Ringu 2 (1999)
Horror / Mystery
95 minuten
geregisseerd door Hideo Nakata
met Miki Nakatani, Hitomi Sato en Kyôko Fukada
De journaliste Reiko probeert na de dood van haar ex-man ergens anders een nieuw leven te beginnen met haar zoontje Yoichi. Maar de vloek van de woedende Sadako blijft haar achtervolgen. Als de videoband opnieuw opduikt en de eerste doden vallen, wordt Reiko geconfronteerd met een verschrikkelijk geheim.
Trailer
Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat MovieMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe MovieMeter met je privacy omgaat.
Als de vrouw in de spiegel kijkt, terug kijkt,dichterbij komt...sjonge dat hadden ze wel wat akeliger kunnen maken.Net als Sadako's verschijning.nogmaals jammer
oja nog even dit.
tip!!!
Kijk niet eerst 'the spiral' na het zien van ring 0 en ring. dat maakt ring 2 namelijk minder leuk om naar te kijken!!.
dat wat je in je spoiler beschrijft, was subtiel genoeg in beeld gebracht om mij te laten schrikken...
Maar Sadako had wel enger in beeld gebracht kunnen worden inderdaad.
En er is op z'n minst een scène bij die me nog lang zal heugen: Namelijk het moment waarin de journalist die docu over The Ring aan het monteren is, en hij probeert om het stukje te wissen waarin het meisje zo schrikt. Er blijkt echter iets mis te zijn met de video-apparatuur en het stukje blijft zichzelf steeds heen-en-weer spoelen tot het gezicht van het meisje verandert in dat van Sadako. Briljant, een klassiek horror-moment.
Zeker even het bekijken waard, niet alleen voor dat moment.
3 sterren.

Ik vond het mijn geld echt niet waard dit onnodige vervolg . Zit weinig spanning in saaie gesprekken.0,5 ster
Die halve sterrenregen begint me lichtelijk te irriteren. *understatement van de dag*

heb m een paar dagen geleden gezien en zat echt te trillen op me stoel. Vooral bij dat ene stukje dat dat ene meisje dat had gevraagd of die vent haar wou redden door die film te kijken, helemaal begon te schudden met haar haar enzo. totdat ze uiteindelijk die sadako wordt. AAAh echt eng!
4,5 *
Het idee dat men allerlei dingen met de band probeerd vind ik zeer geslaagd, de testen waren leuk. Echter wederom moet ik toch wel weer zeggen dat de Japanse versie heerlijk en geweldig begint maar aan het einde van de film verliezen ze toch een beetje het niveau dat ze in het eerste 3 kwartier hadden opgebouwd. Dat vond ik echt jammer.
Het acteren zat wel goed in elkaar. En uiteraard misschien wel het beste horror stuk uit de geschiedenis: (of gewoon van mijn films die ik heb gezien)
Het moment waarin de journalist die docu over The Ring aan het monteren is, en hij probeert om het stukje te wissen waarin het meisje zo schrikt. Er blijkt echter iets mis te zijn met de video-apparatuur en het stukje blijft zichzelf steeds heen-en-weer spoelen tot het gezicht van het meisje verandert in dat van Sadako. (effe overgenomen van de reactie van "bioscoopzaal")
Maar dat is gewoon zo'n meesterlijk creepy stuk! De film krijgt van mij een verdiende 3.5 *.
Deze is niet het echte vervolg van ringu. Ring spiral is in feite het vervolg die de zelfde tijd gemaakt is als ringu 2.
ja dat klopt maar ik zie deze toch veel liever hoor!
sooo die film is echt eng!!
4,5 *
ik vond deze een waardig vervolg met behoorlijk goede stukken.
4,5 ster
2,5* maar
Ook waren de zwartwit/ruisscenes weer aanwezig die de sfeer soms enger maken terwijl die eigenlijk niet eng bedoelt zijn lees: viaductscene met die oude vent. Ook was dat stukje met die dat die vrouw van de spiegel wegzweeft en even achter de muur verdwijnt en daarna om de hoek gluurt ook wel creepy.
Wat de film nou weer helaas een beetje afkraakt is in die putscene. Het begint allemaal spannend maar als Sadako uit het water komt en via de stenen naar boven klimt en als we haar gezicht dan zien, komt de aap een beetje uit de mouw. De gezicht is helemaal niet op de rillingen te krijgen en ziet er gewoon belachelijk uit. Daarna laat Sadako zich weer vallen en is de spanning ervanaf.
Maargoed dat stoorde me niet echt. Het verhaal was wel weer goed en sommige dingen spraken me wel aan. Het eindigde ook best wel eng.