The Passion of the Christ (2004)
Speelduur: 127 minuten / 120 minuten (cut version)
Alternatieve titel: The Passion Recut
Geregisseerd door: Mel Gibson
Met onder meer: Jim Caviezel, Maia Morgenstern en Monica Bellucci
Gesproken taal: Hebreeuws en Latijn
Releasedatum: 1 april 2004
Plot The Passion of the Christ
"By his wounds, we were healed."
The Passion of The Christ is een film over de laatste twaalf uren van het leven van Jezus van Nazareth. De film opent in de Olijventuin (Getsemane) waar Jezus naartoe gaat om te bidden na het Laatste Avondmaal. Jezus verzet zich tegen de verlokkingen van Satan. Verraden door Judas Iscariot, wordt Jezus gearresteerd en meegenomen binnen de stadsmuren van Jeruzalem waar de leiders van de Farizeeërs hem confronteren met beschuldigingen van heiligschennis en hem ter dood veroordelen.
- Hê Kainê Diathêkê (BoekMeter)
- The Passion of the Christ (MusicMeter)
Jesus
Judas Iscariot
Pontius Pilate
Claudia Procles
mylj
als je meer wilt weten waarom hij het heeft gedaan----------------->>>>>>>>>>>LEES DE BIJBEL :d
mylj
op
staat het volgende:
The Passion of The Christ staat als genoteerd als 16+ film. Een romantisch, liefelijk beeld van het passieverhaal is deze film zeker niet. Keihard komt de marteling en het lijden van Jezus in beeld. Dan te bedenken dat Jezus ervoor koos om dit mee te maken. Met maar één reden. Liefde voor mensen, liefde voor jou.
BoordAppel
Ja, vertel dat maar aan de mensen in Afrika die dood gaan van de honger. Als Jezus nu eens terugkwam en nog wat meer brood en vis maakte, daar hebben ze tenminste wat aan!
BoordAppel
Ja sorry hoor maar als mensen weer met een Christus is goed en de enige waarheid boodschap komen moet ik er wel tegen in gaan.
jassonn
op
staat het volgende:
Ach,is het heus?..:z
Jordy
als je meer wilt weten waarom hij het heeft gedaan
Hou 's op! Zieltjes winnen doe je maar op andere sites.
Hobbes
denk je dat hij dat leuk vond???
nej natuurlijkniet! maar hij had het wel toevallig over voor jouw!!!
Had van mij niet gehoeven.
Dit is trouwens waarom ik niet naar de bioscoop ga voor deze film. Ik zie 't al voor me: zalen vol met dit soort types.
jassonn
Bij het uitgaan van de zaal kunt u uw kleingeld in de collectebus achterlaten.Daarnaast is er bij de receptie een bijbel te koop voor weinig.
Tommeh
ik wil die film echt graag zien....!
Je wilt de film graag zien, maar je geeft toch alvast 5 sterren?
speedy23
Geloven is gewoon een zaak voor jezelf. Daarvoor zijn wij hier niet. Wil je een discussie over geloof: over geloof
witte_raaf
Toevallig issie vandaag in Duitsland officieel in premiere gegaan en ze filmden mensen die uit de bioscoopzalen kwamen: nou..betere reclame voor een film heb ik zelden gezien: gezichtsuitdrukkingen zeiden meer dan 1000 woorden. mensen die in staat waren om een reactie te geven waren erg aangeslagen en soms zelfs in tranen. waren waarschijnlijk wel de dy hards die vandaag al zijn geweest, de fanatici, maar toch. Nederland telt zo´n 300 km grens met Duitsland, dus als je een beetje je talen spreekt is er vast wel een bioscoopje in de buurt waar je hem kunt gaan zien. En geen nagesynchroniseer dit keer, maar gewoon ondertitels. ´T is dus Of nog 2 weekjes geduld Of downloaden of uitstapje over de grens. Ik ga hem dit weekend zien. Looking forward!
Redlop
Begin er idd ook schijtziek van te worden. Pardon
Ach laat ze toch. Het was te verwachten.
Bovendien heeft Lord of the Rings nog veel meer aandacht gehad. The Passion interesseert me op voorhand veel meer.
Ik zal er met een redelijke dosis scepsis naar toe gaan, dat wel. Toch heb ik hoop op een goede film.
RolfWolf
