• 9.376.162 stemmen

Met onder meer: Naomi Watts, Ewan McGregor en Tom Holland

Gesproken taal: Engels, Spaans en Zweeds

Releasedatum: 17 januari 2013

Plot Lo Imposible

"Nothing is more powerful than the human spirit."

Maria, Henry (Naomi Watts & Ewan McGregor) en hun drie zoons gaan in de winter op vakantie en zoeken het mooie weer op in Thailand. Maar op de morgen van 26 december, wanneer de familie rustig bij het zwembad zit, zien ze een grote zwarte vloedgolf hun kant op komen. Ze worden getroffen door een tsunami. Maria komt na een hevige klap weer boven water, maar weet zeker dat haar familie het niet gered heeft. Dan ziet ze haar oudste zoon Lucas verderop in het water.

avatar van ricone

WTF?!

avatar van 606

Bubblez schreef:

WTF?!

Even zijn bericht nog eens lezen, dan haal je eruit wat hij er mee bedoeld. Hij vind dat het een feel good is door dat de realiteit ontbreekt en het een happy end heeft.

606 schreef:

Begrijp ik. Maar dan nog is het simpelweg een film met een happy end, maar zeker geen feel good.

avatar van Miami Heat

Miami Heat

snarfje5508 schreef:
Feel good movie die overigens mooi in beeld wordt gebracht. Watts speelt een prima rol. Voor het overige is het allemaal toch een tikje standaard. Zal ongetwijfeld een dure productie zijn geweest maar iets meer realiteit had niet misstaan. Het lijkt nu op een natuurramp maar met een goede afloop. We weten beter ! Met 3 sterren ruim bedeeld.

Hoe realistischer wil je het hebben?
Tuurlijk liep het niet voor elk persoon (gezin) goed af, maar we zien het hele gebeuren vanuit het oogpunt van 1 familie en toevallig hadden zij het geluk die duizenden anderen niet hadden.
Het hele drama en de ellende spatte daadwerkelijk van het scherm af en ik kon me zeer goed inleven met de overlevenden.

Nog even terugkomend op mijn eerste zin, ik vond beide inslagen behoorlijk realistisch gedaan. Ik had bijna het gevoel dat ik er zelf midden in zat, de rillingen liepen me echt over de rug
Ik had van te voren eigenlijk nooit het idee dat een tsunami dusdanig krachtig is dat het zelfs bomen omver kan spoelen alsof het luciferhoutjes zijn. Zo zie je eigenlijk maar hoe kwetsbaar de mensheid is tegenover de natuur.

Wat ik wel jammer vond is dat je bijna alleen maar westerlingen zag en bijna geen lokale bevolking op wat ziekenhuispersoneel en een paar kinderen na. Als het niet waargebeurd zou zijn zou ik denken dat het allemaal plaats vond in Miami of iets dergelijks.

Al met al een aangrijpende film die je al vrij snel bij de keel grijpt en niet meer los laat.

3,5

avatar van nightfly1982

nightfly1982

Dit lijkt mij een zeer indrukwekkende en aangrijpende film die ik zeker in de bios wil gaan bekijken. Denk dat ik dan wel een doos tissues mee moet nemen hihi.

Zoals de trailer en het verhaal op mij doet overkomen zou juist deze film zich moeten onderscheiden van andere rampenfilms, juist omdat dit een waargebeurd verhaal is. Veel verwachting in ieder geval!

avatar van char

char

Zeer heftige film, ik ben in 2009 zelf op een plek in Thailand geweest die toendertijd zwaar getroffen is door de Tsunami, heb met locals daar gesproken over hun pijn en leed, en hun hulpvaardigheid, dat zag ik in deze film ook terug, de oude vrouwtjes en die oude man met baard. Het overdonderende geweld en de kracht van het water...kippenvel!

avatar van Fl0wan

Fl0wan

Even een vraagje over de film. Wordt er in deze film Spaans gesproken omdat het een Spaanse film is of wordt er Amerikaans gesproken?

Fl0wan schreef:

In de hele film wordt Engels gesproken.

avatar van Jimske

Jimske

Toch wel een serieuze tegenvaller. Ten eerste leer je de hoofdpersonages nauwelijks kennen, vrijwel onmiddellijk gebeurt de ramp. De tsunami is wel erg mooi in beeld gebracht, en er zaten zeker ook mooie scenes tussen, maar daartussenin was het echt saai! Het kabbelde maar wat verder, zonder spanning of emotie. Ik had ook weinig binding met de personen. Ok het is waargebeurd, maar het deed me allemaal niets omdat het zo filmisch was neergezet. Ik denk dat een documentaire beter was geweest, nu is het vlees noch vis met af en toe een mooie scene, maar bovenal erg matig en langdradig. 2*

avatar van m1chel

m1chel

• 1948 berichten

‎"Lucas, look at this place. They're so busy in here. You get to go and do something. Go help people. You're good at it."

