• 9.374.502 stemmen

Geregisseerd door: Shawn Levy

Met onder meer: Hugh Jackman, Dakota Goyo en Evangeline Lilly

Releasedatum: 3 november 2011

Plot Real Steel

"If you get one shot, make it real."

In het jaar 2020 is robotboksen een populaire sport en heeft het de traditionele vechtsporten compleet vervangen. De voormalige bokser en huidige robotbokser Charlie Kenton (Hugh Jackman) heeft moeite zijn hoofd boven water te houden. Als hij te horen krijgt dat de moeder van zijn zoon is overleden, gaat Charlie tijdelijk voor zijn zoon Max zorgen. Max stuit op een afgeschreven robot en denkt er een kampioen van te kunnen maken. Samen met zijn zoon maakt hij furore met de robot, terwijl ze elkaar gaandeweg beter leren kennen.

avatar van Awake78

Awake78

Superleuke film dit, echt mee vermaakt. Het loopt allemaal wel volgens een beproefd concept (Steven Spielberg ), maar als je daar een beetje doorheen kunt kijken blijft er een zeer verassende aangename, soms ietwat sentimentele, film over.

Aanvankelijk vond ik Hugh Jackman in zo'n familiefilm als dit niet helemaal goed gecast, maar achteraf zou ik op dit moment eigenlijk geen betere acteur dan hem zien voor deze rol. Briljant.

Helaas is het jochie inderdaad soms wat irritant (vooral met dat dansen), maar ook daar niet al teveel aan proberen te ergeren.

De hele zaal ging ook met de film mee, dat heeft er denk ik ook wel bijgedragen aan de emotie en alles wat er bij kwam kijken.

Erg leuk, een aanrader (voor de hele familie)! 4,5*

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Wat een kut kind en wat is deze film ongelofelijk zoet! 2 dikke nadelen, maar de film in zijn geheel is toch wel goed. De bokswedstrijden zijn tof en daar draait het om. Het verhaal is oer simpel. Jackman maakt er een zooitje van, heeft schulden, hij komt zijn zoontje tegen en ook hij moet gedacht hebben, wat een kut jong. Maar op het einde komt alles helemaal goed. Meer valt er eigenlijk niet over te zeggen. Een prima kinderfilm met een goed tempo en voldoende goede bokswedstrijden.

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Het thema, Robots in de boxring pakt toch wel op een verrassende manier uit.

Want het is nog best wel een geheel nieuw concept. Laten we nu maar niet boxers elkaar laten verwonden en laten we voor dat amusement een alternatief bedenken: Juist, Robots. Om te beginnen zitten de nabij toekomstige futuristische elementen best mooi in elkaar en de SE's waren geweldig. Wat dat betreft hebben ze nog wel rekening gehouden met het jaar 2020. Hugh Jackman is ook weer erg goed als een loser van een gescheiden vader die de draad met zijn zoontje weer op moet zien te pakken. Dat zoontje is aan de ene kant soms goed en komt ie voor zijn rechtenop en is zelfs nog slimmer dan zijn vader maar aan de andere kant veelste brutaal en irritant. Verhaal is natuurlijk flinterdun, maar waar zitten we bij Real Steel nou op te wachten? Een uitgebreid nadenk verhaal of gewoon Robots die mekaar in elkaar rammen. Klinkt saai maar dat is het zeker niet. De film weet je gewoon op een leuke manier te amuseren.

Wat mij betreft een geslaagde opzet.

avatar van Dennissssss

Dennissssss

Het is wel een vermakelijke film, maar wel heel voorspelbaar. Behalve vechtende robots heb ik niks nieuws gezien. Dat kindje weet het allemaal wel heeeel goed te vertellen voor een kind van die leeftijd. Dat is niet echt realistisch. Soms irriteerde mij dat wel, ook sommige gelaat trekjes van hem vond ik niet goed gespeeld. De special effects zijn wel heel goed!

Hij verkoopt zijn kind, ze bouwen samen een band op en hij kan er dan geen afscheid meer van nemen.... Die robot krijgt in het eindgevecht eerst een dik pak slaag en wint dan nog. Dat soort verhaal lijnen kennen we nu wel.

