Genre: Misdaad / Drama
Releasedatum: 3 november 2011
Bekijk via CineMember
Bekijk via CANAL+
Plot Drive
"There are no clean getaways."
In Drive staat een Hollywood-stuntrijder centraal, een eenzaat van nature, die er een bijverdienste als bestuurder van de vluchtwagen in de criminele onderwereld op nahoudt. Hij haalt zich de woede op de hals van een van L.A.'s gevaarlijkste mannen nadat hij de ex-criminele echtgenoot van z’n mooie buurvrouw helpt bij een klus die helemaal fout afloopt. De enige manier om haar te beschermen en in leven te blijven is doen wat hij het beste kan: rijden.
- Trailer (YouTube)
Benicio
Tan Suit
Cook
Wachtwoord
Eerste deel en ook nog een stuk na de 1ste helft is verschrikkelijk saai. Viel bijna in de bioscoop in slaap! Laatste stuk werd pas goed (en bloederig). Erg jammer dat ze niet eerder met actie begonnen. Wazige film.
Wazige film.
Was toch scherp? Nou ja, ik heb 'm dan ook op Blu-ray.
NYSe
Eerste deel en ook nog een stuk na de 1ste helft is verschrikkelijk saai.
Eén van de weinige dingen die ik maar niet kan begrijpen en toch veel terugzie in recensies: ik vond de film zelf heel flitsend, enerverend en mooi. Er werd weinig in gesproken en niet iedere scene bevatte achtervolgingen of explosies, maar desalniettemin vond ik de film allesbehalve traag of saai. Integendeel. Vond het tempo nog het meest weghebben van dat van een ingetogen Hollywoodfilm.
Cinema58
Aangetrokken door de hoogte van de gegeven sterren deze toch maar gekeken maar wat een beroerde film, Ryan Gosling die in zijn hoofdrol klaarblijkelijk cool moet overkomen maar op mij alleen maar sloom overkwam met af en toe een stukje actie waarbij hij gelijk uiterst agressief werd, paste totaal niet bij zijn karakter, een halve ster al zou het alleen maar zijn om het gemiddelde omlaag te brengen voor deze productie die eigenlijk niet kijkwaardig is,het kijken was zonde van mijn tijd!!
Madecineman (moderator films)
Off-topic berichten verwijderd. Graag alleen inhoudelijk discussiëren over de film.
TheThirdMark
Was toch scherp? Nou ja, ik heb 'm dan ook op Blu-ray.
.Vond de hele film erg goed eigenlijk, op 1 puntje na.
Het einde. Had niet per se een feel good einde hoeven hebben, maar dit haalde toch wel de film onderuit..
99% van de film: 4*
Laatste 1% van de film: .5*
Totaal een 2.5
AC1
Dat is toch helemaal niet in verhouding? Het einde was misschien geen verrassing of verbluffend maar ik zie niet in waarom het de rest van de film zo drastisch naar beneden kan halen. Het einde sprak de rest van de film niet tegen. Ik was al heel blij dat het niet ineens sentimenteel werd.
nakada
( 99 x 4 + 1 x 0.5 ) / 100 = 3.965.
Dus minstens 3.5* maar eigenlijk 4*
laundromat
Eindelijk gezien...vooral om mijn favo actrice van dit moment Mulligan. Had al gehoord/verwacht dat ze als 'vriendin van' niet echt kon shinen. Dat bleek. Desalniettemin h altijd fijn om haar te zien.
Film viel wat tegen. Ben Gosling gewend in The Notebook en Lars and the real girl, moest ff wennen hier. Lekkere kerel is nooit verkeerd; hij is hier goed fit! Maar qua verhaal en emoties..het kwam niet binnen.
Ook leuk om Bryan - Breaking Bad- Cranston es te zien.
Zal Bronson maar es checken, vooral om mijn favo acteur van dit moment Tom Hardy.
Nicholas
Had wel wat meer verwacht van de beste film van 2011.
Hij begint best aardig. Goede muziek en een lekker sfeertje dat mij deed denken aan een combinatie van 80's hitserie Miami Vice en de games franchise Grand Theft Auto.
Helaas wordt de film naarmate de tijd verstrijkt er niet sterker op. Het verhaal is allemaal behoorlijk clean cut. Zo tegen het eind ben ik mezelf af gaan vragen of ik iets had gemist. Anders kan ik niet verklaren waarom deze film zo hoog aangeschreven staat.
Op zich is er weinig aan te merken op de film. Het acteerwerk is aardig, de sfeer prima. Het feit dat de romance oppervlakkig blijft is ook een pluspunt. Maar buiten dat heeft de film voor mij geen positieve uitschieters. Helaas.
2**
willemse81
