Scream 4 (2011)
Met onder meer: Neve Campbell, David Arquette en Courteney Cox
Releasedatum: 14 april 2011
Plot Scream 4
"New decade. New rules."
Tien jaar is er verstreken sinds Sidney Prescott (Neve Campbell) haar laatste confrontatie had met de gemaskerde moordenaar Ghostface. Ze leeft nu geïsoleerd en ze heeft ze een boek geschreven dat veel lovende kritieken heeft ontvangen. Ze wordt echter uit haar dagelijkse routine getrokken als Ghostface weer verschijnt in Michigan, met als gevolg dat Sidney weer herenigd wordt met Dewey (David Arquette) en Gale (Courteney Cox).
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- SCRE4M (MusicMeter)
Charlie Walker
Kate Roberts
Deputy Judy Hicks
Dstalker8
Die zijn allemaal wat onder de radar verdwenen, haar doorbraak was Heroes.
FillumGek
Anna Paquin speelt in alle films uit de X-Men trilogie, niet te vergeten. En die films heb je gewoon gezien Reinbo
Leuk stukje Eline, al had ik wel verwacht dat ie in de smaak viel. Ik twijfel of ik een 3,5 of een 4 ga geven, eerst maar eens zien
Elineloves
Ja, was lastig tegenvallen inderdaad, ik zat echt een paar keer met open mond en grote ogen te kijken en vannacht moest ik er nog aan denken. Beetje nadenken over de moorden enzo.
Naomi Watts
Sukkeeehhhh, euh.. Anna Paquin is echt de slechtste actrice die ik ooit heb gezien. Wat een ramp is dat zeg.
Huh, Anna Paquin is me helemaal niet opgevallen trouwens. Wie speelt zij?
Die agent die de wacht moest houden!
Pff een nietszeggend rolletje dus. Kan me eigenlijk alleen die 2 mannelijke agenten heugen die ook een beetje zitten te ouwehoeren.
Dstalker8
Die agent die de wacht moest houden!
LOL

