu een moderne horrorfilm. Het resultaat is aardig, omdat de vette actie veel goedmaakt. Wat minder is, is de ongewoon rommelige vertelstructuur die van de hak op de tak blijkt te gaan.
Ergens wel vermakelijk, maar qua inhoud hebben we het allemaal wel eens eerder gezien.
blurp194
Verrassende film.
Met indrukwekkend acteerwerk, bijvoorbeeld de preek van Michael Parks vind ik bijzonder. En ik hoop maar dat dat inderdaad een hele acteerprestatie van hem was, en dat wat hij speelt heel ver van hem af staat. John Goodman speelt ook goed, en een heel andere rol dan we van hem gewend zijn.
En natuurlijk is de film vooral bedoeld als aanklacht. Maar waartegen? Niet alleen tegen de extremistische gelovigen, maar zeker ook tegen de politie. En misschien wel de hele maatschappij. Dat maakt wel dat de film erg realistisch op me overkomt, maar het is ook wat lastig om de boodschap mee te nemen.
-Casper
Ik weet niet goed wat ik ervan moet vinden.
Zojuist de film gekeken, zag hem liggen en had geen idee waar die over ging, gewoon afgespeeld.
Hierdoor drong het ook pas laat door waar ze naar toe wilden.
De film was verrassend maar het einde vond ik tegenvallen. Op het einde zijn bepaalde dingen niet realistisch (daar ga ik tenminste vanuit) en word op het einde naar mijn idee nog een beetje tijd gevuld met wat onzin.
Leuke film om eens te kijken, vond het geen tijdverspilling. Denk echter niet dat ik deze film nog een keer zal kijken.
jipt
Lekker spannend en geweldadig filmpje. Met een enorm spannend eerste half uur en een actievol laatste uur. Bijzonder tof verhaaltje dat goed is geregisseerd en snel is neergezet. Geweldig gespeeld ook, vooral de christelijke sekteleider was enorm eng, en John Goodman ook goed. De film schakelt gemakkelijk van hoofdpersoon naar hoofdpersoon en laat ze dan ook weer zonder enkel moeite vallen. Scherp geschreven met lekkere zwarte humor, vergelijking met Tarantino is zeker op z'n plek.
Helemaal mijn ding, helaas duurde het erg kort. Wel een dikke 4*
Elineloves
Verrassing!
Lage verwachten, maar toch zeer meegevallen. Vanaf het begin al een aardige sfeer, beetje oppervlakkig maar niet té. Eigenlijk gaat het al vrij snel mis, wanneer de jongens eenmaal gevangen zijn komt er een hoop religieus geneuzel wat naar mijn gevoel soms net iets te lang duurde, maar enfin. Toch een paar aardige wendingen in het verhaal. Goede dosis actie, af en toe wat vreemde humor maar daar hou ik wel van.
Leuk om Kyle Gallner weer eens te zien, had ook gehoopt dat zijn personage het zou overleven, maar helaas.
Al met al bleef de spanning wel aanwezig, en bleef ik nieuwsgierig hoe het nou af zou lopen, de 'terroristen' vs. de politie.
Vervroegd pensioen.
Deze favoriet van tovenaar Tarantino is dat hoogstwaarschijnlijk niet alleen vanwege de snedige en doldwaze dialogen, die hijzelf ook graag in zijn films verwerkt. Het verschuiven tussen de genres werkt ook wonderwel, wanneer dit griezelig beginnende werk na een goede spanningsopbouw wat luchtiger vermaak begint te bieden. Volgens regisseur Smith zelf is dit zijn voorlaatste film, voor hij vervroegd met pensioen gaat. Dit doet echter smaken naar meer..
Zeer goed.
Leuke film, met een apart sfeertje en lastig om in een genre te plaatsen.
Het begint allemaal vrij serieus en heftig en best wel eng zelfs. Na de iets te lange preek van de predikant komt de film langzaam op gang. het middenstuk bevat een hoop actie, om vervolgens weer traag te eindigen.