De transformer robots zijn echt veeel vetter.

avatar van John Lee Hooker

John Lee Hooker

Aardige blockbuster die dankzij het goede geluid en de fraai vormgegeven battles een redelijk aangename zit weet te creeëren ondanks de honderdzevenendertig sentimentele cadeaus die rond de kerstboom worden gelegd.
Te beginnen natuurlijk bij het kleine ventje die de stoere en krachtige robots omtovert in een kinderspeeltje en daarnaast bijdehand gedrag vertoonde waardoor het niet veel makkelijker om ook maar een beetje symphatie op te kunnen brengen voor dit personage.
Uiteraard bezit Hugh Jackman weer over een mooie vrouwelijke collega, ook al is dit technische beroep duidelijk meer weggelegd voor mannen. Dat is niet erg, het is leuk om er tegenaan te kijken maar Evangeline Lilly kan echt niet voorkomen dat dit gewoon een supporter rolletje is waarbij ze er vrij nutteloos bovenop zit net als een blaadje basilicum om het gerecht een mooier uiterlijk te geven. Het was dan wel weer een beetje frapant dat deze decoratie liever in het café met een biertje in de hand haar charmes wilde verspreiden dan aanwezig te zijn bij het eerste grote gevecht in het stadion nadat ze mee had geholpen om Atom er bovenop te helpen.
De uitslag van de gevechten waren in de meeste gevallen wel op op voorhand te bepalen, daar hoef je niet persé helderziend voor te zijn, en dat er een eindconfrontatie zou komen met de Aziaat is ook niet geheel onverwachts. Karl Yune, de acteur die de angstaanjagende Zeus mocht besturen kwam helaas erg matig naar voren en ik vond het nogal vreemd dat hij zich zorgen ging maken op het moment dat hij net een pak rammel had uitgedeeld aan het ijzeren maatje van Max. Dat zou misschien zijn omdat hij uitgeput dreigde te raken maar dit had hij aan moeten zien komen met de ervaring die hij als onverslagen kampioen in bezit had.
De verstandhouding tussen vader en zoon vond ik ook niet bijster overtuigend. Charlie heeft zijn kind al jaren niet gezien en wanneer hij moet raden naar zijn leeftijd gaat niet alles vlekkeloos. Toch ziet hij hem na lange tijd weer en verloopt alles op rolletjes, geheel volgens planning. Zo'n scheiding zorgt meteen voor een hoop siroop, glazuur en honing die je doorgaans liever niet overmatig in je maaltijd hebt zitten, ook al is het maar fastfood. Als je er als regisseur dan tóch voor kiest om een jongetje van elf mee te nemen in de wereld van spectaculaire conflicten en inspannende voorbereidingen, voeg er dan alstublieft niet zo'n zielig zijweggetje aan toe.
Tenzij de vloer met uien was bedekt of dat er ontroerende projecties van de Titanic te zien waren begrijp ik niet goed waarom er op het einde nog zo nodig tranen over de wangen moesten rollen, een beetje overdreven.
Overigens vind ik het vreemd dat ze die indrukwekkende move, waarmee Metro in één klap uitgeschakeld werd, niet hadden uitgeprobeerd bij andere tegenstanders.

Jammer dus dat de kok precies volgens het recept heeft gehandeld en daarbij een verhoogde dosering van de verkeerde ingrediënten heeft toegepast. Echter, bij zo'n werkje als dit kun je van te voren al een dikke winterjas aantrekken zodat je warm blijft voor een aantal boeiende shows die nou eenmaal niet dagelijks op Eurosport te zien zijn.

avatar van IcU

IcU

Real Steel is een zeer fijne film. Er wordt nergens uit de bocht geschoten en de voorspelbaarheid is best groot, maar er zit een aangename 'flow' in en het verhaal weet te interesseren. Mooie effecten, die er verbazingwekkend realistisch uit zagen, werken sfeer verhogend. Het verhaal heeft niet veel om het lijf, en schommelt tussen een klassieke boksfilm en een familie film. Jackman speelt los en open, Dakota Goyo is een standaard kind acteur. Wel weten ze een werkende band tussen vader en zoon te creëren wat toch wel een aantal mooie scènes oplevert (mits je echt in de film ' zit' )

avatar van Number23

Number23

Pijnlijk, sentimenteel, cliche, niet grappig. Sleutelwoorden wat Real Steel betreft. Beetje 'Over the Top'-film met in plaats van handje drukken, robotboksen. Jackman is okay als vader die geen ene moer geeft om enige offspring, alleen maar om geld en winnen. Lilly is helaas maar een flauwe bijrol gegund, dan heb ik het nog niet over typecasting als Durand. Dan komen we bij het manneke dat bij de 1e aanblik al irritatie opwekt. Toegegeven, hij heeft een paar aardige momentjes. Maar als daar meer momenten van afschuw tegenover staan, werkt het niet echt.

