• 9.377.044 stemmen

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 3 februari 2011

Plot Skyline

"Don't look up"

Na een feestje wordt een groep vrienden midden in de nacht gewekt door geheimzinnig blauw licht dat door het raam naar binnen schijnt. Als motten aangetrokken door een vlam lokt het licht mensen naar buiten, waar ze plotseling in het niets verdwijnen. Snel ontdekken ze dat buitenaardse wezens proberen de gehele mensheid te vernietigen. De mensheid vecht tot het uiterste om te overleven.

halokido431 schreef:

Vond de film best ok.Ook het einde.

Gelukkig nog iemand die het wel waardeert, ik ga deze zeker nog eens herzien.

avatar van stinissen

Vind ik ook zeer vermakelijke Sciencefiction film

stinissen schreef:

Vind ik ook zeer vermakelijke Sciencefiction film

Heb je deze ook pas bekeken ? ik al tijdje terug dus vandaar dat ik het eens ga herbekijken hou wel van dit soort Invasion gebeuren.

avatar van stinissen

avatar van Erwinner

Erwinner

606 schreef:

Mijn stem blijft, heb er weer van genoten op naar deel 2

Welke titel heeft deel 2 dan?

Erwinner schreef:

Welke titel heeft deel 2 dan?

Ik vond het een open einde dus gok dat er een vervolg komt.

avatar van Leno

Leno

Het is niet zo'n beste film maar toch is het wel vermakelijk. Het verhaal wordt niet te veel uitgelegd, dat werkt namelijk toch niet, en de actiescenes zijn best aardig. De acteurs zijn echter wel erg matig maar voor hersenloos vermaak werkt het aardig.

avatar van aQuasar

aQuasar

Deze film wordt al snel langdradig en ik vroeg me tijdens het kijken af hoeveel deze film heeft gekost en wat het zonder al teveel budget had opgeleverd. Teveel vragen als je echt van een film wilt genieten dus eigenlijk werd ik afgeleid.

Stem: 1.5 is nog te hoog, maar voor de special effects dan.

avatar van nakada

nakada

aQuasar schreef:

Volgens Box Office Mojo heeft deze slechts 10 miljoen gekost. ( Battle: Los Angeles b.v. kostte 7 keer zo veel. ) Vandaag nog eens gezien en ik vond hem helemaal niet langdradig, dat viel mij zat mee. Bewonderingswaardig eigenlijk, wat ze allemaal met zo'n 'klein' budget hebben kunnen doen.

avatar van galaxydriver32

galaxydriver32

ik weet niet waarom sommige dit zo'n slechte film vinden

avatar van Daan258

Daan258

Hij wist mij niet echt te boeien.

De special effects zagen er opzich wel oke uit, maar het verhaal sloeg eigenlijk nergens op.

Je moet van dit soort films houden om het leuk te vinden

Maar dit is niet mijn soort film.

2,0 *

avatar van laawim

laawim

Mhoaw? Ik vond hem de moeite waard, maar niet om hem nog eens te bekijken. De spanning zat er in het begin goed in. Maar totdat op het dak het gevecht uit breekt en een alien wat klappen krijgt op zijn toch wel neppe gelaat. Ook het einde laat te wensen over.

Wat is Independence day toch een TOPPER!

avatar van nakada

nakada

Alsjeblieft. Maximaal op het zelfde niveau. Ok, het ziet er wat beter uit hier en daar, budget was ook 7 keer zo groot, maar een zatlap die de wereld red en de amerikaanse president zelf ook het vliegtuig in ?

avatar van The Beast

The Beast

Zeer spannende film met briliante special effects, heel erg spannend!, ik kan niet wachten tot deel 2 uitkomt!

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Skyline wil nog best redelijk beginnen, de kleuren en de special effects lijken nog wel goed te doen maar helaas komt daar erg snel verandering in en blijft de film behoorlijk haken in de cliche's. Special effects worden goedkoper en acteurs steeds beroerder en om dan nog om die tenenkrommende kleffe momenten te zwijgen. Het doet weinig met je en het lijkt net alsof je naar een jaren 80 B-film zit te kijken. Met een hoop moed en lef en stoere maar iele mannetjes die op de vuist gaan met aliens, tijdens het ontsnappen en daarnaast nog een hoop relatie/liefdes problemen die er tussendoor worden gekwakt zodat de overbodige soapgehalte ook om de hoek gaat kijken. Het dieptepunt vond ik nou echt die zoenscene terwijl ze naar boven worden gezogen door die UFO. Vele jatwerk van District 9 (die 10x beter is) was ook verdacht veel te herkennen.

