Genre: Actie / Drama
Geregisseerd door: Shawn Levy
Met onder meer: Hugh Jackman, Dakota Goyo en Evangeline Lilly
Releasedatum: 3 november 2011
Plot Real Steel
"If you get one shot, make it real."
In het jaar 2020 is robotboksen een populaire sport en heeft het de traditionele vechtsporten compleet vervangen. De voormalige bokser en huidige robotbokser Charlie Kenton (Hugh Jackman) heeft moeite zijn hoofd boven water te houden. Als hij te horen krijgt dat de moeder van zijn zoon is overleden, gaat Charlie tijdelijk voor zijn zoon Max zorgen. Max stuit op een afgeschreven robot en denkt er een kampioen van te kunnen maken. Samen met zijn zoon maakt hij furore met de robot, terwijl ze elkaar gaandeweg beter leren kennen.
Charlie Kenton
Tak Mashido
Big Sister
Little Sister
Metalfist
Lijkt me nogal een stijlbreuk te zijn met het vorige werk van Levy?
catdog
- 2024 stemmen
Ik ben benieuwd dan. Sowieso ga ik deze film wel bekijken voor Evangeline Lily :
jarno1975 (moderator series)
schram101
Dat ziet er toch best cool uit. Niet hoogstaands, maar gewoon prima vermaak volgens mij.
Revolt
Ik vind dit een idee van niks, en de trailer belooft ook niets. Effecten zijn ook niet groots, ik snap niet dat Jackman zich hier voor uitleent (wanhopig?).
kinjutsu
ik snap niet dat Jackman zich hier voor uitleent (wanhopig?).
Lijkt me niet echt toch, met Aronofsky's Wolverine op komst...
Thorak
...met een finke dosis Iron Man.
Jackman lijkt hier ook wel op Downey Jr.
Geen idee wat ik hier van moet vinden. Het idee is niet bijster origineel of ook maar enigsnds boeiend en de robots zien er redelijk kindrachtig uit. Maar het kan mischien meevallen. Evangeline Lilly is sowieso een pluspunt!
Actionfreak
Lijkt me nogal een stijlbreuk te zijn met het vorige werk van Levy?
Phoenix
Hé, een verfilming van één van de enige coole beat 'm ups voor de PC: One Must Fall 2097.
Jeugdsentiment!
dominion
Het is volgens mij meer een Sci-Fi/Actie maar ziet er alsnog geweldig uit
Madeliefje
Ziet eruit als een combinatie Iron Man met van die cliché boks-filmpjes, maar goed, ik hou van Iron Man en van Hugh Jackman, dus ik ben wel benieuwd
Madeliefje
Het plotje hierboven ziet er trouwens wel heel anders uit dan die van Wikipedia:
"In the near future, robots have replaced humans in boxing. Charlie Kenton (Jackman) loses a chance to become a boxing champion when robots take over, and he becomes a small-time promoter. When he has difficulty making a living, he reluctantly teams up with his son Max (Goyo) to build a robot that can contend for the championship"
TheThirdMark
Kan idd eigenlijk alleen maar een leuke film worden.
jacobine_rodijk
Die trailer bespaart me een bioscoopkaartje, wat een samenvatting.
Chainsaw
Zag de trailer laatst in de bioscoop, geeft inderdaad erg veel weg. Ook verrassende naam van de regisseur, had gezien zijn CV niet gedacht dat dit van Shawn Levy zou komen. Ziet er soms best tof uit, maar ben wel bang dat het Spielbergiaanse vader-zoon drama te veel aandacht gaat opslorpen.
mauwiewauwie
Kijkt lekker weg, leuke film net rocky maar dan van oud ijzer!
mauwiewauwie
Sorry halfje erbij had de film in het Russische gezien en de dialogen klopte niet helemaal!
In het engels net even beter.
mauwiewauwie
Dit engels plotje klopt wel.Het plot van MM bevat geen spoilers.De plot van Wikipedia wel!
De GeuS
Als je door het verplichte Amerikaanse sentiment heen kunt prikken (en een niet al te grote hekel hebt aan bijdehante kinderen), dan is dit een leuk, onderhoudend filmpje met een metalen Rocky in de hoofdrol; 3*
Imperial Figure
Lijkt veel op een combinatie tussen de laatste Rocky film en iron man met een vleug how to train your dragon stijl.
Vond het einde wel erg zwakjes allemaal, gewoon regelrecht geript uit de laatste rocky film, en de film eindigt voor mij een beetje abrupt, te makkelijk einde.
Maar het is echt zo'n feel good movie, gaat er makkelijk in.
De muziek van Danny Elfman is ook erg goed, maar vanwege actie scenes is er wat andere muziek nodig, en dat is prima gedaan, aardig tracklist met bepaalde urban/hip hop nummers.
Toch had ik liever metal/rock gehoord, maar misschien dat het dan wat minder toegankelijk is.

Bijzonder veel series verlengd: zit jouw favoriet er ook tussen?

Rise of the Planet of the Apes

Source Code
Sciencefiction / Actie, 2011

Fast Five
Actie / Drama, 2011
ouder-kindrelatiestrijdtoekomstsportrobotprizefightfather son reunionrobot fighting 2020s