Genre: Actie / Drama
Geregisseerd door: Shawn Levy
Met onder meer: Hugh Jackman, Dakota Goyo en Evangeline Lilly
Releasedatum: 3 november 2011
Plot Real Steel
"If you get one shot, make it real."
In het jaar 2020 is robotboksen een populaire sport en heeft het de traditionele vechtsporten compleet vervangen. De voormalige bokser en huidige robotbokser Charlie Kenton (Hugh Jackman) heeft moeite zijn hoofd boven water te houden. Als hij te horen krijgt dat de moeder van zijn zoon is overleden, gaat Charlie tijdelijk voor zijn zoon Max zorgen. Max stuit op een afgeschreven robot en denkt er een kampioen van te kunnen maken. Samen met zijn zoon maakt hij furore met de robot, terwijl ze elkaar gaandeweg beter leren kennen.
Charlie Kenton
Tak Mashido
Big Sister
Little Sister
manno
ik sluit me bij pollet aan !! wat een flut film ! transformers meets the champ ! en dan zijn deze films nog goed. super irritant jong zeg ! laat hem in de ring springen tegen die robots en maar hengsten op dat gezichtje van hem .
....nee deze is zonde van je schijfruimte .
adil12345
( Ik vond het een hele leuke film
geen trage start enzv ...van het begin tot het einde ..boeiend! )
Ik kan hier niets meer aan toevoegen
simeone49
Gisteravond samen met mn zoon van 13 gekeken en wat hadden we genoten van deze film.
Slecht vinden wij deze film niet! De spanning van de film zit er wel goed in. Alleen net als wat sommigen zeggen dat irritante gedoe van dat bijdehand jongetje en verders Incl het goede surround geluid met veel diep(bas)gang.Moest een beetje aan de buren denken.
Dames en heren, smaken verschillen! Is eenmaal zo...Toedeloe!
G.Huibers
Ik vond het een goeie film! Hugh Jackman is dan gewoon ook wel een heel goede acteur!
kampsie1
Ik was bang voor een soort transformers, maar gelukkig viel dat mee. Top film dit.
bane!!!!
dat is lang geleden dat hugh jackman een andere rol krijgt dan wolverine
SaNDuTjE
Standaard Spielberg film met goeie effecten en een met sentiment doordrenkt verhaal.
Na al het Transformers geweld is het de beurt aan Spielberg om de robots te gebruiken voor een avontuur vol met slechte vaders, verloren zonen en vooral veel wijze levenslessen. Dat laatste wordt de kleine Max (Goyo) moeiteloos voor zijn rekening genomen en laat hij zijn familie en de rest van de wereld wel even zien hoe het allemaal in elkaar steekt. Jackman speelt een prima rol, de bijrollen worden ook goed vervuld maar wat heb ik me geïrriteerd aan dat joch. Het scheelde niet veel of het Spielberg-sentiment was naar de achtergrond verdreven hierdoor maar uiteraard waren er genoeg momenten aanwezig om je zakdoek tevoorschijn te toveren.
Aangezien je aardig kunt inschatten hoe het verhaal zal verlopen is het aan de stoere robots te danken dat de 127 minuten redelijk onderhoudend zijn. De kwaliteit van de CGI is hoog en vooral in HD een genot om naar te kijken en ook de soundtrack voegt bij sommige scènes wel wat toe. Jammer dat het camerawerk dan weer zo standaard is en er nagenoeg geen extra effecten zijn gebruikt om de gevechten wat boeiender te maken. Vooral omdat je uiteraard toch wel weet wie wanneer wint.
De film verloopt compleet volgens verwachting en bevat alle ingrediënten die je van een typische Spielberg productie kunt verwachten dus wat dat betreft ook geen verrassing, maar het heeft naast de fraaie beelden ook niets meer te bieden en duurt de film gewoon iets te lang.
Leuk maar ook niet meer dan dat.
Naomi Watts
Zeer onderhoudende familiefilm, volgens, wait for it, de Spielberg formule. Vervelend en voorspelbaar, niet die formule an sich maar de reacties die je dan hier moet lezen. Tuurlijk eindigt het zo, weet je dat van tevoren al maar blijf dan ook van die open deuren af.
Maar goed, de film kent met Jackman en Lilly een prima front line maar Goyo's personage was vooral erg irritant. Hij krijgt gelukkig wel zijn momententjes, vooral als ie a la Chael Sonnen de kampioen uitdaagt is wel klasse en tegen het einde wordt ie gelukkig wat minder 'ongrappig'. Plot werkt prima en tuurlijk is het weer doorspekt met cliche's en opgeklopt sentiment maar ik zou het niet anders willen.
Wel jammer dat Durand weer echt getypecast wordt, je weet op voorhand al wat voor soort rol die gaat hebben. Lilly wordt zoals altijd weer ondergewaardeerd en mag alleen mooi wezen, Jackman is gewoon solide en sympathiek (en ja, dat shirt gaat ook weer uit) en leuk om Mackie weer eens in een film te zien. Ook nog even twee duimen omhoog voor de sound direction want dat was weer dik in orde. Blockbusters moeten het ook vaak hebben van de sound direction. Sterke CGI, al had ik wel wat onconventioneler camerawerk verwacht in de fights. Een erg vermakelijke familiefilm, niets meer, niets minder.
Arno Klaassen
Heerlijke film. Echte feel good a la rocky. Actie was perfect en drama leuk maar niet overheersend
mock turtle
Met het thema robotgevechen heeft men een nieuw thema gevonden om het standaard Hollywood filmconcept in te verpakken. De robots waren dan ook wel een aardige vondst (al werden de gevechten nergens echt spektaculair), maar verder blinkt deze film uit in voorspelbaarheid. Een slap einde blijkt daar helemaal bij te horen.
