Scream 4 (2011)
Met onder meer: Neve Campbell, David Arquette en Courteney Cox
Releasedatum: 14 april 2011
Plot Scream 4
"New decade. New rules."
Tien jaar is er verstreken sinds Sidney Prescott (Neve Campbell) haar laatste confrontatie had met de gemaskerde moordenaar Ghostface. Ze leeft nu geïsoleerd en ze heeft ze een boek geschreven dat veel lovende kritieken heeft ontvangen. Ze wordt echter uit haar dagelijkse routine getrokken als Ghostface weer verschijnt in Michigan, met als gevolg dat Sidney weer herenigd wordt met Dewey (David Arquette) en Gale (Courteney Cox).
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- SCRE4M (MusicMeter)
Charlie Walker
Kate Roberts
Deputy Judy Hicks
- 1948 berichten
yeah, aangezien ik deze week een box van scream 1-4 op blu-ray heb ontvangen, dus ja ik heb de goeie film voor me
teaser
Gadverdamme ik heb hier 14,99 aan uitgegeven... Het is net als met Transformers: ik heb geen idee naar welk deel ik zit te kijken want het is 1 pot nat.
Dan zit je de matige extra's te kijken en hoor je Wes Craven iets zeggen over vernieuwing en re-inventing... kom op man lul niet zo slap. Net als in deel 1 had je geen idee wie de killer kon zijn, zo ook in deel 4 want er is geen aanleiding voor. "wie is het minst in the picture? Ok maken we hem/haar de killer." We verzinnen een kak verhaaltje als "twist" om het enigszins recht te breien, presto een super film....
Ik ben zowaar pissed off door deze film.
puckb96
ja, ik vind persoonlijk dat je niet teveel moet geven om alles bij die Scream. Ik bedoel ik vind ze gewoon vermakelijk de kills, de muziek, de dialoog enz.
tja, dat klopt.
ik vond de opening wel leuk bedacht.
best wel nasty!
- 1948 berichten
Hmmmm, ik vond het juist een beetje goedkoop bedacht, aangezien ze het concept van een film in een film al in voorgaande films hadden gebruikt. Ik had er echt veel meer van verwacht. Maar goed ieder voor ich natuurlijk.
yeyo
Geen hoogstaande of vernieuwende horror, maar wel veruit de meest vlotte, verfrissende en humoristische sequel in de Scream reeks.
dutchtuga
Slap en generiek vierde deel. Craven lijkt geheel op de automatische piloot te fungeren en probeert op een erg gemakkelijke manier Scream eigentijds te maken. In alle aspecten minder dan het eerste deel.
puckb96
Vergeet niet dat de kills een stuk lomper waren.
nognooit
Van dit vierde deel, en misschien begin van een tweede trilogie, had ik lage verwachtingen.
De laatste twee Scream films stelden al weinig voor en de derde was onwijs saai.
Daarnaast maakt Craven al jaren geen interessante films meer en toch, toch kon ik dit vierde deel niet weerstaan. Het eerste deel heb ik te hoog zitten en ik had hoop dat Craven, Williamson en de mensen bij Dimension Films ook in zagen dat de vorige twee sequels weinig voorstelden.
Dus, wie weet.
De recensies stroomden binnen en over het algemeen was men hier niet zo enthousiast over.
Toch heeft dat mij ook niet weerhouden om deze film te zien. Ik had toch een kleine twee simpel en dom vermaak verwacht.
Ik werd verrast en niet op een positieve manier. Wat is deze film saai. Binnen de eerste tien minuten betrapte ik mezelf erop herhaaldelijk van irritatie te zuchten. De film was voorspelbaar in veel opzichten, ook een herhalingsoefening. De film is dan ook een sequel en een remake tegelijk en faalt op beide fronten.
caelers8
Het begin vond ik echt leuk gedaan, a movie within a movie within a movie, haha hoe kom je erop. Opzich vond ik het een leuk vervolg voor de vorige delen, opzich heb ik me prima vermaakt. Je moet het natuurlijk niet allemaal serieus gaan nemen, want het komt er op neer dat je gewoon 90 min. lang naar onzin zit te kijken.
dj@themovies
3,5 heel vermakelijke film, door de vele toespelingen en discussies over films. jammer dat het komische element van de 2 agenten niet wat meer werd uitgewerkt. de oudere personages, op dewey na waren ofwel apathisch, ofwel over the top. de nieuwe lichting had veel meer pit
Banjo
- 2038 berichten
Dit moet je wel liggen hoor zo'n hippe trendy horror film met een overdaad aan mooie gezichtjes en telefoons.... Nee, geef mij maar halloween !
Het is trouwens wel grappig om te zien dat de mensen die scream 4 een hoge score geven veel al jonge mensen zijn. En de onvoldoendes van de wat oudere generatie zo zie je maar...
ik geef 2 sterren
lillistick
Scream goldt voor mij als slash film bij uitstek deel 2 en 3 vondt ik al minder omdat je al weet wat je kan verwachten
Wat ik opvallend vondt aan deeltje 4 is het kabbelende tempo OK (saai) maar corrigeerde zich als toch wel weer een zeer vermakelijk deel al vond ik de oude acteurs er niet zo zeer meer in passen
ze speelde voornamelijk een beetje ongeïnspireerd.
filmfreak92
