• 9.375.882 stemmen

Geregisseerd door: Shawn Levy

Met onder meer: Hugh Jackman, Dakota Goyo en Evangeline Lilly

Releasedatum: 3 november 2011

Plot Real Steel

"If you get one shot, make it real."

In het jaar 2020 is robotboksen een populaire sport en heeft het de traditionele vechtsporten compleet vervangen. De voormalige bokser en huidige robotbokser Charlie Kenton (Hugh Jackman) heeft moeite zijn hoofd boven water te houden. Als hij te horen krijgt dat de moeder van zijn zoon is overleden, gaat Charlie tijdelijk voor zijn zoon Max zorgen. Max stuit op een afgeschreven robot en denkt er een kampioen van te kunnen maken. Samen met zijn zoon maakt hij furore met de robot, terwijl ze elkaar gaandeweg beter leren kennen.

avatar van John Lee Hooker

John Lee Hooker

Aardige blockbuster die dankzij het goede geluid en de fraai vormgegeven battles een redelijk aangename zit weet te creeëren ondanks de honderdzevenendertig sentimentele cadeaus die rond de kerstboom worden gelegd.
Te beginnen natuurlijk bij het kleine ventje die de stoere en krachtige robots omtovert in een kinderspeeltje en daarnaast bijdehand gedrag vertoonde waardoor het niet veel makkelijker om ook maar een beetje symphatie op te kunnen brengen voor dit personage.
Uiteraard bezit Hugh Jackman weer over een mooie vrouwelijke collega, ook al is dit technische beroep duidelijk meer weggelegd voor mannen. Dat is niet erg, het is leuk om er tegenaan te kijken maar Evangeline Lilly kan echt niet voorkomen dat dit gewoon een supporter rolletje is waarbij ze er vrij nutteloos bovenop zit net als een blaadje basilicum om het gerecht een mooier uiterlijk te geven. Het was dan wel weer een beetje frapant dat deze decoratie liever in het café met een biertje in de hand haar charmes wilde verspreiden dan aanwezig te zijn bij het eerste grote gevecht in het stadion nadat ze mee had geholpen om Atom er bovenop te helpen.
De uitslag van de gevechten waren in de meeste gevallen wel op op voorhand te bepalen, daar hoef je niet persé helderziend voor te zijn, en dat er een eindconfrontatie zou komen met de Aziaat is ook niet geheel onverwachts. Karl Yune, de acteur die de angstaanjagende Zeus mocht besturen kwam helaas erg matig naar voren en ik vond het nogal vreemd dat hij zich zorgen ging maken op het moment dat hij net een pak rammel had uitgedeeld aan het ijzeren maatje van Max. Dat zou misschien zijn omdat hij uitgeput dreigde te raken maar dit had hij aan moeten zien komen met de ervaring die hij als onverslagen kampioen in bezit had.
De verstandhouding tussen vader en zoon vond ik ook niet bijster overtuigend. Charlie heeft zijn kind al jaren niet gezien en wanneer hij moet raden naar zijn leeftijd gaat niet alles vlekkeloos. Toch ziet hij hem na lange tijd weer en verloopt alles op rolletjes, geheel volgens planning. Zo'n scheiding zorgt meteen voor een hoop siroop, glazuur en honing die je doorgaans liever niet overmatig in je maaltijd hebt zitten, ook al is het maar fastfood. Als je er als regisseur dan tóch voor kiest om een jongetje van elf mee te nemen in de wereld van spectaculaire conflicten en inspannende voorbereidingen, voeg er dan alstublieft niet zo'n zielig zijweggetje aan toe.
Tenzij de vloer met uien was bedekt of dat er ontroerende projecties van de Titanic te zien waren begrijp ik niet goed waarom er op het einde nog zo nodig tranen over de wangen moesten rollen, een beetje overdreven.
Overigens vind ik het vreemd dat ze die indrukwekkende move, waarmee Metro in één klap uitgeschakeld werd, niet hadden uitgeprobeerd bij andere tegenstanders.

Jammer dus dat de kok precies volgens het recept heeft gehandeld en daarbij een verhoogde dosering van de verkeerde ingrediënten heeft toegepast. Echter, bij zo'n werkje als dit kun je van te voren al een dikke winterjas aantrekken zodat je warm blijft voor een aantal boeiende shows die nou eenmaal niet dagelijks op Eurosport te zien zijn.

avatar van GioFunny

GioFunny

Heerlijke cliche film , Kreeg bij sommige scenes zelf een brok in m`n keel.

