• 9.383.142 stemmen

The Passion of the Christ (2004)

Drama | 127 minuten / 120 minuten (cut version)

Speelduur: 127 minuten / 120 minuten (cut version)

Alternatieve titel: The Passion Recut

Geregisseerd door: Mel Gibson

Met onder meer: Jim Caviezel, Maia Morgenstern en Monica Bellucci

Gesproken taal: Hebreeuws en Latijn

Releasedatum: 1 april 2004

Plot The Passion of the Christ

"By his wounds, we were healed."

The Passion of The Christ is een film over de laatste twaalf uren van het leven van Jezus van Nazareth. De film opent in de Olijventuin (Getsemane) waar Jezus naartoe gaat om te bidden na het Laatste Avondmaal. Jezus verzet zich tegen de verlokkingen van Satan. Verraden door Judas Iscariot, wordt Jezus gearresteerd en meegenomen binnen de stadsmuren van Jeruzalem waar de leiders van de Farizeeërs hem confronteren met beschuldigingen van heiligschennis en hem ter dood veroordelen.

melgibson

hallo ik ben nieuw hier, Ik heb de film in ierland gezien.

Ik ben geen gelover, maar deze film heeft me aan denken gezet nadat ik de film had gezien ging ik gelijk naar bed het was shockerend!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ik ga niet lullen over wat goed was of niet goed was ik zeg een ding!!! indrukwekkend!!!! brutal!!!!en cijfer 10 van de 5 maar aangezien dat niet kan 5 zeker!!!!

Mensen ik weet niet of jullie van plan zijn om hem te gaan checken, als je van plan bent bereid je voor een mix van saving private ryan 2xintenser en dan geluid dat even brutal is en een closeup voor de gruwelheden en mensen die de film hebben gezien via de pc ,van internet gedownload ,die versie van de film heb ik ook gezien maar had geen enkel effect op mij dankzij de matige kwaliteit ,in de bios is ie minstens 12x intenser en de kleur is zoveel beter

dat was het voor nu ik ga hem zeker nog 5x in nederland kijken

dag!!!

melgibson schreef:

hallo ik ben nieuw hier, Ik heb de film in ierland gezien.

En ik werk voor A-film?.....

avatar van JoeHallenbeck

JoeHallenbeck

Die melgibson klinkt bekend .

avatar van Reinbo

De Volkskrant noemt The Passion; Een onthustende kijk in de wereld van het christelijke fundementalisme. Dé film voor orthodoxe christenen die stiekem houden van de Texas Chainsaw Massacre, maar daar nooit naar toe durfden te gaan.

Steek die maar in je zak.:)

a-film? wat is dat

avatar van yarakhasan

yarakhasan

Niet liegen het is 11 x intenser

avatar van replicator

replicator

Reinbo schreef:

Steek die maar in je zak.:)

De volkskrant kunnen we dus afschrijven als betrouwbaar voorzover die dat al was.

jassonn

Ben benieuwd op welke plaats deze de top 250 in komt,en waar hij zal blijven hangen.

jassonn

Ik maar denken dat Mel Gibson zelf de rol van jezus zou spelen,maar zie nu dat hij alleen de film regiseerde.Stom,stom,stom...

avatar van Reinbo

Hij zal best hoog binnenkomen (top 30, zeker geen top, 5) omdat iedereen die de film graag wil zien en er hoge verwachtingen van heeft er als eerste heen zullen gaan en omdat een hoop mensen die de film nog niet gezien hebben er nu al 5* aan hebben toegekend.