Welnee joh, helemaal niet perfect verwoord.
Hij moet juist leren genieten van een "trage" film en eens de tijd nemen.
Gezien je top 10, waar Drive ook onderdeel van uitmaakt, hebben wij een flink verschillende smaak qua films. Het zou je sieren als je dat ook in je bericht naar voren laat komen, in plaats van een dergelijke denigrerende opmerking te uiten.
Ik ben van mening dat een film mij hoort te amuseren, mijn aandacht vast hoort te houden en mij eventueel, achteraf, na kan laten denken over een moraal of boodschap. Zodra de inspanning om het verhaal te volgen van mijn kant moet komen kan ik daar geen waardering voor opbrengen. Wellicht vind jij ontspanning in een film die de snelheid heeft van stilstaand water, maar dat geldt niet voor iedereen en zeker niet voor mij.
Helaas denken er veel meer mensen zo over. Ontzettend jammer zo'n instelling want je beperkt je interesse zo tot enkel mainstream Hollywoodvermaak, terwel cinema zo veel meer heeft te bieden. Maar ja, dan moet je wel bereid zijn er wat moeite voor te doen.
AC1
Vreemd, de film heeft mij geamuseerd en hield mijn aandacht vast. Dat gold trouwens ook voor mijn 14 jarige zoon (hij wacht al op de sequel!). Moeite voor doen? Hoezo? Misschien dat sommige mensen moeite hebben met het relatief trage tempo en dat daardoor hun geduld op de proef wordt gesteld?
nakada
Dat is inderdaad een film met nog minder tempo, maar hij zal wel blij zijn dat Morgan Freeman daar de stiltes lekker aan elkaar praat en hem verteld hoe bijzonder inze boekhoudende modelgevangene wel niet is... Veel inspanning van de kijker is daar ook niet verreist.
AC1
Waarom heb je dan in godsnaam The Shawshank Redemption op 1 in je top 10 staan ?
Omdat daar de sympathieke karakters je in het verhaal betrekken en zo krijg men niet de indruk dat het traag vooruit gaat. Simpel toch? De meeste mensen laten zich leiden door de acteurs en/of karakters en niet door de film of de regisseur.
nakada
Hij mag die best prachtig vinden hoor. Maar om vervolgens hier te beweren dat hij niks kan met trage films vind ik dan erg ongeloofwaardig. Sympathieke karakters of niet, die film blijft traag. Dan had hij hier bij Drive moeten klagen over de onsympathieke personages.
synec
Hoe kan jij nu weten wat bij zijn karakter past. Je krijgt toch niets te weten over zijn verleden, of heb je dat stuk gemist? ...
condomafia
Gigantisch trage film maar heerlijk om naar te kijken. een verademing voor het oog en de inleving. Wel weer een film waar HD tot zijn recht komt door de verschillende shots. De shot dat de roodharige Blanche door haar hoofd geschoten wordt met een shotgun in het motel... Heerlijk!
je80roen
Ik was op de hoogte van de goede recensies over deze film. Maar omdat ik toch een beetje bang was een fast and the furious-achtige film te treffen, deze film niet direct bekeken. Maar sjongejonge wat ik heb ik me vergist. Deze film is ronduit geniaal. Geweldige beelden, verhaal, acteerwerk en rust, en dan ook nog die geniale soundtrack. Een hollywood-verhaal in een prachtig arthouse-jasje. Er word een sfeer neergezet die nergens mee te vergelijken is.
Voor mij DE film van 2011!!!
kikujiro
Wat een slappe film zeg.. De soundtrack is te goed voor hetgeen zich in de film afspeelt. Het verhaal is bijna net zo ongeloofwaardig als het acteerwerk van Gosling.
De geloofwaardigheid in twijfeltrekken....
Ja, het is allemaal erg serieuze docu shit dit.
kikujiro
Ik doel daarbij vooral op de 'lone ranger' die een loopje neemt met de maffia alsof het om de lokale wietkwekers uit Gilze-Rijen gaat. Kijk dat kan best, als je het dan laat verlopen als in The Boondock Saints. Maar niet met de misplaatste bittere ernst op het gezicht van 'heartbreaker' Ryan Gosling. Het is het allemaal net niet. Geen overtuigende actie, geen artistieke meerwaarde, geen karakters die de kijker voor zich weten te winnen, en al helemaal geen diepte. Flat characters voor een flat audience. Niet meer, niet minder.
