• 9.376.793 stemmen

Met onder meer: Naomi Watts, Ewan McGregor en Tom Holland

Gesproken taal: Engels, Spaans en Zweeds

Releasedatum: 17 januari 2013

Plot Lo Imposible

"Nothing is more powerful than the human spirit."

Maria, Henry (Naomi Watts & Ewan McGregor) en hun drie zoons gaan in de winter op vakantie en zoeken het mooie weer op in Thailand. Maar op de morgen van 26 december, wanneer de familie rustig bij het zwembad zit, zien ze een grote zwarte vloedgolf hun kant op komen. Ze worden getroffen door een tsunami. Maria komt na een hevige klap weer boven water, maar weet zeker dat haar familie het niet gered heeft. Dan ziet ze haar oudste zoon Lucas verderop in het water.

avatar van Charmbracelet

Charmbracelet

Je wordt in het begin echt helemaal meegesleurd in de tsunami. Film heeft (met name de beelden in en onder water) van begin tot eind geboeid alleen bevat de zoektocht zoals velen al aangaven veel toevalligheden en cliches. Vond vooral lame hoe vader en zoon elkaar steeds net misliepen in het ziekenhuis.

avatar van Turkeyloverz

Turkeyloverz

The Impossible brengt eigenlijk niets nieuws. Het heeft alles wat een degelijke rampenfilm moet hebben, maar wél met een supercast. Naomi & Ewan zetten zo een goede prestatie neer, dat het bijna onmogelijk is om het hier droog te houden. Ook de jongens deden het uitmuntend, met als hoogtepunt de scéne waarin de 2 kleine hun oudere broer vinden en dan naar elkaar toe rennen, terwijl ze elkaars namen uitschreeuwen. Ja hoor, ik heb met een brok in mijn keel gezeten.

avatar van Breur

Breur

`Close your eyes and think of something nice`

Doorsnee drama film. Tsunami en de gevolgen daarvan zijn mooi in beeld gebracht. Voor de rest vond ik het vooral cliché.

Wat me stoorde waren bepaalde keuzes in de film. In de film lijkt de hulpverlening bijvoorbeeld allemaal bijzonder snel en vooral gestructureerd te verlopen. Destijds in 2004 heeft het toch wel erg lang op zich laten wachten. De chaos wat een dergelijke ramp met zich meebrengt had wat mij betreft beter in beeld gebracht mogen worden. Tevens de keuze van Henry (Ewan speelt deze rol goed) om zijn 2 zoontjes achter te laten, maar goed dat heeft die knakker daadwerkelijk gedaan dus daar valt niet veel aan te veranderen.

Normaliter ben ik wel gevoelig voor dit soort films en kan het me een traantje laten wegpinken, maar mede door het vele gekreun van Maria, en de matige acteerprestaties van de kids (die zo leek het, vooral gecast werden op hun schattige uitstraling) bleef dat bij `The Impossible` uit.

Door het zien van deze film is het wel goed om stil te staan bij 230.000 doden die er gevallen zijn. Al met al een doorsnee rampenfilm die ik beoordeel met 3*¨.

avatar van Timotei

Timotei

Pelagatti schreef:

Mooie film met helaas wel een hoop clichés die de revue passeren. Maar in deze setting was het nog wel te behappen. Mooie beelden en spanning tot het eind.

Wel jammer dat de focus puur op het decadente gezin lag, maarja Amerikanen moeten nu eenmaal de hoofdrol spelen in Blockbusters

Sluit ik mij helemaal bij aan!

avatar van pako

pako

Weinig tsunami te zien wel veel gevolgen ervan. Flashbacks waaren wel erg goed. Ben geen drama fan maar film was wel de moeite waard.

Melodrama.

Niet heel slecht dit keer, maar eigenlijk boeit het vooral te weinig. Al halverwege de film weten we dat alle familieleden het hebben overleefd, waardoor het voor de kijker gereduceerd wordt tot de vraag wanneer de leden elkaar vinden en hoe, in plaats van 'of'. Enige spanning komt voort uit de staat van de moeder en hoe dat zich gaat ontwikkelen. Maar eigenlijk had ik nooit het idee dat de film slecht zou aflopen, daar was het echt de film niet naar.

Een paar gewaagdere scenes komen pas veel te laat, met de onderwaterbeelden van Watts die door de golf van alles tegen zich aan krijgt . Waarom zat dit niet gewoon op de juiste chronologische plaats? Had je veel meer in de film gezeten met de wetenschap hoe Watts er zo slecht aan toe is geraakt.

Verder nog wat pijnpuntjes in de melodramatische sfeer, hoe ze elkaar vinden eerst door net elkaar mis te lopen (hoe cliché wil je het hebben), en dan toch elkaar alle vier precies op het goeie moment te zien. Behoorlijk geforceerde scenes waren dat. Bovenal begrijp ik niet zo goed waarom uitgerekend dit (relatief voortvarende) verhaal ten tijden van de Tsunami is verteld. Lijkt mij dat er heel wat pijnlijkere en trieste verhalen zijn geweest dan dit. Het loopt allemaal zeer goed af uiteindelijk. Beetje wrang voor de 100.000 mensen pakweg die er veel minder goed van af zijn gekomen. Niet dat je om die reden een film niet zou kunnen maken natuurlijk, maar het kwam bij mij wel een beetje vreemd over waarom uitgerekend dit verhaal verfilmd werd.

avatar van schram101

schram101

naar.