Dit soort films is gewoon wel nodig zo nu en dan.

Materny

Leuke vlotte film. Snap niet waarom iedereen dat jochie irritant vond, er zijn ergere voorbeelden te vinden in die leeftijdscategorie. Met een lach en een traan richting het voorspelbare einde, wat helemaal geen schande is. Ik zat na de laatste ronde tegen Zeus eigenlijk nog te wachten op ' there aint gonna be a rematch', maar dat bleef ons bespaard.

avatar van herder

herder

Ik zal deze film overslaan, want de trailer vind ik zelfs zeer vermoeiend om er naar te kijken.

Materny

Iets zegt me dat jij kok van beroep bent John Lee Hooker.

avatar van John Lee Hooker

John Lee Hooker

Dat is geen onlogische beredenering maar het diende enkel als vergelijking.

avatar van vago

vago

vond het een vet filmpje heerlijk

avatar van IcU

IcU

Real Steel is een zeer fijne film. Er wordt nergens uit de bocht geschoten en de voorspelbaarheid is best groot, maar er zit een aangename 'flow' in en het verhaal weet te interesseren. Mooie effecten, die er verbazingwekkend realistisch uit zagen, werken sfeer verhogend. Het verhaal heeft niet veel om het lijf, en schommelt tussen een klassieke boksfilm en een familie film. Jackman speelt los en open, Dakota Goyo is een standaard kind acteur. Wel weten ze een werkende band tussen vader en zoon te creëren wat toch wel een aantal mooie scènes oplevert (mits je echt in de film ' zit' )

avatar van Number23

Number23

Pijnlijk, sentimenteel, cliche, niet grappig. Sleutelwoorden wat Real Steel betreft. Beetje 'Over the Top'-film met in plaats van handje drukken, robotboksen. Jackman is okay als vader die geen ene moer geeft om enige offspring, alleen maar om geld en winnen. Lilly is helaas maar een flauwe bijrol gegund, dan heb ik het nog niet over typecasting als Durand. Dan komen we bij het manneke dat bij de 1e aanblik al irritatie opwekt. Toegegeven, hij heeft een paar aardige momentjes. Maar als daar meer momenten van afschuw tegenover staan, werkt het niet echt.

avatar van Albus Dumbledore

Albus Dumbledore

• 2041 berichten

Misschien dat ik er ooit een langere review voor schrijf, maar op dit moment heb ik daar geen zin in ivm vermoeidheid. Ik houd het dus kort. Ik vond deze film erg tegenvallen. Dat kind was irritant, vanaf het moment dat Zeus werd geïntroduceerd wist je al hoe de film ging eindigen, het was dus afschuwelijk voorspelbaar, er zaten erg veel cliché's in en de film wilde erg sentimenteel zijn maar sloeg daarin de plank totaal mis (ik was geen een keer geraakt). Verder hier en daar wat leuke actie in combinatie met stoere muziek, knap gemaakte robots en Hugh Jackman blijft een leuke acteur die een film prima kan dragen. Voor de rest, pretty boring. Sprak me niet echt aan.

2,5 sterren

avatar van erpunited

erpunited

Leuke film. Ik had geen verwachtingen maar deze vond ik erg leuk. Ik hou ook van transformers en deze lijkt er wel een beetje op. De film bleef goed mijn aandacht houden ondanks de voorspelbaarheid. Ik vind het zeker een aanrader om een keer te kijken.

avatar van Julie

Julie

alez kom Hughke... Da's nu eens de eerste film van u waar ik geen zin in heb

avatar van evwi

evwi

Ik had redelijk hoge verwachting van deze film, en ik ben zeker niet teleurgesteld.

Een lekker, simpel, verhaal. Mooie actie scenes, humor.. Robots zijn echt prachtig.

