• 9.382.853 stemmen

The Blair Witch Project (1999)

Horror / Mockumentary | 86 minuten

Genre: Horror / Mockumentary

Geregisseerd door: Daniel Myrick en Eduardo Sánchez

Met onder meer: Heather Donahue, Joshua Leonard en Michael C. Williams

Releasedatum: 7 oktober 1999

Plot The Blair Witch Project

"Everything you've heard is true."

Drie filmstudenten reizen naar het Black Hills bos om een documentaire te maken over de legendarisch Blair-heks. Na een tijd rondgelopen raken Heather, Josh en Mike verdwaald, onderkoeld en opgejaagd. Uiteindelijk wordt er nooit meer iets van ze vernomen. Tot een jaar later hun filmmateriaal wordt gevonden...

Heather Donahue

Joshua Leonard

Michael Williams

Short Fisherman

Interviewee (onvermeld)

Fisherman With Glasses (onvermeld)

Man in Yellow Hat (onvermeld)

Interviewee with Child (onvermeld)

avatar van mikoz

mikoz

uhm dan ben jij zeker meer van het saaie voorspellende hak en slachtwerk ?

avatar van Crazy~Dutchman

Crazy~Dutchman

Sublieme film, als je in overweging neemt dat destijds iedereen wijs was gemaakt dat dit echte footage was.

Zo'n enge film creeren met een dergelijk budget verdient een goede score. Komt ook nog eens bij dat er waarschijnlijk maar weinig mensen zijn die na het zien van deze film 's nachts een rondje gaan lopen door het bos

Voor mij in ieder geval spannend genoeg voor 4 *

avatar van hansbreda

hansbreda

Fantastische film. Je wordt helemaal meegezogen in de beklemmende sfeer. Nu al 3x gezien maar elke keer blijft het indrukwekkend. Beste lowbudgetfilm aller tijden.

avatar van Goodfella_90

Goodfella_90

Engste horror ooit gezien! Wel beetje vaag einde (maar wel eng weer) 3,5*

avatar van Mister_Movie

Mister_Movie

Deze komt absoluut in mijn top-10 terecht !!!

Ok, of je deze film leuk vindt of niet, hangt er voor een groot deel vanaf 'wanneer' je hem bekeken hebt. Ik keek hem ten tijde van de blair-witch-hype, toen iedereen nog overtuigd was dat alles écht gebeurd was. Als je vooraf echter wéét dat het niet zo is, tja, dan verliest de film een groot deel van haar waarde.

De film is zo eng omdat ze inspeelt op onze primaire kinderangsten. Alleen in een groot donker bos... en je weet dat er iéts loert in de verte...

Een grote pluim toch wel voor de onbekende acteurs en actrices ! Want als je met je acteerwerk een publiek een half jaar lang kan laten geloven dat alles écht gebeurd is, heb je toch heel wat in je mars.

En ik weet nog goed: Ik ging hem in de bioscoop kijken met een vriend. En hoewel ons gemiddelde gewicht 80 kg is, durfden we absoluut niet meer door een donker bosweggetje waar we daarna toevallig door moesten. En we zijn echt geen huilertjes.

Een aanrader !!

avatar van flipsen

flipsen

Mister_Movie schreef:

De film is zo eng omdat ze inspeelt op onze primaire kinderangsten. Alleen in een groot donker bos... en je weet dat er iéts loert in de verte..¨

Oh Yeah, ik stel me dan altijd voor dat je zelf in zo'n tentje in het bos ligt en je hoort van dat takkengeknap en bladergeritsel op een afstandje om je tent heen cirkelen.... brrrr...[/quote]

avatar van nuf

nuf

3.5 ster, voor de enge sfeer

dat ronddraaien enzo kon me echt niks schelen, van mij hoeven hier geen mooie effecten in.

avatar van xenne

één van de slechtste films ooit .... 0,5

Verklaar je nader.

avatar van Nike125

Nike125

Ik heb deze film bij helloween gezien en ik vond hem zo eng! Een van de beste horror/trillers die in gezien heb.

