Trolljegeren (2010)
Met onder meer: Otto Jespersen, Hans Morten Hansen en Tomas Alf Larsen
Gesproken taal: Noors, Pools en Engels
Releasedatum: 12 mei 2011
Plot Trolljegeren
"You'll believe it when you see it!"
Een mockumentary over trollen in Noorwegen. Het verhaal stelt dat er in afgelegen gebieden in het noorden van Noorwegen een trollenpopulatie leeft, die al tijden verborgen wordt gehouden van de bevolking. Een documentaireploeg gaat op zoek naar de wezens en probeert uit te vinden hoe de vork in de steel steekt.
Hans
E-plant Manager
Polish Bear Hunter
Campsite Owner
Polish Bear Hunter
Visueel inventieve noorse mockumentary naar het recept van The Blair Witch Project, met elementen van een film als Cloverfield. Zeker niet slecht gedaan, met zeer overtuigende special effects en veel sfeer. Het grillige en imposante noorse landschap leent zich in ieder geval perfect voor de locatie van het gebeuren. Het is jammer dat het script wat aan de eenzijdige kant is, met vooral halverwege weinig verrassingen en een gebrek aan momentum. Tegen het einde trekt alles gelukkig weer aan. Al met al toch wel een aangename verrassing, spannend en sporadisch droogkomisch.
dat er mensen zijn die gewoon 4sterren geven voor deze rommel
je zal er naar voor de bioscoop gaan, dan zou ik gelijk mijn geld terug vragen.
Weinig orgineel, totaal niet geloofwaardig, acteerwerk van lik me vestje en een mega trol????? need i say more.
halve ster voor het mooie noorse landschap
En een planeet vol lange smurfen zijn wel geloofwaardig? (Om over origineel maar te zwijgen.
Maar die generaal in Avatar acteerde natuurlijk wel goed....
Kom even met een gewoon commentaar ipv dit soort generaliserende onzin.
Hehe, ik wilde net zeggen wat Reinbo postte. Klagen over originaliteit, geloofwaardigheid en acteerwerk en dan Avatar op nr 1 in je top 10 zetten
(overigens, hele mooie film hoor, dat zeker).
Hoe kan je nou geloofwaardigheid verwachten bij een film over trollen?
En hoe kan je de film nu onorigineel noemen? Ik kan geen film opnoemen die gaat over dit onderwerp.
kalasnikov
nee a clockwork orange dat is een lekker filmspectakel.... hahaha, telt je top 10 ineens mee met de beoordeling van een film?Maar nu snap ik waarom je deze film 4 sterren geeft
de filmmakers willen je in het begin toch laten geloven dat de filmbeelden onderzocht zijn en echt waren en dat het met een handycam gefilmd is is volgens mij alleen om het slechte camerawerk te verdoezelen.
orgineel kun je deze film toch niet noemen het concept van een gevonden camera en de filmer die spoorloos is.. en die mega trol nouja misschien moeten trollen je gewoon boeien?!
acteerwerk sucked toch gewoon zeg nou zelf ik kijk nog liever naar een aflevering van de smurfen
nee a clockwork orange dat is een lekker filmspectakel.... hahaha,
Ja, en tevens buitengewoon origineel. En het gevonden camera idee is slechts drie of 4 keer eerder gedaan, maar nooit als droog komische komedie. Zie ook niet wat er mis was met het acteerwerk. Zeer naturel, past prima bij een film als deze.
Maar veel plezier met grote smurf.
Dit was geen droog komische komedie hoor
Vind ik wel. Heb behoorlijk veel zitten lachen. Heb eerder in deze topic al een overzicht gegeven va de vele grappen. Nam jij het dan allemaal serieus?
kalasnikov
Maar veel plezier met grote smurf.
Je probeerd iig wel iedereen te overtuigen van "Jouw goede smaak" bij deze film,
maar als jij deze in jouw ogen droog komische trollen docu 4 sterren waard vind mag je hem voor straf nog een keer kijken!
Slechts een keer of vier gedaan...... i rest my case
Jij hebt dan ook pas 13 stemmen gezet...
OOooo als het een humor film was geef ik hem ook 4 sterren
Heb je ook nog iets inhoudelijks zinnigs te melden, of blijft het bij dezelfde soort domme teksten?
Je kan er ook voor kiezen om er niet op te reageren. Geen probleem als mensen dit niks vinden, maar zijn argumenten snijden geen hout.
Tja, hij begon met z'n opmerking over 4*....... Bovendien vind ik een beetje discussie altijd wel leuk.
kalasnikov
Flinke uitspraak voor iemand die de titanic op nr 2 heeft staan, love actually??? Omg
