Genre: Actie / Drama
Geregisseerd door: Shawn Levy
Met onder meer: Hugh Jackman, Dakota Goyo en Evangeline Lilly
Releasedatum: 3 november 2011
Plot Real Steel
"If you get one shot, make it real."
In het jaar 2020 is robotboksen een populaire sport en heeft het de traditionele vechtsporten compleet vervangen. De voormalige bokser en huidige robotbokser Charlie Kenton (Hugh Jackman) heeft moeite zijn hoofd boven water te houden. Als hij te horen krijgt dat de moeder van zijn zoon is overleden, gaat Charlie tijdelijk voor zijn zoon Max zorgen. Max stuit op een afgeschreven robot en denkt er een kampioen van te kunnen maken. Samen met zijn zoon maakt hij furore met de robot, terwijl ze elkaar gaandeweg beter leren kennen.
Charlie Kenton
Tak Mashido
Big Sister
Little Sister
joey1973
Wel erg zoetsappig (soms zelfs kinderachtig) verhaal, zo voorspelbaar als wat, ongelooflijk irritant kind in de hoofdrol, Jackman niet op zijn best... toch weet de film redelijk te boeien, misschien juist omdat het zo makkelijk wegkijkt en vooral vast is gehouden aan al die cliché's.
LauraCharlotte
perfect verwoord!
SuperSideSwipe
Dit had beter in de categorie familie / actie film kunnen horen en voorzien worden van een Disney logo.
Maar..
In "die context" gezien vond ik het echt een pareltje deze film.
Weliswaar een zoetsappig en voorspelbaar verhaal, maar heel mooi aangekleed met prachtige SE en camerawerk.
De film is lekker vlot en de actie word uitstekend in beeld gebracht.
Voor een dergelijke film waren ook de acteerprestaties prima in orde van de cast, voornamelijk Jackman.
Een van de meest vermakelijke films die ik dit jaar heb gezien moet ik zeggen, een aanrader.
NERD
Klinkt als een foute 80's film en (afgaand op de trailer) ziet er uit als een kinderfilm.
Maar gezien de hoge ratings hier kan ik het wel eens fout hebben. Wellicht toch maar eens zien in de bios.
MrEd
Volgens mij komt dit omdat Steven Spielberg hieraan heeft meegewerkt. Die maakt er altijd iets braafs van (Super 8, AI, Hook, TinTin)
Syrana
Who doesn't like robot fights?!
Ik heb me er in ieder geval prima mee vermaakt!
Door het Disney sausje een film voor de hele familie.
Lekker vlot, goede cast.
Awake78
Superleuke film dit, echt mee vermaakt. Het loopt allemaal wel volgens een beproefd concept (Steven Spielberg
), maar als je daar een beetje doorheen kunt kijken blijft er een zeer verassende aangename, soms ietwat sentimentele, film over.
Aanvankelijk vond ik Hugh Jackman in zo'n familiefilm als dit niet helemaal goed gecast, maar achteraf zou ik op dit moment eigenlijk geen betere acteur dan hem zien voor deze rol. Briljant.
Helaas is het jochie inderdaad soms wat irritant (vooral met dat dansen), maar ook daar niet al teveel aan proberen te ergeren.
De hele zaal ging ook met de film mee, dat heeft er denk ik ook wel bijgedragen aan de emotie en alles wat er bij kwam kijken.
Erg leuk, een aanrader (voor de hele familie)! 4,5*
fappie
- 2005 stemmen
Hahaha.. de robotversie van Rocky + een aantal clichéverhaallijntjes erbij. Het begint al met de underdog positie van die robot die ze vinden. Dan het hardlopen 's nachts. Het incasseren en dan ook nog net verliezen in de laatste ronde etc.
Verder niet eens negatief bedoeld, want de film was zeer vermakelijk. Ben ook een echte Rockyfan daarnaast. De film was hierdoor wel erg voorspelbaar. Dat was wel jammer.
Hugh Jackman was wel cool, maar ook wel erg onsympathiek. Sentiment leek ook wel erg vals, maar goed. Dat kind speelde ook nog wel aardig.
