• 9.378.508 stemmen

The Blair Witch Project (1999)

Horror / Mockumentary | 86 minuten

Genre: Horror / Mockumentary

Geregisseerd door: Daniel Myrick en Eduardo Sánchez

Met onder meer: Heather Donahue, Joshua Leonard en Michael C. Williams

Releasedatum: 7 oktober 1999

Plot The Blair Witch Project

"Everything you've heard is true."

Drie filmstudenten reizen naar het Black Hills bos om een documentaire te maken over de legendarisch Blair-heks. Na een tijd rondgelopen raken Heather, Josh en Mike verdwaald, onderkoeld en opgejaagd. Uiteindelijk wordt er nooit meer iets van ze vernomen. Tot een jaar later hun filmmateriaal wordt gevonden...

Heather Donahue

Joshua Leonard

Michael Williams

Short Fisherman

Interviewee (onvermeld)

Fisherman With Glasses (onvermeld)

Man in Yellow Hat (onvermeld)

Interviewee with Child (onvermeld)

avatar van Mr Confused

Mr Confused

Crazy~Dutchman schreef:

Sublieme film, als je in overweging neemt dat destijds iedereen wijs was gemaakt dat dit echte footage was.

Zo'n enge film creeren met een dergelijk budget verdient een goede score. Komt ook nog eens bij dat er waarschijnlijk maar weinig mensen zijn die na het zien van deze film 's nachts een rondje gaan lopen door het bos

Voor mij in ieder geval spannend genoeg voor 4 *

Wat moet je dan zeggen over Cannibal Holocaust? De regisseur is met een helicopter moeten vluchten op de première van zijn film van een woede menigte die dachten dat de beelden echt waren. En onze Belgische trots C'est arrivé près de chez vous was ook een voorloper van het genre. Ik vond deze dus echt niet vernieuwend.

avatar van Rene1971

Rene1971

Waanzinnig goede film. De wanhoop en angst van de acteurs zijn zeer goed te voelen. Na de film dacht ik nog heel even: "Is dit nou wel of niet echt gebeurd"? Ja, kippenvel momenten heb ik zeker wel gehad, met name de geluiden die zij hoorden......

Je moet je eens beseffen: een camera, een bos en een paar acteurs maken een film die inslaat als een bom.

avatar van Edie

Edie

Rene1971 schreef:

Gelijk heb je, mijn stem ook direct hoger geplaats wat deze film ook zeker verdient. Ook ik zat even met het gevoel, en ook nu bezorgt de film mij, ondanks de vele 'fuck fuck' momenten, nog een behoorlijke spanning.

avatar van JoeCabot

JoeCabot

Morgenavond om 20.30 u op jim! Vanaf nu wordt daar in oktober iedere week een film uitgezoned.

avatar van Pieter Montana

Pieter Montana

JoeCabot schreef:

Vanaf nu wordt daar in oktober iedere week een film uitgezoned.

Dat is goed nieuws

Wij willen meer filmzenders in België

avatar van Dead01

Dead01

• 1977 stemmen

Pieter Montana schreef:

Dat is goed nieuws

Wij willen meer filmzenders in België

Inderdaad en niet op enkele maanden tijd 2 maal de zelfde want dat steekt soms toch tegen vind ik.

avatar van lukske00

lukske00

Verita schreef:
Tijdje geleden overgekeken.
Ontzettend realistisch vind ik hem. Alleen 1 minpuntje opgevallen:

Wanneer Heather dat zakje met vinger, tanden en bloed vind, dan laat ze het van schrik vallen, begint te hyperventileren. Ze merkt dat ze het zakje niet goed gefilmd heeft, en gaat doodleuk, terwijl ze hyperventileerd, het zakje nog eens goed filmen.

idd zo zijn er meerdere stukken in de film, ik vind het ook gewoon vreemd dat ze op het einde nog in staat zijn om te filmen... maar het is natuurlijk wel allemaal essentieel voor het verhaal...

avatar van sboeffer

sboeffer

Ik vond het wel een leuke film. Vooral in het begin dat je denkt dat dit echt gebeurd is. wat natuurlijk niet zo is. van schrik in het bos als het donker is heb ik geen last, alhoewel dat ik er dikwijls inzit met de jeugdbeweging. hij krijgt 3 *** van mij. en nog een klein vraagske: wat zit er eigelijk in de takkenbundel die ze vinden voor hun tent als josh verdwenen is?

avatar van sboeffer

sboeffer

oja ik vind het eigelijk geen afrip van cannibal holocaust. dat was pas een film waar ik ziek van werd.

avatar van DRJeFF

DRJeFF

sboeffer schreef:

Zijn kiezen.

avatar van JoeCabot

JoeCabot

Kan hier niets negatiefs over zeggen. Is erg realistisch, spannend maar vooral uniek. En dat had ik nu echt eens nodig. Prachtig, 4.5*

Volgende weken op jim:

-Joe's Appartment

-Ringu

-Costa (in de zin van belachelijk)

avatar van Poisonthewell

Poisonthewell

Wat een verrassend goede film zeg. Nooit echt aan toegekomen deze te kijken aangezien ie naar wat ik hoorde vooral veel werd afgezeken (ondanks het enorme succes), maar vanavond toch maar een kans gegeven. En met resultaat. De film was heerlijk minimalistisch (wat wil je met een budget van 22 000 dollar), wat de effectiviteit enorm ten goede kwam. Het feit dat de acteurs letterlijk het bos in werden gestuurd zonder een echt script of zelfs goede informatie over waar ze mee bezig waren blijkt een geniale zet van de regisseurs, aangezien het het realisme van de acteerprestaties een flinke boost geeft. Een moddervette 4* van mij.

avatar van Nomak

Nomak

Waarschijnlijk de slechtste film die ik ooit heb gezien. Ik begrijp niet waarom er zoveel mensen deze film goed vinden.

