Genre: Film noir / Thriller
8,2 (1.015.917)
Gesproken taal: Engels en Spaans
Releasedatum: 1 juli 1976
Plot Taxi Driver
"On every street in every city, there's a nobody who dreams of being a somebody."
De oorlogsveteraan Travis Bickle werkt als taxichauffeur. Hij is een eenzame man die geobsedeerd is door pornografie en geweld. Zijn leven gaat steeds verder neerwaarts, en hij verliest zichzelf langzaam in zijn paranoia. Hij raakt steeds verder geïrriteerd door het tuig dat er 's nachts over straat loopt, en het is slechts een kwestie van tijd voordat hij in actie komt...
- Trailer (YouTube)
- Spoilertopic
- Taxi Driver (MusicMeter)
Travis Bickle
Concession Girl
Angry Black Man
Melio
Fets
Ik heb niet de moeite genomen om alle berichten te lezen, maar ik weet dus niet of het iemand ook opgevallen is dat het kapsel van DeNiro de hele tijd verandert?
Ik bedoel hiermee natuurlijk niet die hanekam die hij op het einde heeft. Maar bijvoorbeeld het moment dat hij met die bodyguard gaat praten heeft hij een redelijk kortgechoren koppie, terwijl hij in scenes ervoor en erna weer wat langer gekamd haar heeft...
Wel een meesterlijke film, maar dat staat voor mij buiten kijf!
Bobby Digital
Zekere een meesterlijk film!!
Goed opbouwend ook. Zitten ook nog aardig harde scene's in.
Zeker een classic one deze, 3,5*
Cipriani
Zekere een meesterlijk film!!
Goed opbouwend ook. Zitten ook nog aardig harde scene's in.
Zeker een classic one deze, 3,5*
Een meesterlijk classic one die goed opbouwend is geef je maar 3,5*... ?
betekenis
Ik had er veel meer van verwacht; de Niro wordt altijd in verband gebracht met 'you talking to me' uit deze film. Wat Samuel L Jackson met pulp fiction heeft heeft de Niro met deze film. Alleen zegt de Niro dit maar 1 keer en dat is nog wel tegen zichzelf in de spiegel; beetje jammer. Maar in deze film zie je wel hoe een geweldige acteur de Niro is! Ook al vind ik de film een beetje tegenvallen, de Niro maakt t wel goed. Nog een kanttekeningetje de achtergrondmuziek was niet om naar huis te schrijven! Ik zat me der op een gegeven moment echt aan te ergeren. de film is toch nog goed voor 3*
Ik had er veel meer van verwacht
Te hoog/verkeerd verwachtngspatroon.Gewoon herzien dus.
Newbie
Niro is een geweldige acteur ... dat is ook hier weer te zien ... de film zelf echter, bah, daar had ik meer van verwacht gezien de hoge score hier op moviemeter ... met moeite heb ik het uitgekeken. 2*
Tyler*Durden
heb de film net gezien... wat een geweldige film zeg je kunt gewoon precies zien aan de niro wat hij denkt en dat hij in een put raakt ... echt een meesterwerk
olivier
Maar je kijkt deze film toch niet vanwege de 'you talking to me'-scène? Daar is 'taxi driver' toch veel te rijk voor? Dit is een film die een kopstoot van jewelste uitdeelt en je als kijker het gevoel geeft dat we wereld de meest ellendige plaats in het universum is. Geen pretje van een prent, maar wie nog eens écht gepakt wil worden door een film... 'Taxi driver' is van het beste wat de amerikaanse cinema al heeft voortgebracht en waarschijnlijk ook zàl voortbrengen: een ongeëvenaard meesterwerk.
orbit
- 12092 berichten
Het is bijna een film-noir dit! Die fantastische opbouw door de straten van NY bij de openingscredits. Machtig!
Verder is deze film veel beter dan ik me na de eerste keer kon herinneren (pakweg 15 jaar terug). De impact van de vervreemding van De Niro en de benauwdheid van het bestaan in zo'n mierenhoop is geweldig in beeld gebracht door Scorsese. De Niro doet hier trouwens bijna aan underacting af en toe. Prima film!
glannestino
Wel een meesterlijke film, maar dat staat voor mij buiten kijf!