Zeer matig.

avatar van DMDude

DMDude

sinterklaas schreef:

Zeer matig.

Helemaal mee eens. Vond het een zeer matige film die goed begon, maar snel ongeloofwaardig werd. De hoofdrolspeler (Eric Balfour) vond ik zeer slecht spelen.

avatar van Pazmaster

Pazmaster

Niet eens zo slecht, deze film. Een redelijk spannend verhaal en de special FX zijn ook best aardig. Jammer van het rare einde, anders had ik wel een hogere score gegeven. 2,5 ster

avatar van nadrin

nadrin

Als ware SF fan kon ik dit niet echt waarderen

avatar van Jimske

Jimske

Redelijke film met soms goede special effects. Het einde vind ik daarentegen veel te overdreven en vergezocht. Het verhaal was ook erg platjes. ik geef hem nog een nipte voldoende 2.5*

avatar van j3r03n

j3r03n

Na de trailer valt de film echt super tegen, het kon me geen moment boeien en ik kon ook mijn aandacht er niet bij houden. Ook het acteer werk is beneden alle pijl. om over het einde maar te zwijgen.

avatar van NYSe

NYSe

Buitenaardse wezens die zich voeden met menselijke hersenen? Daar kan je sinds de jaren '50 niet meer mee weg komen.

avatar van tattoobob

tattoobob

Toffe scifi film....leuk gemaakt ook!!

avatar van wendyvortex

wendyvortex

Eerste half uur lijken we op een totale ramp van een film af te stevenen, maar dan komen de eerste aliens in beeld en wordt het een lekkere rampetamp-variant op War of the Worlds.

Tentakels, slijm, schubben, blauwe lichtjes....qua verhaal stelt het allemaal niks voor, het eerste half uur kan je gerust overslaan, maar het uurtje all-out-SF-actie is echt wel heel tof gedaan.

avatar van stinger650

stinger650

Degene die naar een kernexplosie kan kijken door een telescoop en niet blind wordt van de initiële flits is een held!:-)

stinger650 schreef:

Je moet nou niet zo streng naar films kijken, dat maakt het er niet leuker op. Gewoon verstand op nul en het is prima popcorn vermaak.

avatar van moviemike

moviemike

NYSe schreef:

Voeden ze zich met die hersenen? leek meer alsof ze die hersenen overbrachten naar het hoofd van een soort levensloos buitenaards wezen, om op die manier de activiteit van het ene naar het andere lichaam te kunnen overbrengen.

avatar van NYSe

NYSe

moviemike schreef:

Helpt niet echt

avatar van Lennert

Lennert

Het is bijna onmogelijk om Skyline niet met het superieure Battle: Lost Angeles te vergelijken. Laatstgenoemde film had gewoon duidelijk de betere actie en acteurs, Skyline moet vooral wegkomen met een pseudo-spiritueel plot en special effects die voor het budget lang niet slecht zijn. Jammer dat we daarvoor gevangen zitten in een saaie omgeving met acteurs/personages waar ik geen moment iets om kon geven. Zelfs David Zayas, die ik door Dexter best hoog heb zitten, loopt er ook maar wat verloren bij met de cliché teksten die hij hier moet opdreunen. Eric Balfour heb ik nooit een intrigerend acteur gevonden en in dat opzicht valt hij dan ook niet tegen, hij voldoet namelijk compleet aan het beeld van middelmatig acteur dat ik al van hem had.

Skyline heeft bij vlagen aardige momenten en deze zitten hem vooral in de wat meer horrorachtige passages. Dit is echter meteen ook het enige dat de film onderscheidt van de andere stortvloed aan alien-invasion films die we de laatste jaren te zien hebben gekregen, want buiten deze spaarzame momenten is Skyline vooral een oersaaie en vervelende film om te aanschouwen. Toch nog enkele sterren voor het intrigerende uitgangspunt, verder wil ik er niet teveel woorden meer aan vuil maken.