Het is geen lone ranger maar een engel. Rol die ook prima past bij hartebreker Gosling. Overtuigende actie zit er niet in, het is ook geen actiefilm. Dat de artistieke waarde je niet is opgevallen zegt best veel. En dan liefhebbers hiervan tot flat audience verklaren.
Kijk m volgende keer met je ogen open zou ik zeggen, je hebt een hoop gemist, zo lijkt het.
I love L.A.
kikujiro
Ah, een engel! Nee, nu snap ik waarom de gemiddelde score zo hoog is.. Bijzonder goed bedacht moet ik zeggen. En een sterk staaltje onbaatzuchtigheid van de sympathieke hoofdpersoon. Man man man, wat een pretentieus broddelwerkje.
Gaat nog wel meer achter schuil. Maar dat is enkel voor de platte toeschouwer om te ontwaren. Hou jij het maar op een plat pretentieus ongeloofwaardig broddelwerkje.
kikujiro
Als ik wil puzzelen kijk ik wel naar werk van David Lynch. Als ik me visueel wil verwonderen, is Wong Kar-Wai mijn man. Voor de mysterieuze, maar vloeiende actiescènes kom ik uit bij David Cronenberg. En zo zijn er wel meer regisseurs die zich ragfijn weten te onderscheiden op één of meerdere van deze gebieden. Maar de Deen die schuil gaat achter Drive, zat duidelijk achterin de klas weg te dromen, toen hij hun werk bestudeerde; vervolgens maakte hij er één grote quasi-intellectuele potpourri van, die het in al die opzichten nét niet is.
Overigens is het niet zo dat de hele film ruk is; er zijn best elementen en bepaalde scènes die - in combinatie met de sublieme soundtrack - de moeite waard zijn. Maar over een paar jaar heeft niemand het hier nog over, is mijn voorspelling.
We zullen zien. Ik voorspel het tegendeel. Bovendien heeft deze Deen al te veel goeds (en nog niks slechts) op zijn naam staan om als slapende leerling te worden afgedaan.
synec
@ kikujiro
De uitwerking van de actiescènes (de pawnshop heist, de lift,...) zijn toch zeer goed? Wat scheelt er dan aan? Je haalt Cronenberg aan maar ik vind dat Refn zijn actie veel beter uitwerkt met veel meer oog voor detail en spanning. Het overtuigt net enorm. Je hebt het verder over het visuele, ontken je ook het prachtige camerawerk en kaders? De warme kleuren (ala Kar-Wai zelfs) is toch zeker ook in Drive terug te vinden? Echt vreemd dat je dit ontkent of niet ziet en toch over deze 2 begint. De film haalt vooral zijn kracht uit de enorm stijlvolle schoonheid van de beelden en uitwerking. Kijk hem maar eens op Blu-Ray. (met de volume extra luid!)
En dat niemand het hier nog over heeft binnen een paar jaar ben ik helemaal niet mee eens! Je zal wel zien... en je waarschijnlijk nog steeds afvragen wat je hebt gemist. Vele elementen uit Drive zijn nu al iconisch.
kikujiro
De drie sterren die ik geef, zijn dan ook sec voor het visuele, het geluid, en bepaalde scènes; zoals ik al impliciet aangaf. De openingssequentie is heel aardig, en inderdaad mogen de lift en de Bentley-scrimmage er meer dan zijn.
Maar het verhaal, de karikaturale afschildering van misdadigers die tonnen tot miljoenen kunnen investeren, en het acteerwerk van Gosling weerhouden mij ervan om de film hoger dan met drie sterren te waarderen.
Het had héél héél goed kunnen zijn, maar mist samenhang en overtuigingskracht. Leuk dat de altruïst dan één of andere engel blijkt te zijn, maar dat vind ik nou echt geforceerd een extra laag er met de haren bijslepen om het één en ander wat mysterieuzer te maken.

Levensecht Netflix-drama 'Private Life' met Paul Giamatti maakt indruk

'The Investigation of Lucy Letby' gezien? Op Netflix vind je ook deze vergelijkbare documentaires

Waargebeurde film 'The Mauritanian' van Kevin Macdonald is woensdag op televisie

Netflix komt met 'Caught Stealing', maar Prime Video overtroeft met 'Roofman'

Whiplash
Drama / Muziek, 2014

City Girl
Drama, 1930
diefstalcar mechanicstuntmanwraakbuurmangeorganiseerde misdaadpolice chasebeaten to deathlos angeles, californiëwreedheidjacket geweldauto achtervolgingscorpion getawaytoothpick getaway drivercrime lordstunt driver existentialismneo-noirsilent protagonisthammer