• 9.378.457 stemmen

Met onder meer: Naomi Watts, Ewan McGregor en Tom Holland

Gesproken taal: Engels, Spaans en Zweeds

Releasedatum: 17 januari 2013

Plot Lo Imposible

"Nothing is more powerful than the human spirit."

Maria, Henry (Naomi Watts & Ewan McGregor) en hun drie zoons gaan in de winter op vakantie en zoeken het mooie weer op in Thailand. Maar op de morgen van 26 december, wanneer de familie rustig bij het zwembad zit, zien ze een grote zwarte vloedgolf hun kant op komen. Ze worden getroffen door een tsunami. Maria komt na een hevige klap weer boven water, maar weet zeker dat haar familie het niet gered heeft. Dan ziet ze haar oudste zoon Lucas verderop in het water.

avatar van Waku

Waku

Aangrijpende film.

En uiterst realistisch in beeld gebracht. De Tsunami wordt met verpletterende kracht neergezet.

Verbluffend realischt zelfs. Ook de schade naderhand.

Verder een ontroerend en"mooi "verhaal over de zoektocht van het gezin naar elkaar in de chaos die rondomde thaise kust. Er wordt uitstekend geacteerd, ook door de piepjonge cast. En dat is in sommige films nog wel eens anders geweest.

Aanrader!

avatar van popcorn en cola

popcorn en cola

Als niet-drama-fan toch gekeken omdat ik met mijn familie nog al eens in die contreien vertoef. De ramp is voor mij (ik ben gelukkig geen ervaringsdeskundige) bijzonder realistisch in beeld gebracht, écht knap. Daarna de chaos, de verwoesting, de zoektocht, de wanhoop, de pijn en emotie die op mij een grote indruk heeft gemaakt. Dit was niet zomaar een rampenfilm, deze raakt je echt. Bij Paul en Witteman is deze flim en helaas ook de afloop van de film besproken. Jammer, want het einde is onvoorstelbaar, maar wel waargebeurd. De film mag met recht 'Lo Imposible' genoemd worden.

avatar van popcorn en cola

popcorn en cola

avatar van Thom1994

Thom1994

Prachtige, en erg realistische film over deze vreselijke atuurramp. Ik ben zelf 3 jaar na de tsunami op de getroffen plekken geweest en de lokale mensen daar hebben mij hun verhalen verteld over hoeveel ze verloren hebben in die tijd. Dat maakte deze film voor mij nog net iets zwaarder, waardoor ik de film grotendeels met tranen in mijn ogen heb zitten kijken.

Verder ook mijn grote complimenten aan de kinderen die in deze film acteerden, echt geweldig gedaan.

avatar van Ramon K

Ramon K

Naomi Watts schreef:
Je kan het ook overdrijven . Indien je je gezondheid houdt wordt je vroeg of laat toch wel herenigd.

En daarom vind ik de film ook niet goed! Na 45 minuten weten we dat de leden van het gezin in orde/in ons vizier zijn, en de resterende 75 minuten tonen enkel een doorzichtig sentimenteel herenigingsdrama met vaststaande afloop (waarom zouden ze elkaar niet vinden? Is 't niet in Thailand, dan vinden ze elkaar wel weer terug in Engeland). Enige wat dan nog de vraag is, is of Watts het bloedverlies overleeft. Maar zelfs dat wordt heel flauw en gekunsteld uitgewerkt

Bovendien heeft deze reviewer een punt wat betreft zijn 'Thaise 9/11-vergelijking'. Daar kun je niet omheen eigenlijk.

