Genre: Actie / Drama
Geregisseerd door: Shawn Levy
Met onder meer: Hugh Jackman, Dakota Goyo en Evangeline Lilly
Releasedatum: 3 november 2011
Plot Real Steel
"If you get one shot, make it real."
In het jaar 2020 is robotboksen een populaire sport en heeft het de traditionele vechtsporten compleet vervangen. De voormalige bokser en huidige robotbokser Charlie Kenton (Hugh Jackman) heeft moeite zijn hoofd boven water te houden. Als hij te horen krijgt dat de moeder van zijn zoon is overleden, gaat Charlie tijdelijk voor zijn zoon Max zorgen. Max stuit op een afgeschreven robot en denkt er een kampioen van te kunnen maken. Samen met zijn zoon maakt hij furore met de robot, terwijl ze elkaar gaandeweg beter leren kennen.
Charlie Kenton
Tak Mashido
Big Sister
Little Sister
goofken
willen jullie allemaal eens stoppen met slechte reacties te geven , stelletje no lifers ! Deze film is gewoon top !
SaNDuTjE
Zet mensen die een goeie film willen zien niet op het verkeerde spoor.
Laatste keer dat ik keek was dit toch echt een discussieforum waarop iemand zijn ervaring en/of mening kan plaatsen. Aangezien je zonder verschil in mening geen discussies kunt voeren zal het lastig worden om hier alleen maar positieve berichten te plaatsen.
Met andere woorden, wat een onzin bericht.
ricone
gewoon een lekker tussenddortje een film voor alle leeftijden mijn zoontje van acht gaat m ook geweldig vinden, mijn vrouw vondt m vanwege de volgens haar goddelijke jackman zelfs leuk, boxende robots yeeeeehaaaa
Doctor X
Zet mensen die een goeie film willen zien niet op het verkeerde spoor.
Zeg maatje, als ik iets slecht of goed vind, dan laat ik dat weten. Ik geef hier mijn mening over deze film, een mening die door genoeg anderen wordt gedeeld. Als dat je niet aanstaat kom je toch niet meer hier? Daarbij wil ik juist mensen die een goede film willen zien afraden om tijd aan deze flufilm te spenderen.
paul83
Hihi.
Maar vind je 1 ster niet een beetje rigoureus? 1 en 0,5 geef je aan films met slecht acteerwerk, slechte SFX, slecht script en slecht camerawerk etc. of ben ik de enige die zo denkt. Zo slecht is deze film nou ook weer niet.
GinolaEHV
Aardige film, die echter te vol met irritante clichés zit en op een verschrikkelijk sentimentele wijze overgedramatiseerd wordt.
Het is van mijlen ver al aan te zien komen dat natuurlijk alles goed komt tussen Charlie en zijn zoontje, en tevens tussen hem en zijn vriendin.
Dat hele verhaal rondom die voogdij was totaal overbodig, en ook de verhaallijn van Charlie en Bailey was absoluut niet boeiend.
Blijft over, het verhaal rondom de robots. Dat was dan wel weer erg spectaculair en goed vormgegeven. Goede actie, goede gevechten. Zonder de sentimentele schmuck had ik dit een uitstekende film kunnen zijn.
Blijft voor mij nu steken op 3,5*.
gauke
Onderhoudend, rechtlijnig, roerend en begrijpelijk feelgood actiedrama dat zich concentreert op het wel en vooral wee van een voormalige bokser en in het bijzonder op de vader-zoon relatie èn op een voor de wereld nu nog onbekende sport: bokswedstrijden tussen hightech robots. Interessant is de getoonde relatie tussen mens en machine. Daarnaast biedt de regisseur harde actie, realistische gevechten en imponerende computer effecten. Hugh Jackman is charismatisch, blakend en goed gehumeurd en de twaalfjarige Dakota Goyo speelt verrassend natuurlijk. Kortom een film met charme.
