The Passion of the Christ (2004)
Speelduur: 127 minuten / 120 minuten (cut version)
Alternatieve titel: The Passion Recut
Geregisseerd door: Mel Gibson
Met onder meer: Jim Caviezel, Maia Morgenstern en Monica Bellucci
Gesproken taal: Hebreeuws en Latijn
Releasedatum: 1 april 2004
Plot The Passion of the Christ
"By his wounds, we were healed."
The Passion of The Christ is een film over de laatste twaalf uren van het leven van Jezus van Nazareth. De film opent in de Olijventuin (Getsemane) waar Jezus naartoe gaat om te bidden na het Laatste Avondmaal. Jezus verzet zich tegen de verlokkingen van Satan. Verraden door Judas Iscariot, wordt Jezus gearresteerd en meegenomen binnen de stadsmuren van Jeruzalem waar de leiders van de Farizeeërs hem confronteren met beschuldigingen van heiligschennis en hem ter dood veroordelen.
- Hê Kainê Diathêkê (BoekMeter)
- The Passion of the Christ (MusicMeter)
Jesus
Pontius Pilate
Claudia Procles
Justice4All

JoeHallenbeck
Totale opbrengst na vijf dagen: $117 miljoen.
Ben toch benieuwd hoeveel daarvan naar Gibson gaat.
Freud
Dan wordt hier niet gediscusseerd op een film, maar op onnozele dingen. Dat wilde ik vermijden.

Da Jando
Geloof je het zelf ?
Nee
Iemand op de radio zei dat er geen trailers op tv komen, omdat hun volgens eigen zeggen geen marketing gebruiken. Maar dat lijkt me idd onzin.
Nick Kang
Totale opbrengst na vijf dagen: $117 miljoen.
Ben toch benieuwd hoeveel daarvan naar Gibson gaat.
RolfWolf
Met die opgeklopte hype heb je natuurlijk ook geen marketing meer nodig.
Die 'opgeklopte hype' is al zo'n 2000 jaar aan de gang. Yo Jesus!
passion1888
voorpremiere op 31 maart in 16 bioscopen
speedy23
"The Passion of Christ" leidt in box office.
The Passion of Christ", Mel Gibsons controversiële film over de kruisiging van Jezus Christus, heeft in het weekend na de première de leiding genomen in de Amerikaanse box office. Volgens filmstudio´s heeft de film tijdens de eerste vijf dagen na de première 117,5 miljoen dollar in het laatje gebracht. Enkel "The Lord of the Rings: The Return of the King" deed vorig jaar beter. Tijdens het afgelopen weekend bracht "The Passion" 76,2 miljoen dollar op. De prent beleeft daarmee het zevende beste openingsweekend ooit in de Amerikaanse box office. De media-aandacht en de ticketverkoop aan religieuze organisaties hebben de recette van de film ongetwijfeld de hoogte in gejaagd. HLN
Een film die mij erg boeit...
ThaNick
Heb hem ook gezien.. erg "grove" film vind ik, alleen jammer dat ie Armeens gesproken is..
maarja, is wel mooi dat ze dat in orginele taal hebben gemaakt.. hoop ook niet dat ze het na gaan sychroniseren in het engels!
Da Jando
alleen jammer dat ie Armeens gesproken is..
maarja, is wel mooi dat ze dat in orginele taal hebben gemaakt..
Rijmt niet echt met elkaar. Waarom jammer dat hij aramees is gesproken?
isa
het is niet armeens maar aramees, en waarom is het jammer, volgens mij heb je niet de film gezien en waarom gaan ze in amerika nu opeens synchroniseren ???
dit slaat egt nergens op, maar dit is mijn mening
isa
mel gibson gaat waarschijnlijk weer een film maken over jesus
Ben toch wel iets meer benieuwd geworden naar deze film en ik denk dat ik wel even een bezoekje ga wagen.
Freud
Het is gewoon handiger dat je iets verstaat van wat er wordt gezegd, zodat je niet volledig op de ondertitels moet vertrouwen, maar ik ben er ook niet tegen (bij veel Chinese films zijn de ondertitels wel echt krom, als ze mekaar aanspreken met 'jonge schoonzus' en zo dan heb ik toch ook mijn vragen) Het is natuurlijk veel realistischer, en bovendien geeft het de film meer eigenheid. Maar ik heb wel mijn vragen bij de echtheid van het Aramees, als je dan toch zo gaat beginnen moet de uitspraak wel goed zijn, met het echte Jeruzalems dialect van 2000 jaar geleden.
jOzh
Tss, op de hele wereld is er helemaal niemand die weet hoe de uitspraak 2000 jaar geleden was....
Over de film zelf dan, ik heb net de eerste helft gezien maar ik weet niet of ik me ertoe kan zetten de andere helft ook te gaan zien. 'k Vind het nogal aangrijpend allemaal, niet echt een plezierig gezicht en dan moet het ergste nog komen natuurlijk...
waarom download je de film het is slechte kwaliteit
isa
huh ik ben passion1888 alleem omdat ik me password vergeten ben heb ik een nieuwe aangemaakt snap je
waarom download je de film het is slechte kwaliteit
Omdat ik er toch wel nieuwsgierig naar ben, maar ik em eigenlijk niet in de bios wil zien... Ik weet nu al dat ik me dan kapot zou ergeren aan anderen in de zaal.
Verder had ik van te voren al het idee dat de film me misschien wat te schokkend zou zijn.
isa
ach show some respect from mel also men zo help je niemand ermee en besides in de bios heb je een veel betere kwaliteit en geluid aan beeld
Jordy
Dat is absoluut niet de bedoeling. Je kunt via de link van kappeuter je wachtwoord opnieuw aanmaken, "isa" wordt hierbij geblokkeerd.
Ik kan niet zeggen dat ik medelijden met de heer Gibson heb
Ik ben overigens normaal gesproken ook niet zo'n downloader (films die ik in de bios wil zien download ik dan ook niet, films die ik wil hebben koop ik op DVD). Ik was gewoon nieuwsgierig naar deze film en aangezien dit de enige manier was om em nu te zien moet het maar zo.
Nick Kang
Ik kan niet zeggen dat ik medelijden met de heer Gibson heb
en soort van wederopstanding....

Opnames van 'The Passion of the Christ'-vervolg moeten volgend jaar beginnen: 'Het wordt een hele LSD-trip'

Dit is wat we weten over 'The Resurrection of the Christ' van Mel Gibson: 'De grootste film in de wereldgeschiedenis'

'The Passion of the Christ' van Mel Gibson morgenavond op televisie

Alec Baldwin en het schietincident op de set: Dit zijn vijf andere ernstige ongelukken

The Song of Bernadette

Samsara
Drama / Romantiek, 2001

The Greatest Game Ever Played
Drama, 2005
christendomjewryromeinse rijksufferingapostlelast supper romanbijbelcrucifixionsatanmissionmartelenwreedheidjesus christgraphic violencechristelijke filmaramaicjesus christ graphic violenceancient language film