ik wil die film echt graag zien....zien hoeveel god om mij/ons geeft, dat hij gewoon zijn eigen zoon voor ons heeft gegeven.zou jij ook jouw zoon geven voor mensen die niet naar je luisteren of niks van je willen weten???
In het Midden-Oosten, en helaas ook steeds vaker daarbuiten, zijn er maar al te veel diepgelovige vaders en moeders die hun zonen offeren. Moeten wij daar dan een voorbeeld aan nemen? Die verering van het martelaarschap vind ik nou niet het prettigste kenmerk van religies zoals het christendom en de islam.
Het martelaars-komen-in-de-hemel is ooit verzonnen door een of andere fundamentalistische leider en heeft niets met het islamitische geloof van doen. Die verwerpt zulke daden.
speedy23
Kijk, als ik 100% zeker ben dat ik daarboven honderd maagden zou krijgen en eeuwig zou leven, ik nam het eerste vliegtuig en knalde het in Brussel tegen het Atomium (daar is toch nooit iemand). Waarom doen die religieuze fanatieke leiders dat niet??? Of geloven ze er niet echt in???
replicator
Tuurlijk niet
Diegene die op deze film hebben gestemd, hebben zij nou echt die film gezien?
Ja... maar vast niet in de bios. Ik niet tenminste
Stevo
Dus als ik het goed begrijp stemmen mensen op deze film zonder m gezien te hebben. Die "geloven" erin dat het een topfilm is. Dat soort mensen zijn ideaal om te indoctrineren voor het geloof. Hoop is erg belangrijk voor de mens, maar ik snap religieuze mensen vaak niet. Vanaf de geboorte worden mensen gehersenspoeld door ouders en kerk. Mensen worden zelfs tot haat gedreven dankzij het geloof. 99% van de conflicten en oorlogen heeft een religieuze achtergrond. En dan nog snap ik niet dat mensen elke zondag braaf in een ruimte zitten naar sprookjes te luisteren van een man in een jurk. Zo! Dat wilde ik even kwijt. En nu HOOP ik dat de mensen in het vervolg pas stemmen als ze een film ook écht gezien hebben.
Jordy
Volgens mij bedoelde replicator dat deze mensen deze film gedownload hebben.
En even een mededeling: ik heb GEEN zin om hier een grote religieuze discussie van te maken. Elk bericht hierna dat niet over deze film gaat zal ik verwijderen.
lotr-fan
Lijkt me wel een goeie film want ik geloof en tegenwoordig komen er heel vaak zeer goeie films uit. Ik verwacht er wel wat van.
Paul Verhoeven noemt het Ouderwetse, middeleeuwse, rooms-katholieke propaganda. (zie onder).
Ik denk dat ik me (nadat ik de film heb gezien) daarbij aansluit, want ik geloof niet in het 'de zoon van god verhaal' , dat er in die tijd iemand rondliep met een paar ideeen over naastenliefde ed., prima, maar wat er allemaal is bij verzonnen slaat natuurlijk nergens op.
Quote:
(....)
Voor we het weten, gaat het gesprek al over Jezus Christus. Aanleiding is allicht de film van Mel Gibson.
„Ouderwetse, middeleeuwse, rooms-katholieke propaganda”, meent Verhoeven. „Gibson loopt rond met overtuigingen van nog voor het Tweede Vaticaanse Concilie. Heel iets anders dan wat ik met dat onderwerp zou willen.”
Inderdaad, onze man in Hollywood broedt al jaren op eveneens een film over Jezus van Nazareth. Het kan zijn dat het alleen een boek wordt. „Dat is wat Gerard Soeteman me heeft aangeraden. Hij schrok toen ik hem er zes jaar geleden voor het eerst over vertelde. Hij wist wel dat ik twee keer per jaar naar die seminars ging, waar theologen uitputtend discussiëren over wat historisch werkelijk te bewijzen valt over het leven van Jezus.”
