Genre: Misdaad / Drama
Releasedatum: 3 november 2011
Bekijk via CineMember
Bekijk via CANAL+
Plot Drive
"There are no clean getaways."
In Drive staat een Hollywood-stuntrijder centraal, een eenzaat van nature, die er een bijverdienste als bestuurder van de vluchtwagen in de criminele onderwereld op nahoudt. Hij haalt zich de woede op de hals van een van L.A.'s gevaarlijkste mannen nadat hij de ex-criminele echtgenoot van z’n mooie buurvrouw helpt bij een klus die helemaal fout afloopt. De enige manier om haar te beschermen en in leven te blijven is doen wat hij het beste kan: rijden.
- Trailer (YouTube)
Benicio
Tan Suit
Cook
TomPSV
Trage film....Ik had er meer van verwacht.....
Hier ben ik het wel mee eens. Aardig plot maar het duurde mij allemaal veel te lang. Muziek en acteerwerk was echter wel prima, daarom nog 3 sterren.
Tonypulp
Dat wisten we natuurlijk al langer
ambrosini
Leuke REVENGE film..
+ punten
Muziek
Acteerwerk
- punten
je hebt in totaal 2 big en 1 little bazen.. normaal gesproken maakt "the killer' hier ook onderscheid in.. hiermee bedoel ik dat hij dus niet the big boss neersteekt maar op een bijzonder/speciaal manier "afmaakt".
Maar goed.. voor mij is het alsnog 3,5 sterretjes waard.
VonDirk
eindelijk gezien, wat een held die Ryan Gosling prachtige rol, heerlijke film na een uurtje komt in mooie maar ook niet te gekkestroom versnelling, en die lift scene is subliem! top film!
Niet helemaal waar.
jacobine_rodijk
Ware het niet dat hij helemaal geen wraak aan het nemen is.
Volgens mij was Driver degelijk wraak aan 't nemen nadat ie Shannon dood aantrefde in de garage.
Allepinie
Ik had er iets meer van verwacht. Desondanks een mooi stukje film, aanrader. 3,5* van mij.
Montorsi
Wraak impliceert dat je leed toevoegt puur voor de vergelding, terwijl The Driver hier handelt om Irene te beschermen.
Naomi Watts
Niet alleen, vergelding voor Shannon lijkt me overduidelijk.
Montorsi
Ik twijfel daar toch aan, en dat heeft te maken met zijn beschermengelstatus. Na Shannon's dood snapt hij dat hij Nino en Bernie moet uitschakelen voordat zij dat met hem en Irene doen. Shannon zelf is volgens mij niet zo belangrijk voor hem.
Naomi Watts
Vreemde conclusie, het zijn dus tranen van geluk. Dat zelfs de kracht en functionaliteit van Riz Ortolani nog onbegrepen kan worden.
edwinoudenes
Het verhaal eist van je dat je logisch meedenkt met de film. Tenminste, zo heb ik hem beleefd.. Ik vond dit een van de betere films van vorig jaar. Wil je een domme actiefilm zonder inhoud? Kijk deze niet!!
PS: De muziek in "Drive" is fenomenaal.
Glacius
IShannon zelf is volgens mij niet zo belangrijk voor hem.
Lijkt me onzin dat Shannon niet zo belangrijk voor hem was.
jacobine_rodijk
Ik denk het wel als je dat tegenover Irene zet.
Was niet op de hoogte dat Shannon en Irene met een onderlinge populariteitswedstrijd bezig waren?
Eens met Montorsi. Shannon is totaal niet belangrijk voor hem, enkel indirect via Irene. Maar zijn opdracht/wens is slechts om haar (en har kind) te beschermen.
Montorsi
Jawel hoor, Irene had de meeste facebookvrienden, ergo populairder, ergo Driver vond haar belangrijker.
Maargoed... wat mij betreft is het grootste doel van Driver om Irene te beschermen. Hij zal veel om hem geven, maar de hele film is hij bezig te zorgen dat Irene niks overkomt. Ik zou het dan gek vinden als hij dat op het spel zet om Shannon te wreken, dat is toch helemaal niet wat hem drijft?
Naomi Watts
Dat zul je moeten toelichten wil ik je begrijpen
Ik doelde op Oh My Love van Riz Ortolani
Naomi Watts
Dat is ook zo, Irene en Benicio beschermen had dan ook de hoogste prioriteit (Refn liet ook ontvallen dat Standard niet zonder reden Gabriel heet) maar ook Shannon werd hier door getroffen. Driver realiseerde ook dat zijn uitbarsting jegens Shannon onterecht was en indirect had geleid tot zijn dood.
Montorsi
Hij zal de dood van Shannon ongetwijfeld onterecht vinden, en boos zijn, maar volgens mij blijkt nergens dat het uitschakelen van Nino en Bernie iets met wraak te maken heeft.
Naomi Watts
De garagescene lijkt me toch een treffend voorbeeld van een subtiele hint, maar voorgekauwd wordt het niet. Al is dat ook niet nodig. Dood van Nino was dan niet nodig geweest, want die wist niet van Irene en Benicio. Significantie was voor hem iig nihil.
roebftb
Ware het niet dat hij helemaal geen wraak aan het nemen is.
Behalve dan op het vermoorden van die oude zak, voor de rest is het een heerlijke swiffer-movie. Lekker al het vuil op ruimen met de stille kracht van bloederig geweld.
Leuke film. Heel leuk, ik raad hem ook aan voor mijn kinderen.
Montorsi
Hallo roebftb, over welke oude zak heb je het hier? Het kunnen er twee zijn als je het mij vraagt, en zoals eerder in deze discussie al is gerefereerd zie ik dat niet als wraak, niet als doel opzich dan toch zeker.
roelv
Lekker droge samenvatting van Drive in plaatjes.
Dan bij deze een samenvatting in video
Alpha X
Wat een geweldige film.. de kalmte waarmee alles gebracht wordt. Het voelt bijna ongemakkelijk maar toch subtiel aan soms.
Vond Ryan Gosling tegen verwachtingen in supergoed en de muziek maakte het werkelijk af!
5/5.
jumpstylemovie
Duidelijk een kwalitatief goede film maar niet helemaal aan mij besteed. Ik heb genoten van het trage tempo, de spannende scenes en de geweldige manier waarop het geweld in beeld gebracht werd. Ik heb me dan ook geen moment verveeld. Echter, als ik terugdenk aan gisteravond ben ik toch minder enthousiast. Ik weet niet waarom. Cinematografisch is alles duidelijk in orde, Ryan Gosling zit erg goed in zijn rol en het liefdesverhaal was ook boeiend. Ik kan niet uitleggen waarom ik toch niet op een hoger cijfer uit kom maar voor mij persoonlijk is het voor nu niet de topper die iedereen er in ziet. Misschien na de volgende kijkbeurt...

Netflix komt met 'Caught Stealing', maar Prime Video overtroeft met 'Roofman'

Videoland voegt de geprezen Zweedse film 'Så som i Himmelen' toe aan het aanbod

Tip voor fans van de 'Outlander'-spin-off: de fantasyhitserie 'A Discovery of Witches' op Netflix

'All The Money in The World' van Ridley Scott dinsdag te zien op televisie

Whiplash
Drama / Muziek, 2014

City Girl
Drama, 1930
diefstalcar mechanicstuntmanwraakbuurmangeorganiseerde misdaadpolice chasebeaten to deathlos angeles, californiëwreedheidjacket geweldauto achtervolgingscorpion getawaytoothpick getaway drivercrime lordstunt driver existentialismneo-noirsilent protagonisthammer