• 9.377.356 stemmen

Fear and Loathing in Las Vegas (1998)

Roadmovie / Komedie | 118 minuten

Genre: Roadmovie / Komedie

Geregisseerd door: Terry Gilliam

Met onder meer: Johnny Depp, Benicio Del Toro en Christina Ricci

Releasedatum: 11 maart 1999

Plot Fear and Loathing in Las Vegas

"Buy the ticket, take the ride"

Journalist Raoul Duke (Johnny Depp) en zijn geflipte advocaat Dr. Gonzo (Benicio Del Toro) reizen af naar Las Vegas om een sportevenement te verslaan. Met het voorschot dat ze hebben gekregen gooien ze hun hele kofferbak vol met allerlei soorten drugs en beginnen ze aan een psychedelische roadtrip, op zoek naar de 'American Dream'.

Raoul Duke

Uniformed Dwarf

Car Rental Agent - Los Angeles

Parking Attendant

Desk Clerk at Mint Hotel

avatar van Madecineman

Madecineman (moderator films)

Goed, en nu weer graag over de film. Dit is niet de plek om iemands persoonlijke top10 te bespreken, daar heb je het forum voor.

avatar van leidsehoodie

leidsehoodie

Briljante film!

Zeker niet voor iedereen weggelegd.

In eerste instantie ook niet voor mij. De eerste keer zette ik hem na een uurtje uit met knallende koppijn. De tweede keer wél uitgekeken en ik kan alleen maar zeggen dat de film briljant is.

Ik vind het ongelofelijk knap gedaan van de makers. Ik kreeg zelf het gevoel dat ik compleet knetter naar de film zat de kijken. Al die kleuren en belachelijke situaties maken het een ongemakkelijke film om te kijken, maar dat is juist de kracht van deze film.

Én natuurlijk is de film af en toe ontzettend grappig, bijvoorbeeld als Depp zijn vriend van de draaimolen afduwd in Vegas. Echt waar, ik heb die scène tig keer gezien en lig telkens weer dubbel.

Del Toro en met name Depp acteren geweldig. Depp is sowieso een rare snuiter, maar in deze film leeft hij zich echt uit.

Aanrader voor mensen die van absurde humor houden én voor mensen die teveel hebben gezopen, gerookt, gesnoven geslikt en/of gespoten.

avatar van laura_V

laura_V

XxDangerousxX schreef:

Het gaat er niet om of ze wel of niet fan van Johnny is. Maar dat ze specifiek films van Johnny Depp kiest.

Valt wel op dat ze alleen maar films van Johnny Depp in haar top 10 heeft staan.

Het lijkt wel alsof ze zichzelf dwingt om voor films van Johnny Depp te kiezen.

Kijk ik ga hier niet verder over discussieren maar ik ken nog films die ik mooi vind waar johnny niet in speelt hoor,maar kvind gewoon dat die familiefilms met happy ending niet konden tippen aan de films in mn top 10 .that's all

avatar van laura_V

laura_V

orbit schreef:

Depp met een oranje handdoek op zijn kop wat prevelent terwijl die bolle daar de telefoon staat te mollen en helemaal doordraait. Het bad met de sinaasappels.

Haha ja als ik dat lees lig ik weer in een deuk prachtige scènes gewoon!

Benicio del toro en depp zouden nog eens samen in een film moeten spelen Die gaan zo goed samen he! En die scène waar gonzo die auto onderkotst terwijl hij een stel sjieke mensen heroine aanbied xDMACHTIG

avatar van leidsehoodie

leidsehoodie

Dat zijn inderdaad leuke scènes. Het begin is ook briljant, als Depp vleermuizen meent te zien. Echt waar, één van de grappigste films ooit!

avatar van SanderSander88

SanderSander88

Een van me favoriete films, zelfs zonder drank & drugs is deze film spacend.

laura_V schreef:

Hilarisch stukje inderdaad. Het tofste stukje is waar ze ether snuiven en het circus in gaan naar mijn mening. Wat heb ik gelachen toen ik dat voor het eerst zag.

avatar van Uier

Uier

• 2006 berichten

leidsehoodie schreef:

Briljante film!

De spijker op z'n kop. Derhalve 5.0* en een #2 positie in mijn top 10.

avatar van Pastichio Rocker

Pastichio Rocker

Dat stukje met die draaimolen: 'Word je nou betaald om die beer te neuken?'

Leland Palmer

Vanavond onder invloed gezien. Voor het eerst in dat geval moet ik zeggen. Helemaal geweldig! Elke scene is briljant. Zowel Depp als Del Toro zetten een magistrale prestatie neer. Heb me echt meermaals bescheurd van het lachen, helemaal geweldig! Probeer maar eens een film te maken waar de werking van drugs beter weergeven word. Die is er echt niet en zal er ook niet snel komen. De sfeer is echt zo geweldig, daar heb ik geen woorden voor, prachtig! Ik verhoog mijn stem naar vijf sterren, want ik heb genoten! Nu snel verhogen voordat ik me weer bedenkt

Wat een trip...

avatar van Reinbo

Leland Palmer schreef:

Echt wel... kijk hier maar.