Ik vond het verloren tijd. De film heeft me jammer genoeg geen moment weten te boeien. Nee in plaats van naar deze film te kijken kan je beter een mooie lange boswandeling maken.

0, 5 sterren

avatar van LittleBox

LittleBox

Beetje snel voorbij en ik had er wat meer van verwacht, maar vooral het laatste shot in dat huis vind ik werkelijk fenomenaal.

avatar van DRJeFF

DRJeFF

Nomak schreef:

Verdwaal maar niet.

avatar van Bulle

Bulle

Het lijkt net echt gebeurd en dat is wat deze film ook zo onwijs eng maakt. Vooral dat Heather de vingers van ... (was het joshua of michael?) vond voor het tentje. Het einde was denk ik wel het engste maar ik denk dat als deze film "gewoon" was opgenomen dat het nooit zo eng was geweest.

avatar van beyron

beyron

Deze film is zo goed omdat hij zo speciaal is. Geen geluidseffect, geen 'poppemiekes' die het volk moeten lokken, geen overdreven special effecten. Deze film is in mijn ogen een absolute topper en wel om de genoemde redenen. Een welgemeende fuck you naar de spektakelcinema van Hollywood, en griezelen op een zeer realistische wijze. Geniaal

avatar van us_raider

us_raider

• 2034 berichten

Ontzettend realistisch door de speciale manier waarop de film is gemaakt.

Soms was het wat lastig hierdoor...maar de spanning maakte alles goed.

Einde was ook erg goed. Ruim 4 sterren dus.

avatar van JodyWeistra

JodyWeistra

Spannenste film ooit! Nu al zo vaak gezien maar nog steeds heel erg eng..

Alleen het einde vond ik wat matig.. had daar wat meer van verwacht

avatar van Dreagan

Dreagan

De film komt zo geloofwaardig over, doordat de acteurs wel ongeveer wisten wat er ging gebeuren, maar ze werden eigenlijk gewoon het bos ingestuurd en moesten improviseren... uit reportages blijkt dat ze toch soms wel bang waren, plus ze waren echt hun weg kwijt...

Jammer alleen dat ze niet zijn ondergedoken voor even, tijdens de premiere liepen ze gewoon vrij rond op straat...

avatar van JudithE

JudithE

Heel realistisch natuurlijk, waar deze film om bekend staat, maar nee, ik vond er geen ene zak aan. Ik kan niet goed begrijpen waarom iedereen hier zo enthousiast over is. Toen ie afgelopen was, zei ik als eerste: "Oh.. was dit 'm?" Doordat hij dus zo realistisch is, zijn er wel momenten dat je denkt van: goh, wat als mij dat zou overkomen? Maar daar blijft het ook wel bij. Er zijn genoeg niet-realistische horrorfilms waarbij ik hetzelfde dacht, bedacht ik me achteraf.

avatar van jothi

jothi

Ik vond het wel snel gedaan.

hij was niet echt en en 't einde was ook niet eng.

ik had echt iets, allé was het da?

Maarja, d'r is een vervolg.

Toch zen ik benieuwd naar 't vervolg.

avatar van jothi

jothi

wel een beetje spooky dat je laat denken...

avatar van Mask

Mask

Ik had deze film op Werkweek gezien met mijn klas deze geef gaf best wel een soort Kick en ook goed acteer werk en kwam erg overtuigend over ik geloof dat echte verhaal ik had keer een documentaire daar over ik durf echt nooit meer alleen in een bos te lopen:P:P

avatar van mikoz

mikoz

Lienus schreef:

Acteren? Deze film is echt hoor :O ... Deel 2 is nagespeeld ja, maar deel 1 is helemaal totaal echt. Die studenten zijn echt nooit meer terug gevonden. Ik heb er filmpjes over gezien. Ook het nieuws ding op Channel 11. En als dat op Channel 11 is, dan is het echt !!

Dat wouden ze je laten denken ja

Niet te veel geloven.

avatar van stan

stan

De film is grotendeels gewoon nagespeelt kijk maar op imdb daar staan gewoon de acteurs die erin gespeelt hebben en die leven nog dus die heather en weet ik veel wie leven allemaal nog

ik heb ergens gelezen dat er wel materiaal van de echte beelden zijn gebruikt maar alles waar die acteurs te zijn zijn is nep

Maar het kwam wel heel geloofwaardig over

avatar van koreaan

koreaan

De film heeft mijn heeft niet geinteresseerd. Dit komt vooral omdat het zo opgezet lijkt te zijn. Ik weet niet precies hoe ik het moet omschrijven, maar ik kreeg dit gevoel. het was nogal overdone. In de extra's laat men zien hoe familie en vrienden over hun spreken alsof ze echt dood zijn gegaan.

Terwijl dit niet waar is.

Helaas heb ik film laatst gekocht. Iemand interesse;)

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)