• 9.378.220 stemmen

The Passion of the Christ (2004)

Drama | 127 minuten / 120 minuten (cut version)

Speelduur: 127 minuten / 120 minuten (cut version)

Alternatieve titel: The Passion Recut

Geregisseerd door: Mel Gibson

Met onder meer: Jim Caviezel, Maia Morgenstern en Monica Bellucci

Gesproken taal: Hebreeuws en Latijn

Releasedatum: 1 april 2004

Plot The Passion of the Christ

"By his wounds, we were healed."

The Passion of The Christ is een film over de laatste twaalf uren van het leven van Jezus van Nazareth. De film opent in de Olijventuin (Getsemane) waar Jezus naartoe gaat om te bidden na het Laatste Avondmaal. Jezus verzet zich tegen de verlokkingen van Satan. Verraden door Judas Iscariot, wordt Jezus gearresteerd en meegenomen binnen de stadsmuren van Jeruzalem waar de leiders van de Farizeeërs hem confronteren met beschuldigingen van heiligschennis en hem ter dood veroordelen.

avatar van Justice4All

Justice4All

RolfWolf schreef:

De Heilige Geest is weer druk bezig.
Amen

avatar van JoeHallenbeck

JoeHallenbeck

Totale opbrengst na vijf dagen: $117 miljoen.

Ben toch benieuwd hoeveel daarvan naar Gibson gaat.

avatar van Freud

Freud

Justice4All schreef:

Dan wordt hier niet gediscusseerd op een film, maar op onnozele dingen. Dat wilde ik vermijden.

avatar van Da Jando

Da Jando

kappeuter schreef:

Geloof je het zelf ?

Nee Iemand op de radio zei dat er geen trailers op tv komen, omdat hun volgens eigen zeggen geen marketing gebruiken. Maar dat lijkt me idd onzin.

avatar van Nick Kang

Nick Kang

JoeHallenbeck schreef:

Totale opbrengst na vijf dagen: $117 miljoen.

Ben toch benieuwd hoeveel daarvan naar Gibson gaat.

Genoeg om van te leven in ieder geval.

avatar van RolfWolf

RolfWolf

kos schreef:

Met die opgeklopte hype heb je natuurlijk ook geen marketing meer nodig.

Die 'opgeklopte hype' is al zo'n 2000 jaar aan de gang. Yo Jesus!

kos schreef:

Met die opgeklopte hype heb je natuurlijk ook geen marketing meer nodig.

Denk je nou dat daar geen marketing aan vooraf is gegaan ?!

Jewel, was ook meer cynisch bedoeld.

passion1888

voorpremiere op 31 maart in 16 bioscopen

avatar van speedy23

speedy23

"The Passion of Christ" leidt in box office.

The Passion of Christ", Mel Gibsons controversiële film over de kruisiging van Jezus Christus, heeft in het weekend na de première de leiding genomen in de Amerikaanse box office. Volgens filmstudio´s heeft de film tijdens de eerste vijf dagen na de première 117,5 miljoen dollar in het laatje gebracht. Enkel "The Lord of the Rings: The Return of the King" deed vorig jaar beter. Tijdens het afgelopen weekend bracht "The Passion" 76,2 miljoen dollar op. De prent beleeft daarmee het zevende beste openingsweekend ooit in de Amerikaanse box office. De media-aandacht en de ticketverkoop aan religieuze organisaties hebben de recette van de film ongetwijfeld de hoogte in gejaagd. HLN

Een film die mij erg boeit...

avatar van ThaNick

ThaNick

Heb hem ook gezien.. erg "grove" film vind ik, alleen jammer dat ie Armeens gesproken is..

maarja, is wel mooi dat ze dat in orginele taal hebben gemaakt.. hoop ook niet dat ze het na gaan sychroniseren in het engels!

avatar van speedy23

speedy23

Wedden dat de Amerikanen het wel doen???

avatar van Da Jando

Da Jando

ThaNick schreef:

alleen jammer dat ie Armeens gesproken is..

maarja, is wel mooi dat ze dat in orginele taal hebben gemaakt..