Een 3,0*.
Goto
The Fuck! Dit is echt?!
Toen ik hier over hoorde dacht ik dat het een grap was. Dit kan je toch niet menen? Het is in boksfilms als vrijwel onmogelijk om de kijker mee te doen laten leven. Nu moeten we meeleven met een gruwlijk slecht gedesignde blikopener?
Jackson zat zeker zwaar aan de coke toen hij hiervoor tekende...
Lewis-06
dat ze in deze tijd nog zulke cliche films durven te maken.
Coulthard29
Deze film daarnet in de bioscoop gezien en ik heb me géén moment verveeld.
Het verhaal vind ik goed verzonnen ( zie dit in de Toekomst nog wel gebeuren ) en het is een heerlijke! wegkijk film , want het verhaal is makkelijk te volgen / begrijpen.
Tenminste weer ens wat anders dan al die Bagger!! 3D-Films.
Van mij krijgt ie 4 sterren.
magnifor
Ik geef het twee sterren, heb aan veel dingen geërgerd. De film is te voorspelbaar, te amerikaans en dat jochie is erg irritant.
Ben letterlijk de zaal uitgelopen toen die atom tig keer ko werd geslagen maar telkens weer opstond.
cordiacovens
Leuke Familiefilm met een orginele insteek
dat robots in de toekomst vechten is een leuk vooruitzicht maar daar gaat het niet om het gaat erom dat dit een leuke film is met leuke momenten en veel clichés, die mij niet stoorden. de band tussen Max en Atom is leuk en ook de band met zijn vader Charlie is voorspelbaar maar past goed in de film en was voor mij niet storend. het budget van de film was alleen $110.000.0000 wat ik teveel vond, ze wilden de robots zelf maken wat ik erg knap vind maar dat intresseert natuurlijk de meeste kijkers in de bios niet. als ze dit met een computet gedaan hadden was het goedkoper geweest en had deze film meer opgebracht. dat terzijde want dat doet er niet toe. real steel is gewoon erg vermakelijk en heeft goede scenes gecombineerd met een cliché verhaal wat redelijk goed was uitgewerkt. leuke film voor met de kids als je die hebt.
JacoBaco
Wat een kut kind en wat is deze film ongelofelijk zoet! 2 dikke nadelen, maar de film in zijn geheel is toch wel goed. De bokswedstrijden zijn tof en daar draait het om. Het verhaal is oer simpel. Jackman maakt er een zooitje van, heeft schulden, hij komt zijn zoontje tegen en ook hij moet gedacht hebben, wat een kut jong. Maar op het einde komt alles helemaal goed. Meer valt er eigenlijk niet over te zeggen. Een prima kinderfilm met een goed tempo en voldoende goede bokswedstrijden.
vierkante ogen
Gisteren een bezoek gebracht aan de Bios en deze film en kan alleen maar zeggen wat een goede film. Zeker het geld waard wat je neer moet tellen aan de kassa. Zeker niet orgineel en vernieuwd maar ook niet zonde van het geld.
Jessica Harper
Ik vond het een leuke film. Je moet er niet teveel van verwachten, maar Jack is charmant en de robots zien er goed uit. Hier staat een recensie: Real Steel (bios) - schokkendnieuws.nl
Ricochan38
het is net rocky voor kinderen, maar toch geniet je er van dankzij de prima acteurs en de goede CGI.
sinterklaas
Het thema, Robots in de boxring pakt toch wel op een verrassende manier uit.
Want het is nog best wel een geheel nieuw concept. Laten we nu maar niet boxers elkaar laten verwonden en laten we voor dat amusement een alternatief bedenken: Juist, Robots. Om te beginnen zitten de nabij toekomstige futuristische elementen best mooi in elkaar en de SE's waren geweldig. Wat dat betreft hebben ze nog wel rekening gehouden met het jaar 2020. Hugh Jackman is ook weer erg goed als een loser van een gescheiden vader die de draad met zijn zoontje weer op moet zien te pakken. Dat zoontje is aan de ene kant soms goed en komt ie voor zijn rechtenop en is zelfs nog slimmer dan zijn vader maar aan de andere kant veelste brutaal en irritant. Verhaal is natuurlijk flinterdun, maar waar zitten we bij Real Steel nou op te wachten? Een uitgebreid nadenk verhaal of gewoon Robots die mekaar in elkaar rammen. Klinkt saai maar dat is het zeker niet. De film weet je gewoon op een leuke manier te amuseren.
