Jianyu (2010)
Met onder meer: Michelle Yeoh, Jung Woo-sung en Kelly Lin
Gesproken taal: Mandarijn en Engels
Niet beschikbaar op Amazon Prime
Plot Jianyu
Een gepensioneerde huurmoordenares (Michelle Yeoh) wordt gedwongen haar rustige leventje op te geven als haar voormalige collega's naar haar op zoek zijn. Ze willen het lichaam van de Bodhidharma naar zijn laatste rustplaats brengen. Om het allemaal nog lastiger te maken komt ze er achter dat haar man de zoon is van één van haar slachtoffers, en is hij wellicht op zoek naar wraak...
Zeng Jing
Tian Qingtong
The Magician
Auntie Cai

J.T.O
Score is niet erg hoog, jammer want ik vind het wel een goede film. Al een tijdje geen wuxia gezien en de gevechten waren van hoog kwaliteit. Het is een beetje mixed bag,: old skool wuxia en soms humor wat je niet vaak ziet in zulke films. Het verhaal en storetelling vond ik overigens best mooi, haalt die van Hero niet, maar is wel boven gemiddeld. (hoewel tijdlijn met alles erin en erop is wel beetje vreemd, maar als je hier overheen kan kijken, is dat geen probleem).

jipt
Ben niet zo'n grote fan van Woo's episch historische filmpjes (Chi Bi), wuxia vind ik daarentegen dan weer wel tof. Maar van miij mag hij weer overschakelen naar schietfilms.

AsianFreak
had meer in gezeten! En dan bedoel ik niet op de 'martial-arts-gebied' Voor de rest een goede ' wegkijker'; Leuke actie-scenes. En ik hou wel van dat sfeertje. 2.5*. Geen 3, want er bleven nog wat vragen over, waar de regisseur iets meer mee kon doen...

gorelover
ziet er prima uit die trailer.
heb hem alvast besteld via ebay.
de beste man gaat weer steeds betere films maken.
als ik moet wachten tot ie in nederland uitkomt

Vermakelijk Wuxia gebeuren. Niets bijzonders maar het kijkt lekker weg op het grote scherm.

sveneras
Vermakelijk, maar een iets te slordig sprookje. Een te hoog slapstick-gehalte om als wuxia door mij serieus genomen te worden. Wel onderhoudend, leuk verhaaltje, redelijk acteerwerk. 3 sterren.

gauke
Knap gemaakte en afwisselende film vol wendingen en martial arts acties. Het historische verhaal is emotioneel en zelfs aangrijpend, maar de humor-scènes (slapstick) zijn niet het sterkste deel van de film, dus hoop je al snel op het volgende conflict en gevecht.

RickZ
Chinese actiefilm met kung-fu + zwaardgevechten, verhaal en gevechten okee, ondanks 2 uur speeltijd toch onderhoudend en vermakelijk tot het einde. 3+

Erg goed.
Originaliteitsprijzen zal deze film niet winnen, maar samen met de wat mindere soundtrack is dat het enige minput.
Visueel erg gaaf. Prachtig kleurgebruik, donker maar toch knallende kleuren. Fijn camerawerk, prachtig gechoregrafeerde gevechten, meer dan waardig drama en Yeoh die echt haar mannetje staat. Apart voor een vrouw die toch de 50 zo'n beetje bereikt heeft.
Geweldige martial arts filler dus. Zeer weinig op aan te merken, erg van genoten.
Dikke 4.0* en een uitgebreide review

Tomsheep
Zeer vermakelijk filmpje.
De zeer flitsende en strakke choreo deden mijn adrenaline peil behoorlijk oplopen.
De karakters zijn vermakelijk en worden goed neer gezet.
Over het verhaal ben ik minder enthousiast. Weinig origineel en dus behoorlijk voorspelbaar.De flashbacks maakte sommige stukken uit het verhaal een beetje warrig en diende naar mijn idee meer als verbloeming van een iets te slappe story bodem.
Toch zeker wel een aanrader voor de liefhebber van M A .

skipy05
Zeer goede film. goed verhaal. Zeer goede gevechten. Spannend van begin tot het einde. Ik vond de muziek in de film ook zeer mooi. Goed geacteerd. Bijna niets negatief op aan te merken. Zeker de moeite om nog eens te zien.

jipt
Toch wel een lekker filmpje van Woo waarbij de bad-guy wel een heel geestig motief heeft. Verder niet heel bijzonder. 3,5*