Wat een prachtig aangrijpend drama was dit zeg. De film begint met de zin: " This film is based on a true story", en om te benadrukken dat dit een waargebeurd verhaal is blijven de woorden "true story" even wat langer staan. Het begint met een leuke vakantie op kerst avond, waneer het Engelse gezin aankomt in Thailand. Het verhaal verteld even een beetje over het leven van het gezin waarin het zich op dat moment bevond. De Tsunami inslag was indrukwekkend en heftig gemaakt. Ook de terugslag als het water terug trekt naar de zee is heftig gemaakt.

De film concentreert zich het meest op de zoektocht en de nasleep van de tsunami uit 2004. Zeer heftige beelden maken deze film een aangrijpend geheel, en geeft een prachtig beeld hoe erg de nasleep geweest moest zijn. Groten deels van de film heb ik met een brok in mijn keel ervaren en sommige stukken echt met waterige ogen. Zware film, die op alle fronten prachtig in beeld is gebracht. Toch was de film hier en daar wel erg gedramatiseerd. Begrijp me niet verkeerd, want deze ramp was al dramatisch genoeg, maar er word erg op tranen trekkende scènes ingehaakt, en eigenlijk had de film dat niet nodig.

Hier en daar had ik al wat dingen gelezen, en zelfs had ik al een recensie gelezen dat dit een of andere feel good film zou zijn. Een vrij rare opmerking als je het mij vraagt, want de film is alles behalve feel good.

De acteerprestaties waren meer dan goed. De kindacteurs waren heel erg goed, en dat zie je toch zelden in een film. De effecten waren heel erg mooi en heftig gedaan.

Een 4* voor dit prachtige drama. AANRADER!

avatar van Honey Blossom

Honey Blossom

Wat een aangrijpende drama film! Ontzettend goed gedaan. Naomi Watts acteert de sterren van de hemel.

Ik kreeg op het eind een beetje een Titanic gevoel. Heb er nooit bij stilgestaan hoe dat moet zijn geweest voor de overlevenden met de Tsunami in 2004 toen. Ik kan me niet voorstellen hoe ik zou reageren in die situatie.

De film laat erg goed zien hoe 'horrofied' het moet zijn geweest.

I cried.

avatar van antoinetteb41

antoinetteb41

ik vond het geheel niks

avatar van alwin1984

alwin1984

Diverse meningen hier. En ik kan me dat goed voorstellen. Wat me stoorde is dat de Tsunami binnen 15 minuten dat de film begint heeft plaats gevonden, na deze tsunami gebeurd er vrijwel 'niks' meer. Het was beter geweest om de spanning ietwat op te bouwen, Tsunami overigens heel mooi in beeld gebracht.. En dan gaat de zoektocht naar de vermiste familieleden beginnen, er had van mij nog wel iets van een andere twist in gemogen, maargoed desondanks een ruime voldoende..

avatar van cliogek

cliogek

Mooie beelden, mooi gefilmd, goed acteerwerk(ook de kleintjes)!

Opbouw misschien niet top maar aangrijpende film die blijft boeien ook al komt er geen 2e tsunami.

avatar van Keane1983

Keane1983

Een schitterende film met toch wel wat minpuntjes.

De "ramp" komt vrij in het begin van de film waardoor je in een hele korte tijd de familie moet leren kennen.
Doordat deze tijd vrij kort is, was het voor mij erg moeilijk om enige emotie te voelen voor hetgene wat er allemaal zou gaan gebeuren.
Dit wil overigens niet zeggen dat alles slecht is. Nee, zeer zeker niet.
De manier van filmen, acteerwerk (en ja, ook zeer zeker van de aller kleinste) , de score en het toepassen en de SFX waren erg mooi en overtuigend.
Toch zeer zeker een aantal keren met een brok in mijn keel gezeten.
Helaas weet je als kijker ook vrij snel dat de vader en de andere twee kinderen het overleefd hebben..
Persoonlijk had ik het beter gevonden als het verhaal van de vader ook wat meer uitgewerkt zou zijn.
Richting het einde werd het voor mijn gevoel (ondanks dat het allemaal op waarheid is berust) iets te zoetsappig en toevallig over...iedereen vind elkaar op het juiste moment en moeder ook ook meteen geholpen.... Kortom, inderdaad een overkill aantoevalligheden en feel-good. .
Al met al een mooie film, maar er had veel meer in kunnen zitten dan nu gedaan is.
Van mij een 3,5*

avatar van m1chel

m1chel

• 1948 berichten

alwin1984 schreef:

Het gaat ook om de nasleep van de Tsunami en het ongelofelijke verhaal van dit gezin erna. Wat heb ik dan aan een twist die de film waarschijnlijk kapot zou maken. En een 2,5 is geen ruime voldoende, das een 5je.

