• 9.382.103 stemmen

Met onder meer: Neve Campbell, David Arquette en Courteney Cox

Releasedatum: 14 april 2011

Plot Scream 4

"New decade. New rules."

Tien jaar is er verstreken sinds Sidney Prescott (Neve Campbell) haar laatste confrontatie had met de gemaskerde moordenaar Ghostface. Ze leeft nu geïsoleerd en ze heeft ze een boek geschreven dat veel lovende kritieken heeft ontvangen. Ze wordt echter uit haar dagelijkse routine getrokken als Ghostface weer verschijnt in Michigan, met als gevolg dat Sidney weer herenigd wordt met Dewey (David Arquette) en Gale (Courteney Cox).

Sidney Prescott

Kate Roberts

Deputy Judy Hicks

avatar van Roger Thornhill

Roger Thornhill

Inmiddels is de koek bij deze reeks voor mij toch echt wel op, en alle complicaties en in-jokes en ironie en verwijzingen naar andere films en plots en uitgelegde cliché's heb ik nu toch wel zo'n beetje gezien. Dit deel kijkt pijnloos genoeg weg, maar laat eigenlijk geen spoor van spanning achter. De kleine grapjes zijn nog het leukste, zoals het meisje dat Marnie heet, of de pubers die warempel naar Shaun of the dead zitten te kijken (die heerlijke scène waarin een zombie bovenop de standaard van een parasol valt), of het feit dat Stab volgens z'n begintitel geregisseerd zou zijn door Robert Rodriguez (hij schijnt het nog ècht te hebben gedaan ook), of de jongen die zich tegen Ghostface probeert te verdedigen door te zeggen dat hij eigenlijk homo is. De engste scènes vind ik die met Mary McDonnell en Courteney Cox; de eerste was ooit een prachtige vrouw maar lijkt nu gebukt te gaan onder plastische chirurgie die er uitziet als het gevolg van een vreselijke ziekte, de tweede is er zo mogelijk nog enger uit gaan zien, naar het schijnt ook vanwege plastische chirurgie.

Overigens, tijdens de "Stab-a-thon" zien we een scène waarin een meisje een douche gaat nemen. Daarbij zien we een kort shot van onderen van de douchekop in zwart-wit – is dat niet een ècht shot uit de douchescène van Psycho? Of dan toch op z'n minst een zéér zorgvuldig nagemaakt shot…...

avatar van Boeikens

Boeikens

Tegen mijn verwachting in is dit deel weer een goed vervolg.

Ook 10 jaar later kon Ghostface me nog goed vermaken.

De kills zijn zoals gewend, vrij simpel met voldoende bloed en naar mijn mening een vleugje goorder dan vroeger.

Het verhaal gaat met de tijd mee (live-tv), zit weer vol verwijzingen naar gekende films en ook de typische humor en bijhorende cliché's zijn weer aanwezig.

De gekende acteurs kern is weer van de partij, wat ouder (en bijgewerkt ) en zet weer een goede gekende cast neer.

Vermakelijk vervolg, het beste na het origineel en in die stijl mogen er voor mijn part nog komen.

avatar van qwatje

qwatje

Film kon me niet echt bekoren. Waar deel 1 echt leuk was is het verhaal gewoon veel te veel uitgemolken. Dat het eind dan een twist heeft zie je ook al van heel ver aankomen. Stab stab stab.... Film zal wel niet echt voor mij bedoeld zijn. 2*

avatar van charmed one

charmed one

ik vond het wel een leuke film.

mischien niet de beste maar heel slecht vond ik hem ook niet.

hij was wel spannend.

avatar van Edie

Edie

Het origineel was best wel bagger eigenlijk, waarbij alleen de openingsscene wel spannend was voor 'n keer gezien te hebben. Had dit deel eigenlijk links willen laten liggen, toch gezien.. Voor een tiener-horrorfilm wel oké en als je de vorige screams goed vind zal deze ook niet tegenvallen.. Gewoon hetzelfde als alle andere screams.

Voor mij 1.5 owja, hij duurt ook nog eens véél te lang vond ik.

avatar van yellowflag

yellowflag

helaas...te uitgemolken en weinig toevoegend aan het (toen) sterke origineel. 1*

avatar van neysen1985

neysen1985

Weer eindelijk eens een scream-film die of net zo goed of zelfs beter dan de eerste Scream-film uit 1996 is.

Oke, we weten nu onderdhand wel dat het gewoon cliché en eigenlijk gewoon dramatisch is qua film, maar dat kan ik juist dan weer waarderen.