Ze zit in de opening scene, ze speelt een personage uit Stab 7

Naomi Watts
Nee, ze zit bij Kristen Bell op de bank. Of is ze ook nog agent? Maar lijkt me sterk.
Ja zag het net terug, best onherkenbaar met dat blonde haar zo
Zat ook meer op Bell te letten eigenlijk hehe.
Wanneer ga jij 'm kijken? Had het al wel verwacht, teleurstellend hoor
Naomi Watts
Dit weekend is het zover. Ben benieuwd, na al die positieve reviews hier
Ben benieuwd, na al die positieve reviews hier
Ah, dan noteren we vast 0,5 of 1* voor Naomi
silent_force89
Vermakelijke film, kijkt lekker weg...
Scream heb ik vanaf het begin gevolgd, dus deze wou ik dan ook zien.
Ik was eigenlijk best verbaasd dat er een vierde deel aankwam, want dat had ik niet meer verwacht
En Courteney Cox blijft hip xD !.
maurice32
goeie film , het einde was erg goed ... niet verwacht
net zo goed als deel 1 .
El ralpho
Scream 4 stabs ass!
Het moge duidelijk zijn dat de recensies van deze film er niet om liegen. Net zoals mijn beoordeling overigens. Scream 4 stabs ass! Om maar in de termen van de film te blijven spreken
Campbell, Arquette en Cox keren alle 3 terug in de prent, en net alsof het de normaalste zaak van de wereld is zetten ze hun rollen weer als vanouds neer alsof er slechts enkele jaren tussen dit deel en het voorlaatste deel gezeten heeft. De cast wordt aangevuld met een jeugdig team van begin twintigers die voor het nodige tegenwicht (en eye candy) dienen te zorgen. En deze combinatie werkt buitengewoon heerlijk! Ook leuk om Pannetiere uit een van mijn favoriete series eens op het witte doek terug te zien. But Hayden what have you done..
haar kortgeknipte koppie die ze zich voor deze film heeft aangemeten ziet er totaal niet uit en doet haar verschijning allesbehalve goed, maar gelukkig valt er nog genoeg van het overige vrouwelijke schoon voor het mannelijk publiek te genieten
Wat opvalt in de film is dat de film weer de nodige humor op de kijker afvuurt. Subtiel, vlijmscherp, maar gelukkig niet meer zo scary movie achtig dat het gewoon slecht werd zoals in het 3e deel. Ook in deze film is natuurlijk iedereen weer verdacht en wordt er gedurende de prent een psychologisch spelletje met de kijker gespeeld. Gaan raden wie de dader is, wordt praktisch onmogelijk gemaakt al moet ik zeggen Dat ik ergens ook wel had verwacht dat het nichtje van Sydney de dader was, doordat het in de vorige film ook al om een familielid ging..de 1e dader kwam wel als een complete verassing. Ook roept de film een gevoel van herkenning op door bepaalde scene's die sterk terug doen denken aan zijn origineel. Puntje van kritiek vond ik 2 van de hoofdpersonages die verwond werden. Overduidelijk gecreëerd om je als kijker het gevoel te geven dat ze het misschien niet zouden redden, een beetje goedkoop omdat je op voorhand toch wel weet dat het puur is om goedkope spanning te genereren. Met name de steekpartij bij Weathers.
Dit 4e deel in de reeks doet wat zijn origineel in de jaren 90 deed nog eens dunnetjes over. Het verhaal gaat terug naar de basis, we hebben te maken met een ijzersterke cast (al ben ik nooit en te nimmer te spreken geweest over Campbell maar echt storend is haar rol nergens) en de nodige subtiele humor die in de begin scene wel gruwelijk over de top gaat, But in a good way that is!
Scream mixt oud met nieuw, en geeft een bloedstollende performance weg. Met een extra vermelding voor de killer. Een waar droomvervolg, en even sterk als zijn origineel uit de jaren 90!
De terugkeer van Craven!
remsy
Die zijn allemaal wat onder de radar verdwenen, haar doorbraak was Heroes.
Ze heeft nooit in Heroes gespeeld hoor.
Dstalker8
Heb je Heroes wel gekeken? Hayden Panettiere heeft zelfs een hoofdrol.
Angrod_Pallanén
Dat verklaart nog steeds niet hun idee om alles op Trevor af te schuiven. En of de moord die ze toonden upgeload was, was volgens mij ook niet te achterhalen, gewoon een videotje dat speelde op hun smartphone toch?
Had gekund, maar nu ik zo over na denk denk ik dat ze alles al af moeten hebben gehad voor dat ze Sidney aanvielen (en daarvoor Trevor) idd. Dus of ze hadden de film al gemaakt voor Jill die ander neer stak, of het is idd een plothole. Damn it. Ik heb het geprobeerd Kev.
maxo922
Vermakelijk filmpje!
Verder erg weinig over te zeggen aangezien deze niets nieuws is, maar qua humor en horror zeker het niveau van de eerste Scream haalt, als niet overtreft.
* 3,5
davincstyle
Net van de bios terug, ik zal de comment van een andere user even herhalen.
"Scream 4 mixt oud met nieuw, en geeft een bloedstollende performance weg. Met een extra vermelding voor de killer. Een waar droomvervolg, en even sterk als zijn origineel uit de jaren 90!"
Lijkt me wel duidelijk, was een goede film!
Deel 5 zou misschien een beetje uitmelkerij zijn denk ik.
Elineloves
Ah, dan noteren we vast 0,5 of 1* voor Naomi
Ik vrees ook dat hij gaat tegenvallen voor hem, hij is wat dat betreft soms vrij 'apart'. Of Marielle moet hem sowieso een 1.5* weten te bezorgen.
goelian
Mwah, leuke horror film maar niet speciaal. Ik had gehoopt op een echte moderne horror film. Met gebruik van Twitter/Facebook of wat dan ook. Helaas was dit alleen bij de opening het geval.
Verder zitten er teveel moorden in om het echt spannend en eng te maken. Elke 5 minuten heb je weer een dode. Verder boeide het einde mij ook niet zoveel. Iedereen was zowat al gedood dus zoveel viel er niet te raden. En toen ik erachter kwam dat Jill de dader was dacht ik ook niet echt van: wow bizar! Ik vond het film remake gebeuren allemaal wel interessant maar soms ook wel erg vergezocht. Toch zou ik hem eens kijken als je zin hebt in een horror filmpje.
werry
Scream 1 duurt 111 minuten en scream 4 duurt ook 111 minuten!
Toeval?? Voorbestemd??
Freakkkyyy....
Vond het trouwens een geweldige film, geweldig deel!
Scream kan gewoon niet worden uitgemolken!
Stiekem hoop ik dan ook op deel 5!
........
heeeel stiekem!
Donkerwoud
Wes Craven doet hetzelfde trucje als hij ooit met de allereerste Scream deed: een horrorfilm maken waarin alle karakters zich bewust zijn van de clichés van het genre. In deze laatste versie worden moderne horrorelementen (Final Destination, Saw, de irritante reeks remakes) meegenomen in een verhaal waarin de oude garde in contact komt met jonge honden. Het is geestig om te zien hoe het genre is geëvolueerd sinds de verschijning van het origineel, maar is het de unieke wending die de franchise nieuw leven inblaast? Nee, daar is het mij net een slag teveel oude wijn in nieuwe zakken voor. De paar meesterlijke momenten wegen niet op tegen een plot dat te vaak of voor langdradige soapy drama kiest, of juist kiest voor het in een monsterlijke snelheid aaneenrijgen van moordpartijen.
Naomi Watts
Die kan ik in mijn zak steken
. Ik weet ook niet of het in mijn voordeel spreekt dat ik zo'n fan ben van het origineel, en ik wil nog wel eens afwijken van de meute. Maar dat is ook vaak andersom het geval. We zullen zien. Al wil ik voor Marielle best wat milder zijn
mug13
Als een regisseur besluit om aan een succesvolle trilogy een 4de deel toe te voegen,dan hou ik altijd even mijn hart vast,van als dat maar goed gaat.Mijn zorgen zijn voor niets geweest,want ik ben bij de bezichtiging van Scream4 niet teleurgesteld(een geslaagde film dus).
Een regisseur die met vuur durft te spelen kan ik alleen maar waarderen
,want het had ook totaal verkeerd uit kunnen pakken.

Scream 7

Horror, 1980

Horror, 1996

Final Destination
Horror, 2000
sheriffjaloeziecamcordermaskerboekvictimmesself-inflicted injuryvervolgsociopathmoordreddendonkere komediehouse partyseriemoordenaarauteurgemaskerde moordenaarziekenhuistiener filmslasherhuisinvasieself-referentialcousin relationshipphone callsatiricalmillennialspublicistfame-seekingnew generation horror iconmetacinematwist endingcrimecrimesreturn to hometownfilm within a film within a film masked killerabsurdjealous suspicionremakes amusedteen scream