The Passion of the Christ (2004)
Speelduur: 127 minuten / 120 minuten (cut version)
Alternatieve titel: The Passion Recut
Geregisseerd door: Mel Gibson
Met onder meer: Jim Caviezel, Maia Morgenstern en Monica Bellucci
Gesproken taal: Hebreeuws en Latijn
Releasedatum: 1 april 2004
Plot The Passion of the Christ
"By his wounds, we were healed."
The Passion of The Christ is een film over de laatste twaalf uren van het leven van Jezus van Nazareth. De film opent in de Olijventuin (Getsemane) waar Jezus naartoe gaat om te bidden na het Laatste Avondmaal. Jezus verzet zich tegen de verlokkingen van Satan. Verraden door Judas Iscariot, wordt Jezus gearresteerd en meegenomen binnen de stadsmuren van Jeruzalem waar de leiders van de Farizeeërs hem confronteren met beschuldigingen van heiligschennis en hem ter dood veroordelen.
- Hê Kainê Diathêkê (BoekMeter)
- The Passion of the Christ (MusicMeter)
Jesus
Judas Iscariot
Pontius Pilate
Claudia Procles
Redlop
...ik ben passion1888 alleem omdat ik me password vergeten ben...
Misschien maakte je alleen maar een typfout. Kan me nauwelijks voorstellen trouwens...
jOzh
Ik haat dat, als mensen films downloaden. Te kansloos om een poosje te moeten wachten op een film.
Ach ja. Ik haat het als mensen zich zo aanstellen.
FisherKing
huh ik ben passion1888 alleem omdat ik me password vergeten ben heb ik een nieuwe aangemaakt snap je
Wordt deze triestheid getolereerd ? Complete ban zou ik zeggen.
Freud
Voor de fans:
www.sharethepassionofthechrist.com[/url]
voor smaakvolle souvenirs, zoals een hangertje met een replica van de échte spijkers waarmee Jezus in de film wordt gekruisigd, of voor een echte 'Passion Mug'. Naar eigen zeggen kunnen ze de vraag nauwelijks bijhouden.
Volgens Focus Knack stond 'God' vermeld als coauteur voor de film op imdb, maar ik ben gaan kijken en heb hem toch niet teruggevonden. Zolang Hij er maar geen Oscarnominatie aan overhoudt.
replicator
Wordt deze triestheid getolereerd ? Complete ban zou ik zeggen.
FisherKing
Jij drijft je atheïsme wel erg ver door.
En jij kunt niet lezen, want mijn opmerking sloeg op het feit dat iemand die zijn password kwijtraakt zich met een andere gebruikersnaam opnieuw gaat aanmelden, wat ik een vrij trieste, zielige actie vind.
replicator
Alsof je ook zo bij iemand anders had gereageerd
Anyway, ik ben hier niet om een flamewar te starten. So on topic again...
Jordy
berichten over downloaden van films verplaatst naar waarom wel/niet downloaden films
passion1888
het is inderdaad niet goed om films te downloaden, even iets anders, the passion heeft nu 144 miljoen gehaald is zijn eerste week en zal in zijn tweede week meer 200 miljoen halen
in nederland is de vervoorkoop al begonnen ,door de enorme vraag. pathe verkoopt al kaarten voor de film
AHWA
Geen leuke film, alles is erg grafisch in beeld gebracht. Geef em 3,5 ster.
Niet voor mensen met een zwakke maag.
passion1888
ik ga vandaag de film met me ouders bekijken in ten huize bij a-film een vriend van mijn vader heeft daar aan de ondertiteling gewerkt we gaan hem bekijken in de test-zaal, mijn mening over deze film volgt
Freud
mijn mening over deze film volgt
Ik ben benieuwd...
Dionysos
mijn mening over deze film volgt
Die had je toch al?
passion1888
ik ben net net treug van de film en ik moet zeggen het was: very very hard to watch, de martel scene en de kruisiging waren egt zo ingrijpend deze film is meer dan ik dacht. ik kon gewoon 5 a 10 minuten gewoon niet praten, er kwam geen word uit.