Scream 4 is een waardige sequel geworden. In tijden van remakes en reboots heeft Wes Craven toch gekozen om samen met een deel van de originele cast een nieuwe sequel te maken. En dat is hem goed gelukt: Scream 4 bevat tal van verwijzingen naar de vorige trilogy, maar ook de huidige maatschappij wordt onder de loep genomen. Denk maar aan Facebook, het internet en video streaming services.
Bxian32
ik geef 2 sterren
Dat geeft helaas nogal pijnlijk het steeds oppervlakkiger worden van mensen aan ben ik bang......
Hollywood007
Persoonlijk denk ik dat ze het beter gewoon bij de eerste 3 delen hadden gelaten. Gewoon om het feit dat deze allemaal aan elkaar hangen qua verhaal. Ik bedoel dat Billy, zen moeder en daarna Sidney's halfbroer die Billy aanmoedigde, allemaal met elkaar te maken hadden one way or another. Met deel 3 was het verhaal zeer mooi afgesloten. Maar bij scream 4 is dit niet het geval. Als je weet wie de dader is, zie je eigenlijk dat het een verhaal op zich is. Het is wel door de gebeurtenissen in de eerste 3 films, onrechtstreeks, maar het heeft er niet echt rechtstreeks mee te maken. Dit had ik niet verwacht en dit vond ik ook heel jammer. Ik had graag gehad dat de dader iemand van de vorige films was.
Het was wel leuk om de acteurs van de eerste films terug te zien in hun rol. Maar dit is dan ook weer iets voor de kijkers die de eerste films gezien hebben toen ze pas in de bios kwamen. Jongere mensen hebben dit nostalgies gevoel niet.
Als film op zich best wel ok maar als deel 4 in de serie niet echt geloofwaardig
Kr!kke
Geen enkel deel kan tippen aan het zeer leuke eerste deel, maar delen 2 t.e.m.4 zijn nog zeer amusant. Ook dit vierde deel was dus zeker de moeite waard om eens gezien te hebben. Er wordt niet gekeken op een dode meer of minder (wat doorgaans leuk is in een slasherfilm), naast het feit dat de humor dit echt typisch is voor deze reeks weer volop aanwezig is.
Banjo
- 2038 berichten
JA! en dat heb je ook met de film Sint!
het is de new kids generatie vrees ik, hoewel ik die film nog wel aardig vind..
brujeria
ik heb deze film geloof ik 1 kwartier gegund.
en toen dacht ik:
"wat doe ik eifgenlijk? Ik HOEF deze bagger niet te kijken, ik ben me daar gek zeg!"
Waardeloos net als trouwens deel 1 t/m 3.
Vernieuwend mijn arie!
nikkilikeshorror
Ook deze film heb ik natuurlijk in mijn kast staan. Toen die uitkwam ben ik gelijk naar de winkel gerend en heb hem gekocht. een 5!
brujeria
5 sterren joh....?
ik bedoel, smaken verschillen, ok.
maar serieus: 5 (VIJF!) sterren?
Franklin1975
Die heeft dan nooit de eerste Scream gezien, want anders kun je deze film geen 5* geven.
Deze film is (helaas) is alle opzichten minder dan het orgineel. De nieuwe generatie youngsters zijn allemaal slechtere acteurs (okee, Hayden Panetierre kan dan wel acteren, Anna Paquin en Kristen Bell krijgen te weinig screentime) en de spanning is ook verre van aanwezig, wat komt door de (hele) slechte filmscore en soundtrack.
Gelukkig kreeg ik in deze box ook Scream 1-3 op blu-ray erbij.
Tarkus
Niet zo goed als de eerste film, maar zeker beter dan de 2 opvolgers is dit 4de deel.
Maar je mag deze film niet al te serieus nemen, alsook de uitvoering ervan.
Het is een leuke horrorfilm, veel bloed en suspense, maar vooral door en voor tieners, die er wellicht nog het meeste plezier aan beleven, al vond ik het ook wel eens leuk.
Erick1985
Wat een in en in slechte film... zonde van mijn 17.99 voor de bluray... Zo SLECHT geacteerd, heb er geen woorden voor. Het "toppunt" van teleurstelling was het moment dat die agent in de auto met een mes in zijn voorhoofd werd gestoken, vervolgens nog kan uitstappen en nog eens een Bruce Willis grapje maakt... WTF?! Dat zou in het ECHT niet eens kunnen.
Nee, deze film is een zeer grote teleurstelling...
Waackx
Nee, deze film is een zeer grote teleurstelling...
waarom geef je ook 18 euro uit aan een film die je nooit eerder gezien hebt ?
Erick1985
waarom geef je ook 18 euro uit aan een film die je nooit eerder gezien hebt ?
Tja, een moviefan he
Maar heb hem inmiddels al verpatst hehe
Actarus
Zwak jongens, zwak!
Eerst dacht ik nog, dit zal de eer van de allereerste film beamen, maar uiteindelijk slagen ze de bal volledig mis! Zwak zinloos verhaal (nogmaals herkauwen hoor!), De acteerprestaties waren zoooo beroerd slecht ség!
Het énige pluspunt zijn de vele schrikmomentjes met perfecte timing...Het kon véél beter!

Scream 7

Horror, 1980

Horror, 1996

Final Destination
Horror, 2000
sheriffjaloeziecamcordermaskerboekvictimmesself-inflicted injuryvervolgsociopathmoordreddendonkere komediehouse partyseriemoordenaarauteurgemaskerde moordenaarziekenhuistiener filmslasherhuisinvasieself-referentialcousin relationshipphone callsatiricalmillennialspublicistfame-seekingnew generation horror iconmetacinematwist endingcrimecrimesreturn to hometownfilm within a film within a film masked killerabsurdjealous suspicionremakes amusedteen scream