Bandito
Eindelijk weer eens een film waarbij je niet hoeft na te denken.
Gewoon een vermakelijke film voor het hele gezin, ik heb mij kostelijk vermaakt.
Waku
Wat een heerlijke film om naar te kijken.
2 uur waren zo voorbij.
Mix van actie, sf, en toch ook gewoon een familie film.
Prachtige special effects. Spectaculaire gevechtscenes maar ook kippevel bij de dansende robot.
"Real Steal" is soms wel erg bombastisch als het om emoties gaat maar dat irriteerde niet.
Geen flauw idee of hier een vervolg op zal kunnen maar mij zegen hebben de makers bij deze.
4*/4.5*
jeroen3621
Leuke film, "standaard" verhaal in een bijzonder nieuw jasje. Het sentiment had hier en daar wat minder gekunt maar was niet storend. Wat mij betreft een leuke, vermakelijke, makkelijk wegkijkende, familie aktie film. Leuk voor de zondag (ook als het niet regend) 3,7 *
sofripa
Rocky en Mecano make a match...
Nou, dat was best aardig vermaak. Ernstig veel jatwerk van de Rocky reeks maar dan in robotvorm. Best leuk gevonden. Vond het 'grote publiek 'trouwens ook. Qua opbrengst is deze film makkelijk over de $ 200 miljoen geschoten. Niet rottig voor dit experiment.
Verders: de film kijkt makkelijk weg, de effecten zijn aardig en Jackman is in redelijke doen. Goyo, het zoontje, haast nog in betere vorm. Niet slecht voor zo'n jochie. Lilly, tja
. Gelieve wel over de tranentrekmomenten heen te stappen. Ach, een warme familiefilm met een aardig doorkijkje naar de toekomst van boksen.
Vermakelijk voor een weekend-avond. 3,5 sterren
Totaal geen hoge verwachtingen maar wat heeft deze film me aangenaam verrast het lijkt wel het verhaal van Rocky , wist trouwens niet dat een robot film zoveel emotie konden opwekken ook was de film gelukkig niet zo bombastisch en over de top als die Transformers films.
Het was gewoon een warme feelgoodmovie met een prima cast.
SnakeDoc
Vond dit niet zo heel bijzonder. Doe mij dan maar iets van Transformers.
Dat jochie en Jackman vond ik ook verre van goed spelen. Het was het allemaal net even niet.
vbkay
Ik zat te twijfelen tussen 3 en 3,5 sterren. Door die verschrikkelijk geforceerde, "emotionele" eindscene is het toch 3 sterren geworden.
Nientje1980
Begint wat traag in mijn ogen qua verhaal etc. Maar hoe langer je kijkt hoe leuker het wordt.
Goede effects en mooie bots. en ja, af en toe lekker sentimenteel.
Alleen is die vent geen knip voor de neus waard als hij niet eens kan zeggen dat hij van zn zoon houd.
Bozkurt
Is zeker het kijken waard, was zeker wel een leuk film niet echt mijn genre maar heb me geen seconde verveeld.
wwelover
Robert Zemeckis en Steven Spielberg als producers dat klinkt natuurlijk altijd goed. En boksen blijft een populair film thema, zeker met Robots. Real Steel is absoluut geen slechte film, maar hij is ook niet bepaald bijzonder. Het is heel cliché en moet het vooral hebben van de goede special effects want de gevechten zien er wel tof uit. Daarnaast heb ik een zwak voor Jackman, die vrijwel altijd een goede rol neerzet. Ook de jongen is wel aardig en Lely is heerlijk om naar te kijken. De muziek vond ik wel een beetje te makkelijk.
sofripa
en Lely is heerlijk om naar te kijken. .
Ik neem aan dat je Lilly
bedoeld. Geeft niet, ik raak ook in de war van haar.
Doctor X
Smijt alle cliché's over boksfilms en verstoorde vader-zoon relaties op een hoop, overgiet het met een saus van special effects en je krijgt dit misbaksel van een film. Werkelijk waar, zelden zo een voorspelbare film gezien waarin cliché zich op cliché stapelt, inclusief een smartass 11 jarige joch die zijn vader vertelt wat hij nu wel of niet moet doen en een vader die er zijn oren naar laat hangen ook.
Vooruit, 1 ster voor Olga Fonda en de special effects dan. Alleen te bekijken als je jonger dan 14 jaar bent of van mierzoete formule films houdt.
Rinarosh
Ik vond het wel een "aardige" film. Dit komt vooral omdat ik denk ik van Robots en computers hou! Het valse sentiment in de film vond ik wat minder. Zoals zogenaamde slechte vaders, bijdehande (lees verwende) kinderen en vrouwen die niet weten wat ze willen. Cliche in dat opzicht maar nogmaals wel leuk om een keer te kijken en te luisteren mbt de robots en de Fights!
Jawaddedadde
Vrij klassiek en saai drama eigenlijk.
Haal de robots weg en er blijft helemaal niet veel over. Verder allemaal erg traditioneel en erg braafjes uitgewerkt. Enkele dagen geleden gezien en nu al is er niet één scène die me nog bijblijft.
Nee, tegenvaller dit.
erikm
Goed verhaal.. 2,5 sterren gegeven.. Zonder dat irritante wijsneusje waren dat er 4 geworden.
valleyman
Kinderfilm, misschien is ie wel leuk maar dan tot een jaar of 12 maar niet voor volwassenen.

Binnenkort in de bioscoop: horrorfilm 'Scream 7' te zien in IMAX

Source Code
Sciencefiction / Actie, 2011

Fast Five
Actie / Drama, 2011
ouder-kindrelatiestrijdtoekomstsportrobotprizefightfather son reunionrobot fighting 2020s