• 9.378.487 stemmen

Met onder meer: Otto Jespersen, Hans Morten Hansen en Tomas Alf Larsen

Gesproken taal: Noors, Pools en Engels

Releasedatum: 12 mei 2011

Plot Trolljegeren

"You'll believe it when you see it!"

Een mockumentary over trollen in Noorwegen. Het verhaal stelt dat er in afgelegen gebieden in het noorden van Noorwegen een trollenpopulatie leeft, die al tijden verborgen wordt gehouden van de bevolking. Een documentaireploeg gaat op zoek naar de wezens en probeert uit te vinden hoe de vork in de steel steekt.

avatar van Masqada

Masqada

Kon me nou niet echt bekoren deze film, misschien omdat ik hem niet geheel nuchter keek. Ik vond het meer een komedie dan een horror. Kijk sowieso eigenlijk nooit dit soort films, maar als je het voor mij eng wil maken (wat het doel is van de makers neem ik aan?) moet je toch echt met realistische dingen komen. Vond het geen moment spannend.

avatar van LimeLou

LimeLou

• 2048 berichten

Het was helemaal niet als een horror bedoeld...

avatar van Film Pegasus

Dit is inderdaad meer humor dan horror zoals het ook bedoeld is.

avatar van John Lee Hooker

John Lee Hooker

Meer humor dan horror lijkt me ook wat overdreven. Het is toch geen spoof ofzo?

avatar van Masqada

Masqada

LimeLou schreef:

Het was helemaal niet als een horror bedoeld...

Op IMDB staat toch echt fantasy/horror.

avatar van LimeLou

LimeLou

• 2048 berichten

Op IMDB staat toch echt fantasy/horror.

Genre aanduidingen zijn niet altijd even betrouwbaar, vooral niet in films waar al die genre's door elkaar gemixt zijn (als in Trolljegeren).

Meer humor dan horror lijkt me ook wat overdreven. Het is toch geen spoof ofzo?

't is toch wel degelijk een komedie. Het heeft wel wat spanning af en toe, maar niet echt om de kijker bang te maken. Meer nieuwsgierig naar de spookjesachtige trollen.

avatar van John Lee Hooker

John Lee Hooker

Ik heb het totaal niet als een komedie ervaren. Daarvoor blijft het toch allemaal te sirieus met de verschillende onderzoeken en de manier waarop ze telkens in het nauw komen te zitten. Je kunt hier en daar wel even glimlachen, onder andere door het bizarre uiterlijk van de trollen, maar het lijkt me hoofdzakelijk toch een avonturenfilm.

avatar van Insignificance

Insignificance

Terugkerende discussie, zo blijkt. Het zit toch echt vol met grappen. De film wordt niet voor niks een mockumentary genoemd en de hoofdrolspeler is een Noorse komiek. Hier nog eens een Q&A met de regisseur.

avatar van Film Pegasus

Het is natuurlijk geen slapstick, maar dit is wel degelijk humor. De film zit vol ironie en neemt zichzelf duidelijk niet al te au serieux.

avatar van roy-dvd

roy-dvd

spannende en epic verhaal wat wel moeizaam op gang kwam, maar beloont als men verder kijkt!

avatar van blackcat13

blackcat13

Als trouwe Noorwegen bezoeker en daardoor zeer bekend met de trollen-folklore kon ik erg genieten van deze film. Daardoor ben ik erg bevooroordeeld, als ik dan vanuit een kritisch standpunt kijk kan ik eraan toevoegen dat er goede opbouw in zit (je ziet de trollen pas echt later in de film waardoor de spanning opbouwt), er is leuke humor toegevoegd, de trollen zien er schitterend uit en het kijkt gewoon lekker weg. Uitstekende 4 sterren!

avatar van Mochizuki Rokuro

Mochizuki Rokuro

Als je deze found footage mockumentary-films met mate kijkt, zoals ik blijft het concept nog wel fris en weet mij mij meestal wel te boeien. Deze had met de folklore inslag en de setting een extra troef, dus dat was echt leuk, leverde mooie stukken op. Maar ik vond het politieke subplot echt afbreuk doen aan de film, omdat het inhoudelijk aan alle kanten rammelde en omdat het consequent terugkwam zakte de film ook consequent terug in niveau. En het einde (ik doel op de vrachtwagen) moet ik dat zien als de trol van de huidige tijd? vond ik bij de rest niet passen.

avatar van gatygun

gatygun

Film gezien, visueel erg mooi gedaan. normaal zijn de animaties erg pijnlijk voor het oog van dit soort films. Echter is het zeker mooi gedaan.

