Genre: Drama / Thriller
Met onder meer: Russell Crowe, Elizabeth Banks en Liam Neeson
Releasedatum: 9 december 2010
Bekijk via Videoland
Plot The Next Three Days
"What if you had 72 hours to save everything you live for?"
Het leven lijkt perfect voor John Brennan. Totdat zijn vrouw Lara opgepakt wordt voor een gruwelijke moord die ze niet heeft gepleegd. Drie jaar later doet John er alles aan om zijn gezin bij elkaar te houden. Hij voedt hun zoon op, geeft les op school en doet er alles aan om haar onschuld te bewijzen. Als ook het laatste beroep wordt afgewezen en Lara suïcidaal wordt besluit John dat er maar één oplossing mogelijk is; hij moet zijn vrouw uit de gevangenis bevrijden. Hij bedenkt een gedetailleerd vluchtplan en stort zich in een gevaarlijke en onbekende wereld. Uiteindelijk alles op het spel zettend voor de liefde van zijn leven. Remake van de Franse film Pour Elle.
John Brennan
Luke
Mr.Miyagi
Mooie film!! Hij blijft je boeien tot het eind. 4*
jipt
Duurt gelukkig eindeloos voordat er na anderhalf uur, jawel, wat ongeloofwaardige actie plaats vindt. De film heeft gelukkig ook een kort tijdsbestek van twee uur. Erg goed, maar niet heus. 2*
Gastel
Ondanks een wat traag en mat begin, een bloedstollend spannende film!
Gang_Star
Meer drama dan thriller, met weinig spanning maar door acteerwerk van Crowe toch makkelijk uit te kijken.
Askikker
Onwerkelijk verhaal dat toch wel van het begin tot het eind boeiend bleek.
Goede rol, zoas meestal, van Crowe.
De rol van Liam Neeson ging nog niet over de drie minuten heen, dus die derde vermelding slaat nergens naar.
tattoobob
Uitstekende film! Spannend tot het eind.
Daar sluit ik me bij aan..
panax
topfilm,vanaf het begin tot het eind spanning!!!goeie rollen van crowe en dennehy [een veteraan !!!]
De Klever
Goede film, ook dankzij weer erg sterke Russell Crowe. Wel iets te toevallig soms, het canadeese kwartje valt wel erg vaak op de juiste kant
Redelijke film waarin een man poogt zijn onschuldige vrouw uit de gevangenis probeert te bevrijden. Een remake van de Franse film Pour Elle met hier en daar een kleine uitbreiding en variatie. Het blijft een goed verhaal, maar als je het origineel hebt gezien, is dit toch wel een onnodige remake die ook wat minder spannend is. Als je het origineel nog niet gezien hebt, 3.5 sterren. Heb je die wel gezien, 3.0 sterren.
blurp194
In Pour Elle vond ik de intensiteit van de hoofdrolspeler toch een stuk tastbaarder dan het wat gelaten bekkie dat Russell Crowe af en toe trekt. En het duurt ook best lang totdat het een beetje spannend wordt - da's een halfuurtje voor het einde eigenlijk pas denk ik. Wat ik me een beetje afvraag is of de roadblocks op de snelweg goed vertalen naar de VS - da's in Frankrijk echt wel een veelgebruikte truc - heb er zelf zeker een paar keer door in de file gestaan. Maar of dat in Amerika ook werkt?
Toch best een leuke film. Goed om Brian Dennehy nog eens te zien - die gaat toch ook al heel wat facelifts mee, denk ik dan wel. Muziek is ook leuk gedaan viel me op - leuk spelen met een thema.
Filmfan74
Topfilm! Ik heb het Franse origineel nooit gezien, maar bij deze zat ik op het puntje van mijn stoel. Het is spannend en intens en Russell Crowe is uitstekend zoals altijd.
Partyboooi
Toevallig van de week nog eens bekeken, blijft een zeer goed uitgewerkt verhaal met op het eind nog de nodige spanning....zeker een aanrader!
The Beast
Net op TV gezien, het is en blijft een top film, alleen jammer dat het op sbs 6 was, 10x reclame + shownieuws ertussendoor, wat je helemaal uit de film haalt, maar ik heb hem al een keer gezien (gelukkig) zonder reclames
Russel Crowe, perfecte acteur voor deze film, hij speelt zijn rol goed, en je voelt helemaal mee met hem, en hoe hij met zijn vrouw in deze situatie is terecht gekomen.