avatar van Albus Dumbledore

Albus Dumbledore

• 2041 berichten

Misschien dat ik er ooit een langere review voor schrijf, maar op dit moment heb ik daar geen zin in ivm vermoeidheid. Ik houd het dus kort. Ik vond deze film erg tegenvallen. Dat kind was irritant, vanaf het moment dat Zeus werd geïntroduceerd wist je al hoe de film ging eindigen, het was dus afschuwelijk voorspelbaar, er zaten erg veel cliché's in en de film wilde erg sentimenteel zijn maar sloeg daarin de plank totaal mis (ik was geen een keer geraakt). Verder hier en daar wat leuke actie in combinatie met stoere muziek, knap gemaakte robots en Hugh Jackman blijft een leuke acteur die een film prima kan dragen. Voor de rest, pretty boring. Sprak me niet echt aan.

2,5 sterren

avatar van candymancandyman

candymancandyman

Rocky meets the transformers meets the champ (zeikjong).

Aardige film waarbij je eigenlijk al weet hoe het afloopt. Knap gemaakt met die robots. Heb er wel van genoten. Jackman speelde wel goed in deze film, had er duidelijk plezier in.

avatar van james_cameron

Regisseur Levy kan maar moeilijk loskomen van het kleffe sentiment en de vermoeiende moraallesjes van zijn eerdere films. Jammer, want Real Steel is verder best onderhoudend en spectaculair. Jackman is solide in de hoofdrol, alhoewel zijn dik aangezette amerikaanse accent enigzins stoort, en de rest van de cast is acceptabel. Natuurlijk verloopt het script volstrekt oppervlakkig en voorspelbaar, maar er zijn vele vermakelijke scenes en de robotgevechten bieden visueel aantrekkelijk spektakel. Te lang en zoals gezegd te geforceerd sentimenteel, maar uiteindelijk wel de beste film van regisseur Levy tot nu toe. Al zegt dat natuurlijk nog niet veel.

avatar van mrwhite

mrwhite

De film deed me vooral denken aan Over the Top (1987) er zijn veel gelijkenissen tussen de twee. Leuk om eens te zien maar meer ook niet. En het is zoals paul83 zegt de CGI is wel zeer knap gedaan alleen jammer genoeg kun je dat niet zeggen van de rest.

avatar van Theunissen

Best wel een vermakelijke (wel zeer voorspelbaar) en leuke film hoewel ik er vanaf de laatste 40 minuten regelmatig een teiltje bij heb moeten pakken vanwege de clichés en het hoge typische Amerikaanse sentimentele en kleffe gedoe. Vooral bij de uitdagende toespraak van het jochie Max Kenton (best aardig gespeeld door Dakota Goyo) heb ik het teiltje helemaal vol gekotst. Maar toegegeven ondanks de clichés was het een leuk verhaal dat er visueel verbluffend uitzag. Trouwens over visueel gesproken wat zag die Farra Lemkova (gespeeld door Olga Fonda) er verschrikkelijk mooi uit. Het liep me letterlijk en figuurlijk uit mijn mond bij haar aanblik. De dames Evangeline Lilly en Hope Davis mochten er trouwens ook zijn. De rol van Hugh Jackman was best aardig en hij deed het ook best leuk voor zijn doen.

Het verhaal heeft veel weg van de film "Over the Top" en het eindgevecht is min of meer gekopieerd van het eindgevecht van "Rocky 1" inclusief de uitslag. Waarschijnlijk is regisseur Shawn Levy een groot fan van Sylvester Stallone.

Misschien klinkt mijn review niet zo positief maar al met al heb ik me prima vermaakt met deze typische Amerikaanse film en nogmaals visueel vond ik het er allemaal prachtig uitzien (robots als ook Olga Fonda).

avatar van pollet

pollet

Ik wil niet veel zeggen hoor, maar wat een ongelooflijk slechte film. Ik dacht deze moet ik downloaden, omdat hij goede recensies krijgt moet het een goede film zijn. NOU DIT VALT ZO ZWAAR TEGEN. Van het begin tot het einde voorspelbaar, ontzettend irritante acteurs en nog allemaal zwaar irriterende dingen. TIP: DEZE FILM IS VOOR JONGETJES VAN 10 JAAR!

avatar van SaNDuTjE

SaNDuTjE

Standaard Spielberg film met goeie effecten en een met sentiment doordrenkt verhaal.

