• 9.373.533 stemmen

The Blair Witch Project (1999)

Horror / Mockumentary | 86 minuten

Genre: Horror / Mockumentary

Geregisseerd door: Daniel Myrick en Eduardo Sánchez

Met onder meer: Heather Donahue, Joshua Leonard en Michael C. Williams

Releasedatum: 7 oktober 1999

Plot The Blair Witch Project

"Everything you've heard is true."

Drie filmstudenten reizen naar het Black Hills bos om een documentaire te maken over de legendarisch Blair-heks. Na een tijd rondgelopen raken Heather, Josh en Mike verdwaald, onderkoeld en opgejaagd. Uiteindelijk wordt er nooit meer iets van ze vernomen. Tot een jaar later hun filmmateriaal wordt gevonden...

Heather Donahue

Joshua Leonard

Michael Williams

Short Fisherman

Interviewee (onvermeld)

Fisherman With Glasses (onvermeld)

Man in Yellow Hat (onvermeld)

Interviewee with Child (onvermeld)

avatar van FisherKing

FisherKing

overschat niemandalletje

Oke da's goed - vrede!

Ajj die vorige reactie draagt daar ook niet echt toe bij.

Oke da's goed - vrede!

Ajj die vorige reactie draagt daar ook niet echt toe bij.

jij hebt makkelijk praten. ik kan mijn nest weer opzoeken in complete razernij na deze laatste reactie

narva77 (crew films)

Gecondoleert! Ik ga eerst ff een stukje Remains of the Day kijken! See U!

sydney

Afgekeken van Cannibal holocaust natuurlijk.

AAIII dat komt hard aan

Dat is toch zo?

avatar van Tonyvdb

Tonyvdb

't Is al eens uitgelegd hier, maar wat betekent 'bangelijk' ook al weer ?

In België betekent het naast "vlug bang, schijterig", ook "te gek, heerlijk, fun".

In deze film gelden beide.

Blair Witch Project is een ongelooflijk originele film en ja hoor, ik ben nog bij een jeugdbeweging geweest en ik was bang in het donker ...

Stuur even een mailtje naar Van Dale!

sydney

Wile you're at it. Geef mij een cc'tje.

avatar van Brooklyn

Brooklyn

de film heeft 1 doel: je de stuipen op het lijf jagen. Bij mij lukte dat niet... Ik vind hem ook langdradig en dat terwijl ie 85 minuten duurt ofzo. gemiste kans, want het idee was wel aardig. 2 sterren slechts.

avatar van Rascal

Rascal

Stomme film. Of men vindt het geweldig of 10 keer niks, er is geen tussenweg bij dit soort films.

Macmanus

Ik zie toch genoeg mensen met 2.5 of 3 sterren, dus het kan wel.

avatar van pjotr

pjotr

Toffe film, die je dus NIET op je tv moet kijken maar in de bios. Ik hoorde dat een bioscoop in Groningen 'm vorig jaar in het bos heeft vertoond....was ik daar maar bij geweest.

avatar van ichi

ichi

idee is wel enigszins gejat van cannibal holocaust. Toch coole film, eindelijk es wat anders, met goeie marketing krijg je dus echt wel de 'originelere' films in de grote bioscopen, maar net als bij the exorcist, je vind het eng of je vind het niks: Saai, geen of slechte effecten ,blabla

avatar van gimli f

gimli f

Wat nu, overschat niemendalletje? Hebben we de juiste film wel bekeken? Dit is gewoon een goede, originele film, met een i9nteressant script. Van remakes en afkijken van andere films weet ik niks, maar wat als dat zo is? Het blijft een goede film. Deel twee is iets minder trouwens...

avatar van LauraPalmer

LauraPalmer

Deze film heb ik in het bos gekeken!! Leuke setting voor de film.

Ik vond hem best spannend, zo zie je maar dat je niet per se special effects hoeft te gebruiken om spanning in een film te krijgen.

avatar van neo

neo

bah, ik heb ineens een enorme hekel gekregen aan de film, nadat ik em op school voor de zoveelste keer heb gezien vandaag. ik viel zowat in slaap!! stem verlaagt naar 1,5 sterren

avatar van Boule

Boule

Blijkbaar heb je dan weining waardering voor originaliteit!!! Dat zou je stem hoog moeten houden.

avatar van chrissie

chrissie

sorry vond hem ook niet goed alhoewel ik er hoge verwachtingen van had. In drie keer gezien en evenveel keer misselijk geworden

avatar van tovenaar

tovenaar

Dat is dan toch juist heel knap dat een film dat kan bereiken zonder iets expliciet in beeld te brengen?

