• 9.376.040 stemmen

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 3 februari 2011

Plot Skyline

"Don't look up"

Na een feestje wordt een groep vrienden midden in de nacht gewekt door geheimzinnig blauw licht dat door het raam naar binnen schijnt. Als motten aangetrokken door een vlam lokt het licht mensen naar buiten, waar ze plotseling in het niets verdwijnen. Snel ontdekken ze dat buitenaardse wezens proberen de gehele mensheid te vernietigen. De mensheid vecht tot het uiterste om te overleven.

avatar van DVD-T

DVD-T

De effecten zien er echt wel mooi uit. De broertjes Strause hebben hier ontzettend veel ervaring mee en weten heus wel wat ze doen. Ze waren zelf verantwoordelijk voor de effecten en stonden aan het hoofd van de grootste cgi spektakels, en als je het lijstje op imdb bekijkt zijn dat echt niet de minste films. Dat het niet altijd even perfect is, ok. Maar dat komt dan ook door het kleine budget wat voor handen was. Maar Skyline bezit toch echt wel erg mooie cgi. Gewoon erg mooi om te zien dat dit met een budget van maar 10 miljoen gerealiseerd is itt. bv. Avatar, waar de broertjes visual effects designers waren, die meer dan 200 miljoen heeft gekost. Nou zijn ze qua technieken die gebruikt zijn en niveau niet echt te vergelijken. Maar als je zulke mooie en scherpe beelden kunt maken met zo'n budget, petje af voor de broertjes.

hstippie

Ja petje af, geef mij 50 euro en een oud pctje en ik draai een drol die tien keer mooier is dan dit 92 min. lang Science-Friction drama, dat die twee broertjes iets goed hebben gedaan bij andere films is geen garantie voor succes.

Dit wanproduct zal nog veel meer mensen teleurstellen aangezien het hier een veel te hoog punt krijgt, maar ja meningen verschillen, je hebt goede meningen en die van die mensen die dit stuk-bagger een goed punt geven

avatar van DVD-T

DVD-T

Meningen verschillen inderdaad, en gelukkig maar want zo krijg je leuke discussies hier .

Dat de broertjes iets goed hebben gedaan is inderdaad geen garantie. Dat zeg ik ook nergens. hun vorige film vond ik echt bagger. Ik zeg alleen dat ze wel weten waar ze mee bezig zijn. Ikzelf vind de effecten van een hoog niveau, maar nergens echt perfect. Er zijn ook genoeg films die nog slechtere effecten hebben met een erg hoog budget. Het verhaal is daarnaast degelijk genoeg om anderhalf uur te vermaken. Verder respecteer ik ieders mening, of het nu positief is of negatief.

avatar van 606

DVD-T schreef:

Precies mooi gezegd

DVD-T schreef:

Je hebt helemaal gelijk, over smaak valt niet te twisten, en mijn mening is niet de enige echte en ook ik heb films gezien met nog slechtere effecten, maar dat waren meestal films gemaakt door scyfy channel en dat zijn meestal films met een knipoogje, maar dit slecht uitgewerkt, snel inelkaar geflatst meesterwerkje pretendeert een a film te zijn en komt niet eens in de buurt van het b segment!

avatar van _Moonwalker

_Moonwalker

Ik ga me niet mengen in de discussie, maar ik vond de film zeker wat speciaals hebben. Ik ken de broers niet, maar deze film laat duidelijk zien dat ze over creativiteit beschikken en erg goed zijn in wat ze doen.

Dat terzijde vond ik het idee erg goed bedacht, maar het neigde meer naar drama eigenlijk. Goed geacteerd door de acteurs en de spanning bleef tot het einde.

Ik geef de film een 4 omdat ik me goed geamuseerd heb. Ik hoop dat ze nog meer van zulke films gaan maken.

avatar van aspers

aspers

Na een aantal negatieve berichten, en het feit dat ik niet overtuigd was door de trailer, had ik niet veel hoop voor deze film. Maar dat was volledig onterecht!

Vond het echt een ontzettend spannende film. Goed gespeeld door de paar mensen die de film dragen, en over het algemeen zeer overtuigende SFX!

Jammer van het einde, dat had voor mij niet meer gehoeven, vond ik niet veel meer toevoegen... vond het zelfs een beetje te ongeloofwaardig. Tja, alsof de res van de film dat niet is... Maar goed, mensen die de film gezien hebben zijn het wellicht wel/of niet met mij eens dat de laatste 4 minuten niet echt lekker bij de rest van de film paste. Het werd een beetje 'comic' achtig voor mij! Het had van mij mogen stoppen bij de zwevende kus.

Maar al met al, zeer vermakelijk filmpje dat mij op het puntje van de stoel wist te houden. Maar hier en daar net iets te ongeloofwaardig.

4* omdat ik er helmaal niets van verwacht had (anders 3,5)

hstippie

Goed geacteerd dat niet nee, slecht geacteerd en vooral door die Eric Balfour hij maakte de film die al slecht was nog slechter. Hadden ze die film maar naar de vuilnisbak gedragen dan had ik hem tenminste niet gezien, echt jammer!

avatar van Stephan

Stephan

Het is eens wat anders... deze film.

Het begin was erg vervelend. De personages spraken me niet aan en het was teveel 'volgens het boekje'. Het einde daarentegen was erg grappig en behoorlijk gewaagd. Reken op een sequel.