En er wordt eindelijk eens een beetje geacteerd op niveau., wat in de vorige delen wel eens ontbrak.

En de kills worden lekker bloederig in beeld gebracht.

Nee, als het niet net zo goed is als het eerste deel dan is ie zelfs beter!

avatar van otherfool

otherfool

Een aardige reboot van de franchise met een grappige opening en de nodige slasher-fun. Uitblinken doet de film nergens maar ik denk dat de Scream-fans (waar ik overigens niet echt toe behoor) hun portie met genoegen hebben verorberd. Film kent trouwens een overdosis aan schrikmomenten, namelijk steeds wanneer Courtney Botox-Arquette in beeld komt, aiaiai...

2,5*.

avatar van K. V.

K. V.

'k vond het wel een leuke film, alleen duurde hij me een beetje te lang. Het tempo in het begin zat goed, maar halfweg de film zakte de film toch een beetje in. Gelukkig herpakte de film zich weer naar het einde toe. Vooral in het begin zaten er nog enkele schrikmomenten in, maar spijtig genoeg zaten die dus vooral in het begin.

Wel leuk om de cast nog eens samen in een film te zien in hun vertrouwde rolletjes.

avatar van movie-edje

movie-edje

brujeria schreef:

ik heb deze film geloof ik 1 kwartier gegund.

en toen dacht ik:

"wat doe ik eifgenlijk? Ik HOEF deze bagger niet te kijken, ik ben me daar gek zeg!"

Waardeloos net als trouwens deel 1 t/m 3.

Vernieuwend mijn arie!

als je deel 1 al niet goed vond, snap ik niet dat je dan ook nog de vervolgen gaat bekijken.

geen aanval hoor, ben alleen verrast dat dit soort mensen ook bestaan.

avatar van fcdenhaag

fcdenhaag

Kijkt leuk weg, maar Scream is nu echt over. Mijn jeugdheld Wes Craven moet hier mee kappen.

avatar van pirlo444

pirlo444

Zware Bagger

avatar van mrwhite

mrwhite

fcdenhaag schreef:

Dat zou wel eens anders kunnen uitdraaien : http://focus.knack.be/entertainment/film/filmnieuws/scream-5-dreigt-toe-te-slaan/article-1195111718724.htm

avatar van Tommy De Vito

Tommy De Vito

Typische Scream film. Eerste uur had ik me nog best vermaakt met deze Scream. Maar daarna wordt het toch een rotzooitje van gemaakt. Vooral zo nep. Dit deel kon beter worden overgeslagen of eerst een zou bijna zeggen 'perfecte' script uit te werken om vervolgens te filmen. Wat ik al zei laatste half uur is verre weg dan nep en ongeloofwaardig waardoor de film niet goed is geworden naar mijn mening.

avatar van Kuwiel

Kuwiel

Echt een drama deze film !!!! Wat een onzin !!!

Gauw stoppen met Scream anders ga ik gillen !!!

avatar van Fryce

Fryce

Echt een te gekke opvolger. Lekker snel en verassend, heerlijke slasher!

avatar van rep_robert

otherfool schreef:

avatar van Film Pegasus

Scream 4, wat kan je nog meer doen met deze serie? Niet veel lijkt me, alle filmclichés zijn al een keer gedaan, alle regels van de horrorfilms zijn al eens aan bod geweest. Het enige dat je in dit 4e deel kan doen is de fans van de reeks entertainen een jezelf remaken. Dat doet de film ook. Het is gewoon een grote déja-vu met weinig verrassingen. De hoofdrolspelers komen weer opdraven en daarmee is ook hun grooste verdienste meteen mee gezegd. Het leek nochtans leuk te beginnen met enkele opwarmende scènes in het begin. Maar daarna was het gewoon een afwisselend geloop en 'pas, achter je' met tussendoor een 'what's your favourite movie' en weinig nieuws. De verrassing is eraf en op enkele momenten na zelfs vervelend. Lang getwijfeld om deze film te zien, en had dat ook beter niet gedaan. Deel 5 kunnen ze maar beter opbergen om het niet erger te maken. Tenzij ze toch met iets deftig naar buiten komen.

avatar van sinterklaas

sinterklaas

We zijn weer 11 jaar verder.... en toe aan een nieuwe Scream. Die hereniging kregen we en valt het tegen? Nee.