Na al het Transformers geweld is het de beurt aan Spielberg om de robots te gebruiken voor een avontuur vol met slechte vaders, verloren zonen en vooral veel wijze levenslessen. Dat laatste wordt de kleine Max (Goyo) moeiteloos voor zijn rekening genomen en laat hij zijn familie en de rest van de wereld wel even zien hoe het allemaal in elkaar steekt. Jackman speelt een prima rol, de bijrollen worden ook goed vervuld maar wat heb ik me geïrriteerd aan dat joch. Het scheelde niet veel of het Spielberg-sentiment was naar de achtergrond verdreven hierdoor maar uiteraard waren er genoeg momenten aanwezig om je zakdoek tevoorschijn te toveren.

Aangezien je aardig kunt inschatten hoe het verhaal zal verlopen is het aan de stoere robots te danken dat de 127 minuten redelijk onderhoudend zijn. De kwaliteit van de CGI is hoog en vooral in HD een genot om naar te kijken en ook de soundtrack voegt bij sommige scènes wel wat toe. Jammer dat het camerawerk dan weer zo standaard is en er nagenoeg geen extra effecten zijn gebruikt om de gevechten wat boeiender te maken. Vooral omdat je uiteraard toch wel weet wie wanneer wint.

De film verloopt compleet volgens verwachting en bevat alle ingrediënten die je van een typische Spielberg productie kunt verwachten dus wat dat betreft ook geen verrassing, maar het heeft naast de fraaie beelden ook niets meer te bieden en duurt de film gewoon iets te lang.

Leuk maar ook niet meer dan dat.

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Zeer onderhoudende familiefilm, volgens, wait for it, de Spielberg formule. Vervelend en voorspelbaar, niet die formule an sich maar de reacties die je dan hier moet lezen. Tuurlijk eindigt het zo, weet je dat van tevoren al maar blijf dan ook van die open deuren af.

Maar goed, de film kent met Jackman en Lilly een prima front line maar Goyo's personage was vooral erg irritant. Hij krijgt gelukkig wel zijn momententjes, vooral als ie a la Chael Sonnen de kampioen uitdaagt is wel klasse en tegen het einde wordt ie gelukkig wat minder 'ongrappig'. Plot werkt prima en tuurlijk is het weer doorspekt met cliche's en opgeklopt sentiment maar ik zou het niet anders willen.

Wel jammer dat Durand weer echt getypecast wordt, je weet op voorhand al wat voor soort rol die gaat hebben. Lilly wordt zoals altijd weer ondergewaardeerd en mag alleen mooi wezen, Jackman is gewoon solide en sympathiek (en ja, dat shirt gaat ook weer uit) en leuk om Mackie weer eens in een film te zien. Ook nog even twee duimen omhoog voor de sound direction want dat was weer dik in orde. Blockbusters moeten het ook vaak hebben van de sound direction. Sterke CGI, al had ik wel wat onconventioneler camerawerk verwacht in de fights. Een erg vermakelijke familiefilm, niets meer, niets minder.

avatar van stinissen

Totaal geen hoge verwachtingen maar wat heeft deze film me aangenaam verrast het lijkt wel het verhaal van Rocky , wist trouwens niet dat een robot film zoveel emotie konden opwekken ook was de film gelukkig niet zo bombastisch en over de top als die Transformers films.

Het was gewoon een warme feelgoodmovie met een prima cast.

avatar van wwelover

wwelover

Robert Zemeckis en Steven Spielberg als producers dat klinkt natuurlijk altijd goed. En boksen blijft een populair film thema, zeker met Robots. Real Steel is absoluut geen slechte film, maar hij is ook niet bepaald bijzonder. Het is heel cliché en moet het vooral hebben van de goede special effects want de gevechten zien er wel tof uit. Daarnaast heb ik een zwak voor Jackman, die vrijwel altijd een goede rol neerzet. Ook de jongen is wel aardig en Lely is heerlijk om naar te kijken. De muziek vond ik wel een beetje te makkelijk.

avatar van Jawaddedadde

Jawaddedadde

Vrij klassiek en saai drama eigenlijk.