SFX was overigens prima in orde, (op de vliegtuigen na... daar had ik wel wat moeite mee.)

avatar van RaouL#1

RaouL#1

Het oogt allemaal mooi, het einde sprak me ook wel aan maar verder was dit toch wel een tegenvaller. Had het idee soms dat ik naar War of the Worlds aan het kijken was en ik irriteerde me soms mateloos aan de acties van de acteurs.

avatar van Theunissen

In België draait deze film trouwens al in de Bioscoop.

avatar van devidia

devidia

bah, leuk thema waar veel te weinig mee gedaan wordt. het enige goeie aan de film waren de specials effects die ondanks zo'n klein budget, toch redelijk mooi waren. acteerprestaties waren slecht en het verhaal blijft ook maar hangen op het oppervlakkige. weet niet goed wat ik van het einde moet denken, WIL ik wel een sequal om het vervolg te zien?

avatar van Exturminator2

Exturminator2

mm doet me ergens wel denken aan crysis(game)

avatar van eduard

eduard

Ik moet hem nog gaan zien maar kom altijd eerst ff kijken wat de reacties zijn. Ik zou willen dat de leeftijd bij diegene die reacties gaven kwam te staan. Nu moet ik iedere keer gaan kijken hoe serieus zo'n antwoord is om bij hun vorige sterren bij films te kijken. Ik ga hem toch maar kijken want met de reacties kan ik nu niet zo veel.

avatar van Theunissen

eduard schreef:

Jij bent een fraaie zeg, je hebt zelf ook je leeftijd uitstaan ! Bij velen (ook ik) staat gewoon de leeftijd vermeld. Ik zou zeggen begin eens bij jezelf en vul je leeftijd in.

Exturminator2 schreef:

mm doet me ergens wel denken aan crysis(game)

Ja inderdaad op crysis 2, maar die ziet er nu al beter uit en dat voor een spel in de beta fase

avatar van Picker

Picker

vond de film redelijk spannend en de special effects zeker niet slecht.

Maar wat een soep met ballen eind zeg.....

Filmkriebel

Alien invasion film die ideetjes brouwt uit War of the Worlds, Alien 3 en Independence Day. Het plot errond was echter compleet saai en nietsbetekenend waardoor de film het maar nipt haalt bij mij. Acteerwerk slecht zeg en film komt pas na de helft flink op dreef. Gelukkig zorgden de special effects nog voor het nodige vermaak.

avatar van moviemeterman

moviemeterman

Wat een prutfilm

avatar van Raffael77

Raffael77

Prima film met het nodige goede cgi. Niets op aan te merken. Het einde had niet zo gehoeven maar ja het is nou eenmaal zo.

Prima acteer werk en prima gefilmd ook. Verhaal is wat minder maar niet storend.

Effecten waren prima onderhouden. De film heeft best een hoog tempo en daardoor een stuk aantrekkelijker om te kijken.

Ik vind dit soort SF films wel leuk en hiervan mogen er wel meer verschijnen.

avatar van Hero-man

Hero-man

Het viel een beetje tegen, het begon traag maar opeens ging alles razendsnel...

Zat er überhaupt een verhaal in?

En over de einde een vraagje kan iemand mij dat uitleggen, mij zag het te comic-achtig uit:S

2.5* voor de mooie effecten

avatar van Lestat

Lestat

eindelijk nog eens een film die de adrenaline in je bloed wakker maakt - een verademing na de lading slappe films die we de afgelopen maanden over ons heen hebben gekregen - ik geef toe t is een simpel verhaal en je kan em kijken met je verstand op nul, maar de spanning is kicken, en t gevoel dat je hebt als de film gedaan is, heb ik al lang niet meer gehad - dikke 5 sterren verdiend wat mij betreft

Lestat schreef:

Die slappe films krijgen van jou ook een 5, sterker nog bijna alles krijgt van jou een 5 en je geeft toe dat het een simpel verhaal was, ik vind simpel nogal zwak uitgedrukt. Zelfs al had ik mijn vestand op -6 gezet was dit nog 1 van de grootste kut films ooooit

Filmkriebel

Er bestaat nog veel slechter dan dit. Je hebt ze alleen niet gezien.

avatar van Diederik58

Diederik58

Het werd weer eens tijd voor een alien-invasie. War of the Worlds is al weer een tijdje geleden.

Mooie CGI.

Het verhaal heeft niets om het lijf en is soms wel erg achterlijk. Maakt niet veel uit. Het is een onderhoudende film. Maar ook één om weer snel te vergeten.

Wat kun je zeggen over het acteren: ze doen wat ze moeten doen en daar is niet veel bijzonders aan. Geen Oscars in elk geval .

Broertjes Strause mogen wel meer maken, maar dan iets meer niveau.

avatar van askicker

askicker

Ik hou niet van alien films...

avatar van erpunited

erpunited

Ik vind dit persoonlijk niet zo geweldig. Ik houd ook nie echt van dit soort films. Er zitten wel hele mooie effecten in de film maar het acteerwerk is niet super en ik vind het einde ook niet denderend. Voor mij is dit geen film maar anderen die van aliens en science fiction houden is dit een betere film

erpunited schreef:

Ik houd ook nie echt van dit soort films.

Waarom kijk je dan?

avatar van Waku

Waku

Deze SF film heeft mij positief verrast.

Had er geen hoge verwachtingen van maar heb toch anderhalf uur genoten van verbluffend goede special effects.Beetje ingredienten zoals men ook zag bij "Independance Day"en "War of the Worlds" Helemaal niks mis mee met deze"Skyline".....

3.5*/4*

avatar van Feritsound

Feritsound

Jammer, ik denk dat er meer in deze film had gezeten. Maar helaas de film heeft een opbouw van nul die word gevolgd door een wanprestatie van alle acteurs. Dan hebben we het einde van de film.... Daar heb ik heel hard "shitttttttttt wat is dit" geroepen. Een vervolg, hoe brutaal. Deze film is duidelijk gemaakt voor de portemonnee van de producent