„Gerard besefte niet hoe intensief ik ermee bezig ben ook buiten de seminars om. Hij zei: ‘Als jij in Amerika een film over Jezus Christus wil maken, met die ideeën van jou, dan overleef je dat niet. Dan word je neergeknald. Schrijf het maar op!’ Daar ben ik nu mee bezig. Wel een boek en waarschijnlijk geen film. Of misschien uiteindelijk tóch ook een film en word ik inderdaad overhoop geschoten. Dat heeft wel iets: een film maken over Jezus die jezelf op de brandstapel brengt. Dat zou de identificatie compleet maken. In elk geval, ik werk er gestaag aan.” Hij beschouwt ‘Jezus’ als zijn enige echte hobby....
(....)
Wat heeft hij toch met Jezus? Een religieuze preoccupatie is het in elk geval niet. „Ik ben nauwelijks religieus opgevoed. Het gaat om een historische preoccupatie. Ik wil gewoon korte metten maken met dat christendom. Blootleggen wie Jezus nou precies is geweest. Een soort Che Guevara, volgens mij. Vooral blootleggen wat er later allemaal overheen is gelegd in de loop der eeuwen: antisemitisme, puritanisme en nog veel meer onheil.”
„Ik wil eens puur objectief vaststellen wat er echt gebeurd is en welke betekenis dat heeft gehad: sociologisch, cultureel, militair, politiek. Dat is waar het mij om gaat. Het is dezelfde neiging tot provocatie die mij altijd heeft gedwongen om scènes met seks of geweld tot in het extreme aan te zetten. Nou, op die punten hebben we nu alles wel gezien. Daarom ben ik geswitcht naar iets wat nog dieper ligt. Religie dus.”
uit: interview in BN/DeStem 20/3/2004
Zo te zien stond precies hetzelfde interview vandaag in "De Gelderlander".
Jeetje (
) wat zou ik dát interessant vinden... precies de film die ik ooit over Jezus gemaakt zou willen zien
speedy23
Ik krijg er koppijn van. Ik begin stilaan een antipathie te krijgen voor deze prent...
De Knip
Heb al een eerder bericht hier geplaatst en het is allemaal niet zo diepzinnig:
Er wordt hier simpelweg een verhaal verfilmd en in dit geval is het een gedeelte uit de bijbel.
Wat ik destijds in de bijbel heb gelezen, is hier uitstekend verfilmd.
En of de bijbel van tegenwoordig een waarheidsgetrouwe interpretatie is van een geschiedenis, is een heel andere discussie.
Als je populair gezegd sec de film analyseert, is het prima gedaan. Daar kan men niet echt over van mening verschillen.
Heb al een eerder bericht hier geplaatst en het is allemaal niet zo diepzinnig:
Wat ik destijds in de bijbel heb gelezen, is hier uitstekend verfilmd.
Als je het zo bekijkt zijn Showgirls, The Mummy Returns en Swept Away ook goede films.
De Knip
Ik wil alleen maar zeggen, dat aangezien de film behoorlijk de bijbel naleeft, ik de ophef wat overdreven vind en het een erg hoog bevooroordeelgehalte heeft.
Wat in mijn geheugen gegrift staat qua bijbelkennis - en ik spreek van zo'n ruim 15 jaar geleden, is door deze film echt goed bij mij weer in herinnering naar boven gehaald.
Kan me goed voorstellen, dat mensen die totaal geen bijbelkennis hebben, zich dan ook niet in de film kunnen inleven.
elke14
Ik heb dus totaal geen bijbelkennis maar ik moet die film dus zien. K'zal dan wel merken of ik me er in kan inleven.

Opnames van 'The Passion of the Christ'-vervolg moeten volgend jaar beginnen: 'Het wordt een hele LSD-trip'

Dit is wat we weten over 'The Resurrection of the Christ' van Mel Gibson: 'De grootste film in de wereldgeschiedenis'

'The Passion of the Christ' van Mel Gibson morgenavond op televisie

Alec Baldwin en het schietincident op de set: Dit zijn vijf andere ernstige ongelukken

The Song of Bernadette

Samsara
Drama / Romantiek, 2001

The Greatest Game Ever Played
Drama, 2005
christendomjewryromeinse rijksufferingapostlelast supper romanbijbelcrucifixionsatanmissionmartelenwreedheidjesus christgraphic violencechristelijke filmaramaicjesus christ graphic violenceancient language film