Haal de robots weg en er blijft helemaal niet veel over. Verder allemaal erg traditioneel en erg braafjes uitgewerkt. Enkele dagen geleden gezien en nu al is er niet één scène die me nog bijblijft.

Nee, tegenvaller dit.

avatar van Insignificance

Insignificance

Je kan 'm volledig afbranden op z'n véle clichés, het overdadige sentiment en het té schattige ventje dat op zeker moment echt té brutaal wordt. Ik had ook al vrij snel genoeg van de enorme droplul die Hugh Jackman in het begin van de film staat te spelen en je kan zo uittekenen wat er gaat gebeuren wanneer Charlie een schuld laat openstaan of wanneer zijn boksverleden en een bepaalde functie van de robot bekend worden. En toch stoort het allemaal ook weer niet zo erg en is het zelfs gniffelen met die Russische tante en haar Japanse sidekick. Het hoort er ook allemaal wel een beetje bij.

Bovendien danst Levy er op een bepaalde manier dusdanig schaamteloos mee om dat ie aardig wat krediet opbouwt. Samen met die vechtende robots uiteraard. Eentje tegen een stier nota bene. Qua ambiance rond de ring valt het wat tegen, maar eenmaal in de ring ziet het er allemaal best cool en lomp uit. Ik kon de knipoog naar The Rumble in the Jungle ook wel waarderen. Wat dan wel weer jammer is, naast de muziek, dat dan net Atom de robot is met de minste expressie en uitstraling. Natuurlijk wel verklaarbaar, maar ze hadden 'm toch best wat meer smoel mogen geven.

avatar van Quantum

Quantum

Kinderfilm. Niet meer niet minder. Het enige leuke/goede is de interactie tussen het zoontje en de robot. Jammer dat deze interactie zo lang duurt en we het veel te lang met alleen Jackman moeten doen. Voor acteren moet je ook niet bij Jackman zijn. Special effects maar net acceptabel. Meer kan ik er niet van maken, ik heb er 2,5 voor over

avatar van Elineloves

Elineloves

Leuk! Ik wilde deze film graag in de bioscoop zien, mijn vriend niet zo zeer. Toch ging hij natuurlijk braaf met me mee. En stiekem vond hij hem veel leuker dan hij verwacht had. Ik wist het wel, ik heb gewoon een goede smaak.

Ik keek uit naar deze film door Jackman en Lilly. They are cute. Maar nóg schattiger was het jonge jochie. Ik weet het niet wat het is, maar ik hou van films als deze, waarin een volwassene een krachtige band opbouwt met een tiener ondanks alle hobbels en obstakels.

Toch moest ik er in het begin inkomen. Even wennen aan het hele 'robotboxen' gebeuren. Anderzijds vind ik het wel zielig voor de robot wanneer die af wordt gemaakt door een dolle stier. Ik ben een raar meisje, ik vond het sneu voor de robot. Inderdaad. Zeg maar niks.

Jackman's personage is in het begin een echte hork. Vervelende vent die zich totaal 0,0 verantwoordelijk voelt of zich interesseert voor iets wat geen betrekking heeft op zichzelf. Alsof Max een speeltje is die je pakt wanneer je er zin in hebt. Oppervlakkig en natuurlijk kun je al van 14 kilometer afstand ruiken hoe dit verhaal zich gaat ontwikkelen.

Over 14 kilometer gesproken, het geluid stond zo hard en was ZO aanwezig dat je 't op flinke afstand nog kon horen. Erg vervelend. Het waren al allemaal van die knoerharde herrie deuntjes, was soms veel te nadrukkelijk aanwezig.

De scène op het stort was mooi, goed gefilmd en goed gespeeld. Net als de dans scène in het park, geweldig.

Voorspelbaar? Ja. Sentimenteel? Ja. Stereotype personages? Ja. Maar who cares. De gevechten zijn tof, het verhaal kijkt prima weg (hoewel beetje aan de lange kant) en ik vond de clichés niet ergerlijk.

Ik moest zelfs stiekem een beetje huilen tijdens het eindgevecht, toen Max vol bewondering naar zijn pa keek en ik Bailey zag huilen. Ja, dan vraag je er om natuurlijk, dan hou ik het ook niet droog. Tikkeltje genant omdat er nog andere mensen in de zaal zaten maar ach, ik hield het stilletjes.

