• 9.379.256 stemmen

Geregisseerd door: Nicolas Winding Refn

Met onder meer: Ryan Gosling, Carey Mulligan en Bryan Cranston

Releasedatum: 3 november 2011

Plot Drive

"There are no clean getaways."

In Drive staat een Hollywood-stuntrijder centraal, een eenzaat van nature, die er een bijverdienste als bestuurder van de vluchtwagen in de criminele onderwereld op nahoudt. Hij haalt zich de woede op de hals van een van L.A.'s gevaarlijkste mannen nadat hij de ex-criminele echtgenoot van z’n mooie buurvrouw helpt bij een klus die helemaal fout afloopt. De enige manier om haar te beschermen en in leven te blijven is doen wat hij het beste kan: rijden.

avatar van Ew_MK1

Ew_MK1

Hahaha ik moet er echt wel een btje om lachen, hoe kom je erop.

Ik vind mijn hint over BZV er trouwens prima bij passen.

avatar van (verwijderd)

(verwijderd)

Rood-wit ruitjes patroon ...

Wanneer vloog u voor het laatst uit de bocht?

En blijf vooral massaal inzenden voor de oplossing van dit 'woordspelletje' :

"The ..... can be used for slashing."

Helaas valt Nakada met zijn "dick" niet in de prijzen.

avatar van SilverGun

SilverGun

Reinbo schreef:
Dat zit er ook allemaal in. En de overval op de pawnshop gaat natuurlijk niet voor niets mis......
Nee, da's waar. Maar zie geen direct verband met het beschermengel gebeuren.

......

"The ..... can be used for slashing."

Naast 'hammer' en andere 'weapons', misschien 'colors' en/of 'wit'?

Meneer Bungel

@ Ew_MK1 en xav: Ik deel het ook niet uit als zijnde de waarheid, maar als dingen die mij in het oog springen en wel degelijk aansluiten bij de vaststaande feiten van Drive en Refns uitleg. De foto die gelinkt wordt (xav) toont trouwens geen ruitjespatroon, maar een strepenpatroon. Bij het autoracen vind ik zo geen rood-wit geblokte motieven (wel deze), maar het een hoeft het ander ook niet uit te sluiten. @ BZV: tsja... dan vind je deze vast ook de moeite waard.

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Gisteren Drive herzien. Dikke 4,5* blijven staan. De engelen-theorie die ik hier tegenkom kan ik best plaatsen en is interessant. Maar als de driver op aarde is gezet om de vrouw te redden, vanwaar dan de openingsscène met die 2 criminelen die helemaal niets met de zaak te maken hebben?

avatar van Metalfist

Metalfist

Die komen later toch nog even terug? In de bar komt de Driver één van hen tegen maar vertelt hij dat ze maar moeten opkrassen

avatar van jacobine_rodijk

jacobine_rodijk

Metalfist schreef:

Da's iemand anders.

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

De engel staat tussen hemel en aarde in, en begeeft zich onder de mensen en zal een 'taak' op zijn pad vinden. Hij zal niet uitsluitend bestaan alleen om Irene te helpen.

avatar van Metalfist

Metalfist

jacobine_rodijk schreef:

Da's iemand anders.

Crap, dan zwijg ik want de film zit precies toch niet meer zo vers in het geheugen

avatar van michellewilliams

michellewilliams

Gisteravond gezien wat een geweldige film met veel symbolische diepgang. Wow. Ik raad iedereen aan hem te zien.

dutchtuga schreef:

De vrouw redden is zijn hoofdopdracht, ondertussen vult hij zijn tijd met het redden van criminelen in de nacht en acteurs (als stuntman) overdag. Daarnaast repareert hij auto's. Maar het blijft natuurlijk enkel de metafisische laag, je moet het niet te rigide of letterlijk nemen. Geloof dat Refn 'm vooral als superheld ziet en niet perse als engel. Maar er zijn natuurlijk een hoop overeenkomsten tussen de 2 en het blijft LA.

Meneer Bungel

Die vond ik ook, maar ik vind nergens terug waarvoor die precies gebruikt wordt (-edit- lijkt enkel een commerciële variant te zijn van de wél gebruikte zwart-witte)? Al komen de blokjes ook regelmatig terug bij pizza-aangelegenheden.