Yak

Haha, met een beetje de camera van links naar rechts zwiepen en de grond filmen terwijl je rent, en dat dan op het filmdoek vertonen, dan heb je die misselijkheid al gauw veroorzaakt!

Zelf had ik trouwens nergens last van, in tegenstelling tot bij de tweede keer 'Dancer in the dark'.

avatar van gotti

Het begin van de film is niet echt bijzonder, maar hij wordt na een half uurtje pas echt interessant. Orgineel scipt, mooie creepy nacht scene's en wat ik ook erg leuk vond dat je op het laatst geen enkel idee hebt wie of wat de blair which was en of hij wel besgtond. 4*

avatar van JayLunar

JayLunar

Boule schreef:

Deze film is verre van origineel!! Nooit Cannibal Holocaust gezien zeker?

Wat een boutfilm. Dat dit in de IMDb top 250 heeft kunnen komen... 1,5*

Yak

Deze film is verre van origineel!! Nooit Cannibal Holocaust gezien zeker?

Natuurlijk is TBWP geïnspireerd door Cannibal Holocaust, dat zal niemand ontkennen. Maar waar Cannibal Holocaust het moet hebben van bloody gore doet TBWP het met zoveel suggestie en spanning dat de koude rillingen je over de rug lopen. Ik denk dat ik nooit in mijn leven zo'n sensationele, levensechte en fanastierijke film heb gezien.

Macmanus

Helemaal met je eens Yak, ik lees steeds hier en bij Hills Have Eyes dat er veel gore dingen in moeten dan is het pas een goede horror of enge Horror, ik vind dat een Horror ook goed kan zijn door het gore niet te laten zien maar te suggereren en je fantasie de vrije loop te laten gaan.

Dit blijft 1 van de beste enge films die ik heb gezien, maar ik moet er wel bijzeggen dat ik nooit zo een fan ben van dit genre

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Hola ik heb bij the hills have eyes nooit gezegd dat een goede horror veel gore moet hebben, alleen in het geval van die film had me dat beter geleken omdat ik m al niet echt spannend vond en met wat gore was ie mayB interresant geweest. Bovendien vind ik de definitie van horror wat vaag. Is een horror nu een film met veel gore? Dan zou Braindead de ultieme horrorfilm zijn. Of is een horrorfilm een film die angst opwekt, dan zou Braindead niet eens een horrorfilm zijn.

Yak

Ik heb geen uitspraak gedaan over horrorfilms, dus ik laat iedereen vrij in hun definitie daarvan. Maar compleet los van de vraag of The Blair Witch Project bij dit genre hoort vind ik het hele concept van de film en de uitwerking daarvan adembenememd.

Macmanus

Daar weet ik het antwoord niet op, dit word als horror aangekruist, en ik vind dat ik bij een horror bang moet worden en moet schrikken en dat deed ik bij deze film meer dan genoeg, en met gore dingen kun je dat ook bereiken, maar vaak word het dan zo nep en denk je O weer een hoofd die rolt eng zeg, niet dus.

En omdat Hills Have Eyes zo een klein budget had, en deze film ook,is het beter om het te suggereren dan het erin te doen want dan word het zo nep.

PS: Hills Have Eyes vond ik wel aardig hoor maar niet super goed ofzo.

avatar van mr.Frielink

mr.Frielink

idd Typische Love it or Hate it film. Voor mij zeker dat eerste, want de film wist me , ondanks het dieptrieste camerawerk, als geen andere film me de stuipen op het lijf te jagen. Verwacht geen bloedbaden en heksensabats in deze film, maar wel een angstaanjagende film die dmv toch wel goed acteerwerk ( niet bijzonder maar wel effectief) en die handycam maakte het echt freaky joh!! zit eigelijk niet echt een verhaal in, maar het einde was echt ENG