• 9.378.051 stemmen

The Woman in Black (2012)

Thriller / Horror | 95 minuten

Releasedatum: 23 februari 2012

• Videoland Bekijk via Videoland

Plot The Woman in Black

"What did they see?"

De jonge advocaat Arthur Kipps (Daniel Radcliffe) krijgt de opdracht naar een afgelegen dorpje af te reizen om het papierwerk van een onlangs gestorven cliënt te regelen. Terwijl hij alleen in het afgelegen huis aan het werk is ontdekt hij een aantal tragische geheimen. Hij voelt zich steeds minder op zijn gemak wanneer hij telkens een in zwart geklede mysterieuze vrouw blijft zien. De lokale bevolking wil hem niet helpen om er achter te komen wie de vrouw is, en voor hij het weet is hij verwikkeld in een race tegen de klok, als hij haar ware bedoelingen ontdekt.

avatar van M.Goodkat

M.Goodkat

Zeker geen slechte film, heb mij een paar keer goed geschrokken door de hele 'kille' sfeer die in het huis rondhing..

Zelf vind ik persoonlijk slecht dat de "Woman in Black" haar personage niet is verder uitgediept,waarom al die kinderen? en ga zo maar door.

Daniel "Harry Potter" Radcliffe speelt zijn rol deftig, alhoewel hij waarschijnlijk voor 30 jaar met Harry Potter zal worden geasocieerd deed die best een goede acteerprestatie, was ook niet echt moeilijk, wat bang kijken en een paar zinnetjes spreken..

Vond de mansion heel veel lijken met Shutter Island...maar dan in plaats van met de boot met de wagen en ook nog een paar andere films zijn als inspiratie genomen want echt origineel was hem ook trouwens niet.

Allesinds, zeer boeiende film,natuurlijk niet voor kijkers met een gevoelige hart maar toch goed ...

avatar van Rianneke_Dan

Rianneke_Dan

Spannende film!

Erg lang naar uitgekeken natuurlijk door Daniel Radcliffe. Ik was erg benieuwd hoe hij het er nu vanaf zou brengen na zijn grote rol als Harry Potter. Maar dat doet hij helemaal niet verkeerd. Nou had hij ook wel het geluk dat zijn hoofd precies bij zijn rol en die tijd past haha. Ook de kleding paste gewoon perfect bij hem, eng genoeg. Zijn acteerwerk was goed, niet heel bijzonder en soms was het moeilijk om hem niet te zien als Harry Potter maar na een tijdje had ik ook dat niet meer in de gaten. Hij kan imo nog beter worden qua acteerwerk, dus ik zou hem persoonlijk zeker niet te snel afschrijven. Hij heeft wel een bepaalde charme wat ik wel kan waarderen.

Verhaal zelf was goed. Vooral het einde, zag ik overigens niet aankomen, hoe stom dat dan ook is. En er zaten in de film zelf ook een aantal behoorlijke schrikmomenten. Zat echt op het puntje van mijn stoel, zo spannend waren sommige scenes. Mede ook door de fenomenale sfeer, want daar moet de film het wel echt van hebben. Maar oh wat was dat goed uitgewerkt, de omgeving, de weg naar het huis, het huis zelf! Erg goed gedaan. Fijn ook dat er niet veel dialogen waren want juist de 'stille' scenes waren het engst.

Ja ik kon hier wel wat mee, film is niet voor iedereen weggelegd denk ik, je moet er van houden maar persoonlijk heb ik altijd wel wat met enge huizen en geesten. Daarbij was de sfeer super en ook leuk om Daniel eens in iets anders te zien.

avatar van erpunited

erpunited

Vermakelijke film. De spanning wordt goed opgebouwd. Enkele spannende momenten. Ik moet bij Radcliffe toch nog altijd aan Potter denken. Toch het imago dat hij heeft opgebouwd.

avatar van dimi303

dimi303

Net deze film gezien en alle gebruikelijke middelen werden weer ingezet om toch maar een paar schrikmomenten en de film te krijgen. Slagen doen ze daar zelden of niet in omdat je ze van mijlen ver ziet aankomen. Ratcliffe zet toch een goeie vertolking neer, had beetje gevreesd Mr. Harry Potter terug te zien, maar dit was niet het geval. Vermakelijk spookverhaal voor de liefhebbers van het genre.

avatar van N23

N23

Een tegenvaller, hoewel er wel 'schrikmomenten'in zitten, zijn die zo voorspelbaar dat ik er niet van schrok. Het was ook eerder een horror verhaal voor bij een kampvuur dan voor in de bios.

Een slechte horror film.

