Genre: Actie / Drama
Geregisseerd door: Menahem Golan
Met onder meer: Sylvester Stallone, Robert Loggia en Susan Blakely
Releasedatum: 9 april 1987
Plot Over the Top
"Some fight for money... Some fight for glory... He's fighting for his son's love."
Ze zijn gescheiden maar nu haalt hij hun zoon van de militaire school om wat meer tijd aan hem te besteden. De moeder is ziek en wil dat ze elkaar beter leren kennen, maar haar vader wil niet dat zijn kleinkind in een wereld van trucks en armdrukken in competitieverband komt.
Lincoln Hawk
Announcer
Collins
Smasher
infineonz
Film in eerste instantie 'met tegenzin' bekeken in verband met de lage scores op MM en IMDB.
Meestal kan ik wel aan de hand van deze beoordelingen bepalen als ik een film moet kijken ofniet. Deze film heeft 2.2 sterren, wat dus een echte butt film zou moeten zijn.
Echter moet ik zeggen dat ik me goed heb vermaakt, film is niet bijzonder kwa uitwerking of verhaal. Maar kijkt wel heerlijk weg.
Film klikte op één af andere manier met mij.
Bart Simpson
Deze film is gewoon erg ondergewaardeerd
Gewoon een erg leuke actiefilm, over the top
Bart Simpson
Als ik alleen naar de score kijk, denk ik al dat ik mijn geld heb verspilt.
Niet zo goed gedacht destijds. Geweldige film
Heb deze al lange tijd geleden gezien, maar ik zie nu dat ik vergeten ben te stemmen, mooie 4.0* dan maar he
ace leader
De beste film ooit gemaakt over armworstelen
En waarschijnlijk de enige.
Blarown
ik vond het nog wel een vermakelijke film..
mikey
Stem verhoogd, wegens realisme en emotie!
Sylvester rules! Hij is de enige body culture spierbundel die echt overtuigend is (ik geloof hem ook altijd). Dat is een talent om u tegen te zeggen. Over cop land, een iets mindere van Stallone, was hij ook de beste van die film. Terwijl iedereen hem prees dat hij zich een beetje staande wist te houden tussen al dat acteertalent. Wat een onderschatting zeg. Alsof deNiro overtuigend zou zijn geweest armworstelende trucker?
Sly rules!!!!
RonMathijs
Het is een typische Amerikaanse film, met een happy end.
Maar een film met Sylvester Stallone blijft goed! Ik moet zeggen dat ik de muziek wel heel goed en toepasselijk vond voor deze film dus een groot + punt. Verder was het einde een beetje matig, hadden ze meer uit kunnen halen naar mijn idee.
Filmkriebel
Na The Expendables nog eens een oude Stallone film uit de kast gehaald. Al bijna 20 jaar niet gezien. Over the Top voldoet aan de definitie van de 80s film met succes. Van het simpele verhaal tot de foute soundtrack. Persoonlijk vind ik het één van de betere Cannon films. Dit keer mag Stallone meer dan alleen maar schieten; hij is vertederd en gek op dat kleine vervelende ventje die zijn zoon is en brengt het goed over. Vrij clever om de vader-zoon band in de film als een sportieve drijfveer te gaan gebruiken in de eindwedstrijd. Sport is inderdaad een "mental thing" . Lekker ongecompliceerd, met een Stallone die iets diverser uit de hoek komt.
hero88
deze kreeg ik heel wat jaren terug van me vader op video heel vaak gekeken super film een vader zoon tape
FunkStarr
- 1922 berichten
Deze film heeft na de zoveelste herkijkbeurt nog steeds niets ingeleverd aan vermaak. Mijn oude stem blijft dan ook stevig overeind staan deze film is ZWAAR ondergewaardeerd. Niemand anders had deze rol zo kunnen spelen als Stallone, hij is gewoon gemaakt voor dit soort rollen en films.
G.W.
Sommige mensen zijn blind voor bepaalde dingen denk ik, en andersom anderen weer voor weer andere dingen, dus dat is niemand kwalijk te nemen, dat moet tenminste haast wel zo zijn, snap anders niet dat iemand dit echt helemaal niks vind.
deGVR
Prachtig verhaal dat gemaakt is voor Sly!!! Zo worden ze niet meer gemaakt!
brabusRUS
Lang, lang geleden heb ik deze film ooit gezien. Ik dacht altijd dat het jongetje, de echte zoon van Stallone was.
Decec
Ik vond een goede actie/sport film...
Wel de jonge leeftijd van de acteur Sylvester Stallone speelt goed...
Jammer dat deze film heeft 4:3, geen breedbeeld.. 1987 jaartal
Bekende acteur Robert Loggia speelt ook goed (hij leeft nog steeds en
nu speelt ook).
Prima camerawerk..
freddy80016
vanwege de hele lage score op imbd zet ik 5.0 sterren,normaal gezien 4.0,maar het is een film uit mijn jeugd
Al DeNiro
Goede film die veel nostalgische gevoelens oproept bij mij.
- Echte 80s sfeertje
- Veel feel-good muziek
- Mooie scenes tussen Stallone en ''zoon'' die langzaam naar elkaar toegroeien
- Spectaculair en realistisch in beeld gebrachte armworstel-wedstrijden met leuke deelnemers.
Deze hoort nou letterlijk in zwaar ondergewaardeerd thuis.
De film was erg vermakelijk met een fijne jaren 80 sfeertje en muziek.
Eind wedstrijd was erg spannend en acteren en chemie tussen beide personen was mooi.
3,5 ster
Karl van H.