Gezien het waargebeurde verhaal wist dit niet halverwege pás maar van te voren ál natuurlijk..

schram101 schreef:

He? Wat bedoel je hiermee? Voor het begin van de film wist ik sowieso niet dat het een verfilming van een waargebeurd verhaal betrof, en een waargebeurd verhaal kan toch ook gewoon slecht aflopen (lijkt me redelijk vaak het geval zelfs gezien het onderwerp)?

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

In de trailer zaten er segmenten gemonteerd van de echte familie, dat gaf wel het één en ander weg. Al zal je die trailer niet gezien hebben.

Montorsi

De regisseur van El Orphanato dit kom ik net achter, dat is toch wel opvallend.

Naomi Watts schreef:

Nee niks van gezien. Ik zag de film hier vaak in de updates voorbij komen en wel eens aangeklikt, en het leek me wel een film die mijn vriendin zou aanspreken, en het gemiddelde was aardig hoog.

avatar van Bauer

Bauer

Melodrama.

Ik vond de muziek ook erg dramatisch

avatar van schram101

schram101

Wat Watts zegt dus..

avatar van The Oceanic Six

Montorsi schreef:

Je slaat hiermee de spijker op de kop.

Wat een vreselijk vervelende film zeg. Het onderwerp sprak me nogal aan, want de tsunami ramp van destijds was gigantisch en onmenselijk hard, op zich een sterk onderwerp voor een sterke film. Maar wat schetst mijn verbazing? Ze verfilmen een verhaal waar liefst 2 ouders en al hun kinderen het overleven. Pfff. Dit zal wel weer nodig zijn om in Amerika een succes te kunnen zijn als film, maar ik vind het bij beledigend richting de vele duizenden slachtoffers van deze ramp die wel mensen om hun heen kwijt zijn geraakt. Mensen wie deze film kijken kunnen die impact denk ik nog steeds moeilijk voorstellen. Zo viel het me ook op dat je in het gedeelte dat moeder en zoon in het water elkaar op aan het zoeken waren bijna geen andere mensen zag vechten voor hun leven. Ook al zoiets vreemd. In mijn ogen heeft de regisseur zich wel heel erg gefocust op de ramp uit de ogen van het gezin van 5 en niet zoals het misschien echt was. Gelukkig worden er nog wel wat gruwelijke momenten getoond, zodat je nog wel enig besef krijgt hoe vreselijk deze ramp was, maar het was duidelijk te karig in mijn ogen.

Het viel me ook tegen dat de tsunami-ramp zelf maar een paar minuten in beeld kwam. Had meer beelden laten zien hoe die enorme golf alles op zijn pad kapot maakt! De eerste impact bij het hotel zag er namelijk wel erg indrukwekkend uit. Wat mij betreft had de ramp wel wat langer in beeld mogen komen, want daar draait de film toch immers om?

Er was, helaas, nu meer dan genoeg tijd om een slap RTL 4 woensdagavond-drama verhaaltje te tonen waar mijn interesse compleet bij verdween. Sterker, ik zat op een gegeven moment constant te kijken hoelang de film nog duurde. De enige rol die ik echt sterk in dit verhaal vind is die van Naomi Watts. Fantastische actrice, zet ook nu een geweldige rol neer. De andere gezinsleden deden het ook prima overigens, maar dat hele zoekgedoe kon me nog weinig boeien. Sowieso voelde ik niet al te veel bij deze familie. Het mierzoete happy end liet dan ook het glazuur van mijn tanden afknallen, pfff. Een film over zo'n enorme ramp met zoveel doden zou geen happy end moeten krijgen, enorme misser om juist dit te verfilmen. Visueel mag de film nog zo goed in elkaar zitten, maar als de inhoud niks is, dan geef ik er een vette onvoldoende voor.

avatar van Elkie Brooks

Elkie Brooks

Indrukwekkende film. Acteurs hebben mij stuk voor stuk in beroering gebracht. De stilte na de impact geeft je de tijd om te realiseren wat er net is gebeurd. Inmiddels twee keer gezien. Eindelijk met recht een goede film.