Maar eerlijk is eerlijk, het ziet er prachtig uit en verhaal-technisch is het goed onderbouwd.

avatar van TomaskeX

TomaskeX

Meesterwerk! Meesterlijke Daniel Radcliffe!

avatar van MGoody

MGoody

Had er meer van verwacht. Daniel Radcliffe doet het absoluut niet verkeerd, maar het hele verhaal is gewoon niet goed. Werd in de bios meer een soort van comedy dan een echte thriller/horror. Vooral dat stukje met die poppen en dan met name dat aapje. Gewoon lachwekkend. Verder een ontzettend slecht einde en achteraf een film die mij niet lang bij zal blijven.

avatar van AmazingPP

AmazingPP

Sfeervolle horror/thriller met een uitstekend acterende Radcliffe, die met zijn acteerprestatie mij Potter deed laten vergeten. Ik vond hem zeer overtuigend in deze rol, kan niets anders zeggen. De film is goed opgebouwd, langzaam ontrafeld het mysterie zich voor je ogen en ik ben toch echt mezelf wel rot geschrokken bij sommige scenes. Je gaat ook zitten zoeken naar de vrouw in het zwart. Is ze in beeld of niet? Het verhaal had iets verfijnder vertelt kunnen worden, want je blijft toch met veel vragen zitten, maar aan de andere kant mocht dat de pret niet drukken. Zeer overtuigende film en daarom geef ik hem ook vier sterren. 4 *

avatar van dennis-2008

dennis-2008

Dit is echt 'n juweeltje !! Voortdurende suspense, schrikmomenten genoeg, en het verhaal deugt ook nog. Daarbij door het camerawerk (in het bos b.v.) voortdurend de vraag: zag ik haar nou, of toch niet? Als je nog overgehaald moet worden om te gaan kijken...? Laat je overhalen !!!

avatar van matje5

matje5

Vond het een heel mooie film op sommige momenten heel spannend en griezelig.

De acteurs vond ik ook heel goed!

4 sterren!!!

avatar van Jolene.

Jolene.

Ik snap er geen sikkepit meer van ... Flauw !

avatar van TomaskeX

TomaskeX

Geweldige, spannende film met een geweldige Daniel Radcliffe!

avatar van Flipman

Flipman

Wow... déjà vu! Lijkt echt net alsof je zoiets al 's hebt gezegd!

avatar van Noodless

Noodless

Ouderwetse horrorthriller die vooral aandacht heeft voor een langzame, degelijke opbouw van het verhaal en waarin Daniel Radcliffe zijn rol degelijk neerzet. Ook het camerawerk mocht er best wezen.

Helaas kon me het verhaal niet zo echt boeien naarmate de film vorderde. Het verhaal kon mij inziens toch wat beter verteld worden en qua spanning of schrikmomenten weet de film bij mij althans niet te scoren. Naar het einde toe werd het verhaal ook een beetje flauw. Al is de slotscène toch nog best verrassend. 5/10

avatar van maxidraak

maxidraak

Goeie film.( voor mij iig )niet voorspelbaar en van begin tot einde spannend.

avatar van Friday the 13 th

Friday the 13 th

• 2023 stemmen

Eigenlijk best een goed spookverhaal. En enge vrouwen doen het altijd goed. De film deed me bij momenten ook wat aan Insidious denken. Het verschijnen van het gezicht op oude foto's, de vrouw....

Wat er gaande was met de kinderen was vrij voorspelbaar. De zelfmoordscènes vond ik best wel spannend, zeker als je die vrouw er naast zag staan. Heel wat schrikmomenten, maar daar zit ook juist de grote valkuil. Op een gegeven moment werd het te zeer een welles nietes spelletje. Een schim in de spiegel en hup weg, weer de schommelstoel en weg, een wazig figuur buiten in de mist en weg.....veel te veel van hetzelfde en dat kost de film toch wel wat punten. De film lijkt ook veel langer te duren dan 95 minuten.

Voor de rest niets op deze film aan te merken. Een groot pluspunt was het enge speelgoed. Brengt toch altijd iets sinister met zich mee.

avatar van misterwhite

misterwhite

Een film waar ik vind dat het verhaal toch wat misloopt omwille dat het gewoon te voorspelbaar is. Maar de film bevat toch nog een aardige sfeer en er wordt ook behoorlijk wat goedgemaakt met soundtrack en de setting.

Vermakelijk maar niets bijzonders.

Hier kan je mijn uitgebreide mening lezen.

avatar van Wouter

Lekker ouderwets spookverhaal waarbij het scenario de zwakste schakel is. Het grootste compliment gaat uit naar de cameraman, maar vooral de production designer. Man, wat zag de film er geweldig uit. Tijdens het kijken zit je er lekker in, maar na afloop gaat al snel het weinig originele scenario knagen, waarbij vooral de laatste acte eigenlijk gewoon tekort schiet.