De titel geeft een goed beeld van wat je kunt verwachten. Want nee, een echt goede film is het niet, maar vermakelijk over the top is het wel: de kop van Stallone, de melige eightiessfeer (die muziek!) en de kleurrijke armworstelaars - ze lijken zo uit een stripboek te zijn weggelopen - weten je krap anderhalf uur prima te vermaken. Minpunten zijn er ook, voornamelijk in de vorm van het bloedirritante zoontje van Stallones personage, een verschrikkelijk overacterend jongetje dat vrijwel elke scène in gejank uitbarst. Maar goed, dat hoort nu eenmaal bij een brok sentimenteel entertainment als deze. Leuk! (Maar nou ook weer niet al te veel.)
Matige film waarin een vrachtwagenchauffeur annex armworstelaar vecht om de voogdijschap over zijn zoontje. Echt vervelend wordt het niet, maar goed is anders. De foute jaren '80 muziek zorgt deels voor de charme. Het zoontje is perfect op het irritante af, en het slechte acteerwerk doet daar nog een schepje bovenop. Ook de finale valt tegen; 20 minuten lang naar overgespierde kerels kijken die orgastische gezichten trekken is me gewoon te veel.
movies2323
Ik vind dit een prima drama, ik snap de lage waardering ook niet echt zo goed..
Stallone acteert hier prima, en acteert vanuit zijn hart, wat wel goed overkomt.. Vele hebben kritiek op zijn acteren, maar kunnen dan niet opnoemen wat er precies fout aan is; ze zeggen gewoon; '' de acteerprestatie van Stallone was niet goed''
.. Een beetje als een schaap de grote kudde/massa volgen, maar ik denk dat het komt door een aantal films waarin hij wel slecht was.. In First Blood en Rocky speelde hij gewoon de sterren van de hemel en zette hij oscarwaardige performances neer, veel en veel beter wat de meeste acteurs hedendaags laten zien.
In latere films als Judge Dredd, Spy Kids, en ook Stop! Or My Mom will Shoot, deed hij het inderdaad wat minder, maar in de meeste films laat hij gewoon zien dat hij een prima acteur is.. Een actiester als bijv. Jean Claude van Damme moet het, gezien zijn accent , inderdaad hebben van zijn fysiek, maar toen Stallone in de jaren 70/80 een ster begon te worden, kwam dit niet omdat hij zo breed, en gespierd was.
Hij had in Rocky gewoon een gemiddelde lichaam; oftewel het kwam door zijn acteren; die was bovengemiddeld.
Anyways....
De ontwikkelingen binnen dit verhaal en van de personages zowel tussen de personages als binnen de personages zijn erg mooi om te zien( de vader-zoon relatie, het winnen van de onmogelijke tegestander, het terugkeren na al die jaren, de 2 verschillende werelden van zoon en vader etc.)
Ik zou een 4,0 willen geven om de score wat op te krikken, omdat de meeste een lage waardering geven door niet naar de film te kijken, maar te kijken naar wat andere zeggen over Stallone. Een 4,0 was deze echter niet waard, wel een goede
3,5***
m1chel
- 1948 berichten
Weer een topper van Sly. Jammer genoeg maken ze niet dit soort films meer.
LoTroPan
Teveel saaie scenes met dat bijdehante kind ! De cover doet wel wat anders vermoeden !
bozzy
uhm uhm tja vond hem vroeger wel erg vermakelijk.
Mede daarom een krappe voldoende.
Redelijk overtuigende Stallone.
Film was eerlijk gezegd ook wel een beetje over de top
Het cliché verhaal stelt weinig voor en is ook best flauw. Enkel de armpje druk wedstrijden zijn leuk om te zien maar natuurlijk ook zeer voorstelbaar. Stallone deed het nog redelijk en zijn spierballen zagen er best indrukwekkend uit maar zijn gespeelde zoon David Mendenhall vond ik maar irritant aanwezig in de film. Regelmatig hoopte ik dan ook dat Stallone hem met zijn truck overhoop zou rijden
Een film met een flinterdun verhaal en hoop onzin.
Nu hoeft dat allemaal niet zo erg te zijn, als het maar vermakelijke onzin is. Dat is hier echter meestal niet het geval. Stalone is is maar een matig acteur en laat hier weer eens zien waarom. Vooral op het serieuze drama vlak schiet de film vaak zwaar tekort. Het hele vader en zoon gebeuren komt maar matig uit de verf en daarnaast acteert de zoon al net zo matig als zijn vader.
Het enige echt vermakelijke aan deze film zijn de armworstelscènes. Die zien er bij vlagen spectaculair uit en worden ook op een mooie manier in beeld gebracht. Het is dan alleen weer jammer dat het zo voor de hand ligt hoe het afloopt. Als dat het grootste mankement van de film was, was het allemaal nog wel te overzien. Helaas hangt de film dus van mankementen aan elkaar.
nezihenleyla
Iedereen is natuurlijk vrij in het goed of slecht vinden van films maar hou tenminste rekening met het feit dat deze film niet gisteren maar jaren geleden gemaakt is.

Netflix gooit ook de geprezen oorlogsfilm 'Platoon' uit het aanbod

Nederlandse komedieserie 'Moedermaffia' scoort op Videoland

CBGB
Drama / Muziek, 2013

Polytechnique
Drama / Misdaad, 2009
sportbad father-in-law rondritvrachtwagenchauffeurarm wrestling vader-zoon-relatiefather and son relationship