Lefgozer
Had em leuker verwacht. De gevechten waren wel leuk om te zien, maar het irritante samenspel tussen Hugh Jackman en zijn zoontje (in de film) haalden echt het bloed onder mijn nagels vandaan. Om over de clichés en voorspelbaarheid nog maar te zwijgen, zelfs een blinde kon precies voorspellen hoe deze film zou verlopen.
jimba
Dat is mooi maar je mening slaat nergens op ! Heel veel mensen die samen een dvd'tje willen kijken zouden namelijk dit een hele mooie film vinden. Er staat niet voor niet 7.3 IMDb .
Jou mening is te persoonlijk en over het algemeen is dit een hele goede film.
Er worden hier veel te veel films afgekraakt op persoonlijke mening.
Dutchmeister
Vermakelijke film! Het enorm voorspelbare script doet daar niks aan af vind ik. Goede feel good actie movie die zeker het kijken waard is.
3,5
Insignificance
Je kan 'm volledig afbranden op z'n véle clichés, het overdadige sentiment en het té schattige ventje dat op zeker moment echt té brutaal wordt. Ik had ook al vrij snel genoeg van de enorme droplul die Hugh Jackman in het begin van de film staat te spelen en je kan zo uittekenen wat er gaat gebeuren wanneer Charlie een schuld laat openstaan of wanneer zijn boksverleden en een bepaalde functie van de robot bekend worden. En toch stoort het allemaal ook weer niet zo erg en is het zelfs gniffelen met die Russische tante en haar Japanse sidekick. Het hoort er ook allemaal wel een beetje bij.
Bovendien danst Levy er op een bepaalde manier dusdanig schaamteloos mee om dat ie aardig wat krediet opbouwt. Samen met die vechtende robots uiteraard. Eentje tegen een stier nota bene. Qua ambiance rond de ring valt het wat tegen, maar eenmaal in de ring ziet het er allemaal best cool en lomp uit. Ik kon de knipoog naar The Rumble in the Jungle ook wel waarderen. Wat dan wel weer jammer is, naast de muziek, dat dan net Atom de robot is met de minste expressie en uitstraling. Natuurlijk wel verklaarbaar, maar ze hadden 'm toch best wat meer smoel mogen geven.
Mr. Green
Als je dat vreselijk irritant vervelend ettertje even wegdenkt uit de film, is ie zeer aardig.
Veel vaart, de gevechten zien er goed uit, en Evangeline Lilly is een lust voor 't oog.
martin&angela
Zojuist deze film met mijn zoon van 10 gekeken en wij vonden de film erg leuk. Leuke actie film welke zeker door het jongere publiek gewaardeerd zal worden.
Barry83
Vond het een heerlijke film om naar te kijken! Iedereen roept nu wel dat het einde zo voorspelbaar was, maar is het dat ook? Natuurlijk iedereen leeft nog lang en gelukkig aan het einde maar wel op een andere manier dan gedacht. Wel vind ik het knap dat een 11 jarig jochie een oude robot van 500 kg helemaal alleen uit het ravijn krijgt
tommiew
Tja,inderdaad heel voorspelbaar, maar veel beter dan ik van tevoren had gedacht. Met name de SFX zijn geweldig. Het verhaal is dun, maar de acteurs zijn goed en er is zat spanningsopbouw in de gevechten.
Al met al heel vermakelijk.
erikm
Jij vond de twaalfjarige Dakota natuurlijk spelen?:s
Heb jij dan ooit een twaalfjarige gezien die zo ontzettend bijdehand praat?
Zou kunnen hoor maar ik vond het vrij extreem voor zn leeftijd..
Jan met de pet
Prima familie-actie film, Rocky in het staal, heb er echt van genoten, geef een half puntje meer voor de hoogbegaafde hier in het forum: 4,5
Jeroen-van-Doorn
Deze film zojuist gezien.. Moet zeggen dat ik er aan begon met een gedachte een B-film te zien! Maar niets is minder waar, deze film was gewoon klasse, het verhaal is vrij logisch maar perfect uitgevoerd!! dikke 5*
jandirk
dikke 5*
Dus deze film is de perfecte film voor jou? Alles klopt in deze film?
Ik ergerde me bijvoorbeeld ontzettend aan het bijdehante jochie van 11. Het verhaal is vermakelijk maar boordevol cliches. Leuk zondagmiddag filmpje. Echt een krappe 3.