Het begin is wel weer erg leuk. Eerst krijgen we een soort film in film met die hele fictieve Stab reeks, wat Wes Craven geloof ik uit Ironie zo vervelend en afgezaagd mogelijk wou maken voor de kijkers. Daarna begint de film, hetzelfte plaatsje en de moorden die 11 jaar en eerder gepleegd zijn lijken nu behoorlijke inspiratiebronnen te zijn voor parodieén, carnaval en vermaak voor de jeugdige inwoners. We gaan ook weer terug naar onze oude vrienden, die natuurlijk ook alweer de 30/40 gepasseerd zijn. Sid is inmiddels schrijver geworden en is berucht als slachtoffer van Ghostface killer en is een groot succes. Ook haar oude vriendin Gale komt terug en ook de vrolijke sherrif Dewey is weer van de partij. Door de Stab-rage worden er veel grappen uitgehaald met telefoontjes en kan iedereen er inmiddels al wel om lachen. Maar aan die grappen komt toch weer een einde.

Want Ghostface is terug en slaat opnieuw op de ouderwetse telefoontjes wijze aan het moorden en Sid is opnieuw het doelwit, samen met een hoop andere tieners. (rolletjes van oa Hayden Pannetiere, Emma Roberts) en we krijgen weer hetzelfte verhaal, wat zeker niet verkeerd uitpakt en weer voor ouderwets vermaak zorgt en voor een verrassende ontknoping. En waarbij de gene die nu achter de moorden zit als held is gestorven.

Zeker geen tegenvaller maar gewoon weer een erg fijne deel in de reeks. Had me weer prima weten te vermaken.

avatar van greeno

greeno

Scream 4..

Ik vind het een beste film. Weer het oude gevoel van de Scream reeks in een nieuw jasje. Maar met deze films is het zo. Je weet al wat er gaat gebeuren voor dat het gebeurt. Dus je kent het al. Het gaat om Sid, die nu wat ouder is, en de stab reeks. Je ziet in deze film best vaak de set van de film.

Ik vind het een goede film. En valt niet tegen!.

avatar van Nicholas

Nicholas

Aardig filmpje dat zichzelf ook niet zo serieus neemt. En een goed excuus om Neve Campbell weer eens te zien.

avatar van Jawaddedadde

Jawaddedadde

Aardig.

Best een leuke ode aan de eerdere Screamfilms in het bijzonder en de slasherfilm in het algemeen, volgepakt met leuke meiden (en nee, dan heb ik het niet over Courteney Cox, van haar zou je inderdaad gillen).

Niks bijzonders verder, maar voor de fans van de Screamfilms een leuk weerzien met de personages van weleer.

congo

Niets bijzonders, na al 2 vervolgen, maar toch op zich wel een verbetering in vergelijking met het vorige deel. Het gedoe rondom de moderne generatie van horror vond ik wel leuk gegeven. Aardig vierde deeltje, maar niks bijzonders.

avatar van HALVE TAMME.

HALVE TAMME. (moderator series)

Als een regisseur besluit om aan een succesvolle trilogy een 4de deel toe te voegen,dan hou ik altijd even mijn hart vast,van als dat maar goed gaat.Mijn zorgen zijn voor niets geweest,want ik ben bij de bezichtiging van Scream4 niet teleurgesteld(een geslaagde film dus).

Een regisseur die met vuur durft te spelen kan ik alleen maar waarderen ,want het had ook totaal verkeerd uit kunnen pakken.

HALVE TAMME. schreef:

Als Craven een regisseur is die met vuur speelt dan heeft heeft hij hier nog geluk mee gehad. Volgens mij heeft Craven sinds Scream nooit meer echter een geweldige horrorfilm gemaakt. Maar ik ben persoonlijk wel nieuwsgierig naar de wat meer onbekende horror filmpjes van Craven uit de jaren 80 en 70.

avatar van El  Loco

El Loco

Welcome home, Sidney

Normaal gezien was het de bedoeling dat ik de eerste drie films uit de franchise nog eens ging herbekijken, maar door tijdsgebrek en allerhande heb ik dan toch maar besloten om maar meteen aan de laatste uit de reeks te beginnen. Een week of twee geleden opgenomen en gisterenavond was het dus tijd om Ghostface en de zijne nog eens te ontmoeten.

