• 9.373.532 stemmen

The Blair Witch Project (1999)

Horror / Mockumentary | 86 minuten

Genre: Horror / Mockumentary

Geregisseerd door: Daniel Myrick en Eduardo Sánchez

Met onder meer: Heather Donahue, Joshua Leonard en Michael C. Williams

Releasedatum: 7 oktober 1999

Plot The Blair Witch Project

"Everything you've heard is true."

Drie filmstudenten reizen naar het Black Hills bos om een documentaire te maken over de legendarisch Blair-heks. Na een tijd rondgelopen raken Heather, Josh en Mike verdwaald, onderkoeld en opgejaagd. Uiteindelijk wordt er nooit meer iets van ze vernomen. Tot een jaar later hun filmmateriaal wordt gevonden...

Heather Donahue

Joshua Leonard

Michael Williams

Short Fisherman

Interviewee (onvermeld)

Fisherman With Glasses (onvermeld)

Man in Yellow Hat (onvermeld)

Interviewee with Child (onvermeld)

avatar van gotti

mr.Frielink schreef:

ondanks het dieptrieste camerawerk

Volges mij was het rommelige camerawerk de bedoeling in de film. Deze film is bedoeld als een documantaire over the blair which en als je mooie strakke beelden krijgt met een handcameraatje wanneer je aan het lopen bent is dat erg knap.

avatar van mr.Frielink

mr.Frielink

ja tuurlijk dat weet ik ook wel, en het camerawerk was ook van groot belang bij deze film. Als deze met een dure filmcamera was opgenomen zou hij nu waarschijnlijk in de flop 100 staan, maar dat neemt niet weg dat als je de eerste keer naar deze film kijkt, aan het begin denkt" wtf is dit voor goedkope *****film!!"

avatar van Jos2

Jos2

[b] maar dat neemt niet weg dat als je de eerste keer naar deze film kijkt, aan het begin denkt" wtf is dit voor goedkope *****film!!"

Zoiets dacht ik aan het einde nog.

mr.Frielink schreef:

wtf is dit voor goedkope *****film!!"

Jos2 schreef:Zoiets dacht ik aan het einde nog.

Dus je dacht, de film had een klein budget en is 5 sterren waard?

avatar van Agony

Agony

• 1985 berichten

blijft een perfecte marketing act die ze destijds hebben opgezet!

avatar van Jos2

Jos2

Dus je dacht, de film had een klein budget en is 5 sterren waard?

Nee. 'Wat een amateurische saaie rotfilm is dit.'

tovenaar

Er stond niet voor niets een

avatar van Wolverine

Wolverine

Dit was 1 van de 2 films die ik huurde op mijn eerste avondje film kijken met vriendinnetje destijds. Gelukkig maakte de tweede, American Beauty, alles weer goed.

Concept bestond al in Nederland met Zusje, dus echt vernieuwend was het ook niet. Alleen die internethype ervoor was wel grappig.

avatar van Linda

Linda

Perfecte film om samen met een vriendin in het donker te kijken. Vanaf het begin vond ik de film al erg interessant en naar het einde toe werd hij steeds spannender en enger. Het einde vond ik een klein beetje teleurstellend. Aan de ene kant ben ik wel blij dat het aan jezelf over word gelaten om te bepalen wat er nou precies is gebeurd maar aan de andere kant is het einde zo open en komt het nogal afgeraffelt over. Behalve dat kleine minpuntje een erg goede en vooral erg spannende en enge film. 4 sterren

avatar van pjotr

pjotr

Open einde?......Ergens in de film wordt er verteld dat de Blair Witch altijd één van haar slachtoffers in de hoek van de kamer plaatste met het gezicht naar de muur om vervolgens het andere slachtoffer om te brengen ,hierna was degene die in de hoek stond te wachten aan de beurt.
Op het eind van de film zie je dat Heather neergeslagen wordt - achterin de hoek van de ruimte zie je dan.......juist ja.

Meesterlijk einde dus...

avatar van Linda

Linda

Dat stukje heb ik dan net gemist. Ik vroeg me op het eind inderdaad ook af waarom Mike nou eigenlijk naar de muur toe stond maar dat kon ik dus niet verklaren omdat ik dat stukje gemist heb.

avatar van Spider

Spider

Het is meteen ook het meest enge stuk van de film.Voor de rest is er niet veel aan.