Wat mij betreft een geslaagde opzet.
Passies
WAT EEN IRRITANT KIND!! Maar de robots en gevechten en het idee blijft goed.
Goodfella_88
Een rocky, maar dan met robots, net zo voorspelbaar. De robots en de effects waren wel mooi gemaakt
Flipman
What the Hell...? Scoort deze ZO hoog?! Als ik naar die trailer kijk, zie ik promotiemateriaal voor een sentimenteel wanproduct; daarentegen, er zijn meer films die naar mijn mening waardering krijgen die ze niet verdienen. Zonder daarmee mensen te willen stigmatiseren, het is natuurlijk hun goed recht om te oordelen hoe ze willen. Ben ik het er nog niet mee eens
Hoe dan ook, excuseer mijn pessimisme maar ik kan me niet voorstellen dat het concept hierachter nou zo'n goeie film op kan leveren.
Jeroen87
Lang geleden dat ik zo op het puntje van mijn stoel zat in de bioscoop. IMAX dan wel, wat die sensatie brengt 10x meer dan de normale ervaring. Wat een woest geluid, wat een vette robotgevechten. De hoofdrol spelers zetten de rollen enorm sterk neer, ik werd er echt in meegezogen. Dit soort punten horen enkel bij topfilms, en deze heeft hem dubbel en dwars verdiend!
RipCurl
Prima film, maar ik snap even niet zo goed wat iedereen nou zou vervelend vond aan dat kind. Hij heeft een vader die hem niet wil hebben en hem verkoopt, dus zou die dan moeten lachen? Kom op mensen, het is een film waarin het ventje een prima rol neer zet van iemand die zijn vader voor zich wil winnen. Ja hij is eigenwijs, maar dat is z'n vader ook. Als hij er niet in zat had je al helemaal geen verhaal meer over. Genoeg hier over! Gewoon kijken en zoals al eerder gezegd: Het is Rocky met robots...maar dan beter!
Jolene.
Als dit al een irritant kindje is, dan vraag ik mij af of sommigen wel met hun eigen kind overweg kunnen...
Prima filmpje, mooi verhaal.
Heel verrassend zou ik het niet meer noemen, door het reeds gekende succes van de Transformers-films.
Awake78
Ik weet niet of dat er echt zoveel mee te maken heeft. Zoveel invloeden van de Transformers-films ben ik nou ook weer niet tegengekomen, eigenlijk helemaal niets. Misschien wat in de gevechten of zo. Denk ook niet dat deze film daarop heeft willen boortborduren. Is gewoon een ander soort film dit.
Dennissssss
Het is wel een vermakelijke film, maar wel heel voorspelbaar. Behalve vechtende robots heb ik niks nieuws gezien. Dat kindje weet het allemaal wel heeeel goed te vertellen voor een kind van die leeftijd. Dat is niet echt realistisch. Soms irriteerde mij dat wel, ook sommige gelaat trekjes van hem vond ik niet goed gespeeld. De special effects zijn wel heel goed!
Hij verkoopt zijn kind, ze bouwen samen een band op en hij kan er dan geen afscheid meer van nemen.... Die robot krijgt in het eindgevecht eerst een dik pak slaag en wint dan nog. Dat soort verhaal lijnen kennen we nu wel.
De transformer robots zijn echt veeel vetter.

Bijzonder veel series verlengd: zit jouw favoriet er ook tussen?

Rise of the Planet of the Apes

Source Code
Sciencefiction / Actie, 2011

Fast Five
Actie / Drama, 2011
ouder-kindrelatiestrijdtoekomstsportrobotprizefightfather son reunionrobot fighting 2020s