Trolljegeren (2010)
Met onder meer: Otto Jespersen, Hans Morten Hansen en Tomas Alf Larsen
Gesproken taal: Noors, Pools en Engels
Releasedatum: 12 mei 2011
Plot Trolljegeren
"You'll believe it when you see it!"
Een mockumentary over trollen in Noorwegen. Het verhaal stelt dat er in afgelegen gebieden in het noorden van Noorwegen een trollenpopulatie leeft, die al tijden verborgen wordt gehouden van de bevolking. Een documentaireploeg gaat op zoek naar de wezens en probeert uit te vinden hoe de vork in de steel steekt.
Hans
Polish Bear Hunter
Campsite Owner
Polish Bear Hunter
narva77 (crew films)
Oohw, de eerste Trollumentary ooit!
Deze wil ik érg graag zien! Die trailer op Youtube is iig veelbelovend!
Hopen dat dit een serieuze release krijgt!
Jawaddedadde
It keeps getting better!
Se trailer for filmen «Trolljegeren» - Film - Rampelys - VGTV
Kan best wat worden. Zie de trailer net.
Komt een beetje over als Cloverfield.
PS: Is de enige aanduiding van deze film ''documantaire''? Volgens mij kan er iets als avontuur of actie ook wel bij als ik de beelden zie.
Jawaddedadde
Heb er actie / avontuur van gemaakt want het is inderdaad wel duidelijk dat het hier niet over een "echte" docu gaat
narva77 (crew films)
Die moeten ze hier crewlid maken.
Lennert
Fantastische trailer! Ik ben dol op trollen, omdat ze verreweg de meest angstaanjagende Europese folklore wezens zijn. Jammer dat Hollywood er stelselmatig in faalt om ze goed uit te beelden (Troll is een leuke film, maar heeft niks met de Scandinavische monsters te maken, om over Lord Of The Rings nog maar te zwijgen), hier ziet het er tenminste naar uit dat men precies de afbeeldingen heeft gebruikt waar ik de trollen van ken.
eltorro
Leuke trailer, film lijkt zich zelf niet helemaal serieus te nemen.
2011 lijkt steeds leuker te worden kwa film jaar.
TimZor
Als ik de trailer zie vindt ik dat het genre Komedie ook hier boven gezet mag worden haha
jarno1975 (moderator series)
Maar ze bestaan echt. Ben in 2009 in Noorwegen geweest en hier het bewijs!
narva77 (crew films)
Maar ze bestaan echt. Ben in 2009 in Noorwegen geweest en hier het bewijs!
Maar uit respect voor de Noorse cultuur en mythologie zou ik het toch maar laten staan... Denk ik....
Redelijk.
Film type Rec en Blair Witch Project, al pretendeert deze film niet meteen horror te zijn maar draait het meer rond avontuurwerk.
Toch wordt al snel duidelijk dat zelfs voor dat handycam werk best wat regisseurstalent vereist is. Niet dat het er brak of slecht uitziet, daarvoor zijn de kille landschappen ook iets te mooi, maar binnen keyscenes had er zeker meer mee gedaan kunnen worden.
Geen slecht woord over de effecten verder, mooi dat men CG tegenwoordig zo naadloos is shakey camerawerk gepropt krijgt. De trollen zelf zagen er misschien soms iets te goofy uit, maar vaak ook indrukwekkend, zeker de laatste.
Op zich een vermakelijk filmpje dat er wat uitspringt omdat het een keertje geen zombies of ander horrorgespuis betreft, maar eerder folklore. Soms wat kort door de bocht (die nieuwe cameraman) maar verder leuk om een keertje te zien.
Chrisseh
Inderdaad leuk voor een keertje. Interessant concept; een 'mockumentary' over een trollen-jager. Helaas kan dit concept niet lang genoeg boeien om het echt goed te laten werken als film. Veel stukken 'werken' niet echt en slepen een beetje mee; andere scènes zijn leuk gevonden maar vaak blijft het daarbij. Verder weet ik niet of een mockumentary de goede keuze is geweest; deze aanpak werkt mijns inziens beter bij nog enigszins geloofwaardige verhalen, i.t.t. een verhaal over trollen. Hierdoor heb ik niet echt het gevoel een (avonturen)film met karakters (waar je om geeft) te zien, noch een documentary. Net niet dus.
De laatste trol springt er toch wel boven uit. Aardig filmpje, maar had eerlijk gezegd meer verwacht.
gauke
Een film die soms wat aan Cloverfield doet denken, met camera-opnames die ik als hinderlijk ervaar. Doordat de regisseur de film in een mockumentary giet, boeit het verhaal niet echt, hetzelfde geldt voor de trollen.
WB
Leuke film. Redelijk luchtig en nergens echt eng. Valt een beetje in het genre avontuur/actie. Erg goede special effects gebruikt, complimentje. Ben ik de enige die elke keer flashbacks kreeg naar David de Kabouter?
sacha77
Ik vond hem helemaal te gek... Jammer dat er niet meer van dit soort 'Mockumentarys' zijn.
Mark Tremonti
verrassend goede film met prima special effects en een goede sfeer.
johnrambo
Zeker de moeite waard van het bekijken.
Spannend, origineel, goed acteerwerk, mooie locaties en verrassende effecten.
Camerawerk is soms te vergelijken met `Rec` en `Blair Witch Project` maar gelukkig hield de vergelijking daar ook mee op.
De troll hunter is koel! Wat een held. Verder kan je deze het best kijken zonder enige voorkennis.
filmsjefke
pfff na het filmpje in de eerdere post had ik hier toch meer van verwacht
, al moet ik zeggen de omgevingen in de film zijn echt super mooi !!! maar de film zelf vond ik toch wel tegenvallen... film probeerd de stijl van cloverfield na te doen maar faalt hier toch wel in...
ook is hij vrij traag, pluspunt is wel dat de acteurs het nog niet eens zo slecht doen.
2*.
Wat een boel lage waarderingen hier. Vond de film ontzettend geestig, bij vlagen lekker spannend en die trollen waren geweldig. Vond de film ook eigenlijk best actie rijk. Vergelijk het dan wel met het eentonige Blair Witch en niet met Cloverfield. Die laatste film had immers een honderd keer zo hoog budget. Nee, vind dit buitengewoon goed geslaagd. Hen de hele speelduur met een grijns zitten kijken.
vago
ben benieuwd heb de film zal hem van de week eens gaan kijken en dan zal ik wel late weten wat ik er van vind

Nederlandse serie 'Rampvlucht' is een kijktip op NPO Start Plus

Manufactured Landscapes
Documentaire, 2006

Jûsan-nin no Shikaku
Actie, 2010
jagerberggrotwilderniswoudsecret government organization bossenhunting trip dieren in het wildsamenzweringtrollcryptozoologymockumentarygevonden beeldenpost-credits scenefolk horrorbear huntersnorwegian folklorenorwegian mythology