Of het zo bedoeld is of niet weet niet, maar ik heb ook wel een paar keer hard moeten lachen. Die sekteleider zelf, een paar van die hulpjes, die onnozele sheriff en Goodman zelf. Ook de dialogen zijn goed geschreven en maken de film de moeite waard. Het acteerwerk is prima. Goodman en Leo doen het prima, maar vooral de sekteleider is sterk en weet een enorme dreiging uit te stralen.
Ja een verrassend leuke film dit en een prima mix van diverse genres.
Insignificance
Veelzijdig filmpje dat een aantal scherpe bochten neemt. Aanvankelijk met wat moeite, maar er valt uiteindelijk wel in mee te gaan. Begin is alleraardigst waar een geweldige Michael Parks een iets te lange monoloog redt. Alsof Smith z'n publiek daar wat plaagt, iets dat later enkele malen terugkomt.
De kille, rauwe horror krijgt vanaf Goodman's entree een wending met nog wel wat harde momenten, maar ook zwarte humor. Daarna slaat het zelfs hele andere wegen in. Gedurfd en ook best geinig, zeker die geluidsmuur. Het belooft nog een scherp toetje, maar ook daar doet Smith het anders.
Chainsaw
Ben niet per sé een groot fan van Kevin Smith, maar toen ik hoorde dat hij zich met een horrorfilm ging bezighouden, was mijn interesse toch wel gewekt. Verder heb ik niets van zijn latere werk gezien (hij schijnt volgens velen de laatste jaren de weg een beetje kwijt te zijn), maar ik vond Red State in ieder geval een erg aangenaam filmpje. Het plot is klein en simpel, evenals de uitvoering. Maar het is juist die minimalistische aanpak die goed werkt. Verder leuke rollen voor John Goodman en Stephen Root, hoewel de show toch wordt gestolen door Michael Parks. Kan me zo even geen andere rol van deze man herinneren, maar in Red State speelt ie een zeer sterke rol. En die toffe stem van hem werkt ook zeker bevorderlijk.
3,5 sterren.
doctari
Kevin Smith probeert een serieuze film te maken en faalt jammerlijk.
Want hoewel het uitgangspunt interessant is, Michael Parks een goede acteerprestatie levert, en er een paar goede schokmomenten in zitten, is "Red State" een uiterst matig gemaakt rommeltje.
De film wil vooral veel te veel zeggen en veel te veel zijnen dat in minder dan anderhalf uur. De film weet niet of het een serieus drama wil zijn of een lompe actiefilm, en het gevolg is dat het als geen van beide werkt.
De actie is eerlijk gezegd stomvervelend en totaal niet interessant, de karakters zijn onsympathiek en karikaturaal en het plot is af en toe totaal ridicuul bijvoorbeeld wanneer de ATF schijnbaar zomaar besluit om iedereen uit te moorden.
Te midden van deze chaos wordt ook nog gepoogd een paar politieke boodschappen over te brengen maar dit gebeurt zo onbeholpen dat het weinig impact heeft.
Number23
Kevin, Kevin, Kevin toch. Wat heb je nu weer gemaakt?? Het idee is zeer aardig en ik ben altijd wel te porren voor films waar religie een beetje aangepakt wordt. Ook de rollen worden leuk bezet met o.a. Parks als getikte pastoor en Goodman als ATF-supervisor. Jammer dat die verschrikkelijke Melissa Leo meedoet, een film krijgt het moeilijk zodra ik haar in beeld zie. Zelfs The Fighter leed eronder. Wat me ook erg stoorde aan de film was het feit dat aan sommige dingen een te abrupt einde kwam. Wellicht onvoorspelbaar, maar te makkelijk in mijn ogen. De humor is ook niet talrijk en ik weet dat ik dat niet perse moet verwachten omdat Smith regisseert, maar in deze film, met dit onderwerp, had dat best gemogen.
filmamator
Hoe verzinnen ze het toch?
