• 9.373.533 stemmen

Geregisseerd door: Chao-Bin Su en John Woo

Met onder meer: Michelle Yeoh, Jung Woo-sung en Kelly Lin

Gesproken taal: Mandarijn en Engels

Plot Jianyu

Een gepensioneerde huurmoordenares (Michelle Yeoh) wordt gedwongen haar rustige leventje op te geven als haar voormalige collega's naar haar op zoek zijn. Ze willen het lichaam van de Bodhidharma naar zijn laatste rustplaats brengen. Om het allemaal nog lastiger te maken komt ze er achter dat haar man de zoon is van één van haar slachtoffers, en is hij wellicht op zoek naar wraak...

Jiang Ah-Sheng

The Wheel King

Turquoise

Zhang Ren Feng

Tian Qing Tong

The Magician

Erg goed.

Originaliteitsprijzen zal deze film niet winnen, maar samen met de wat mindere soundtrack is dat het enige minput.

Visueel erg gaaf. Prachtig kleurgebruik, donker maar toch knallende kleuren. Fijn camerawerk, prachtig gechoregrafeerde gevechten, meer dan waardig drama en Yeoh die echt haar mannetje staat. Apart voor een vrouw die toch de 50 zo'n beetje bereikt heeft.

Geweldige martial arts filler dus. Zeer weinig op aan te merken, erg van genoten.

Dikke 4.0* en een uitgebreide review

avatar van The One Ring

The One Ring

Nogal oninteressante wuxiafilm, die zelfs op mij als leek als vrij standaard overkwam, ondanks de kennelijk eindeloze stroom aan plottwists. Het grootste probleem vond ik de manier waarop het geheel in beeld was. Ik lees hier en daar een compliment rond de choreografie en de beelden, maar ik vond het vooral erg lelijk. Erg donker vooral, maar ook niet erg sprankelend gebracht, waarbij de camera en de montage ook niet al teveel moeite doen om te tonen hoe de choreografie nou precies in elkaar steekt. Misschien zijn er daar ook teveel close-ups voor. Hoe dan ook, het mist een bepaalde elegantie of zwier die ik graag terug zie bij zoiets als dit. Alleen het gevecht met die Magiër was nog wel enigszins vermakelijk. Buiten dat om is alleen de bizarre motivatie van de schurk gedenkwaardig. Het kijkt weg dat wel, maar dan nog is het suffig. En Michelle Yeoh? Ze doet het vast aardig, maar dat haar stem gedubt was (kennelijk door de actrice die haar speelde vóór de plastische chirurgie die haar gezicht veranderde, al weet ik dat niet helemaal zeker) verpest een hoop.

avatar van Decec

Decec

Uitstekend actiefilm...

Spannend verhaal...

Prima vervolg...

Prima acteerwerk...

Bekende actrice Michelle Yeoh speelt goed...

Uitstekend zwaard/vechtscene...

Perfect achtergrond geluid/muziek (Dolby Digital)...

Super mooi HD kwaliteit...

avatar van FazeRain

FazeRain

Goed vermaakt met deze film. Goede actie, redelijk verhaal, sterke Michelle Yeoh.

Zat ook nog aardig wat humor in, en een beetje romantiek,die behoorlijk te pruimen waren.

Aanrader.

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Inderdaad een aardige wuxia film, waarin het verhaal weet te boeien en op de proppen komt met enkele twists. Leek licht geïnspireerd door Assassin's Creed (moordenaarsgilde). Ook de actie mag er zijn en de humor is goed gedoseerd. Dit is ook een film die ruim bewierookt werd door het wereldje van de filmrecensenten. Niet bijster origineel allemaal en geen meesterwerk die er met kop en schouders bovenuit steekt, maar helemaal gemaakt zoals het hoort, en daarom is er ook niet veel reden tot geklaag. Dikke 3,5*