The One Ring
Nogal oninteressante wuxiafilm, die zelfs op mij als leek als vrij standaard overkwam, ondanks de kennelijk eindeloze stroom aan plottwists. Het grootste probleem vond ik de manier waarop het geheel in beeld was. Ik lees hier en daar een compliment rond de choreografie en de beelden, maar ik vond het vooral erg lelijk. Erg donker vooral, maar ook niet erg sprankelend gebracht, waarbij de camera en de montage ook niet al teveel moeite doen om te tonen hoe de choreografie nou precies in elkaar steekt. Misschien zijn er daar ook teveel close-ups voor. Hoe dan ook, het mist een bepaalde elegantie of zwier die ik graag terug zie bij zoiets als dit. Alleen het gevecht met die Magiër was nog wel enigszins vermakelijk. Buiten dat om is alleen de bizarre motivatie van de schurk gedenkwaardig. Het kijkt weg dat wel, maar dan nog is het suffig. En Michelle Yeoh? Ze doet het vast aardig, maar dat haar stem gedubt was (kennelijk door de actrice die haar speelde vóór de plastische chirurgie die haar gezicht veranderde, al weet ik dat niet helemaal zeker) verpest een hoop.

notsub
Deze film kon ik maar matig waarderen. De film moest het voor mij vooral van de actie/vecht scenes hebben. Die voldoen prima, maar het verhaal neemt naarmate de film vordert steeds vreemdere vormen aan. De fantasy elementen zullen er wel bij horen, maar die vind ik ook weinig aan. De humor was wel leuk. Toch laat deze film geen diepe indruk achter.

Decec
Uitstekend actiefilm...
Spannend verhaal...
Prima vervolg...
Prima acteerwerk...
Bekende actrice Michelle Yeoh speelt goed...
Uitstekend zwaard/vechtscene...
Perfect achtergrond geluid/muziek (Dolby Digital)...
Super mooi HD kwaliteit...

Ramon K
John Woo is hier toch enkel producent? (check Imdb) Waarom staat ie hier als regisseur aangeduid?

Ramon K
Ik zag 't nu ook op de aftiteling staan ja. Maar eigenlijk was hij adviseur dus. Ik zie weinig van Woo terug in de actiescènes.
De film stelt teleur. Plotje is best aardig om te volgen maar een martial arts flick staat of valt met de actiescènes. En daar gaat 't fout; door bijna constant gebruik van close-ups en medium close-ups van lichaamsdelen, van wapens en van 't bovenlichaam blijft er van de choreografie weinig over. Bovendien worden de beelden regelmatig te snel aan elkaar geregen. Erg jammer. Ik kon er amper van genieten.

orbit
- 12092 berichten
Mooie martial arts flcik met een liefdethema en een traan. Niks bijzonders, we hebben dit natuurlijk al heel vaak gezien, maar niettemin erg genietbaar.

amphon1969
hallo kan men die dvd of bluray kopen hier bij ons met of zonder nederlandse ondertiteling graag een antwoord dank u

FazeRain
Goed vermaakt met deze film. Goede actie, redelijk verhaal, sterke Michelle Yeoh.
Zat ook nog aardig wat humor in, en een beetje romantiek,die behoorlijk te pruimen waren.
Aanrader.

Filmkriebel
Inderdaad een aardige wuxia film, waarin het verhaal weet te boeien en op de proppen komt met enkele twists. Leek licht geïnspireerd door Assassin's Creed (moordenaarsgilde). Ook de actie mag er zijn en de humor is goed gedoseerd. Dit is ook een film die ruim bewierookt werd door het wereldje van de filmrecensenten. Niet bijster origineel allemaal en geen meesterwerk die er met kop en schouders bovenuit steekt, maar helemaal gemaakt zoals het hoort, en daarom is er ook niet veel reden tot geklaag. Dikke 3,5*

'Vikings'-acteur Travis Fimmel terug in trailer Netflix-serie, 'Jiskefet'-acteur Michiel Romeyn: 'VPRO niet geïnteresseerd in terugkeer' | MovieMeter Recap

Netflix deelt eerste volwaardige trailer voor langverwachte 'La Casa de Papel'-spin-off 'Berlín'

Tiffany Haddish reageert na arrestatie voor rijden onder invloed: 'Ik ga hulp zoeken'

De tien best beoordeelde films van de jarige Karen Gillan (36)

Tian Mi Mi
Drama / Romantiek, 1996