avatar van quinten1

quinten1

Mooi gebracht. Om kippenvel van te krijgen op momenten en stil van te worden

avatar van Phantasm

Phantasm

Redelijk in elkaar gezet drama, leuk om een keertje gezien te hebben.

avatar van ron1980

ron1980

Toch wel indrukwekkende film. Goed acteerwerk, vond ook de kids goed overtuigend.Knap. Mooi gefilmd ook vond vooral het stuk aan het einde, als ze onder narcose gaat, en je de beelden vd tsunami weer ziet, erg mooi gedaan

Ging toch echt wel meeleven met het gezin, en de tijd vloog voorbij.

Zou moeder`s been ook nog gered zijn? Lucas loog erover omdat her er zo slecht uitzag en volgens mij doe je er dan niet veel meer aan

4* zeker verdiend

avatar van cordiacovens

cordiacovens

Redelijk drama,

De eerste 45 minuten zijn erg goed De tsunami zelf word erg overtuigend in beeld gebracht en het acteerwerk is erg goed, ik vond alleen de laatste 30 minuten jammer..verder goed gemaakte film waarin Watts weer eens bewijst een van de beste actrices te zijn. Ook vond ik McGregor prima, wie er bovenuit stak was voor mij Tom Holland, prachtig gespeeld door die jongen.

Na de eerste 45 minuten wordt het voor mij een iets te melodramatisch gedoe, had iets dieper mogen gaan. En het einde kon me niet echt tevreden achterlaten, had meer in gezeten toch zeker een voldoende vanwege de knap gemaakte film 3/3.5*

avatar van tukkerstein

tukkerstein

Redelijke film. De beelden van de tsunami en de puinhopen die deze aanrichtte zijn zeer overtuigend en zeker aangrijpend. Het verhaal rondom een gezin dat in problemen raakt door de tsunami begint aardig maar het scenario wordt al snel vrij eentonig. Iets te veel tranentrekkerij ook in sommige scènes (slowmotions, muziek, of een gebrek daaraan...) Hoe het oudste zoontje extreem langzaam zijn hoofd omdraait wanneer hij geroepen wordt door zijn jongere broertjes, het is mij net iets tè Ook had ik liever wat meer aandacht besteed gezien aan de inheemse bevolking in plaats van aan (deze) toeristen.

avatar van 606

Dit gezin heeft echt een engelbewaarder gehad, ieder 1, want dit meemaken en dan als compleet gezin weer herenigd worden is een wonder.

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Je kan het ook overdrijven . Indien je je gezondheid houdt wordt je vroeg of laat toch wel herenigd.

avatar van m1701

m1701

Wauw wat een zeer aangrijpende film!

Vooral het eerste half uur was zeer sterk en beklemmend.

Zat met kippenvel op mn armen in de bios te kijken... je zou het maar meemaken.

Moet wel zeggen dat de kinderen absoluut de film maken!

Zij zijn zo aandoenlijk. Geweldig!

4* zeker moeite waard om voor naar de bios te gaan.

avatar van AjaxMike

AjaxMike

Een prachtig verhaal. Naomi Watts geweldig geacteerd. De tsunami mooi in beeld gebracht. Jammer dat het al in he begin van de film gebeurd. Ook die jongen Tom Holland speelt goed!

avatar van wwelover

wwelover

Indrukwekkende film. Heftig maar zeer mooi verhaal dat visueel ook erg knap in beeld is gebracht. Maar de grote kracht zit hem in de cast. Naomi Watts is één van mijn favoriete actrices van nu, en sowieso één van de mooiste vrouwen die er is. McGregor vind ik ook altijd wel sterk, en als hij gaat huilen krijg ik altijd wel kippenvel al moest ik nu beetje denken aan Moulin Rouge!. En natuurlijk Tom Holland, die jongen speelt echt ijzersterk. Het is veel sentiment natuurlijk, en de muziek dikt het nog flink aan. Vind de score ook wel erg goed, gek dat die nergens voor is genomineerd.

avatar van mathias265

mathias265

Wat een Heftige maar prachtige film !

Vond het toch een van de beste die ik in jaren heb gezien ,

en wat een acteer prestaties !

Naomi Watts is een super Actrice , maar wie vooral echt goed acteerde was die jongen ,

Tom Holland ... die gaat een mooie acteer toekomst tegemoet !

avatar van Dantenious

Dantenious

Prachtige film! Deze film laat duidelijk de kracht en ellende van de tsunami zien. Film is heel goed in elkaar gezet en ben ook verbaasd over de special effects. De acteurs waren ook erg goed.

Een welverdiende 5 sterren

avatar van shawna

shawna

zeer indrukwekkende film wat een hel moet dat geweest zijn.