• 9.375.523 stemmen

The Blair Witch Project (1999)

Horror / Mockumentary | 86 minuten

Genre: Horror / Mockumentary

Geregisseerd door: Daniel Myrick en Eduardo Sánchez

Met onder meer: Heather Donahue, Joshua Leonard en Michael C. Williams

Releasedatum: 7 oktober 1999

Plot The Blair Witch Project

"Everything you've heard is true."

Drie filmstudenten reizen naar het Black Hills bos om een documentaire te maken over de legendarisch Blair-heks. Na een tijd rondgelopen raken Heather, Josh en Mike verdwaald, onderkoeld en opgejaagd. Uiteindelijk wordt er nooit meer iets van ze vernomen. Tot een jaar later hun filmmateriaal wordt gevonden...

Heather Donahue

Joshua Leonard

Michael Williams

Short Fisherman

Interviewee (onvermeld)

Fisherman With Glasses (onvermeld)

Man in Yellow Hat (onvermeld)

Interviewee with Child (onvermeld)

avatar van flipsen

flipsen

Mensen hier op de site kunnen echt wel voor zichzelf bedenken wat ze leuk vinden meneer HiLL, hebben we geen Hype voor nodig.

avatar van Film Pegasus

Ik beoordeel trouwens enkel films die ik zelf zie. En m'n oordeel is trouwens heel persoonlijk die niet altijd strookt met de grote massa. Zo vindt ik Moulin Rouge maar niks, terwijl deze film me heel erg aanspreekt. Ik denk dat in dit geval de filmstijl echt wel veel doet en er voor zorgt dat je de film ofwel hele goed, ofwel heel slecht vindt. Je kan hem ook moeilijk vergelijken met andere films...

avatar van Rujar

Rujar

De kracht van de film is juist de middelmatigheid in de goede zin van het woord. Het verhaal is ook gewoon goed.

avatar van BoordAppel

BoordAppel

HiLL schreef:

maar ik denk met name door de hype er omheen dat deze film zo populair is.

Ik heb deze film lang na de hype gezien (de hype ook niet echt meegekregen trouwens) en geef m toch een 4. Dit is gewoon een buitengewoon effectieve horrorfilm.

avatar van Rujar

Rujar

PS. gezien het stemoverzicht zijn er na de hype veel hogere cijfers gegeven.

flipsen schreef:

Ik zeg ook denk....

Rujar schreef:

Wat vind je dan zo goed aan het verhaal...?

HiLL schreef:

Natuurlijk is het apart de manier waarop ie gemaakt is, maar ik denk met name door de hype er omheen dat deze film zo populair is. Als je daar even niet naar kijkt, vind ik het maar een zeer matige film.

Het is wel de bedoeling dat je daar naar kijkt. Je kan een film enkel beoordelen op z'n totaal. Star Wars zonder Lucas, Bond zonder Connery of Mary Poppins zonder muziek zouden ook helemaal anders zijn... De handcamera is een meerwaarde aan de film, die er net voor zorgt dat hij zo goed is. Origineel concept, zeker geen slecht verhaal en een horrorfilm die niet perse in komedie moet gegoten worden om te kunnen meetellen met het genre.

HiLL

ja die camera is zeker wel meerwaarde ja, maar ik vind het verhaal (wat wel of niet waar is??? Niet dus maar goed daar ging het ook met name om) juis niet sterk. Ok het idee is wel spannend als het zo zou zijn geweest, maar verder.....ach..

HiLL schreef:

Ik heb in elk geval enorm genoten van deze film en dat is nog steeds het belangrijkste...

Film Pegasus schreef:

ja dat is waar..als een film voor iemand vermakelijk is..

avatar van Justice4All

Justice4All

Blair Witch' creator takes new project to Web

Leuk info om te weten, denk ik

avatar van Yak

Yak

Yesss, Myrick heeft het dan toch voor elkaar.

avatar van T_fuckin_montana

T_fuckin_montana

Wat en killer van een horror. Doordat de de film helemaal hand-hold gefilmed kun je je perfect inleven inleven in het verhaal, dat moet je ook doen en niet als toeschouwer er naar kijken. Wanneer je je zelf als ziet als de vierde student en je dus helemaal mee laat voeren is het een bijzonder freaky filmpje.Een ongeloofwaardig verhaal dat heel heel geloofwaardig neer wordt gezet. 4*

avatar van Frantic01

Frantic01

ik vind een film niet gauw eng, Maar deze slaat alles. vooral het einde van de film daar zet ik nog veel vraagtekens neer??? deel 2 vond ik zelf niks aan.

avatar van Tim Burton

Tim Burton

Wel hel goede film, alleen tegen het einde gaat die slingerende camera een beetje vervelen. Je wordt er na een tijdje een beetje zeeziek van!!!

