• 9.375.363 stemmen

The Blair Witch Project (1999)

Horror / Mockumentary | 86 minuten

Genre: Horror / Mockumentary

Geregisseerd door: Daniel Myrick en Eduardo Sánchez

Met onder meer: Heather Donahue, Joshua Leonard en Michael C. Williams

Releasedatum: 7 oktober 1999

Plot The Blair Witch Project

"Everything you've heard is true."

Drie filmstudenten reizen naar het Black Hills bos om een documentaire te maken over de legendarisch Blair-heks. Na een tijd rondgelopen raken Heather, Josh en Mike verdwaald, onderkoeld en opgejaagd. Uiteindelijk wordt er nooit meer iets van ze vernomen. Tot een jaar later hun filmmateriaal wordt gevonden...

Heather Donahue

Joshua Leonard

Michael Williams

Short Fisherman

Interviewee (onvermeld)

Fisherman With Glasses (onvermeld)

Man in Yellow Hat (onvermeld)

Interviewee with Child (onvermeld)

avatar van Justice4All

Justice4All

U-96 schreef:

Het laat mij echt helemaal koud of een film nou wel of geen oscars heeft gewonnen. Zegt (voor mij iig) weinig over de kwaliteit van de film.

Precies.

En Gouden Kalf betekend misschien hier in NL ook BLING BLING

avatar van Jordy

Jordy

berichten verplaatst naar De Nederlandse Film industrie

avatar van mikoz

mikoz

Erg goede film ,

der hadden nog wel wat dingen beter gekund , maar over het algemeen was het een erg goede film en op een bepaalde manier toch heel spannend , alhoewel er eigenlijk geen ruk gebeurde. maar door de spannende zweer en dat geweldig enge bos en het feit dat je vanuit de ogen van de acteurs kijkt , krijgt hij van mij ****

avatar van lieverdje

lieverdje

Ik snapte het niet echt, het einde dan. Ik heb deel 2 ook gezien maar daar wordt ik ook niet echt wijs uit.

avatar van Rujar

Rujar

Het einde van de film wordt in het begin besproken.

Er wordt vertelt dat de kinderen naar het huis worden gelokt en daar worden vermoord.

Persoon (Michael volgens mij ) moet met zijn gezicht naar de muur staan, terwijl de ander (Heather) wordt omgelegd.
De Blair Witch kon er niet tegen als er naar haar gekeken werd terwijl zij aan het moorden is.

Zo zijn ook al die kinderen vermoord.

Maar is al weer een tijd geleden dat ik de film heb gezien, maar volgens mij was het zo iets.

avatar van mikey

mikey

films van jongeren zijn teruggevonden in een bos! de marketing en de film zelf, doen veronderstellen dat dit een waargebeurd verhaal is en dat de beelden authentiek zijn. komt dit je bekend voor? cannibal holocaust werd gebracht met dezelfde truc. net als 'snuff'. maar mensen laten zich graag voor de gek houden. eenzelfde discussie wordt gevoerd over de prachtige faces of death-serie.

Ik zie een stel kinderen die elkaar achterna rennen in een eng bos. zeer goedkoop gefilmd maar dat draagt het verhaal. dus elk nadeel heeft zijn voordeel. vreselijke rol van donahue als manipulerende factor! dramatisch slecht, 1.5. niet voor nerveuze mensen.

avatar van as

as

Rujar schreef:

Het einde van de film wordt in het begin besproken.

Zo zijn ook al die kinderen vermoord.

Je hebt helemaal gelijk.

avatar van kijkert

kijkert

komt dit je bekend voor?

kan je op duizend films als commentaar geven.

123crap

Ik heb de film op tv gezien tot op het moment waar de ene jongen verdwijnt en het meisje vind opgerolde takjes met bloed erin en s nachts zich wenend verontschuldigt tegen haar ma. op die moment was er stroombreking en ik moet nu weten wat er gebeurt is anders sterf ik.

avatar van Twister

Twister

Helaas dat deze film zo'n enorme hype en verwachtingen veroorzaakte resp losmaakte die hij niet kon waarmaken. Het enige positieve dat wellicht valt te vermelen is de wijze waarop men trachtte deze urban legend te verrealiseren.

avatar van bisse

bisse

Het enige dat gebeurt is dat iedereen op het laatste in een hoekje staat te huilen.

