• 9.377.386 stemmen

Geregisseerd door: Kevin Smith

Met onder meer: Michael Angarano, John Goodman en Michael Parks

Plot Red State

"Fear God."

Drie scholieren stuiten op een online-advertentie van een wat oudere vrouw die een gangbang wil organiseren. Wat begint als een jongensfantasie eindigt in een ware nachtmerrie als ze tegenover de extremistische predikant Abin Cooper komen te staan, die er z'n eigen dodelijke agenda op nahoudt.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Grappig, Smith met een horror/thriller. Het verhaal is iig al weer lekker gek

avatar van robertinho

robertinho

Twee weken geleden naar een Q&A van Smith geweest en hij zegt zelf dat dit z'n beste film ooit is. Geloof ik lekker niks van. Maar hij was er zelf enorm enthousiast over, wilde ook de trailer laten zien, worldpremier, maar de apparatuur werkte niet mee. Helaas!

avatar van Martijnnn

Martijnnn

Goh die omschrijving moet wel door een vrouw geschreven zijn

avatar van eppo349

eppo349

Na het zien van de teaser trailer ben ik bang dat ik af haak. Geen liefhebber van het martel gerne.

avatar van Matt81

Matt81

Ach, als het een Smithfilm is zal het echt niet martelen om het martelen zijn. (al zullen Jay en Silent Bob wel ontbreken in deze film ontbreken denk ik)

avatar van Rianneke_Dan

Trailert.

Beetje kansloos imo..

avatar van Molman

Molman

Wordt volgens mij een hele vette film,heel ander genre iig dan wat we van hem gewend zijn.

avatar van erik1677

erik1677

dit lijkt mij ook een hele vette film,moet ik zien

avatar van Dstalker8

Dstalker8

Red State in het Zwart, zijn acties waren dus toch een succes. Altijd leuk om zoiets te horen.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

1e is vrij standaard, terwijl de 2e met een klein trucje ineens heel vreemd overkomt. Die is wel érg mooi .

avatar van Jawaddedadde

Jawaddedadde

Red Band Trailer

Ziet er een stuk beter uit dan die eerste trailer.

avatar van schram101

schram101

Even in de gaten houden dit.

avatar van puckb96

puckb96

Ziet er erg vermakelijk en origineel uit.

avatar van Meneer Bungel

Meneer Bungel

De trailer zegt me nog niet erg veel, maar als Goodman, Leo en Parks in ieder geval de grootste rollen maar hebben. Verder een beetje een Waco verhaal. Nee, niet 'wacko' (alhoewel), maar Waco (tweede regel).

avatar van Ninto

Ninto

Wie heeft hier een 2 voor gegeven? Je kan de film nog niet eens kijken...

Ik hoor trouwens dat deze film enorm goed is. Vooral Michael Parks schijnt geweldig te zijn in deze film.

Ik weet niet of hier links mogen worden geplaatst maar ik heb m net al online gekeken en vond het echt een saaie, suffe film. Het lijkt in het begin wel spannend te worden maar uiteindelijk leidt het tot weinig actie.. Jammer, had er erg veel van verwacht!

avatar van jacobine_rodijk

jacobine_rodijk

Ninto schreef:

Wie heeft hier een 2 voor gegeven?

Ik.

avatar van eppy

eppy

Ik heb genoten van deze grimmige kijk op het geloof. De film heeft een echte Taratino vibe waardoor het meer een dialogen film wordt. Maar hij zit lekker in elkaar en voor de echte film liefhebber een must see film.

avatar van cularis

cularis

Bijna zo slecht als donnie darko

avatar van maurice32

maurice32

donnie darko slecht ?? ik vind zeker van niet

avatar van gauke

gauke

De regisseur noemde dit werk, met als thema religieus fanatisme (met een 15 minuten durende preek), in combinatie met onmenselijkheid, zelf een horrorfilm zonder humor. Ik denk in ieder geval dat er meer van dit verhaal te maken was geweest wanneer het thema meer uitgewerkt en toegepast was. Het plotselinge wapengebruik is bijvoorbeeld uitermate inconsequent. Daarnaast valt deze productie in twee (genre)delen uiteen.

avatar van Skrean

Skrean

Heerlijk droog en bizar

avatar van Macmanus

Macmanus

Interessante mislukking.

