• 9.378.534 stemmen

The Passion of the Christ (2004)

Drama | 127 minuten / 120 minuten (cut version)

Speelduur: 127 minuten / 120 minuten (cut version)

Alternatieve titel: The Passion Recut

Geregisseerd door: Mel Gibson

Met onder meer: Jim Caviezel, Maia Morgenstern en Monica Bellucci

Gesproken taal: Hebreeuws en Latijn

Releasedatum: 1 april 2004

Plot The Passion of the Christ

"By his wounds, we were healed."

The Passion of The Christ is een film over de laatste twaalf uren van het leven van Jezus van Nazareth. De film opent in de Olijventuin (Getsemane) waar Jezus naartoe gaat om te bidden na het Laatste Avondmaal. Jezus verzet zich tegen de verlokkingen van Satan. Verraden door Judas Iscariot, wordt Jezus gearresteerd en meegenomen binnen de stadsmuren van Jeruzalem waar de leiders van de Farizeeërs hem confronteren met beschuldigingen van heiligschennis en hem ter dood veroordelen.

mikey

Je ergens heb je wel gelijk. Aan de andere kant; zelfs de paus roemde deze film om zijn realisme. Maar ik heb ook mijn twijfels. Neem bijvoorbeeld de spijkers door zijn handen: bloed spat omhoog in slow motion. En dat allemaal voor een dramatisch effect? niet mijn film. 2

avatar van pjotr

pjotr

mikey schreef:

Aan de andere kant; zelfs de paus roemde deze film om zijn realisme.

Dat is natuurlijk niet echt een graadmeter.

mikey

Nee. maar goed, hij dus ook een mening.

Je kon wel zien dat deze film door een religieuze fanaticus is gemaakt. Ik vond hem eerder sentimenteel dan realistisch of wat dan ook. Maar ook wel weer indrukwekkend. Dat komt eerder door het verhaal (en de lijdensweg) dan door datgene wat is toegevoegd door die mel gibson.

Zavo

Deze film is natuurlijk totaal niet realistisch. Dit is Gibson's interpretatie van een deel van de bijbel.

mikey

Geen idee, ik heb hem nooit gelezen.

luuk1988

Ohh wat een saaie film zeg! Ik vind het knap dat alles in het hebreews is gesproken maar in deze film zit echt geen vaart letterlijk niet en figuurlijk ook niet... Jezus doet er een half uur over om de berg op te komen hij is dan wel toegetakeld maar dat is geen excuus

2* met name voor de martel scenes die waren wel goed

2* met name voor de martel scenes die waren wel goed

Dat is toch driekwart van de film?

nee want alleen al om de berg op te komen duurd al een half uur

avatar van pjotr

pjotr

Tel daar anderhalf uur aan martelingen bij op en je zit aan de twee uur speelduur.

nee want alleen al om de berg op te komen duurd al een half uur

Dat reken ik bij de martelingen, aangezien hij daar steeds omver wordt geduwd en geslagen.

luuk1988

nah ook nog een stukje verhaal er bij;) maareehmm 90 min gemartel word op een gegeven moment ook saai

luuk1988 schreef:

Ja, na ongeveer 1 minuut.

luuk1988

maar jij vond deze film wel oke dus?

Zavo

Als je even de moeite had genomen mij stem op te zoeken... 1,5* Niet bepaald oke dus.

RolfWolf

De orthodoxe, of beter gezegd sektarische katholiek Mel Gibson is op dreef. Hij werkt nu aan een film over het leven van paus Johannes Paulus II. Drama en spiritualiteit kan hij daarin volop kwijt, maar voor bloedige scènes lijkt minder ruimte. Ik ben benieuwd naar zijn ongetwijfeld weer controversiële visie.

Zavo schreef:

het spijt me kusje?

avatar van A. Pete

A. Pete

Uitstekend verhaal, alleen het is een kut film. mel gibson heeft er alleen voordat de film uit kwam heel veel media op gegooid zodat iedereen het erover ging hebben. Mel gibson zelf is ook een nare vent, nare vent nare film

A. pete 2.5*

avatar van TheRisingSun

TheRisingSun

Vond het een indrukwekkende verfilming van de laatste 12 uur van Jezus. Zeer mooi gefilmd,waar bij mij vooral het kleurgebruik mij positief op viel.

Daarbij is de acteerprestatie van Caviezel bijzonder overtuigend.

Hoe bruut de martelingen ook zijn,dit doet niets af aan de sterke manier hoe dit in beeld is gebracht. De mensen van de make-up hebben overuren moeten draaien denk ik,want die striemen op zijn rug van de zweep/stok slagen zijn erg 'mooi' nagemaakt. Hoe smerig het af en toe ook is,doet voor mij niets af aan het indrukwekkende geheel!

avatar van chiquita

chiquita

Afschuwelijk. 1*

avatar van HeatWave

HeatWave

Volstrekt overbodige film.

Vooral met overdreven veel ram- en stampwerk.

Zoveel zelfs dat het het hele verhaal teniet doet.

De achterliggende gedachte die Mel Gibson bij deze film had slaat de plank helemaal mis.

............Behalve op het laatst dan, dan word de plank wel raak geslagen,..........met Jezus wel te verstaan.

avatar van U-96

U-96

• 2081 stemmen

HeatWave schreef:

Hij was niet voor niets timmerman.

avatar van XfofaXX

XfofaXX

avatar van HiLL

HiLL

wahahahaaa

avatar van Sexy Lee Ryan

Sexy Lee Ryan

RolfWolf

Hij was geen timmerman, hij was de zoon van een timmerman en weigerde de zaak van zijn vader over te nemen. Hij was namelijk ook nog de zoon van God, die samen met Hem én de Heilige Plaaggeest een onafscheidelijke drieëenheid vormde. En in de loop der tijd wonnen ze steeds meer zieltjes. Tegenwoordig al een slordige 2 miljard, oftewel een derde van de wereldbevoling. Heel wonderlijk allemaal.

avatar van speedy23

speedy23

RolfWolf schreef:

Tegenwoordig al een slordige 2 miljard

Zeer slordig. Je zit er zo maar eventjes 850 miljoen tegen.

speedy23 schreef:

Zeer slordig. Je zit er zo maar eventjes 850 miljoen tegen.

Nee hoor gekkie, er zijn wereldwijd wel degelijk zo'n 2 miljard christenen.

avatar van speedy23

speedy23

Sorry, ik heb het over katholieken.

avatar van sander woellie

sander woellie

oke op de eerst plek vondt ik dit een ruk film,

6 letter jammer

wat ik ook niet snap is dat er zo 'weinig' commentaar is geweest op deze film door kerkelijke instanties,

avatar van JoeCabot

JoeCabot

Hier is een leuke aflevering van South Park over gemaakt:

http://www.team-reinc.com/public/ (tweede van de south park afleveringen).

Er wordt mooi in weergegeven hoe deze film tot jodenhaat uitzet... Let vooral op cartman die zicht als hitler gedraagt!