-edit- en heb je de film trouwens al gezien? Ik zie namelijk geen stem...

avatar van michellewilliams

michellewilliams

Reinbo schreef:

Ja precies zo heb ik het ook gezien, geweldig!

dutchtuga schreef:
...................
vanwaar de openingsscène met die 2 criminelen die helemaal niets met de zaak te maken hebben?

Die geniale scene wil illustreren hoe gemakkelijk het is om met zo'n silver Chevy Impala een overvalletje te doen. Of hoe Shannon het zegt: ........

Meneer Bungel schreef:
.....
Al komen de blokjes ook regelmatig terug bij pizza-aangelegenheden.

Inderdaad, Italian food en Chinese food zijn belangrijke elementen in deze film.
En het feit dat er Chinese food bij de Italiaan wordt binnen gebracht is helemaal not-done.

Waarbij de naam Bern grote beer betekent, Bernie een verkleining daarvan is en Nino kleintje betekent.

avatar van nakada

nakada

En blijf vooral massaal inzenden voor de oplossing van dit 'woordspelletje' :

"The ..... can be used for slashing."

Helaas valt Nakada met zijn "dick" niet in de prijzen.

shit

avatar van NYSe

NYSe

De film lijkt vanuit het uitgangspunt te werken wat er zou gebeuren als je alle archetypen uit het klassieke Hollywood bij elkaar gooit in de echte wereld. Erg mooi.

Dreiecke schreef:

Leuk, de film lijkt vol te zitten met zulke details. Ik heb op mijn UK dvd-uitgave nog een BFI interview met Refn van 40 minuten te goed, ben benieuwd wat daar weer uit komt...

NYSe schreef:

Mooie omschrijving.

avatar van SilverGun

SilverGun

Meneer Bungel schreef:

Ik zou er niet te veel van verwachten. Refn is een fantastisch filmmaker maar niet iemand die zich verbaal al te best weet uit te drukken.

Blu-ray gisteren binnengekregen van amazon.co.uk. Denk er sterk aan om de officiele box-art hiermee te vervangen.

Nice.

(verwachtingen bijgesteld)

avatar van Reinbo

Vind de interviews met hem, zowel in tekst aks in beeld anders best aardig.

avatar van Fortune

Fortune

Ik vind Refn behoorlijk grappig altijd in interviews en dergelijke.

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Vind 'm ook wel goed verbaal, kort en duidelijk. UK bluray binnen maar het is vooral wachten op de Queen Edition natuurlijk .

avatar van Tun-89

Tun-89

Super saai en langdradig.

ging naar mijn idee nergens over

ik heb mij duidelijk vergist in de film,

niets voor mij dus. enige leuke was nog

kijken naar Ryan Gosling..

1,5 *

avatar van TimF

TimF

Met drie man gekeken, 2 haalden het einde niet wakker..

Drive begint met een spannende en veelbelovende scene. Daarna langdradigheid, diepzinnige blikken en een dom verhaal. Vooral het gebrek aan tempo is kwalijk, niet kijken, zeker niet als je al moe bent.

TimF schreef:

Met drie man gekeken, 2 haalden het einde niet wakker..

Ik denk dat je het verhaal dom vond omdat je moe was en niet oplette?

Je kunt al het andere van de film zeggen, maar nu net niet dat het verhaal dom is. De film zit qua verhaal en de uitvoering daarvan heel slim in elkaar.

avatar van VforVictor

VforVictor

Vermakelijke film die nogal wat ontbeerd aan snelheid en tempo, weinig dialoog en een simpel plot. hij keek lekker weg maar om nou te zeggen beste van 2011, nee. ik geef em 3 sterren.

avatar van NYSe

NYSe

Ik vond de film zelf juist vol tempo zitten: had een veel tragere film verwacht, maar het bleek een goede mix van art-house en platvoers Hollywood: alle cliché's zijn aanwezig, zowel stereotypen als bekende situaties, maar de nogal twee-dimensionale personage's worden op zo'n fantastische manier uitgewerkt door de acteurs, en de onderlinge relaties zijn zoveel complexer dan op het eerste gezicht lijkt dat deze clichéfactor de film alleen maar interessanter maakt.