123crap

Wie? Waar? Waneer? Waarom?

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Het einde laat veel ruimte open voor speculatie, dus of je hem uitkijkt of niet, maakt eigenlijk niet zoveel uit eigenlijk

avatar van bisse

bisse

hee crapper..hier komt ie dan...
op het einde van de film staan de overlevenden in dat huisje van het bos in een hoekje te huilen.Eerder in de film wordt er iets verteld over dat lui in een hoek moesten staan..lang geleden dat weet ik niet meer precies.Maar de meest geloofgwaardige verklaring was dus volgens mij dat die heks er echt was en dat die lui in haar macht zijn.

AAAAAAAAAAAAAAH

Toch vind ik het niet realistisch dat zij/hij tot op die moment heeft gefilmd met zijn/haar camera.

Berichten verwijderd, alles staat al in het topic van HELP. Hier bij de film heeft het geen zin.

Yak

Voor wie geïnteresseerd is in het hele Blair 3 prequel sequel verhaal: Ed Sanchez aan het woord.

avatar van Jensing

Jensing

nachtmerries.....brrrrrrrrrrrrr.....niet voor mense die van kamperen houden.....slik......

avatar van Patro88

Patro88

Sublieme film, niet eng, maar wel heel spannend.

Het einde was misschien het meest verrassend maar wel goed. Sfeer tijdens het kijken werd helaas verstoord door een fanatieke gamer...

Yak

Nou, hij is dan eindelijk live: Woodsmovie.com. Voor Blair-leipo's als ik natuurlijk uren lees- en kijkplezier, maar dat er mensen zijn die het allemaal geen zak interesseert kan ik ook begrijpen.

avatar van flipsen

flipsen

Inderdaad een mooie site Yak.

Yak

Ze moeten alleen we de optie inbouwen om het geluid uit te kunnen zetten.

avatar van tevelenco

tevelenco

Aparte film.

Het idee om de film met een losse camera te filmen vond ik nog wel aardig.

Maar na een half uurtje had ik dat wel gezien.

En aangezien er in de rest van de film maar weinig gebeurd en te zien was ,aangezien de camera meestal op de grond gericht was.

Zorgde dit voor mij alleen maar voor meer irritatie en ergernis, in plaats van spanning.

Dus nee ik vond het NIKS !!!

avatar van HeatWave

HeatWave

Deze film moet het niet echt van de actie hebben. Maar psychologisch is hij erg sterk.

Ook erg orgineel.

Bleef nog lang in mijn geest hangen.

avatar van Madecineman

Madecineman (moderator films)

HiLL schreef:

dat er mensen zijn die deze film een 5 geven...

5 sterren is wel erg veel maar 4 sterren verdient deze film toch wel. Als low budget filmproject van een paar filmacedemiestudenten werd hij destijds vooral via internet gigantisch gehypt. Wat toch wel uniek is dat deze film kon en kan concureren met miljoenen kostende hollywood blockbusters en miljoenen kostende acteurs en actrices.

Buiten dat alles is het ook een bijzonder sterke horror film. De spanning word zeer subtiel opgevoerd en waar deze film misschien nog wel het sterkste in is is de kracht van sugestie. Wat je juist niet te zien krijgt maakt deze film zo ontzettend spannend.

HiLL schreef:

dat er mensen zijn die deze film een 5 geven...

En dat er zelfs mensen bestaan die 'm op één hebben staan in hun top-10, dood moeten ze.

Yak schreef:

Pardon dood moeten ze??

huh..is dat niet wat overdreven?

lol zie nu dat je die zelf hebt lol had em niet door..maarre meen je het??? of uhmm?

avatar van Film Pegasus

Geweldig film, en je moet er zeker niet voor dood gaan om hem goed te vinden. Door de aparte filmstijl (met een handcamera) kan ik begrijpen dat niet iedereen hem even goed vindt. Dat heb je wel meer bij films die anders geregiseerd of gefilmd zijn dan je gewoon bent in Hollywood. Maar dat maakt hem net zo goed. Dit is echt een aanrader. 4 1/5 sterren.

Film Pegasus schreef:

Natuurlijk is het apart de manier waarop ie gemaakt is, maar ik denk met name door de hype er omheen dat deze film zo populair is. Als je daar even niet naar kijkt, vind ik het maar een zeer matige film.