Eigenlijk was die opfrisbeurt helemaal niet nodig, want de Scream films zijn zo van die films die na al die jaren nog steeds in mijn geheugen staan gegrift en als Wes Craven dan nog eens de film volstopt met verwijzingen naar de vorige delen, dan komt ineens alles terug naar boven. Het enige wat ik blijkbaar was vergeten, was de filmquiz in de tuinstoel die ook al in het eerste deel zat. Soit, hier en daar zitten er wel leuke verwijzingen vooral in de eerste scène weet op dat vlak erg verrassend uit te pakken met een soort van film-in-de-film, maar op den duur wordt het een beetje van het goede teveel. Vooral wanneer Jill en Charlie de steekpartij van Billy en Stu imiteren, is er net iets teveel aan. Veel verwijzingen maar waar het natuurlijk om draait, is de vraag wie de Ghostface nu eigenlijk is. Op dat vlak was het in deel 2 serieus misgelopen, maar hier weet Craven wel weer de juiste keuze te maken. Oké, naar het einde toe als het gros van de verdachten al vermoord zijn, dan wordt het wel duidelijk dat het nichtje meer dan waarschijnlijk de Ghostface is. Qua kills is er na al die jaren nog niets verandert. Ghostface die dezelfde werkwijze hanteert om zijn slachtoffers om te brengen en op zich stoort dat absoluut niet. Eigenlijk kun je helemaal niet verwachten dat hij het plots over een andere boeg zou gooien, want dan zou het tenslotte Ghostface niet meer zijn. Alleen is het jammer dat de meeste kills zo weinig tot de verbeelding spreken en dat terwijl hier de meeste doden vallen uit de hele reeks.

Gelukkig is de kern van de cast ook behouden. Niet dat ik Neve Campbell, David Arquette en Courteney Cox zo’n geweldige acteurs vind, maar het zou gewoon een zonde zijn, moesten ze vervangen zijn. Na 3 delen zou Scream, Scream niet meer zijn zonder dit drietal, net zoals een Scream zonder Ghostface. Het is toch Courteney Cox die hier als beste uit de verf komt als Gale, want haar bitcherig karakter blijft toch heerlijk om naar te kijken. Neve Campbell blijft ook nog overeind, maar David Arquette zag ik toch veel liever bezig als sullige Dewey. Het sheriff gedoe gaat hem toch niet helemaal af. Verder zijn er wel nog wat leuke bijrollen weggelegd voor Emma Roberts, Rory Culkin en Erik Knudsen. Vooral die eerste weet op het einde enorm te overtuigen, ook al was haar motief nogal van de platte kant. De twee filmvrienden waren trouwens ook een leuke toevoeging aan de film, maar anderzijds heb je ook van die types die ontzettend hard beginnen te irriteren. Zo vond ik Nico Tortorella als Trevor, het ex-liefje met te veel liefdesverdriet erg vervelend, maar ook Marley Shelton was van datzelfde niveau als Deputy Hicks. Als Sheriff zou ik me dood ergeren aan dat mens. Voor de rest heeft Anthony Anderson nog een leuk momentje in petto dat ook weer wat verwijzingen bevat.

Als Scream-fan blijft dit natuurlijk enorm vermakelijk. Alleen is het jammer dat de meeste kills nogal inspiratieloos overkomen. Het zijn vooral de verwijzingen die dit vierde deel zo vermakelijk maakt. Ik heb al vaak gehoord dat Wes Craven vaak verwijst naar andere films, maar hier bereikt hij toch wel het plafond. In ieder geval heb ik Nightmare on Elmstreet (voor een herziening na enorm lange tijd) en Summer of Death aangeschaft om nog wat meer van Wes Craven te ontdekken.

avatar van m1chel

m1chel

• 1948 berichten

congo schreef:

Dan vind ik 4* wel hoog gegeven voor een "aardig 4e deeltje". Ik vond dit trouwens het meest trieste deel uit de "Scream" serie. Het ontbrak op elk punt aan originaliteit, de kills waren niet goed en Courtney Cox begint echt een ouwe heks te worden hoor. De film zit vol onlogischheden en daar irriteerde ik me kapot aan. Scream 1 en 2 waren goed, 3 was al vele malen minder, maar deel 4 spant de kroon wat mij betreft wel hoor. Nee ik blijf dit zonde van mijn tijd vinden.

m1chel schreef:

Moet bij nader inzien zeggen dat Scream 4, in mijn opinie dan, een erg leuk en verfrissend deel is van de Scream reeks. Vele malen beter dan deel 2 & 3 wat naar mijn mening maar matige vervolgen waren. Deel 1 is natuurlijk de beste, maar dit vierde deel vind ik erg geinig vanwege de manier hoe de moderne horror in deze film wordt behandeld.

Het is maar wat je waardeert.

avatar van m1chel

m1chel

• 1948 berichten

Fair antwoord.. Ach we kunnen niet allemaal het zelfde leuk vinden toch?

avatar van rambam3

rambam3

Gewoon weer een leuk deel. Was even bang dat de formule van de film na 10 jaar overhoop zou worden gehaald, maar gelukkig niet! Kijkt leuk weg, spannende momenten, inclusief oude acteurs; top.

3,5 ster