Maar ik zag laatst The St.Francisville Experiment, en het kan dus erger.

avatar van Miss_T

Miss_T

Brrr.. Deze film keek ik in mn 1tje in het donker in mn kamer. Zo scary en ik woon ook nog eens aan t bos! Dikke 5. Ik vond 't echt een enge thriller!

avatar van mimi

mimi

wel oke! scary als het echt zou zijn..maar helaas is het niet echt..duzz..wel oke!

avatar van Yak

Yak

Binnenkort op Yorin, niet dat ik 'm ga kijken overigens - en al helemaal niet op Yorin. Deze film moet in één ruk uitgekeken worden. Als de gasten van Yorin een beetje lef hebben onderbreken ze deze film niet door reclame en gooien ze er bovendien 'The curse of the Blair Witch' voor, dan wordt het pas echt lachen.

avatar van Da Jando

Da Jando

Aangezien dat toch niet gaat gebeuren kun je maar beter de DVD bekijken...

Yak schreef:

De film begint om 22.00 uur, en duurt tot 23.25 uur. Klein rekensommetje leert dat dat 85 minuten is, zelfs 1 minuut minder dan de speelduur van 'Blair Witch', dus er is goede hoop dat er geen reclame in zit!

avatar van blabla

blabla

• 2070 berichten

narva77 schreef:

dus er is goede hoop dat er geen reclame in zit!

Keep on dreaming

narva77 (crew films)

Blabla, reken het zelf maar uit. Volgens mij doen ze er geen reclame in.

avatar van Jordy

Jordy

of ze knippen er tien minuten uit

avatar van blabla

blabla

• 2070 berichten

Volgende week weten we het.

avatar van Queto Yurlunyur

Queto Yurlunyur

Houden jullie er in die rekensom rekening mee dat de speelduren van IMDb voor 24 beelden per seconde gelden, en dat je met een PAL-uitzending dus sowieso 4% eerder klaar bent?

avatar van Hemdale

Hemdale

Wel een redelijke film maar het is een vette rip-off van de italiaanse cult film Cannibal Holocaust uit 1979.

avatar van diddledidoo

diddledidoo

Ik ken het script uit mijn hoofd:

fuck.

avatar van FisherKing

FisherKing

script ??

narva77 (crew films)

Dus toch reclame. Blabla, je had gelijk. Gelukkig heb ik em niet gevolgd. Mijn hoogtepunten voor vanavond komen nog

avatar van De Knip

De Knip

Net echt....

avatar van Queto Yurlunyur

Queto Yurlunyur

Onzinnig prul. Het hele principe met die hand-camera al: in plaats van daarvan nu een beetje zinvol gebruik te maken, bestond het grootste gedeelte van de film uit oeverloos schokkerig beeld van de vloer (kennelijk een rennende cameraman), of zelfs een compleet zwart beeld (dat moet dan nacht voorstellen). Natuurlijk is het bij horror essentieel dat niet alle informatie en niet al het beeld direct aan de kijker getoond worden, maar aan de andere kant moet wel de suggestie gewekt worden dat er wat aan de hand is, en dat miste ik nu juist in deze film: We zien een bos, we horen voetstappen, en dan komt er weer een hoop gegil en drie minuten lang schokkerig beeld waar niets te onderscheiden valt. Tussendoor worden nog wat pogingen tot drama ondernomen, maar die mislukken door het matige acteerwerk, het voortdurend buiten beeld zijn van de hoofdrolspelers (met name het conflict over het in het water gooien van de kaart werd hierdoor lelijk ontkracht), en de eindeloos repetitieve dialoog (kennelijk een schrijver met een zeer beperkte vocabulaire). Dat laatste ergerde mij trouwens ook tijdens de niet dramatisch bedoelde delen. Tel daar het abrupte einde bij op (bij B-films (want dat niveau is het) uit de jaren '50 kregen we in ieder geval nog een lachwekkend monster te zien aan het eind, maar deze film houdt gewoon opeens op), en je hebt al met al een bar slechte film. 1 *

tovenaar

Q, ik zei toch dat je dit helemaal niets ging vinden, waarom luister je niet naar een tovenaar!