Na verloop van tijd zullen ook heel veel mensen de film zien die niets of weinig ophebben met geweld en de bijbel en zo en dan zal de film rap dalen. Kijk maar naar het zwaar gelovige Amerika waar hij niet in de top 250 van de imdb voorkomt en overwegend negatieve kritieken kreeg van de filmpers.

melgibson

in nederland word de film blijkbaar met open armen ontvangen want ik was vandaag in dordrecht en vroeg daar of ik kaartjes kon kopen voor de donderdag voorstelling en het was volgeboekt en voor vrijdag ook

avatar van speedy23

speedy23

Reinbo schreef:

Ik denk dat, als je op imdb een 7.6/10 hebt op meer dan 15.000 stemmen, je toch van een succes kan spreken. Dat betekent toch dat de film een hoge waardering krijgt en dat het een kassucces is, wat wel de oorspronkelijke bedoeling was...

jassonn

Heb je op IMDB ook niet een veel hoger aantal stemmen nodig om in de top 250 te komen?

avatar van speedy23

speedy23

Meer stemmen niet, maar nummer 250 heeft een gemiddelde van 7.7/10. Dus het is kwestie van wat hogere stemmen binnen te krijgen en die prent staat sowieso in de top 250.

Nummer 250 (met 24 samen, met 7,7):

250 Man Who Would Be King, The (1975) 7.7/10 (6700 votes)

avatar van Keezz

Keezz

Angie schreef:

film lijkt me echt tien keer niks

Kan best zijn, maar wacht even met stemmen tot je daadwerkelijk de film gezien hebt...

Angie schreef:

NOU DAN MOET IK DAAR MAAR VERANDERING IN BRENGEN, OH SHIT WEER CAPSLOCK zo beter.

film lijkt me echt tien keer niks

avatar van Mischa

Mischa

[quote]Reinbo schreef:

[Bovendien is het met de moderne techniek niet gelukt om van water wijn te maken (wel van druiven, maar dat is off topic), dus wie gelooft daar nu in.

Wie zoiets opschrijft heeft er dus he-le-maal niets van begrepen!

Wat een armoe!

jassonn

Zijn er mensen die hem deze week al gaan bekijken?

avatar van U-96

U-96

• 2082 stemmen

Waarom gebruik je geen hoofdletters, punten en komma's..?

avatar van JoeHallenbeck

JoeHallenbeck

melgibson schreef:

dat is egt balen angie je hebt de film niet eens gezien en je gaat op een 1 stemmen.

webmaster of moderator haal de stem weg

Pot? Ketel?

Angie

Mischien moet je even instellen dat als je op Capslock drukt dat er dan een piepje gaat,er handig [/quote]

ja da's voor mij als chaoot wel handig

webmaster of moderator haal de stem weg

misschien pas ik de stem wel aan als ik hem gezien heb, maar nu lijkt het me niks, that's all

Pot? Ketel?[/quote]

pardon heb je het tegen mij??

melgibson

Je moet pas stemmen als je de film heb gezien ,dit is duidelijk een vooroordeel en dat is niet goed!!!

Ik wil graag dat je de stem verwijderd en dat je eerlijk bent en niet zomaar gaat stemmen.

ik zou het graag zien:D

Ramon K

Wanneer verdwijnt die stem van Caps Lock- Angie? Ze heeft de film niet gezien geeft ze toe.......

Ja sorry dat we niet 24 uur per dag er bovenop zitten.

melgibson

Bedankt kappeuter!! Mensen gaat aub pas stemmen als je de film daadwerkelijk gezien hebt ga ook nie stemmen wanneer je denkt dat je de film goed of slecht vind .

een hele goede middag nog

ik zou het graag zien:D

gaan we drammen?? ik hou niet van drammige mannetjes

waarom accepteer je niet dat het mij niet leuk lijkt aangezien ik al stukken heb gezien en ik daar al kotsneigingen bij krijg en dat ik daarom een 1 geef, waardoor het alleen maar kan meevallen als ik hem misschien helemaal ga zien.

jij vind de film prachtig, dat accepteer ik, maar accepteer dan ook dat ik het niet vind.

Ramon K

Huh? Het is maar een vraag hoor. Geen idee hoe lang haar onterechte stem er al staat en ik verwacht ook geen 24-uur-service van de mods.......

Ramon K

Waar heb je 't in Godsnaam over? Jij hebt 'm niet gezien, dus mag je niet stemmen. Punt. Kinderachtig gedoe hier altijd.........