Het verhaal lijkt heel simpel. Keer op keer denk je te weten hoe het verhaal zich verder ontwikkeld. Maar dan, uit het niets.. BAM! En je zat verkeerd. Het onrealistische, maar originele, verloop van het verhaal draagt ook een bepaalde kracht uit. Je denkt je vast te kunnen kleven aan een personage. Mee te kunnen leven met zijn/haar situatie. Maar niets blijkt minder waar te zijn. Daaraan moet je gedurende de film aan leren wennen.
Verder leverde de cast goed werk af. Sfeer was ten slotte ook lekker zoals je het verwacht.
Geen verwachtingen hebben bij deze film. Gewoon kijken.
El ralpho
Niet voor hokjes denkers
Men pakt een aantal genres, gooit ze in de blender en men krijgt Red state als eindresultaat. Niet je standaard type film dus als deze lijkt te starten als een B-horror flick, maar uiteindelijk een veel luchtiger eindresultaat krijgt als de kijker een aantal actie scene's voorgeschoteld krijgt.
Deze scene's zien er goed verzorgd uit en zijn een welkome afwisseling in de verhaallijn. Sterker nog, ze doen de film alleen maar goed! Zonder deze scene's zou de film namelijk weinig genietbaar zijn geweest. Redelijke scene's worden afgewisseld met te lange nietszeggende shots en dialogen die veel te langdradig en nietszeggend zijn. Ik ben zelf geen Tarantino fan, maar kan wel begrijpen waarom de film hem juist zo aanspreekt. Smith poogt namelijk dezelfde richting uit te gaan, maar zelfs als niet-fan kon ik gemakkelijk zien dat het niveau van de dialogen ver onder die van Tarantino liggen.
Wat uiteindelijk over blijft zijn dus een aantal aardige scene's die echter niet goed genoeg zijn om de film naar een voldoende te tillen.
Goeie film over een religieus fanatieke familie die drie jongens gijzelen. Het geheel komt wel wat onevenwichtig over, maar hierdoor komt de film soms verrassend goed uit de hoek. Gewelddadig, cynisch en hier en daar ook redelijk scherp mbt de Amerikaanse aanpak tegen terrorisme. Een film met geen good-guys. Verder is de casting ook dik in orde.
K. V.
'k vond deze wel te pruimen. De film had iets, dat het boeiend bleef om te kijken. De religieuze preek neemt wel een grote hap van het verhaal, maar echt storend werd het niet. De cast was niet slecht en ondanks dat het een simpele verhaal was, weet het toch te boeien.
'k heb me er alvast mee vermaakt en dit is nog steeds het belangrijkste bij dit soort films.
jarno1975 (moderator series)
Simpel just shit his pants
Een bijzondere film die halverwege een goede, gewelddadige wending krijgt. Helaas viel het einde me wat tegen (het was ineens over). Goodman kan me altijd wel bekoren en ook in deze film zette hij weer een sterke rol weg. Het camerawerk waar hier over geklaagd werd stoorde me allerminst. Vanwege het wat abrupte einde een halve ster eraf, maar 3* is hier zeker op zijn plaats.
The One Ring
Fijne genremix van Kevin Smith, waarmee hij bewijst toch meer te kunnen dan alleen maar films te maken die draaien om discussies over Star Wars. Andere pogingen om daarvan af te komen vond ik niet zo geslaagd, dus dit is wel een fijne verrassing.
Het begint eigenlijk op redelijk vertrouwd niveau voor Smith. De drie jongens die wanhopig op zoek zijn naar seks zouden zo in zijn andere films passen, evenals hun dialogen, al is de humor wat meer ingehouden hier. Vervolgens wordt het een soort religieuze horror, die meer gruwel heeft te bieden in de achterliggende ideeën dan in wat er werkelijk getoond wordt. Daarna wordt het meer een actiefilm, waar het horrorelement eigenlijk zich alleen nog maar laat zien in het feit dat iedereen elk moment het loodje lijkt te kunnen leggen. Geen van de drie jongens overleefd het dan ook, en slechts één ervan wordt door de sekte gedood. Het knappe is dat deze mix voor mij eigenlijk compleet werkte. Het vloeide lekker naar elkaar over en hield de film totaal onvoorspelbaar, zonder dat het geforceerd aanvoelde.