Toch snap ik het einde van de film niet helemaal, komt misschien omdat ik het verhaal niet 100% gevolg heb aangezien het nogal een langdradige start maakte.

waarom rennen ze nu in 1x weg en stopt het bij de vrachtwagen?

als iemand dit kan uitleggen ( hierboven spoiler ) zou dat mooi zijn. Het einde vindt ik daarom ook erg afgeraffeld iets.

Echter wel een leuke film. Als je echter zoiets als de blair witch project al gezien heb dan zal dit je waarschijnlijk meer als een avonturen film zien dan een horror.

avatar van K. V.

K. V.

Deze kon 'k ook eens bekijken via de bib en 'k had er toch iets meer van verwacht. Niet dat de film slecht was, het zag er zelf erg goed uit, alleen jammer dat 'k heb geheel toch niet geloofde. Jammer dat het ook iet wat traag op gang kwam.

De cast deed het zeker niet slecht.

Tja, ideaal om eens mee te pikken via tv of eens om te huren, maar meer ook niet.

avatar van Thomas83

Thomas83

Hilarisch en onbegrijpelijk dat er blijkbaar mensen zijn die dachten naar een bloedserieuze horrorfilm te kijken. Weliswaar zijn er wat momentjes van suspense aanwezig, maar ik zou Trolljegeren juist totaal niet als horror willen typeren. Overduidelijk een mockumentary, en een vrij leuke ook. Sowieso hou ik op zich wel van die found footage-films (een gimmick misschien, maar ik heb niet veel van dit soort films gezien, dus dat helpt al), en dan staat de zoektocht naar trollen ook nog eens centraal.

Die zien er trouwens echt heel goed uit nog. Wat knap gedaan. Misschien hadden ze voor de spanningsboog nog wel beter wat kunnen wachten met het in beeld brengen van de trollen, ook al staat spanning niet centraal. Een echt plot eigenlijk ook niet trouwens. Dat blijft flinterdun. Maar de vaak wat subtiele grapjes zijn soms echt heerlijk, en de lekker droge trollenjager is leuk. Halverwege de film werd het even eentonig, maar daarna krabbelde de film toch weer op gelukkig. Toch maar een 3.5* vanwege de humor en redelijke originaliteit.

avatar van Shinobi

Shinobi

Trollen om het trollen.

Ik ben op zich wel fan van dergelijke 'mockumentaries'. Al moet ik zeggen dat Trolljegeren dit redelijk ver doordrijft met gemengd succes.

Qua verhaal komt het bij mij over als een mix van Cloverfield (2008) en The Blair Witch Project (1999). Alleen is het jammer te noemen dat de film een ietwat stroef begin kent in de eerste 30- à 45 minuten, maar daarna gaat het wel aardig los.

De CGI trollen zien er over het algemeen prima uit. Bij de eerste trol had ik zo mijn bedenkingen, maar gelukkig zien de overige trollen er prima uit; met name de laatste.

Helaas wordt het naar mijn mening nergens echt eng. Ik snap dat deze film meer een komische insteek heeft en dat werkt op momenten best goed, zoals het linken van verscheidene objecten en gebeurtenissen aan trollen. Het is leuk om te zien hoe de film serieus probeert over te komen. Maar ik zelf had toch graag een stukje horror gezien om het af te maken.

Al met al best een vermakelijke film om eens te zien, maar het geheel voelde voor mij tam aan zonder horrorelementen. Trouwens wel even blijven zitten bij de eindcredits voor een extra scène.

Kleine 2,5 sterren.

avatar van jippie2010

jippie2010

Shinobi schreef:

maar het geheel voelde voor mij tam aan zonder horrorelementen.

Kleine 2,5 sterren.

Ja als je de film zo gaat bekijken dan snap ik dat je de film vond tegenvallen. Als ik het als een romantische film ga benaderen gaat de film bij mij ook slecht scoren. Maar hoe kom je er bij dat de film horror/eng zou moeten zijn? En de komische inslag, tja...