Om maar op dezelfde voet als jullie verder te gaan. Ik kan ook moddergooien ookal heb ik maar 13 stemmen geplaatst .iemand met zo'n gebruikersnaam en filmkennis is ook moeilijk ik weet het..
Maar hij klaagt niet over geloofwaardigheid en onoriginaliteit...... (Of te veel romantiek in zijn geval)
TinkerTex
Bij dit soort film moet ik me er in het begin altijd even doorheen worstelen. Wanneer de hel eenmaal losbreekt is het genieten geblazen en zo ook bij Trolljegeren. De effecten zijn het hoogtepunt van de film. Omdat de wezens zo verschillen is het iedere keer weer spannend wanneer er geluiden van gekraak en voetstappen klinken.
Qua format niets nieuws, maar op gebied van uitwerking uniek te noemen.
Actarus
Inventief leuk cultfilmpje dat in mijn opinie beter zou gescoord hebben met andere en betere acteurs....
Ik kan best begrijpen dat sommige vonden dat het té fake overkwam, en dat tast de geloofwaardigheid van het geheel aan. Geen trillende handjes wanneer zo'n gigant voor je neus staat? Het weinige verdriet bij het verlies van hun vriend?... enzo zijn er nog vele dingen waar men best beter over had nagedacht...
Langs de andere kant vond ik de omgevingen schitterend (en een beetje angstig door zijn oneindigheid) en het geluid van de trollen was top!
Al bij al heb ik me dus vermaakt, omwille van de originaliteit en vormgeving....
Tegenvallende trollen.
Afgezien van het feit dat de trollen er een beetje des Disney uitzien, is er sowieso weinig spanning gemoeid met dit zoveelste handycam-werkje. Het verhaaltje is niet alleen belachelijk maar irriteert ook in de uitvoering. Onder andere wanneer de matig acterende 'helden' nogal makkelijk deelgenoot worden van dit wereldnieuws. Voor wie dit alles naast zich neer kan leggen wacht een vrij standaard werkje met soms aardige CGI, maar de film neemt zichzelf veel te serieus.
Doorsnee.
Hoe kom je er nu bij dat de film zichzelf te serieus neemt. Het is toch vooral ook een komedie.
Verder zie ik ook niet wat er Disneylike aan de trollen is. Welke Disney figuren lijken hier dan op? Zit eerder in de buurt van Never Ending Story of het werk van Henson un de buurt qua vormgeving.
Moest erg aan de 7 dwergen denken. En neen, Reinbo. Dit is geen komedie.
Tuurlijk is dit een komedie. Heb het al eens eerder opgesomd.
De overheid wordt constant te kakken gezet, het insmeren trolstank, het ijzeren (ridder) pak waarmee hij trollen benaderd, de rondlopende hoogspanningsmast, de steek naar het geloof, de Polen met de beer, het verhaal over de agressieve Russische beer. Het lopen met beren voetstappen om een spoor te maken, wat onmiddellijk door de mand valt, omdat ze twee linkervoeten hebben gebruikt. En uberhaupt alle weetjes over de trollen waren oer geestig. De drie hoofden, enkel het middelste hoofd is echt, die andere twee werken niet, maar zitten om indruk te maken op vrouwtjestrollen.
Je kan toch erg moeilijk beweren dat het zich te serieus neemt.
Na de intro en outtro is dit niet zo moeilijk. Daarnaast heb ik er in ieder geval de humor niet van kunnen inzien. Je hebt wel gelijk dat er een paar grapjes in zitten, maar komedie? Nou nee..
Ik heb die intro en die outro ook niet serieus genomen. Het idee alleen al dat er echt trollen zouden rondlopen in Noorwegen...
En neen, Reinbo. Dit is geen komedie.
Het wordt op zich wel luchtig gebracht, maar het is inderdaad niet bedoeld als komedie nee.
Hoe kom je daar nu bij? De film barst van de grappen. Zitten meer grappen in dat spannende scenes. Wanneer is het dan wel een komedie? Hebben jullie wel gehoord wat ze allemaal vertellen?
Maar ook niet als bloedserieuze film. Ik hoop dat mensen ook weten dat de hoofdrolspeler een Noorse stand-up comedian is?

Heb jij de Netflix-docu 'The Man With 1000 Kids' al gezien? 'Maag draaide om'

Manufactured Landscapes
Documentaire, 2006

Jûsan-nin no Shikaku
Actie, 2010
jagerberggrotwilderniswoudsecret government organization bossenhunting trip dieren in het wildsamenzweringtrollcryptozoologymockumentarygevonden beeldenpost-credits scenefolk horrorbear huntersnorwegian folklorenorwegian mythology