Ik weet verder ook niet in wat voor bui Smith was toen hij dit maakte, maar sinds wanneer is hij zo cynisch. Het idee om een film te maken waarin zowel de kerk als de staat gruweldaden gebruiken en proberen te verantwoorden voor een hoger doel wordt niet subtiel gebracht en is op zichzelf niet eens zo heel origineel, maar de nietsontziende manier waarop Smith het bracht is voor hem wel nieuw. De humor die erin zit is pekzwart (Smith ontkent volgens mij ook dat er humor in zat, maar voor mij was het toch half een absurde satire; al dan niet bedoelt).
Niet dat alles hier helemaal werkt. Zo duurt die speech van de pastoor aan het begin wel erg lang, zeker aangezien zijn punt niet bepaald ingewikkeld is. Smith weet verder op zich een aardige sfeer te creëren, maar misschien had hij nog net een regisseur kunnen vinden die er meer uit gehaald had. Stephen Root als de homoseksuele agent vond ik daarnaast wat flauw spelen. Ook is dat gesprek tussen Goodman en zijn superieuren aan het einde wat al te expliciet, al moest ik wel lachen om dat verhaal over die eco-jongeren die met hun IPod die hoornklanken nadeden. Maar het echte einde dat Smith wilde hebben, waarin de Dag des Oordeels daadwerkelijk aanbrak en de engelen de priester te grazen zouden nemen was nog leuker gewezen. Het leek even dat het die kant op ging en dat was werkelijk een fantastisch, bizar einde geweest, maar Smith had er het budget niet voor. Dan is zo'n gesprek natuurlijk geen fascinerende vervanging, al vond ik het shot van de zingende priester in zijn cel die afgekapt werd door "Shut up!" nog wel geestig.
Geen briljant filmpje uiteindelijk, maar het laat wel zien dat Smith nog wat groei in zich heeft. Jammer dat hij gaat stoppen net nu hij eindelijk weel interessant is. Wat dat betreft valt het ook te betreuren dat Red State over het algemeen niet echt goed ontvangen is.
Eigenlijk best een redelijke actie/thriller waar het geregeld hard aan toe ging. Het verhaal was best onderhoudend en wist ook wel te boeien. Het had wel iets weg van de vroegere gebeurtenis in Texas rond de Branch Davidians sekte. Het einde vond ik helaas erg jammer en onnozel en ook heel abrupt. De cast was niet hoogstaand maar deed het wel aardig en dan met name Michael Parks die de rol van de geflipte predikant Abin Cooper best leuk en overtuigend speelde. Al met al aardig om eens gezien te hebben.
frolunda
Na een erg sterk begin zakt allemaal behoorlijk in naar het einde toe.Wel extra punten voor de originele invalshoek en de sterke rol van Michael Parks.In zijn totaliteit niet slecht maar er had veel meer ingezeten.
schram101
Bijzonder matige film die in geen van de gecombineerde genre's uit weet te blinken. Thriller? Van spanning is geen sprake. Horror? Nee hoor.. Actie? Mwa, dat wel, maar dan wel erg matig uitgevoerd. Het is vooral gewoonweg niet boeiend genoeg. Sowieso zijn de karakters, op de dominee misschien na, behoorlijk matig en sommige zelfs irritant. Gelukkig switcht de regisseur nogal eens qua hoofdpersonage en volgen we als kijker vooral de hele groep en niet enkel de drie jongens in het bijzonder (gelukkig maar, want wat een losers zijn het). Dit gegeven, waarschijnlijk in combinatie met mijn verkeerde verwachtingen maakten Red State een ontzettend matige kijkervaring.
Ik had al zo mijn twijfels bij die zogenaamde top 12 van Tarantino van vorig jaar maar dat is nu alleen maar versterkt.

Binnenkort in de bioscoop: horrorfilm 'Scream 7' te zien in IMAX

Boze Cialo