Skyline (2010)
Gesproken taal: Engels en Spaans
Releasedatum: 3 februari 2011
Plot Skyline
"Don't look up"
Na een feestje wordt een groep vrienden midden in de nacht gewekt door geheimzinnig blauw licht dat door het raam naar binnen schijnt. Als motten aangetrokken door een vlam lokt het licht mensen naar buiten, waar ze plotseling in het niets verdwijnen. Snel ontdekken ze dat buitenaardse wezens proberen de gehele mensheid te vernietigen. De mensheid vecht tot het uiterste om te overleven.
Jarrod
Colin
Jen
Pregnant Abductee
maurice32
AVPR: Aliens vs Predator - Requiem hebben ze gemaakt , vond deze film al erg saai en niet goed gemaakt ... hoef ik deze al niet te zien
eapoe
Ja petje af, geef mij 50 euro en een oud pctje en ik draai een drol die tien keer mooier is dan dit 92 min. lang Science-Friction drama, dat die twee broertjes iets goed hebben gedaan bij andere films is geen garantie voor succes.
Dit wanproduct zal nog veel meer mensen teleurstellen aangezien het hier een veel te hoog punt krijgt, maar ja meningen verschillen, je hebt goede meningen en die van die mensen die dit stuk-bagger een goed punt geven
huh ? dit slaat nergens op en heeft niets te maken met een oordeel cq recentie
Nientje1980
Ziet er mooi uit, lijkt idd op war of the worlds (jammer maar niks aan te doen) kijkt lekker weg.
wat wel erg jammer is dat de hoofdrolspelers erg dom zijn (echt alle dingen die je niet moet doen doen ze, en wat nog erger is...
WAT EEN BAGGER EINDE (zal waarschijnlijk de bedoeling zijn dat er een vervolg op komt)
andijvie
Prima film. Helaas is het allemaal "net niet" .....
Met een beetje beter script, acteerwerk en filmmuziek had het zomaar een toppertje kunnen zijn.
Nu is het gewoon een mager 3 'tje (oftewel een 6je op een schaal van 10).
Jammer.
Keane1983
Inderdaad, wat mijn bovenbuurman al aangeeft, is het een prima film met een redelijke spannings-opbouw maar het leidt tot helemaal niets.
De SFX vindt ik zeer zeker niet onaardig (wat menig hier doet beweren). Soms ziet het er wel wat over-the-top uit maargoed...dan kun je "bijna" geen enkele film kijken, want in veel films zie het het gebruik van SFX. Daarbij komt dat alle scenes in volle daglicht (met uitzondering van de opening) afsprelen, waardoor je juist de kwaliteit van de SFX kunt zien...Nogmaals ik vind ze echt niet tegenvallen.
Tja, het verhaal is niet veel....een paar mensen die willen ontsnappen aan buitenaardse levensvormen.
De film is een beetje een mengelmoesje van "war of the worlds", "cloverflieds".
De score vond ik toch niet tegen vallen en qua acteerwerk....tja...als het script al 3 keer niks is, kun je moeilijk van de acteurs totaal iets anders verwachten.
Jammer genoeg hield het acteren op bij: veel en hard schreeuwen, domme keuzes en elkaar daar van te overtuigen.....en om daar passie in te leggen is misschien te veel gevraagd.
Het einde vond ik ook een typisch geval van jammer....waarom moeten wij mee in dat ruimteschip!!! Het voegde voor mij niets toe aan het verhaal.....Voor mij was het voldoende geweest als de scene op had gehouden totdat ze van dat dak werden afgezogen..punt..Dit is inderdaad wel een opening naar een nieuw deel.
Hoewel het lijkt alsof ik volkomen negatief ben over deze film....ben ik in dit opzicht misschien kritisch...maar ik heb me wel goed geamuseerd.
Dit is gewoon een typische popcornfilm, verstand op 0, benen omhoog en kijken maar.
Een echte bioscoopfilm lijkt me dit niet...maargoed dat had ik ook niet verwacht van de NewKids!!!
Van mij krijgt deze film een 3.0*
Harmonica Man
Vond de special effects erg mooi.De aliens zagen er prima uit. Een soort kruising tussen War of the worlds, Independance day, en op het eind een toefje District9.
marco1985
Ik heb hier geen woorden voor!... *zucht*
vooral het einde gaat er bij mij niet in!
Dat dit in de bios komt begrijp ik niet, jammer!
aspieren
Helemaal gelijk ik had tijdens het kijken naar de film al mijn bedenkingen maar na het ongelooflijk einde(nou ja einde) was ik er van overtuigd dat dit een complete misser is
hstippie
Ik heb hier geen woorden voor!... *zucht*
vooral het einde gaat er bij mij niet in!
Dat dit in de bios komt begrijp ik niet, jammer!
eltorro
neforce
Boutfilm.