Desalniettemin lekker gegriezeld en door het visuele aspect toch 3,5 ster.

avatar van killer13

killer13

avatar van Keane1983

Keane1983

Een erg goede film die een sterke opbouw kent en waarbij het vehaal je meteen (althans mij) aangreep.

Daniel Radcliffe deed het in mijn ogen ook erg goed en het duurde ook niet erg lang dat ik van het "Potter-gevoel" af was.

De sfeer en de setting in de film doet het erg goed, combineer dat met een aantal sterke schrik momenten (hoewel deze wel voorspelbaar zijn) en een pakkende score en je hebt het halve werk.

Overige acteurs doen het ook goed en "overtuigend".

Al met al een heerlijke horror/thiller die mij van het begin tot het einde mij wist te boeien.

Ik ben ook erg benieuwd naar het tweede deel.

Van mij een wel verdiende 4,0*

avatar van mobistar

mobistar

Goede ouderwetse spookhuis film met de juiste sfeer en settings . De film doet met de kijker wat je ervan verwacht . Een verhoogde hartslag en oorsuizen vanwege de gillende dames achter mij in de bios

Daniel Radcliffe doet het overigens uitstekend .

avatar van pako

pako

Alle respect maar als je dit goed acteren vind van het potterke!

Maar goed ieder zijn meug. Uur zitten dobben of ik hem zal afzetten of niet (erg trage film) hierna eindelijk wat je ervan verwacht. Helaas voor mij te korte tijd om film een voldoende te geven.

avatar van hatebreeder

hatebreeder

Ik vond dit een grote tegenvaller, erg saaie en trage film.

Aan het acteerwerk lag het niet dat was nog wel vrij redelijk.

1.5 ster, meer kan ik r niet van maken!

avatar van Goodfella_90

Goodfella_90

Mwoa, mwoa. Vind het niet erg als horrorfilms alle cliché's van het genre uit de kast halen, als dat maar op een effectieve manier gedaan wordt kan het prima een goede opleveren. Maar The Woman in Black is af en toe gewoon een beetje lachwekkend, waardoor het nergens écht spannend kan worden.

Grootste manco van de film vind ik dat er veel momenten in zitten die niets in de film te zoeken hebben en eigenlijk ook gewoon nergens op slaan, maar er duidelijk alleen om de kijker even te laten schrikken in zijn gezet. Hierdoor heb je telkens weer zo'n 'oh ja, ik zit een film te kijken' gevoel. Schrikmomenten horen natuurlijk in een horror, maar ze moeten toch op zijn minst een beetje logisch zijn in de context van de film.

Zo vond ik het grote onzin dat die woman in black telkens ineens vanuit het niets schreeuwend in beeld kwam. Dat paste op geen enkele manier bij dat 'karakter'. Als je de geesten van die kinderen zag schreeuwen zou het nog een beetje sense maken, maar die vrouw had geen enkele reden om steeds zo te schreeuwen (behalve dan dat het zogenaamd weer een schrikmomentje oplevert). Dat de mensen in het dorpje zo bang zijn voor de advocaat is ook niet logisch, aangezien men ten eerste aan het begin helemaal niet weet wie hij is en ten tweede luidt die legende daar ook enkel dat de woman in black die kinderen vermoordt en heeft het niets te maken met wie die advocaat wel/niet aankijkt. De scene met al die geluidmakende poppen om die vrouw te lokken was ook nogal belachelijk. Of dat je van buiten het verlaten huis die vrouw naast de advocaat in het raam ziet staan. Het slaat nergens op dat die vrouw alleen maar naast hem staat en dan vervolgens rustig even uit het raam tuurt, maar ja de kijker ziet deze scene natuurlijk van buiten en dan is dat zogenaamd enger.. Vond het allemaal maar wat lachwekkend.

Geef een twee-en-halfje, heb er een prima avond mee gehad en nu gewoon lekker nooit weer zien.

avatar van HoneyRyder

HoneyRyder

ik vond The Woman in Black een spannende film, met een leuke verhaal! Alleen is het motief onduidelijk/ simpel, dat is wel jammer ik had er meer van verwacht. Daniel Radcliffe acteert goed & het einde is geweldig/sterk!

avatar van m1701

m1701

Erg saaie film.

Weinig spanning en er gebeurt ook weinig.

Allemaal een beetje wazig en vaag.

Verhaal ook niet erg origineel.

Alleen setting en sfeertje is goed.

avatar van Laoslander

Laoslander

m1701 schreef:

Alleen setting en sfeertje is goed.

uhmm meneer Watkins is duidelijk ook geen Shyamalan

avatar van RuudC

RuudC

Alsof Shyamalan een briljant filmmaker is.

avatar van Laoslander

Laoslander

RuudC schreef:

Alsof Shyamalan een briljant filmmaker is.

nee maar wel briljant qua setting en sfeer.