avatar van floriswakka

floriswakka

Normaal ben ik echt niet zo'n filmazijnzeiker, maar de vijfsterren die je hier om de oren vliegen zijn echt mega geflatteerd.
Er zit werkelijk waar geen enkele, maar dan ook geen en-ke-le verrassing in deze film. Ja, dat het over een vloedgolf zou gaan wist ik van te voren ook wel; maar dit is echt 120 minuten lang tenenkrommende cliché scènes aan elkaar rijgen. Kom op zeg.
Naomi Watts speelt inderdaad geweldig vanaf minuut 45 (beste Darth Vader imitatie van de 21ste eeuw), maar voor de rest kon dit mij echt niet bekoren.
En met die (in P&W) aangekondigde "gruwelijke beelden" valt het allememachies ook wel mee hoor. We krijgen één seconde een kapotte tiet en een halve seconde een opengereten hamstring te zien. That's about it.
Als ik dit draadje zo doorlees worden de sterren vooral uit sympathie voor de getroffen regio gegeven, vaak ook omdat mensen er zelf geweest zijn. Vind ik allemaal prima, maar misschien had de film dan ook ietsje pietsje meer over de 250.000+ inheemse doden kunnen gaan die daar zijn gevallen, in plaats van een decadent gezin dat door een Zwitserse verzekeringsmaatschappij met een privejet het rampgebied wordt uitgevlogen.
2 sterren voor de Tsunami. Maar daarvoor kan je ook op Youtube beelden terugkijken.

avatar van kraakie

kraakie

Ik ben echt in deze film gezogen.

Zeer realistisch en ook een echte tranentrekker deze film.

Mede omdat deze film op waargebeurde gebeurtenissen is gebasseerd.

Echt een aanrader.

avatar van schram101

schram101

Bij het zien van de weergaloze trailer een aantal maanden geleden stokte mijn adem al, en dat herhaalde zich iedere keer dat ik de trailer opnieuw langs zag komen. Zo ook bij het zien van de film in zijn geheel in de bioscoop van het weekend. Want wat een mooie film over een gruwelijke ramp is dit toch.. De beelden van de golven die het eiland op rollen en vervolgens een ravage van jewelste achterlaten zijn bij surrealistisch.. De camera die over het bewegende water zweeft, van personage naar personage en de kracht van het water dat werkelijk waar alles wat op zijn pad komt met zich meesleurd.. Ja, dat is heftig.

En als het onderwerp en de beelden nog niet genoeg zijn helpt de acteerpresatie van Naomi Watts daaraan wel mee. Die bewijst hier toch wel bij de allergrootsten te horen. Met McGregor heb ik niet zoveel maar ook hij is erg sterk. De kinderen van het gezin zijn misschien net wat té wijs voor hun lengte, maar na de openingsdialoog die bijzonder matig was, viel dat uiteindelijk ook nog wel mee.

De film kiest heel bewust voor het volgen van de familie Bennett waardoor het meeleven met de familie veel intenser is dan wanneer de prent zich meer op de grootsheid van de ramp an sich had gericht. Volkomen logisch natuurlijk, anders kun je beter een Bay of een Emmerich opzetten.

Sterk

avatar van Pelagatti

Pelagatti

Mooie film met helaas wel een hoop clichés die de revue passeren. Maar in deze setting was het nog wel te behappen. Mooie beelden en spanning tot het eind.

Wel jammer dat de focus puur op het decadente gezin lag, maarja Amerikanen moeten nu eenmaal de hoofdrol spelen in Blockbusters

John Lee Hooker

Een natuurramp: gezin wordt gescheiden en probeert de situatie door te komen. Om dat frustraties verder op te voeren lopen ze elkaar net mis als ze op hun zoektocht zijn en het is onzeker of Maria nog hersteld van haar verwondingen. Op een gegeven moment draait het allemaal om dé hereniging en zitten we opgescheept met verloren zielen in een krap ziekenhuis. Ik denk dat deze catastrofe vooral impact zal maken bij ouders. Ikzelf vond het lichtelijk vermoeiend, meerendeel is voorspelbaar en de jongens acteerden matig. De opmerking 'sluit je ogen en denk aan iets leuks' kwam ook wat teveel terug.

avatar van cantforgetyou

cantforgetyou

• 1954 berichten

Dit is werkelijk een PRACHTIGE film. In alle opzichten. Goed geacteerd, ook door de kinderen. Realistische special effects. Het lijkt net of je er zelf bij bent. Goede acteurs, Naomi en Ewan zijn geweldig. Sfeervolle muziek. Mooie emotionele melodieën. De bioscoop zat helemaal vol, maar iedereen was muisstil. Ze bestaan nog 'een film die vanaf begin tot eind boeiend is'.

avatar van b00ts

b00ts

Ik had er meer van verwacht. Alles, nee bijna alles is voor de kijker duidelijk vanaf minuut één. Er is echter te goed geacteerd om voor het geheel een onvoldoende te geven.

avatar van Bauer

Bauer

Had me er meer van voorgesteld, jammer.