Waardeloos gespeeld, CGI is daarintegen wel weer heel goed.
Einde is prut, als dit de toeloop moet zijn naar een vervolg, laten ze dan maar even kijken naar andere films...
Hier hadden ze veel meer van kunnen maken... erg jammer!
marco1985
Je hebt hem waarschijnlijk toch gedownload dus niet zeuren.
maar wel 1,5 uur naar een boutfilm zitten kijken, terwijl de trailer veel belooft.
vind het erg dat mensen hiervoor geld gaan betalen
hstippie
Je hebt hem waarschijnlijk toch gedownload dus niet zeuren.
Jij misschien , ik heb wel geld om naar de bios te gaan.
faun
vond hem best goed, lekkere effecten en maar hopen op een tweede deel.
El Guap0
Dat iemand de film download zegt niets over zijn kapitaal natuurlijk.
Jij laat je foppen door een trailer, hahaha.
Die 8,50 houden wij dus lekker bij ons gna gna gna
revengeyo
Ik ben een science fiction fan maar dit is een bout film sloeg nergens op! Dat dit in de bioscoop gaat komen is een schande
El ralpho
Gigantisch ondergewaardeerd.
Skyline is een veelal simplistische, maar desalniettemin zeer vermakelijke film te noemen.
Snap de negatieve reacties omtrent deze film op deze site en de lage beoordeling op IMDB dan ook helemaal niet. Er zijn talloze voorbeelden van films te noemen die zoveel rampzaliger zijn dan deze film en ook gewoon de bioscoop halen.
De film heeft klaarblijkelijk nog nooit van een degelijk achtergrond verhaal gehoord en stort de kijker meteen in de actie. Wat vervolgens volgt is een inhoud die de mensen hadden verwacht bij de film met de titel Monsters. Waar het bij die film meer ging om 2 individuen die gedurende de film naar elkaar toegroeiden en de wezens slechts als achtergrond dienden, eisen ze in Skyline gewoon lekker ouderwets alle aandacht op. Mensen die over die film lopen te zeveren dat die titel misleidend was en dat ze meer van de monsters zouden willen zien worden wat mij betreft met Skyline op hun wenken bediend.
Het verhaal gaat niet veel verder dan een buitenlands ras dat gewoon lekker ouderwets de mensheid uit wil gaan roeien. De karakters die de film vertolken zijn allemaal zo plat als een dubbeltje en het acteerwerk is tevens nergens bijzonder. Maar dan gaan we het over de actie van de film hebben; deze knalt daadwerkelijk van je scherm af. De CGI is van hoogstaande kwaliteit en de actievolle scene's bieden popcorn vermaak van het hoogste niveau.
Verstand op 0 en gewoon lekker kijken, daar is helemaal niks mis mee op zijn tijd.
skipy05
wat een domme film was dat. Had hem heel anders en beter verwacht. Trailers vond ik er goed uitzien. Dit was van erg naar erger. En wat een dom einde. Normaal vind ik Science-Fiction altijd wel goed.
DDT
Kzag net de trailer en die zag er mooi uit,maar na het lezen van iedereen zen mening,twijfel ik om hem te zien.Ok meningen verschillen ,maar iedereen zegt hier dat gene vetten is of gewoon verstyand op 0 en kijken,dus tzal wel zo zijn he................
Macmanus
Grootste deel is bagger.
Eigenlijk zijn de effecten wel te doen, heel geniaal ook weer niet, maar voor een film met een relatief laag budget goed te doen. Helaas hebben de makers verder geen aandacht meer besteed en krijg je een film met werkelijk de meest zoutloze acteurs in de filmgeschiedenis, en een verhaaltje dat werkelijk te doorzichtig op 1 plek wil blijven, omdat er geen geld meer was voor meer locaties.
Probleem is dat het toch nog vrij logisch is dat je wil proberen weg te komen uit de stad, maar ze krampachtig binnen blijven. Het voelt, net als alle dingen die de personages doen, ongeloofwaardig aan en je krijgt nog minder met de personages dan je al had. Film faalt qua CGI in de shots dat de monsters dichterbij komen ook nog eens en dan is het wel helemaal over met dit feest. Dan krijgen we nog een kleine promoreal van de heren Strause dat ze in ieder geval nog wel een beetje iets kunnen met CGI. Maar dat is meer interessant voor eventuele bedrijven die ze nog in dienst willen nemen.
Net als Resident Evil een film die eigenlijk gewoon straight to blu-ray had gemoeten, belachelijk dat dit in Nederland in de bioscoop komt.
1.5 sterren.
robin193
Een vermakelijke low-budget-film, maar blijft niet hangen. Het oeroude "abduction" themaatje is toegepast. Bovendien een mengelmoes van WOTW en district 9 .. noem maar op. Voor een sf-fan een aanrader, maar voor de kritische kijker zou het geen kwaad kunnen deze film over te slaan.