ja dat viel me ook op, Maar dat is alleen bij die scene. Maarja, dat zijn bijkomstigheden. Ik vind dit echt een fantastische film. Er zitten echt geweldige scenes in, zoals wanneer Palentine bij hem in de taxi zit, en hij probeert uit te leggen wat voor rotzooi de stad is (I think someone should just take this city and just... just flush it down the fuckin' toilet). Echt geweldig geacteerd. Verder werd ik helemaal meegezogen in de film. Het laat je niet snel los. Een zekerheidje in mijn top 10!
MXO
Op de extra's op de dvd, die ik in handen heb, wordt verteld dat de haren van Travis niet echt zijn. Het is een soort badmuts. Ik weet alleen niet of het ook nog nepharen zijn of dat de haren van DeNiro naar boven komen. Misschien dat deze uitleg wat verklaard?
Mark86
Volgens mij is dat veranderende kapsel bewust gedaan om de verloop van tijd (maanden/jaren van zijn radicalisering) beter te laten zien.
Kageta
Uit deze film blijkt maar weer hoe fantastisch De Niro en Scorsese kunnen samenwerken. Al speelt Jodie Foster ook fantastisch ook was het grappig om die Harvey Keitel eens zo te zien.
Karel Martel
Indrukwekkende film met goed acteerwerk, je ziet dat hij steeds meer achteruit gaat als hij omringd is met gestoorde figuren, dan rekent hij op zijn eigen manier af met het schuim der aarde. Eigenlijk best een triest verhaal dat uitlegt dat de wereld een rotplek is en dat "justitie"veels te soft is voor dat soort randfiguren.
MXO
Hoe kan justitie deze randfiguren harder aanpakken? Dat mag jij mij eens uitleggen. Omdat Travis zo eenzaam is en door niemand te begrijpen is kun je hem niet harder aanpakken. Daden door deze 'randfiguren' zie je niet aankomen dus aanpakken kan je niet.
Karel Martel
Ik had het dus over het crimineel tuig (de huurmoordnaars,drugsverkopers & verkrachters) NIET over Travis Bickle, maargoed lezen blijft moeilijk.
forelli
Ik vond dit echt een goede film van De Niro, echt 5 sterren waard Topper
Snipersam
Ik vond het een heel erg goede film, alleen naarmate de film vorderde, werd ik steeds meer dronken... Aan het einde van de film begreep ik hem niet eens meer en volgens mij is ie niet heel moeilijk om te begrijpen
Dus dat wordt nog een keer opnieuw kijken, want hij is te goed om hem dronken gekeken te hebben.
do you talking to DO YOU TALKING TO ME ha.
is niet meer te vergeten deze zin.
mooi acteerwerk van de niro.
straat is goed weergegeven.
vette 5 sterren
Taxi-driver
Super goeie film die sfeer en Travis en de jonge Jodie Foster
5 punten
horsie
gave film, alleen ik erger me aan de music, niet echt mijn cup of tea
Deckard
Onlangs in een filmhuis weer eens bekeken blijft een van de beste films van Scorsese boeiend verhaal en een mooie visuele vormgeving.
basketballerke
Goeie film, Vooral het eind is heel sterk.
Verhaal was niet echt goed, niet echt boeiend.
Voor de rest speelt Robert deNiro goed, maar dat doet hij altijd wel.
4 sterren waard
basketballerke
Ken bijna geen beter verhaal dat zo goed vertelt is.Iedereen zijn eigen mening. Ik zeg niet dat de film slecht is

Martin Scorsese betreurt het feit dat er steeds meer mensen als Travis Bickle uit 'Taxi Driver' zijn: "Tragisch genoeg de norm"

Voor de fans: topfilms met bijna dezelfde cast als 'The Irishman'

The Godfather

Se7en
Misdaad / Thriller, 1995

One Flew over the Cuckoo's Nest
Drama, 1975
new york cityvietnam veteraantaxipornografieobsessiepooiertaxi chauffeurdrugsdealerpoliticusfirearmburgerwachtjunk foodalienationmisanthrophygeweldcynicalillegal prostitutioncharacter studylonermanhattan, new york citymeditativeneo-noirchild prostitutioncomplexnew hollywood drearycautionarydrives provocativeantagonisticaudaciouscallous