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Sterke impressie van de tsunami ramp in Thailand. Zeker de eerste dertig minuten vond ik angstaanjagend overtuigend. Het leek allemaal net echt en de details maken het helemaal goed : het puin dat overal meestroomt, de stroming, de chaos, het zoeken naar verwanten. Heel realistisch. De dramatische impact zou nog sterker geweest zijn en nog zwaarder gewogen hebben, moest één van de familieleden het niet hebben overleefd. Alleen maar dit en de film zou er een vol punt bij hebben gekregen. Nu blijft het een verplicht feelgood nummertje op emotioneel vlak. Maar visueel is dit zonder meer impressive.

avatar van GGG

GGG

Prachtige aangrijpende film naar waar gebeurd verhaal. Absoluut schitterend in beeld gebracht. Mijn complimenten...

avatar van Alonzo

Alonzo

Wat een goeie film zeg. Zeer aangrijpend. Het is natuurlijk maar een van de vele verhalen. Maar het geeft wel een beeld aan wat er gebeurde. Het heeft mij zelfs tot ontroering gebracht, komt niet vaak voor haha. Zeer de moeite waard.

avatar van Re73

Re73

Indrukwekkende film.

Blijft bizar die tsunami.

avatar van 77235

Pelagatti schreef:

McGregor is Schots / Watts is Brits/Australisch en de kinderen zijn Brits. Verder is het een Spaanse productie

avatar van Theunissen

Toch wel een indrukwekkend en vooral meeslepend drama (zeker het eerste uur) welke je niet geheel onberoerd laat. De film oogt heel realistisch en de beelden zijn ook nog eens vaak aangrijpend waardoor deze film je geregeld bij de strot pakt. Sowieso was deze film in zijn geheel visueel sterk en dat geldt zeker ook voor de cast. Met name Naomi Watts en Tom Holland speelden zeer sterk en overtuigend. Uiteindelijk heeft deze waargebeurde film best een goed einde maar voor vele andere gezinnen was dit zeker niet het geval.

avatar van Picker

Picker

Heftig, kan niet anders zeggen. Wat een hel moet dat daar geweet zijn.

Zowel tijdens, als na de ramp!

avatar van Stephan

Stephan

Prima film met hartverscheurende momenten. Mooi hoe het dicht bij de betrokkenen blijft. De kids vond ik persoonlijk ERG goed spelen. Dat het aan het einde wat voorspelbare momenten heeft... soit... Het spel van Watts en McGregor is geweldig en de SFX die werd getoond adembenemend

avatar van Bélon

Bélon

Duurt te lang naar mijn smaak. Ik vond vooral de coördinatie van de zoektocht naar vermiste personen ongeloofwaardig. Het leek de jaren '60 wel met die lijsten, in de 21e eeuw zou je zeggen dat met simpele middelen als een paar computers zo een (gelegenheids)database van vermiste personen kan worden opgezet, zelfs in Thailand. De cinematografie was best OK, de soundtrack onopvallend en soms cliché. Komt niet boven standaard rampenfilm uit.

avatar van Stephan

Stephan

Ik kan me die beelden nog wel herinneren hoor. Net zoals bij 9/11 waarbij hele hekwerken vol hingen met foto's van vermisten. Dat is zeker goed getroffen.

avatar van lala83

lala83

Ajax&Litmanen1 schreef:

Je slaat hiermee de spijker op de kop.

Je opmerkingen zijn wel een beetje terrecht wat betreft de slachtoffers, maar als je dit een woensdag avond film noemt heb je echt geen verstand van films, want als die ramp niet was gebeurd en gewoon een film had je wel een andere mening. Blijkt ook uit je top 10 hoeveel verstand van films je hebt grapjas.

Goed geacteerd, beetje cliche, mooie beelden, verhaallijn goed op en onderbouwde en de musik op het laatste was werkelijk fenomenaal zou bijna zeggen John Williams.

avatar van s_leiN

s_leiN

Wat een harde film zeg, ze zijn niet zuinig met harde beelden. Ook wel indrukwekkend hoe ze de kracht van een tsunami in beeld brengen onder water. Anders een paar aangrijpende momenten, mooi !

avatar van The Oceanic Six

lala83 schreef:

Over mijn filmsmaak beginnen en dan zelfs Transformers en Troy in je top 10 hebben staan

avatar van Cleanshot

Cleanshot

Respect voor de SE, ongelofelijk hoe levensecht de eerste 15 minuten, bloedstollend.

Je kunt je de horrorbeelden voorstellen die door je hoofd gaan schieten bij je eerstvolgende geplande vakantie in Thailand.

Einde vond ik wat minder, omdat het voorspelbaar was, hoewel het feit dat het gebaseerd op een waargebeurd verhaal mij wel ff deed slikken.

avatar van Angelo2

Angelo2

Indrukwekkende film en dan met name de eerste helft. De beelden van de tsunami lijken levensecht, zo van de tv overgenomen en ook de daarna getoonde weggevaagde landschappen zijn prachtig gemaakt. Wat een verschrikking om dat mee te moeten maken. Het acteerwerk van Naomi Watts was ijzersterk en de scene van ]haar met haar zoontje door het water lopend[/spoiler zijn aangrijpend! Als kind je moeder er zo bij zien lopen... Helaas stapelde daarna de cliches zich na elkaar op en werden de toevalligheden eigenlijk storend en te ongeloofwaardig. De bombastische muziek leek bij sommige scene's niet op de juiste plaats. Prima film over het geheel. Een 7