Het einde verwijst naar een opvolger. Hopelijk heeft die andere spelers en wat andere locaties. Altijd maar Amerika... Nederland lijkt mij ook eens leuk
Haha
3.0 sterren.
WeZet
Het 'oeroude' abduction thema is overigens realistischer dan je denkt te beseffen. Duizenden mensen die iets in deze trant hebben meegemaakt en het vol schaamte vertellen aangezien ze toch weten voor gek uit gemaakt te worden. Desinformatie doet zijn werk goed in onze maatschappij aangezien men louter op feiten afgaat. Laten deze feiten nou net amper te vinden zijn en je weet dat we in een vreemde wereld leven, want wie zal je geloven?
De film viel me wat tegen. CGI zoals in District 9, maar zeer saaie niet-uitgediepte personages (hoewel de congierce-achtige figuur wel goed gedaan was!). Het plot was interessant, maar alles speelde zich af rond het appartement, wat jammer. Enkele heroïsche dogfights konden het niet goedmaken. Helaas, een 5je (2.5)
mrdig
Vermakelijke science fiction film met een best leuk einde mijn inziens, een keer eens wat anders. De gasten achter de (waardeloze) engelse ondertiteling (.srt) waren echter niet zo lovend getuige het laatste zinnetje tijdens de laatste shot:
"a real fucked up dump shithead movie"
Lol, leuk dat de ondertitelaars ook even hun mening geven.
djravibarossa
Gewoon te slecht voor woorden deze film, vooral na zo een brute trailer.
Nurhan Karadeniz
Film is niet echt origineel. Het einde vind ik wel verrassend. De karakters zijn waardeloos. Stresskoppen. Het verhaal heeft me wel geboeid. Maar wat de bedoeling van de actie van die aliens is mij niet geheel duidelijk. Willen ze nou alle mensen op de wereld veranderen in soort monsters.. en wat willen ze daarmee bereiken? Vaag hoor. Het zou leuk zijn dat een vervolg komt (deel II) waarin dat wel duidelijk gaat worden. Deze film heeft iets weg van de film Cloverfield.
m1chel
- 1948 berichten
[/quote]
Je hebt hem waarschijnlijk toch gedownload dus niet zeuren. [/quote]
Jij misschien , ik heb wel geld om naar de bios te gaan.
[/quote]
Dat iemand de film download zegt niets over zijn kapitaal natuurlijk.
Jij laat je foppen door een trailer, hahaha.
Die 8,50 houden wij dus lekker bij ons gna gna gna [/quote]

Patrick78
Ik heb deze film bekeken en mijzelf bijna de hele 83 minuten zitten ergeren.
Gewoon een goedkope kopie van (War of the Worlds).
Visuele effecten zijn matig en er word gebruik gemaakt van min of meer b-acteurs.
De enigste redelijke acteur vind ik zelf Eric Balfour uit o.a. de populaire tv serie '24' maar voor de rest vond ik het niets.
Ik zou deze film erg afraden, niet waard om in de bios te gaan zien.
Meer een film voor thuis als er niets anders op tv is !
TinkerTex
Deze film viel me ontzettend mee. De lage IMDB-rating liegt er niet om, maar ik heb me uiterst vermaakt. De film focust zich meer op de effecten en dat mag, want deze zien er gaaf uit. De film speelt zich binnen één locatie af. Hoe alles wordt beleefd van binnenuit, werkt bij vlagen claustrofobisch
Met name de overlevingsdrang tot het wanhopige einde vond ik erg geslaagd. Over de afloop heb ik gemengde gevoelens, maar bar slecht is het niet. Iets meer verdieping voor de personages en iets minder zoet, had een fantastische film kunnen opleveren. Nu is hij gewoon prima!
ViolentGhost
Hoewel ik hoge verwachtingen had en deze niet helemaal zijn vervuld heeft deze film toch een indruk op mij gemaakt. Het script en de dialogen waren soms irritant maar dat doen niet af aan de gehele film.
De SFX en soundtracks zijn prachtig en het einde wat ik op een of andere manier zag aankomen doen mij zeker verlangen naar een 2e deel

'The Terminal' met Tom Hanks gaat vandaag het Netflix-aanbod verlaten

Treasure Island
Avontuur, 1934

Pandorum
Horror / Sciencefiction, 2009
missilelighttransformatielaag budgetbuitenaards wezengroot monsterfireplaceunfaithfulnesslos angeles, californiëbuitenaardse invasiecell phonerooftoppregnant womangroup of friendsboyfriend girlfriend relationshipduringcreditsstingeralien monsteralien creature spaceshipapartmentpartygiant creature suspensespace shipblue lightexposed brain