Quantum
Kinderfilm. Niet meer niet minder. Het enige leuke/goede is de interactie tussen het zoontje en de robot. Jammer dat deze interactie zo lang duurt en we het veel te lang met alleen Jackman moeten doen. Voor acteren moet je ook niet bij Jackman zijn. Special effects maar net acceptabel. Meer kan ik er niet van maken, ik heb er 2,5 voor over
m1701
Vond het wel een aardige film maar dan vooral dankzij het laatste gedeelte.
Het gevecht was erg leuk gedaan. Het begin gedeelte vond ik wat saai en
langdradig. Leuk voor een x maar voor de rest niet bijzonder.
Snap ook niet wat die Evangelina Lilly in die film doet....
Doctor X
Jou mening is te persoonlijk en over het algemeen is dit een hele goede film.
Er worden hier veel te veel films afgekraakt op persoonlijke mening.
Hmm, één van de eigenschappen van een mening is dat die persoonlijk is. Omdat je moeite hebt te begrijpen wat de definitie is van het woord mening hier een omschrijving: "Wat je van een subject of object vindt" Anyways, ik schrijf hier geen recensie voor het Nederlandse volk. Ik snap niet dat mensen hier zo gestressed raken van iemand die deze film niets aan vindt. Er zullen ongetwijfeld films zijn die ik helemaal oké vind en anderen waardeloos. Is prima voor mij, niet iedereen heeft dezelfde smaak. Maar om dan te gaan roepen dat een mening nergens op slaat is sowieso nogal krom want een mening is zoals eerder gezegd persoonlijk en hoeft niet beredeneerd te worden. Probeer maar eens uit te leggen waarom je geel wel een mooie kleur vindt en paars niet, bijvoorbeeld.
NovaChe
Veel commentaar op de film. Ik heb er echter van genoten. Tuurlijk de nodige cliches zitten er in, maar daar doe je toch niks aan.
Ik heb genoten en zal het zeker nog een keer kijken.
Vinco
Leuke film,naar mij mening toch weer eens een film die orgineel is in zijn soort.
Film is qua verhaal wat cliché en faalde met sommige acteer prestaties
Grafisch goed in elkaar gezet,top filmpje voor een film avondje.
Rodger
goeie actie film, zat prima in elkaar... wel een veel Rocky gehalte, maar dat maakt de film er niet slechter op..
3.5***
paul83
Jij vond de twaalfjarige Dakota natuurlijk spelen?:s
Heb jij dan ooit een twaalfjarige gezien die zo ontzettend bijdehand praat?
Zou kunnen hoor maar ik vond het vrij extreem voor zn leeftijd..
Dat kan heel goed met kinderen die niet zijn opgegroeid met een vader of een normaal huishouden. En ik ken zat kinderen die zo bijdehand zijn.
AmazingShikoku
Persoonlijk vond ik de film echt niet zo goed te doen. Als ik van de leeftijd was als het knulletje dat de hoofdpersoon speelde had ik het waarschijnlijk geweldig gevonden. Omdat het ook op me over kwam alsof het verhaal zich compleet in de fantasie van een 12 jarig knulletje zich afspeelt.
De reden dat ik het dan ook een slechte beoordeling geef is dat het totaal niet gepresenteerd werd als kinderfilm in de trailers. De CGI actie werd groots belicht maar dat het eigenlijk een feel good familiefilm is werd niet gezegd.
SaNDuTjE
Als je een film slecht beoordeelt omdat de trailer je verwachtingen niet waar maakt dan kun je nog wel even. Beetje een vreemde reden. En ja, natuurlijk zal in de trailer de gevechten de overhand hebben en als je weet dat deze door Spielberg is geproduceerd dan weet je meestal ook wel dat je een familiefilm te wachten staat.

Spaanse Netflix-film '100 Metros' doet het ontzettend goed: 'IJzersterk drama'

Source Code
Sciencefiction / Actie, 2011

Fast Five
Actie / Drama, 2011
ouder-kindrelatiestrijdtoekomstsportrobotprizefightfather son reunionrobot fighting 2020s