Ondanks het feit dat mijn gehoor permanent aangetast is heb ik me goed vermaakt met deze film. Positief verrast.

Ik wil ook een robot. Niet om te vechten, maar gewoon. Als roommate ofzo.

avatar van Justinw

Justinw

Ik had inderdaad ook geen familiefilm verwacht. Als alleen al dat kleine joch eruit was geschrapt had deze film van mij een voldoende kunnen krijgen. Nu word alles nog voorspelbaarder met als toppunt zijn arrogantie nadat zijn Robot eens een gevecht wint. Nee best een leuk concept. Soort Transformers meet Boxing. Maar come on maak er dan een Rated R film van en beuken. Maar dit slaat bij me de plank volledig mis.

avatar van blurp194

blurp194

Simpel, stereotiep, cliche. Maar wel perfect uitgevoerd.

De setting is mooi origineel - boksende robots, hoe haal je het in je hoofd. Maar, Robot Wars gecombineerd met WWF is aan de andere kant wel een geniaal goed idee. En ook iets waar zowat elk jongetje onmiddelijk wild enthousiast van wordt - ook als zo'n jongetje de veertig al voorbij is, of misschien een meisje is - Eline is al overtuigd, bijvoorbeeld.

De combinatie van de originele setting met de toch best bekende en afgezaagde motieven in de film is erg goed - zonder de setting zou het misschien een saaie film geworden zijn, nu is het een prima kapstok. Arm tegen rijk, eergevoel tegen winstbejag, oost tegen west, eerlijk tegen vals, goed tegen fout - het komt allemaal langs. Erg grappig hoe vader en zoon hun rollen omgedraaid hebben, Pa leert een lesje van zoonlief. En hoe cliche en afgezaagd het ook allemaal is, hoe mierzoet het ook is achteraf, het levert wel een heel fijne en erg leuke film op.

Mooi vormgegeven robots, met precies voldoende knipperende lampjes en glimmend lakwerk om het verschil tussen de winners en de losers aan te geven. Maar, ook de vrachtwagen vind ik erg goed gevonden - een perfecte combinatie met een veewagen en een futuristisch idee van hoe zo'n ding er over een jaar of twintig uitziet. En de boksschool dan nog, en de ring waar het einde zich afspeelt. Mooi gevonden.

Dan de casting, daar is echt geen speld tussen te krijgen. Hugh Jackman als kinderlijke en volslagen onvolwassen vader, Dakota Goyo als overeigenwijs irritantje, Evangeline Lilly als de stabiele basis - om maar niet te zeggen dat ze mag stilzitten en mooi zijn. En de hele setting om de wedstrijden heen, bevolkt met precies het Robot Wars publiek - met als enige uitzondering dat ze misschien wat minder extreem nerdachtig zijn. Maarja, waar haal je zulke figuranten vandaan

Ik zie eigenlijk niks om negatief over te zijn. Misschien is dat voorbehouden aan 'volwassen' mensen, die door hun elitaire verhevenheid of calvinistische inslag niet meer in staat zijn om iets gewoon leuk te vinden.

avatar van Ceeda7

Ceeda7

Wat een ergerlijke film.

Heel slap en flinterdun verhaaltje over een vader die z'n zoontje wil terugwinnen door een minderwaardige robot te laten vechten tegen hightech robots.

De product placement ( Bing, Coca cola, Mercedes Benz, HP, Cadillac en...) zijn meer dan storend. Hugh Jackman is cool, Lilly is knap maar hoort niet thuis in zo'n film. En die kleine is verschrikkelijk irritant en wannabe cool op z'n Justin Bieber's.

Het verrast mij dat de rating zo hoog is. Maar de echte filmliefhebbers hebben deze waarschijnlijk (en volledig terecht) genegeerd.

Draak van een film, 1.5*.

avatar van rep_robert

Real Steel is een extreem moeizame film dat leentjebuur speelt bij verscheidene films, zoals Over the Top (1987). Ook zijn de gevechten weinig spannend en origineel en weet je precies hoe het af gaat lopen, omdat je zelfs gewoon een keer naar een simplistische versie van the Rumble in the Jungle zit te kijken(Ali tegen Foreman). Verder extreem veel mierzoet Disney gedoe en een moraaltje dat er iets te klef doorheen gegooid wordt. Jammer dat Jackman vanaf minuut 1 een onsympathieke klootzak is en dat de grens van het te zoete gewoon te vaak overschreden wordt. Vooral wanneer dat rotkind die microfoon pakt.