Het heeft de genreomschrijving: Fantasy / Avontuur

avatar van Shinobi

Shinobi

Ik ging de film ook in wetende dat het geen horror zou zijn. Maar als je naar de 'encounters' met de trollen kijkt, had hier prima wat horror in verwerkt kunnen worden. Wat mij betreft een gemiste kans.

avatar van jippie2010

jippie2010

Ik denk dat het dan juist uit de toom zou vallen.

Een magische legende zou plat worden als je er een horrorsausje overheen gooit...

Maar goed... misschien moeten ze maar een deel 2 maken, alleen dan een horrorvariant,

dan ga ik em nog steeds bekijken

avatar van Anyaamsreob

Anyaamsreob

Erg leuke film! Had er minder van verwacht maar ze hebben goed het tegendeel bewezen.

avatar van knusse stoel

knusse stoel

Anyaamsreob schreef:

Die kat van jou lijkt wel op het rechterhoofd van die eerste trol. (grapje........, hij lijkt meer op mijn ouwe kater (Boris) die al bijna 15 jaar jong is en nog elke dag uit vechten gaat met de buurtkatten)

Over de film, prachtig zoals die gemaakt is. Het lijkt op een documentaire en als je nou jouw kleine broertje of zusje mee laat kijken, kan je die vast wel wijs maken dat het echt is en dat trollen bestaan.

Wat hadden ze deze figuren mooi gemaakt en het verhaal is zo geloofwaardig als je van niets weet.

Kijken maar zou ik zeggen.

avatar van Lennert

Lennert

Het is alweer een tijdje geleden, maar kennelijk zou Neill Marshall de remake regisseren, dat biedt mij toch al iets meer hoop dat een remake de moeite waard zou kunnen zijn:

?Troll Hunter? Remake to be Directed by Neil Marshall - screenrant.com

avatar van housemoviewatch

housemoviewatch

ben hier persoonlijk niet zo fan van. Veel gepraat en hooguit 6 keer rommelig een trol in beeld. nee niks voor mij. 1,5 voor de vrije beelden maar dat is het dan ook.

avatar van AC1

AC1

Ik had er absoluut niks aan. Ik zie nog liever een aflevering van Storm Chasers op Discovery Channel.

avatar van DwarreI

DwarreI

Ik vond het eigenlijk wel een komisch filmpje, er zaten best een aantal inventieve en grappige vondsten in waardoor de film over de gehele lengte niet inzakte.

avatar van Antonev

Antonev

Nee, dit was uiteindelijk toch niets voor mij! Vanwege de aardige rating dacht ik: kom, we geven het een kans. Jammer genoeg pakte het niet voor mij en ik vond hem redelijk saai.

avatar van Daan258

Daan258

Een found footage film over trollen? Ik had van te voren al zo m'n twijfels, maar door de hoge score en vele positieve berichten heb ik hem toch maar een kans gegeven.

Maar nee, helaas toch zeer teleurstellend. Dit was echt geen film voor mij en wist me ook geen moment te vermaken.

Geef mij maar liever echt een horror found footage film. Demons, aliens geesten, noem maar op is meer mijn ding, maar trollen? nee.

Ieder zo zijn eigen mening maar ik kan er echt niet meer dan een 1,0* voor geven.

avatar van scorsese

Matige film waarin een cameraploeg een trollenjager volgt tijdens zijn werkzaamheden. Wederom een horror-found-footage-film verpakt als een soort nep-documentaire. Verre van origineel dus en ook al snel wat aan de eentonige kant. Wel leuk hoe bloedserieus alles wordt neergezet en hierin schuilt de humor. Verder een aantal mooie plaatjes van het Noorse landschap.

avatar van SillyBilly23

SillyBilly23

Die trollenjager speelt zo goed dat het bijna geloofwaardig wordt Ik vond het niet slecht, met name de scène waarin een trol voor het eerst wordt versteend vond ik leuk gedaan. Het soort trollen die ze laten zien is nu niet echt origineel en had dit geen found footage geweest, zou de score waarschijnlijk een stuk lager liggen. Maar door alles met de handycam te filmen, blijft het wel spannend en komt het echter over dus dat hebben ze goed bekeken. Maar het laatste halfuur sleept alles een beetje aan en ik had ook het gevoel dat ze niet goed wisten waar ze naartoe moesten met het einde, vandaar misschien het open karakter. Een leuk avonturenfilmpje maar niet meer dan dat.

avatar van KevinBacon

KevinBacon