Rijmt niet echt met elkaar. Waarom jammer dat hij aramees is gesproken?

isa

het is niet armeens maar aramees, en waarom is het jammer, volgens mij heb je niet de film gezien en waarom gaan ze in amerika nu opeens synchroniseren ???

dit slaat egt nergens op, maar dit is mijn mening

isa

mel gibson gaat waarschijnlijk weer een film maken over jesus

avatar van Dionysos

Dionysos

The Passion: Recrusified. Gaaf!

avatar van gotti

ThaNick schreef:

Waarom zou het jammer zijn, dat deze film in het Armeens (of wat het er ook maar in gesproken wordt; de taal die toen gesproken werd, al beweren mensen ook dat er iets anders gesproken werd) gesproken wordt. Lijkt mij persoonlijk erg goed, aangezien ik me helemaal mateloos stoor in sommige films die bijvoorbeeld zich in de Tweede Wereld oorlog afspelen en waar dan iedereen vloeiend Amerikaans praat. Een voorbeeld hiervan is The Grey Zone, waarin Harvey Keitel tegen iemand zegt dat hij Hongaars moet praten terwijl ze allebei gewoon Amerikaans praten. Verschrikkelijk krom en dit neemt imho ook veel van de impact van zo'n film weg.

Ben toch wel iets meer benieuwd geworden naar deze film en ik denk dat ik wel even een bezoekje ga wagen.

avatar van Freud

Freud

Het is gewoon handiger dat je iets verstaat van wat er wordt gezegd, zodat je niet volledig op de ondertitels moet vertrouwen, maar ik ben er ook niet tegen (bij veel Chinese films zijn de ondertitels wel echt krom, als ze mekaar aanspreken met 'jonge schoonzus' en zo dan heb ik toch ook mijn vragen) Het is natuurlijk veel realistischer, en bovendien geeft het de film meer eigenheid. Maar ik heb wel mijn vragen bij de echtheid van het Aramees, als je dan toch zo gaat beginnen moet de uitspraak wel goed zijn, met het echte Jeruzalems dialect van 2000 jaar geleden.

Freud schreef:

Tss, op de hele wereld is er helemaal niemand die weet hoe de uitspraak 2000 jaar geleden was....

Over de film zelf dan, ik heb net de eerste helft gezien maar ik weet niet of ik me ertoe kan zetten de andere helft ook te gaan zien. 'k Vind het nogal aangrijpend allemaal, niet echt een plezierig gezicht en dan moet het ergste nog komen natuurlijk...

waarom download je de film het is slechte kwaliteit

avatar van Jordy

Jordy

Goh isa, valt helemaal niet op dat je passsion1888 bent...

isa

huh ik ben passion1888 alleem omdat ik me password vergeten ben heb ik een nieuwe aangemaakt snap je

waarom download je de film het is slechte kwaliteit

Omdat ik er toch wel nieuwsgierig naar ben, maar ik em eigenlijk niet in de bios wil zien... Ik weet nu al dat ik me dan kapot zou ergeren aan anderen in de zaal.

Verder had ik van te voren al het idee dat de film me misschien wat te schokkend zou zijn.

isa

ach show some respect from mel also men zo help je niemand ermee en besides in de bios heb je een veel betere kwaliteit en geluid aan beeld

avatar van Jordy

Jordy

isa schreef:

Dat is absoluut niet de bedoeling. Je kunt via de link van kappeuter je wachtwoord opnieuw aanmaken, "isa" wordt hierbij geblokkeerd.

Ik kan niet zeggen dat ik medelijden met de heer Gibson heb

Ik ben overigens normaal gesproken ook niet zo'n downloader (films die ik in de bios wil zien download ik dan ook niet, films die ik wil hebben koop ik op DVD). Ik was gewoon nieuwsgierig naar deze film en aangezien dit de enige manier was om em nu te zien moet het maar zo.

avatar van Nick Kang

Nick Kang

jOzh schreef:

Ik kan niet zeggen dat ik medelijden met de heer Gibson heb

Ik haat dat, als mensen films downloaden. Te kansloos om een poosje te moeten wachten op een film.

avatar van Reinbo

isa schreef:

en soort van wederopstanding....