De taal is mooi gedaan het geeft een extra sfeer aan de film de acteurs hebben een goede prestatie neer gezet en jim caviezel heeft gewoon het ongelooflijke gedaan ik heb gewoon geen woorden meer voor, bij de martel scene wou ik me ogen dicht doen maar het geluid is even erg, de scenes waar maria in voorkomt zijn zo emotional en ik ben een persoon die bijna nooit huilt tijdens film, en als je denkt braveheart is geweldadig dan moet je deze film maar even checken, wat opvalt is dat de film zo mooi is visueel de special effect zijn zo goed dat je het bijna niet eens doorhebt.
De film is zo zo zo goed inelkaar gezet.Dit is geen film speciaal gemaakt voor christenen deze film is voor iedereen. Hij is niet anti-semetic het gaat om vergeving en hoop.De romeinen zijn zo gemeen hun lachen tijdens de martelen en tijdens de kruisiging het is net of je 2000 jaar geleden toe zat te kijken. De film is egt geweldadig maar het geweld is ook weer opde ene of andere manier mooi. Satan in de film is zo eng, ze laat je egt met het verhaal meegaan de romeinen zijn brutal zoals eerder vermeld ik heb gewoon geen worden meer voor de ondertiteling is egt goed gedaan het leid je niet af, wat je ook bent: atheist, christenen,jood,moslim wat dan ook deze film zal je egt raken maar je moet inderdaad geen zwake maag hebben
ik geef deze film duidelijk een goed cijfer maar geen 10 omdat de film in je geheugen gegrift zal blijven daarom geef ik hem een 9,8
Diesel
Doe niet zo flauw man.
passion1888 gaf gewoon zijn mening, daar is niets mis mee.
passion1888
ja ik zie nog steeds die gruwelijke beelden en de emotionele beelden ,ik ga zeker de film ook in de bioscoop bekijken het is egt een ervaring het is geen film maar een persoonlijke ervaring, ik hoop dat jullie ook gaan besluiten om minstens deze film een keer gaan checken in de bios in april of op 31 maart maar neem wel zakdoekjes mee want die hebben de meeste wel nodig
Dit is geen ..... speciaal gemaakt voor christenen deze ..... is voor iedereen.
Dat zechchen missionarissen nou altijd. :evil
Hemdale
Een behoorlijke film, die bij mij al dagen door mijn hoofd spookt sinds dat ik het gezien heb. Mede daarom een erg goeie film, de film was voor de rest gewoon erg triest en vol met geweld. Ik ben trouwens totaal niet gelovig, ik heb nog nooit een woord uit de bijbel gelezen, toch deed de film wat met mij.
ik ben geen missionarissen ik probeer alleen maar te zeggen hoe de film is
ik ben geen missionarissen ik probeer alleen maar te zeggen hoe de film is
ik lees je nergens anders over....
Redlop
...maar geen 10 omdat de film in je geheugen gegrift zal blijven daarom geef ik hem een 9,8
Huh?
passion1888
de film gaat zo diep en de scene zijn zo intense dat je de film niet uit je hoofd kan halen dat kan een nadeel zijn soms
passion1888
ik had een vraag: hoeveel van jullie mensen is van plan de film in de bios te gaan checken
passion1888
het heeft mij egt veranderd de hype rond deze movie is niet overhyped de hype moest nog groter zijn als het aan mij lag, ik bedoel als je de trailer bekijkt dan lijkt het een normale film het is geen een normale film het is een zeer intense persoonlijk ervaring
Redlop
het heeft mij egt veranderd...
Ik ook...

Opnames van 'The Passion of the Christ'-vervolg moeten volgend jaar beginnen: 'Het wordt een hele LSD-trip'

Dit is wat we weten over 'The Resurrection of the Christ' van Mel Gibson: 'De grootste film in de wereldgeschiedenis'

'The Passion of the Christ' van Mel Gibson morgenavond op televisie

Alec Baldwin en het schietincident op de set: Dit zijn vijf andere ernstige ongelukken

The Song of Bernadette

Samsara
Drama / Romantiek, 2001

The Greatest Game Ever Played
Drama, 2005
christendomjewryromeinse rijksufferingapostlelast supper romanbijbelcrucifixionsatanmissionmartelenwreedheidjesus christgraphic violencechristelijke filmaramaicjesus christ graphic violenceancient language film