Over the Top (1987)

geregisseerd door
Menahem Golanmet
Sylvester Stallone,
Robert Loggia en
Susan BlakelyZe zijn gescheiden maar nu haalt hij hun zoon van de militaire school om wat meer tijd aan hem te besteden. De moeder is ziek en wil dat ze elkaar beter leren kennen, maar haar vader wil niet dat zijn kleinkind in een wereld van trucks en armdrukken in competitieverband komt.
4,0
[permalink] geplaatst op 4 maart 2012, 11:22 uurMooie film, goed geacteerd. Stallone at his best.
2,5
[permalink] geplaatst op 26 maart 2012, 9:27 uurVoor een Stallonefilm heeft Over The Top best z’n momenten, maar als actiefilm zakt het genadeloos door de mand. Er zal (bijna) niemand zijn die de voorkeur geeft aan een potje armworstelen boven een lekker potje ouderwetse actie. Doe mij dan ook maar een willekeurige Rambofilm. Op het acteerwerk en dergelijke valt weinig aan te merken. Ja, het zoontje is irritant, maar als hij van het begin af aan braaf meeging, zou dat andere aspect al helemaal geen meerwaarde hebben.
2,5
[permalink] geplaatst op 17 april 2012, 22:19 uurToch wel een van Stallone's minste films, maar wel de beste film over armworstelen die ik ooit heb gezien. Dat het ook meteen de enige is zullen we dan maar even voor lief nemen...
Stallone is sympathiek in ieder geval, al komt de obsessie voor deze sport maar matig uit de verf. Zoonlief is ook wel een groot onderdeel van de oorzaak dat de film gewoon nergens echt goed wordt, omdat het een strontvervelend joch is die door een melodramatisch achtergrond verhaal van een zieke moeder ook niet de beste teksten toebedeeld krijgt. Het verveelt allemaal verder niet, maar echt spannend is zo'n armworstelwedstrijd nu ook weer niet om te zien.
3,0
[permalink] geplaatst op 17 april 2012, 23:20 uurNiettemin is de soundtrack redelijk geniaal, afgelopen weekend nog op vinyl aangeschaft!