avatar van Goodfella_90

Goodfella_90

Zojuist herzien en nu begreep ik ook wat er in de laatste scene precies gebeurde. Wat me vorige keer niet opviel was namelijk, dat Josh daar in de hoek met z'n hoofd naar de muur gericht stond, waarover eerder in de film gezegt werd dat die 'Blair Witch' dat deed, omdat zij/hij/dat niet wilde dat het kind de moord zag. Hierop wordt die vrouw dus vermoord. Stom dat me dat de 1e keer niet opviel. Beoordeling blijft 3,5*

Dat is nou juist het beste van de hele film.

avatar van Woutjinho

Woutjinho

zeer slecht camerawerk

een aantal vinden hem echt eng, waarom ik dacht dat ik hem ook eng zou vinden, dat dus voor niks was, ik verheugde me op een echt enge film

en dat einde is echt nep, en ik weet dus wat de andere zeggen wat er gebeurd is, dus daar ligt het niet aan waarom ik het slecht vind

het verhaal is wel orgineel, maar toen ik het keek bleek het niks te zijn door voornamelijk het zeer slechte camerawerk (dit pas misschien wel beter bij documentaire genre)

avatar van feanaro surion

feanaro surion

Dat is het hele idee van de film.

Vinco

Echt een meesterlijke film,de sfeer en het mysterieuze dat om de film heen hangt is geweldig!

En ook perfect acteer werken!

4,5 sterren

avatar van Woutjinho

Woutjinho

feanaro surion schreef:

Dat is het hele idee van de film.

slecht idee vind ik het dan, maar ik bemoei me er niet meer mee, dit is net zoiets als flauwe humor, sommige vinden het geweldig, andere verspillen er geen tijd aan, veel plezier met de film, k ga wat anders kijken

avatar van Wizz-art

Wizz-art

Gelukkig zijn de geruchten voor een deel 3 nooit waar gemaakt.

Want deel 2 was echt een draak van een film.

Echt een topfilm, dat je met zo'n low budget zo'n TOP film kan maken krijgt van mij 4,5 *.

Ik vindt het einde echt subliem gevonden, dat je zo iets op zo'n manier terug kan laten komen, en dat met die stenen, echt subliem, het acteerwerk had iets beter gekund dan het het bij mij zelfs een 5* verdiend, maar al met al een echte klassieker en aanrader voor een gezellig avondje kijken. Alleen dan geen terugweg naar huis door het bos

avatar van Lienus

Lienus

Acteren? Deze film is echt hoor :O ... Deel 2 is nagespeeld ja, maar deel 1 is helemaal totaal echt. Die studenten zijn echt nooit meer terug gevonden. Ik heb er filmpjes over gezien. Ook het nieuws ding op Channel 11. En als dat op Channel 11 is, dan is het echt !!

avatar van SuperSideSwipe

SuperSideSwipe

Ja heb ik al een hoop discussies over gehad of dit echt is of net.

Aangezien ik een keer op de Tonight Show met Jay Leno dat meisje uit die film zag en ze vertelde dat het niet echt is, hou ik het daarbij.

Maar een hoop mensen blijven passievol volhouden dat het wel echt is...

2,0

avatar van Disk

Disk

Lienus schreef:

Ik heb ze ook gezien, op net 5 bij I Love the 90's.

Ze werden geinterviewd over hoe ze de film gemaakt hadden en over hoe ze op het idee waren gekomen.

avatar van mister blonde

mister blonde

geweldige reactie van Lienus. Ignorance is bliss...

avatar van gotti

Lienus schreef:

.... En als dat op Channel 11 is, dan is het echt !!

ROFLMAO!

avatar van SuperSideSwipe

SuperSideSwipe

Oke oke, laat Lienus met rust, zijn een hoop mensen die dat dachten / denken.

avatar van Wizz-art

Wizz-art

Lienus ik zou kijken op http://us.imdb.com/title/tt0185937/

De acteurs leven nog en spelen tegenwoordig gewoon in andere films.

avatar van Flipman

Flipman

Drie en 'n half, hij was goed, spannend, realistisch, maar hij dúúrde me te lang!

Had íets korter gekund.

Lienus schreef:

Deze film is hartstikke nep,de makers hebben toen de tijd iedereen in de waan gelaten dat het echt was.

Maar de acteurs leven nog en spelen in onderandere in serie's!

avatar van DRJeFF

joh,lekker interessant

avatar van Mr Confused

Mr Confused

Lienus schreef:

Ik heb vorig jaar Sinterklaas zien weg lopen met mijn veters. True Story!