De opbouw naar het einde verloopt ook te stroef en de film voelt gewoon te vaak ook fragmentarisch aan. De hele hype rondom Atom voelt gewoon te geforceerd aan en we zouden de hele background story moeten snappen door middel van journalisten die vragen van 20 zinnen lang aan mensen stellen. Verder nog een hoop onnozelheden waarin de film niet aan kan ontkomen. Zo is Zeus zijn energie level extreem laag, maar wanneer er op manueel wordt overgeschakeld zit die robot opeens weer vol energie? Iemand die mij dit soort vage dingen goed kan uitleggen?

Real Steel voelt niets anders aan dan een samenraapsel van veel ingrediënten die we al vele malen eerder (en beter) hebben mogen aanschouwen. Nergens voelt de film verfrissend of ook maar enigszins origineel. Ondanks het thema.....

Wat heeft de film een bizar hoog gemiddelde zeg

avatar van doctari

doctari

Zeer matig. Het concept van boksende robots is in potentie nog wel goed voor wat entertainment en de actiescenes zijn redelijk (in ieder geval beter te volgen dan die van Transformers) maar de rest is mij echt een paar niveaus te sentimenteel.

Kijk, dat het allemaal nogal voorspelbaar is, daar valt nog enigszins mee te leven, het gaat bij dit soort films om de uitwerking, en die is echt heel erg klef en vol met clichés. Jackman houdt zich nog enigszins staande maar het vroegwijze kleine jongetje wekt enorme irritatie op, de pogingen om emotie tussen het voorgenoemde jongetje en de robot op te wekken zijn onbedoeld lachwekkend, de dialogen bestaan vooral uit geschreew en het kabbelt allemaal veel te lang door op weg naar een finale die iets te slaafs uit spoiler]Rocky gejat lijkt.

Ergens halverwege was mijn interesse eigenlijk al weg, en hij kwam ook niet meer terug.

avatar van Zinema

Kinder-Rocky.

Het lijkt erop dat werkelijk alle clichés uit de kast zijn getrokken door misschien wel Spielberg zelf, toen hij de opdracht gaf aan tijdelijk verlengstuk Levy. De film ademt regelmatig de beroemde regisseur, maar kan zich nergens meten met zelfs maar het minste werk van de over de houdbaarheidsdatum gerakende filmtovenaar. Een speciaal ingehuurde Sugar Ray die de boksscènes realistisch moet doen ogen, verandert daar niets aan in deze slappe kindervariant op Rocky.

Doorsnee.

avatar van schram101

schram101

Niet echt mijn ding.

Dat de afloop zich al voor het opzetten van de film laat raden is niet eens echt een probleem. Met een aantal leuke acteurs en een niet al te dik opgelegde moraal kan zo'n prent best te pruimen zijn. Jackman echter, enkel de acteerschool doorgekomen om de pretty boy uit te hangen, kan de hoofdrol onmogelijk dragen en zijn zoontje Max is bloedirritant. Al ligt dat niet eens aan het acteren van Dakota Goyo, want die doet het nog redelijk. Vooral het personage is vreselijk. Het eindgevecht viel behoorlijk tegen, al ziet het er visueel allemaal dik verzorgd uit. Maar de gevechten tot aan de climax zijn stukken boeiender dan wanneer Atom uiteindelijk tegen Zeus uitkomt.

Al met al redelijk te doen, al betwijfel ik of ik wel in de doelgroep zit.

avatar van DiKKe_OsCaR

DiKKe_OsCaR

• 2034 stemmen

Beetje twijfel met waarderen: enerzijds is het een fijne feelgood movie. Maar anderzijds irriteerde met name in het eerste halfuur de matige acteerprestaties en de toevalligheden en onzin die er werden verkondigd me mateloos.

Desondanks.. Oke film.

avatar van x_xtara

x_xtara

Deze film is echt een aanrader als je op zoek bent naar een film waar je niet bij hoeft na te denken. Door de toepasselijke muziek en omgeving is het totaalplaatje compleet. Deze film moet je gezien hebben, boksende robots, enjoy!