Elizabeth Banks, heeft het goed gespeeld, enige minpunt aan haar vond ik tijdens de ontsnapping, dat ze uit de auto wilde springen, dan zou hun kind alsnog zonder een moeder en vader zitten, sinds ze bijna een ongeluk met een vrachtwagen veroorzaakte, maar alsnog dat was een van de weinige minpunten aan de film die ik kon vinden.
De andere was met dat slot van die auto openmaken met een tennisbal, beetje jammer.
Op die minpunten na was het plan om haar te helpen ontsnappen perfect uitgewerkt, gezien hoeveel tijd hij erin stopte, en hoe hij het uitwerkt, prachtig om te zien.
Ook om te zien hoe hij zichzelf in zoveel Riskante situaties brengt om er alles aan te doen om zijn vrouw vrij te krijgen.
De film heeft zoveel in zich, aan drama, actie spanning en toch ook avontuur, zelfs met de verschrikkelijke onderbrekingen van SBS6, geef ik het een 4, toppertje!
Parisa
Ik had ook zin om hem 4* te geven, maar daarvoor vond ik hem te ongeloofwaardig.
Als een crimineel je vertelt dat je 35 minuten hebt om te ontsnappen, houd je je daaraan. En dan ga je niet nog even wat anders doen. En het ook nog helemaal redden ook. Die mensen bij de tolpoorten en het vliegveld hadden ook wel eens beter in kunnen grijpen. Ten slotte hadden ze ook een beschrijving van het stel, of ze hadden het net na inchecken.
Bij de spin vond ik het verassend dat de 2 en de andere weggebruikers het er heelhuids vanaf hebben gebracht. Maar het was wel mooi gefilmd.
In ieder geval weten we nu dat er praktische informatie te vinden is op internet en youtube, mochten we het nodig hebben.
Goed geacteerd.
raptim
Heb de film gisteren op tv gezien, het werd op het laatst nog aardig spannend maar als je dan ineens een uitzending van Hart van Nederland er tussendoor krijgt, en daarvoor al iets van 5 reclameblokken hebt gezien van ca 5min, dan is voor mij de lol er wel een beetje af!..
Verder wel een leuke thriller! & goed spel van Russell Crowe:-)
Cupido
- 1911 stemmen
Die 'hart van nederland' onderbreking was killing inderdaad, dan neem je je kijkers gewoon niet serieus.
nilserr
Geen slechte film. Russel Crowe is zoals bijna altijd goed te pruimen en ook de rest van de cast was goed. De cameo van Liam Neeson was leuk gedaan. Het lukte Haggis op de spanning er continu in te houden, ondanks het bij vlagen onrealistische verhaal. Toch haalt The Next Three Days nooit het niveau van Haggis zijn Crash. Uiteindelijk kom ik uit op 3.5 sterren.
repok
Veel te goede film om uit te laten zenden door SBS6. Een onderbreking voor het nieuws, want ja...er zitten natuurlijk zoveel mensen te wachten op 'Hart van NL'. Die zitten allemaal te popelen om 22.30uur....en die mag en kan je natuurlijk niet teleurstellen.....als het nu eens fatsoenlijk nieuws was, maar dat ook niet....
voor SBS6 0,0*
Prima film!
Re73
Bizar ik kom deze film nu weer tegen en blijkbaar heb ik hem eerder 4 sterren gegeven en dat is voor mij feiteljk nogal hoog. Zeker gezien ik me deze film niet goed meer kan herrinneren.......
nog maar een keer kijken dus.
Lastig trouwens dat je niet terug kan zien op MM wanneer je hebt gestemd of wat en wanneer je eerder een reaktie heeft hebt gegeven...
ILDIB
Inderdaad wat iedereen zegt, de echte spanning zit m in laatste uur, daarvoor is t allemaal wat oppervlakkige actie en geneuzel. Maar wel een film waarbij je op t laatst er vol inzit.
pluisje76
Wat een klasse film zeg. Een werkelijk super spannende finale. Echt Een aanrader!!

Law Abiding Citizen
Drama / Thriller, 2009