De mensen die vonden Smith eens wat anders moest doen worden op hun wenken bedient met Red State.

Er zitten nog wel lange dialogen en monologen in. Maar het nerd gehalte is weg evenals het volgen van een doelloos groepje twintigers. Ook visueel wil Smith meer doen. Leuke snorrycam beelden. Het maakte me ook best blij. Althans dan hebben we het over het eerste deel van de film. Smith wil het wiel ook weer niet meteen opnieuw uitvinden. Maar het was tot op dat moment best een aardige horror.

Totdat Smith waarschijnlijk dacht "ik wil toch wel het wiel opnieuw uitvinden" en hij 180 graden draait. Goodman komt erbij en er word een soort oorlogsfilm waar alle geloofwaardigheid door de plee word gespoeld en het genre horror verdwijnt. De aanklacht die Smith kennelijk wil maken richting geloof fanatici en de Amerikaanse regering is extreem slap. En waarom het nodig was is me nog steeds een raadsel. Het einde gaat dan ook nog eens nergens over en we hebben een typisch geval van een regisseur met teveel vrijheid. Het script lijkt nooit goed door een ander gelezen en niemand durfde of wou Smith wijzen op de zwaktes.

2 sterren.

avatar van Fortune

Fortune

robertinho schreef:

Was dat in Nederland?

avatar van puckb96

puckb96

ben erg benieuwd naar deze film. lijkt me vet

Leuk, Smith is er weer.

Na het dramatische Zack & Miri had ik Smith zo goed als afgeschreven, met dit project wint hij weer een deel van m'n respect terug. Niet alleen door de film zelf, maar de opzet (funding en distributie) errond is in ieder geval ook lovenswaardig.

De film mag er verder ook best zijn. Er zijn wel wat problemen met het tempo hier en daar. De speech in het begin is té langdradig en sommige dialogen zijn wat te pocherig (ala laat ik hier eens een coole dialoog neerpoten), maar de rest van de film is aardig cool.

Intro is wat saai, het eerste deel kon best wat peper gebruiken, maar het wordt interessant wanneer de eerste agent bij het kerkje aankomt. Smith maakt goed gebruik van de soundtrack om de spanning op te bouwen, daarna laat hij het eigenlijk niet meer los tot de echte finale.

De film wordt een stuk beter wanneer Goodman erbij komt. Smith mag dan beweren dat het een humorloze horror is maar de rol van Goodman en kompanen is toch wel droogkomisch en cynisch.

Het eerste einde mag er ook zijn, de dialoogfinale achteraf vond ik een beetje nutteloos en haalt het tempo weer uit de film. Smith moet het vooral hebben van een slimme soundtrack, wat harde beelden en een snoeiend tempo in het middendeel. Jammer dat de intro en outro wat saaier zijn.

Verder een gewaagd projectje dat best wat meer waardering verdient.

avatar van Macmanus

Macmanus

Vindt je weer wat makkelijk heen stappen over het matige scenario. Wat leuke snorricam beelden maken toch niet alles goed of cool?

Nee, de sterke rol van Goodman, de geweldige soundtrack, een aantal harde momenten en het geweldige einde met de trompetten zorgen ervoor dat de wat tragere momenten snel vergeten zijn.

't Zal wel weer een matig scenario zijn, maar zie in je bericht niet echt terug waarom het net zo matig zou zijn. Doorgaan op het elan van de eerste helft zou pas uitmonden in matigheid, want als horrorfilm wou het toch al niet te hard werken.