Gewoon met plezier zitten kijken, 4*

avatar van Awake78

Awake78

Die reclame voor Xbox720 op het laatst in de arena, leuk leuk

avatar van jerry r

jerry r

vond hem te lang van speelduur .

en dat gejengel muziek in sommige stukken ging me op de weker zeg

Materny

Beschrijving klopt trouwens voor geen ene sodemieter hierboven.

avatar van Masterbrain

Masterbrain

De Trailer is misleidend ,want het is een echte kinderfilm ,maar toch vermakelijk en reclame zie je langskomen van XBOX 720 en Cadillac.Ik heb me best prima vermaakt met deze middelbare film.

avatar van schumacher

schumacher

Samen met fast five,planet of the apes en the lincoln lawyer en nog enkele andere één van de beste films dit jaar die ik gezien heb. Real steel is een topper voor mij, ik dacht eerst, die wil zal wel goed zijn maar het acteren en het verhaal zal rammelen, een hersenloze film alweer (niet ik daar iets op tegen heb): maar neen hoor; de film is op alle vlakken top, goeie acteurs maar ook goed geacteerd, goed verhaal/leuk verhaal, leuke gevechten,grappige momenten,er kwam wat van alles in en de film zuigt je echt in mee zodat de 2uur en 2min snel om zijn.

Zeer vermakelijke film en zijn geld meer dsn waard.

Albus; het is gewoon uw genre niet, dat ligt niet aan de film maar aan u, twilight films zijn ook niks voor mij, toch ben ik eens weeste kijken en dan post ik ook negatief over die film terwijl ik beter niks post want tis gewoon omdat het dan mijn genre niet was. Wie van dit genre houd vind de film gewoon goed tot zelfs heel goed.

Ik vind het een topfilm en je wist hoe het einde zou verlopen geloof ik niks van, iedereen denkt weldegelijk van je weet wel maar draait toch beetje anders uit.

En anderzijds; praktisch alle films zijn voorspelbaar; ne film mee een aktie held: die wint toch altijd .

Het einde van swordfish vind ik goed omdat daar de slechte travolta niet dood is en lang en gelukkig leeft .

Ps; voor de mensen die wrestling kijken en the rock kennen ; the peoples champ ..

avatar van amedeeus

amedeeus

Goeie film, maar had er meer van verwacht... deed mij een beke ddenken aan the game plan... ma vond robot wars prachtig.

avatar van candymancandyman

candymancandyman

Rocky meets the transformers meets the champ (zeikjong).

Aardige film waarbij je eigenlijk al weet hoe het afloopt. Knap gemaakt met die robots. Heb er wel van genoten. Jackman speelde wel goed in deze film, had er duidelijk plezier in.

avatar van xel

xel

Dit is verplichte kost als je kidz heb om mee naar de bios te gaan, ik had niet zo'n goeie film verwacht, ik vond hem zelfs beter dan Transformers 2 & 3....

avatar van krosnicky

krosnicky

xel schreef:

het is dan ook helemaal geen film in de richting van transformers in transformers gaat et meer om de speciale effects hier gaat het meer om het verhaal

avatar van Koerok

Koerok

Tuurlijk, goedkoop sentiment, maar als vader van 2 jongens kon ik er helemaal in meegaan. Genoten van deze no-nonsense film. Voorspelbaar en vol met clichees, maar so what? Prima 2 uur vermaak.

Ik wist van tevoren bijna niets van de film, dus ik wist ook niet dat het grotendeels een kinderfilm is. Dus ik verheug me nu al op een 2e kijkbeurt mèt de kids.

avatar van bano

bano

Super leuke film voor jong en oud, ff een xtje wat anders..

avatar van martien76

martien76

prachtige film dus 4 sterren

avatar van cdman19800

cdman19800

De omschrijving van de film klopt helemaal niet, het is de jongen die de

robot ontdekt en er daarna met zijn pa furore mee maakt.

Voor de rest een prachtige "feel good" movie

avatar van Re73

Re73

fantastisch gemaakt alleen daarvoor al het kijken waard.

Het sentimentele gebeuren eromheen had van mij wel wat minder gemogen.

avatar van vranque

vranque

de zoveelste waar je geen onvoldoende voor kunt geven omdat het simpelweg werkt op de bekende manier. en ik heb me echt wel vermaakt zoals altijd met dit type films.

avatar van Memati_010

Memati_010

Ja het is een leuke film, iets te lang maar keek wel lekker weg.

avatar van jadolino

jadolino

Indrukwekkende trailer, ben benieuwd....