De ramp en de nasleep / chaos erna is goed in beeld gebracht, waarvoor mijn complimenten, maar qua verhaal heeft het veel te weinig diepgang voor een drama.

Weinig verrassende plot,;nadat de ramp zich heeft voltrokken, weer je eigenlijk al hoe de film afloopt. Het loopt voor het gezin dan ook 'te goed' af wat het de film een beetje onrealistisch en te sentimenteel maakt..

Los van de goede acteerprestaties en de goede verfilming van de ramp zelf, is het eigenlijk een doorsnee rampenfilm waar er al 13 van in een dozijn zijn gemaakt. Zoals bij veel van zulke film ligt ook nu het accent meer op de special effects dan op de diepgang.

Sterk drama.

Een veel terugkomend waardeoordeel als Naomi Watts in een drama te zien is. Misschien wel de beste drama actrice die de filmwereld kent en ook hier weet ze veel melodrama de subtiele diepgang te geven die het nodig heeft. De thematiek is dan ook wel heel erg melodrama gevoelig en Bayona weet dat ook niet te omzeilen. Gelukkig hebben we dan altijd Naomi Watts, die altijd een emotionele performance neerzet en geen sentimentele.

Eerste helft is duidelijk de hart en ziel van de film. De tsunami zelf is zwaar indrukwekkend. Visueel maar vooral het sounddesign maakt het zo indrukwekkend en angstaanjagend. Zware must dit in de bios te zien dus. De daaropvolgende 'survival of the fittest' tocht naar redding wordt zeer boeiend uit de doeken gedaan. Vooral door de verzwakte toestand van het personage van Watts maar het blijven vechten voor het behoud van haar zoon snijdt door de ziel. Holland is ook magnifiek als haar zoon Lucas.

Tweede helft is minder, en ondanks de heftige lading weet McGregor niet de invulling te geven die Watts wel kon. Ook teert het tweede deel op toevalligheid en sentiment en waar de eerste helft een uitermate sterk drama blijkt, is de tweede helft dus weer zo cliche als maar zijn kan. Erg jammer. Dat zijn dan karakteristieken waar ik heel slecht tegen kan in een drama. Voor de rest wel zeer kundig geschoten en de Arricam LT begint zowaar mijn favoriete camera te worden. De dynamiek die er uit voortvloeit is betoverend.

Een film met veel wisselvalligheid, emotie afgewisseld met spijtig sentiment en weer een glansrol voor Watts en Holland ondersteunt haar goed.

Naomi Watts schreef:

en de Arricam LT begint zowaar mijn favoriete camera te worden.

Waarin uit dat zich precies als ik vragen mag?

Naomi Watts

Vooral in de dynamiek van het camerawerk. Toch een aanzienlijk lichte camera (vandaar LT natuurlijk) en dat zie je er aan af. Faura maakt dan ook veel gebruik van shoulder operation. Bij steadicam operation maakt het niet zo veel uit. Het hangt natuurlijk ook wel aan de cinematograaf, maar niet voor niks dat een cinematograaf als Benoit Debie ook het liefst met de LT werkt.

avatar van disneystore

disneystore

Het enige dat ik totaal niet snap is dat een Amerikaanse sterrencast hierin schittert, het is hoofdzakelijk Engelstalig, het speelt zich af in Thailand..? Waarom is het enige productieland dan Spanje hierboven?

avatar van thoole046

thoole046

goede film zeker in het begin mooi gemaakt. voor de rest een meeslepend verhaal dat zeker de moeite waard is om te kijken.

avatar van schram101

schram101

disneystore schreef:

Het waargebeurde verhaal betrof een Spaanse familie welke hun medewerking heeft verleend aan de film. Denk dat ook meespeelt.

avatar van disneystore

disneystore

schram101 schreef:

Maar hebben zij (of heel Spanje?) de film gesponserd, geproduceert, geregisseerd? Best vreemd.