Toch wel 4 sterren

avatar van Marki_san

Marki_san

Dit is de engste film die ik ooit heb gezien, juist omdat ze niks laten zien.

avatar van BoordAppel

BoordAppel

666 stemmen .

avatar van XxXDEPPFANXxX

XxXDEPPFANXxX

ik werd soms ook helemaal gek van die camera

daardoor vond ik de film soms ook heel erg verwarrend worden. het spannendste vond ik met die stenen.

**1/2

avatar van Token

Token

een van de eerste spannende films die ik een tijd terug in de bioscoop heb mogen zien.

Met de gedachte dat dit "waargebeurt" zou zijn maakt het verhaal stukken spannender dan het al is.

Uiteraard was dit in de primeur tijd zodat iedereen nog dacht dat het ook daadwerkelijk gebeurt was.

We weten uiteraard nu wel beter

Gewoon een uniek stukje film...

krijgt van mij toch nog 4 sterren.

avatar van Scratt

Scratt

Koppijn van die irriterende beelden...alhoewel het dat ook wel speciaal maakte... 3 sterre

Yak schreef:

En dat er zelfs mensen bestaan die 'm op één hebben staan in hun top-10, dood moeten ze.

Sorry hoor, maar beetje overdreven vind je niet......

Hier, eentje die de film 5 *** geeft jaja

Ik vond het een spannende, enge film. Ik heb van het begin tot het einde op het puntje van mijn stoel gezeten. Subliem de manier waarop dit gefilmd is, past helemaal in deze sfeer. Hoe verder in het verhaal, hoe raarder het wordt. Het feit dat er eigenlijk geen echte 'actie', bloed, special effects enz, in zitten, maakt het voor mij geloofwaardiger. Alsof het echt is gebeurd inderdaad.

Die kleine freaky dingetjes die gebeuren, zoals met die stenen, die tekens in t bos, die geluiden in het donker alles bijelkaar TOP.

Het einde van de film vond ik heel abrupt, beetje onverwachts aangezien je eindelijk het idee hebt dat je komt te zien wie er nou achter zit. Voor mij is dit juist een heel slim en doordacht einde, dit maakt de film voor mij helemaal af. Dat alles een beetje in het vage gelaten wordt, dat creepy huis, zo eng.....

Maar ik denk dat je echt 'in' de film moet zitten om dit goed te waarderen, ieder zijn eigen mening toch?

avatar van Purmerend

Purmerend

Kijk even in het stemoverzicht Yak geeft zelf een 5 en hij heeft hem op 1 in zijn top 10.

Bad Kitty

oow, dan is het goed ... ik zeg niks

avatar van Yak

Yak

Ik ben graag cynisch.

Bad Kitty schreef:

Eén van de vele freaky ideeën die de makers ook hadden was om plotsklaps zonder aankondiging de temperatuur enkele tientallen graden te laten kelderen. Kaboom! Maar dit was natuurlijk technisch niet haalbaar.

Yak schreef:

Ik ben graag cynisch.

Oke , zal wel....

Ach misschien maar goed ook, nu ik erover nadenk, lijkt me niet zo'n succes eigenlijk

avatar van Edie

Edie

Leuke angstaanjagende film... Zelfs nu nog wel, al irriteert mij nu het soms het gevloek in de film. 3,5 sterren.

avatar van IcU

IcU

Ik vond het een ontzettende tegenvaller. Wel leuk gevonden, maar hij is langdradig en niet echt heel erg eng. Beetje creepy sfeertje hier en daar, maar geen top horror. Als je het wel een horror kan noemen, er is bijna geen rood kleurtje in voor gekomen.

avatar van Verita

Verita

Tijdje geleden overgekeken.
Ontzettend realistisch vind ik hem. Alleen 1 minpuntje opgevallen:

Wanneer Heather dat zakje met vinger, tanden en bloed vind, dan laat ze het van schrik vallen, begint te hyperventileren. Ze merkt dat ze het zakje niet goed gefilmd heeft, en gaat doodleuk, terwijl ze hyperventileerd, het zakje nog eens goed filmen.

avatar van ll_Sparrow

ll_Sparrow

Wat een rotfilm. Ik werd duizelig van dat irritante gedraai met die camera, ik vond hem ook totaal niet eng ofzo...zat me al helemaal te verheugen op het einde, maar wat voor eind? Sleeeecht! 2* voor het orginele verhaal en nog 0.5* voor het goede acteerwerk. De rest is echt slecht.