John Lee Hooker

Je kunt het allemaal zien op wikipedia: The Impossible. Kijk onder het woordje 'Production'.

avatar van Materny

Materny

Sterke film die richting het einde toch wat lichtjes in begint te kakken. De setting, special effects en sound design zijn wel van zeer hoog niveau. Goede overtuigende cast die bij de uiteindelijke hereniging de halve bioscoopzaal in een tsunami veranderde. En ja, ook ik had moeite om de waterlanders in bedwang te houden.

Ramon K schreef:

Eens. De spanningsboog ontbreekt, en ook wat betreft Maria is het al op voorhand vast te stellen dat ook deze spanningsboog(je) weinig gewicht heeft. Vind het dan vooral vanuit character driven perspectief een interessante film, plot driven is het een niemandalletje.

Al geef ik de film misschien ook net iets meer dan het eigenlijk verdient, maar laat mijn username een excuus zijn .

avatar van jolof12345

jolof12345

Ik vond deze film geen hoogvlieger.
Een film met een 'boeketreeks' gehalte.
Erg gemaakt.
Met een happy end ook nog.
Vond de film ook nog langdradig op een zeker moment.
De film begon heel goed maar werd hoelanger slaapverwekkend.

avatar van martijn011

martijn011

• 2034 berichten

Mooie film die vooral een heel sterk begin kent en daarna jammer genoeg afzakt naar een sentimenteel gedoe dat ik onderhand behoorlijk beu begin te worden. Gelukkig is de cast, met als positieve uitschieters Naomi Watts en Tom Holland, zeer goed op dreef waardoor mijn score nipt aan die van drieënhalve ster aantikt.

De tsunami wordt zeer indrukwekkend neergezet en is qua geluid en beeld overdonderend. Het moment dat het water opdoemt is een kippenvelmoment en drukt je keihard met de neus op de feiten.

De speurtocht daarna is wat minder interessant, toch in z'n geheel gezien is het zeker een aanrader!

avatar van Noodless

Noodless

Alleen het eerste gedeelte van de film is goed, naderhand wordt het allemaal wat meliger en weet het verhaal niet meer zo te boeien. Veel sentimenteel gedoe en te mooi om waar te zijn... misschien ten onrechte deze kritiek gezien het verhaal gebaseerd is op ware feiten, maar de speurtocht en het slot wisten mijn gevoelens niet te raken. Naomi Watts speelt weer vol overtuiging en ook Tom Holland deed het goed. 6,5/10

avatar van Frank Slade

Frank Slade

Goede film,erg aangrijpend. Goed acteer en camera werk, tsunami goed in beeld gebracht. Enige minpuntje vind ik dat er wel wat meer vertelt had mogen worden over de vele duizenden inheemse slachoffers en alle problemen voor de getroffen bevolkingsgroepen na de tsunami.

Maar zeker de moeite waard om te kijken.

Zojuist met pijn en moeite deze film uitgezeten. Ik heb net zoals meerdere mensen hierboven mij ;het idee dat de film erg overgewaardeerd wordt. Het beste gedeelte van de film zijn echt de eerste 15 a 20 min. , en daarna wordt het snel een slaapverwekkende film.

Ik had mij erg verheugd op een harde realistische film over deze verschrikkelijk ramp , maar werd getrakteerd op een slap aftreksel van wat er (denk ik) daadwerkelijk gebeurd is.

avatar van duffs

duffs

sterke rampen film dit over de tsunami ;s in 2009 sterk geacteerdt prima acteurs ook natuurlijk en de kinderen spelen ook goed eerste half uur was erg indrukwekkend daarna volgde een lange zoektocht naar overlevende wat hier en daar de spanning wat liet weg eppen maar dit is een dikke 7 heb me goed vermaakt vandaag

avatar van steefke

steefke

zeer aangrijpend en echt mooi in beeld gebracht.

heb toch even een traan moeten wegpinken en dat gebeurt zelden.

als dit echt gebaseerd is op een waargebeurd verhaal, chapeau voor de verfilming ervan.

alles lijkt zo echt.