Vooral deze is geweldig

avatar van Apollinisch

Apollinisch

Leland Palmer schreef:
Vanavond onder invloed gezien.
Van...?

Leland Palmer

@ Reinbo: aan Zappa heb ik me nog niet gewaagd, maar dat komt nog wel. Ziet er geinig uit.

@ Apol: pure adrenochroom

Ik zie nu pas hoe debiel dat bericht van mij eigenlijk is, maarjah die is gister ook niet in normale omstandigheden geschreven natuurlijk

Pastichio Rocker schreef:

Inderdaad. Dat gezeur iedere keer van 'Ik snap eg nie dat iemand dit een leuke film vind, huil huil waah waah!' moet maar eens afgelopen zijn. Als je je ogen open had dan zou je zien dat er toch genoeg mensen zijn die dit een geweldige film vinden. En fans van Johnny Depp zouden toch moeten weten dat Depp niet alleen maar fantasieloze popcornfilms maakt.

Altijd fijn om vanuit een snobisme-achtige verheerlijking van deze film andere mensen te verwijten, nietwaar jongens. Voor mij is dit een fantasieloze popcorn film voor jongeren die niet meer van een film verwachten dan een paar creatieve trip-scenes. (met natuurlijk de opmerking erbij dat deze film nog veel grappiger is als je zelf onder invloed bent, geeuw)Ik snap best wel dat velen deze film fantastisch vinden maar dit blijft me toch allemaal wat te oppervlakkig/voor de hand liggend en vermoeiend om echt geniaal te zijn of echt hilarisch.

• 12092 berichten

Alléén het visuele aspect is al zo briljant uitgevoerd door Gilliam dat dit een meesterwerk is te noemen. Verder heb je ook de superieure humor nog, dat komt op het conto van Thompson te staan en het boek. Maar dan nog is het razend knap dat Depp en Del Toro dat zo levendig weten uit te beelden. Het boek werd lange tijd onverfilmbaar geacht, maar zelfs Thompson heeft Gilliam een dikke pluim gegeven voor het resultaat. Het kan je smaak niet zijn, maar om dit als een film voor blowende jongeren af te doen is echt te kortzichtig voor woorden en dan moet je je kijk op film nog maar eens scherp onder de loep nemen. De inhoud gaat ook wel wat verder dan wat trip-scènes, daarvoor zijn de monologen van Thompson/Depp toch duidelijk genoeg lijkt me..

avatar van Pelagatti

Pelagatti

Eigenlijk bevat deze film alleen maar favoriete scenes, maar als ik er dan toch 1 moet kiezen is het de scene in het toilet. Wanneer die hippie het jasje van Depp aan het aflikken is.

Ik dacht dus al jaren dat die hippie zei: Whats the shabba? Maar hoorde laatst van iemand dat hij: Whats the trouble? zegt. Hm ik heb deze film toch al wel 10x gezien.

In ieder geval... mocht je deze geweldige cultfilm nog niet hebben gezien (naar mijn mening met de beste rol van Johnny Depp ooit!)... ga hem snel kijken en neem er een glaasje absint bij of iets dergelijks. De soundtrack is trouwens ook goud waard!!!

• 2077 berichten

Dit is niet enkel een film voor blowende jongeren , gewoon voor iedereen die creatieve trip-scenes het einde vinden. Ik vond het al na ene kwartier afgezaagd, al zal ik niet ontkennen dat sommige scenes grappig waren. Maar het blijft allemaal redelijk teren op het sfeertje en zeker niet op echte inhoud. Ik vind het eerder kortzichtig om deze film vanwege voorgaande argumenten 5 sterren te geven. Maar goed, dit is zeker geen wanproduct.

avatar van Pastichio Rocker

Pastichio Rocker

Toch gaat deze film wel degelijk verder dan alleen een paar inventieve tripscenes.

sn@ke schreef:

Ik noem toch een aantal zeer overtuigende argumenten om de film wél 5 sterren te geven.. geniaal camerawerk, meesterlijke humor, briljante acteerprestaties van Del Toro en Depp en ook nog een gedachte (die je wel moeten willen zien, jij niet kennelijk)

Ik zie niet in wat een film nog meer nodig heeft 5 terechte sterren te verdienen..

• 2077 berichten

Geniaal camerawerk en meesterlijke humor zijn beiden nodig om creatieve tripscenes te maken , toch ? Over dat acteerwerk, kan ik je wel in volgen. Over de diepere gedachten van deze film niet. Daar zal ik dan eerder het boek voor moeten lezen, lijkt me.

• 12092 berichten

Ik geef toe dat het boek daar uitgesprokener in is.. maar het zit toch ook wel in de film (zoals veel gedachtegoed van Thompson letterlijk in de film zit). Maar lees anders het boek eens, misschien ga je de film ook anders zien

HarmJanStegenga schreef:

Wat een trip...

Jou!!jou!! Jou Good!

Six harry tits!!!!

avatar van 2(86)

2(86)

Het is sowieso niet mogelijk om een trip exact uit te beelden met een camera. Toch krijgen ze het flink voor elkaar om een soort gedachtegang weer te geven tijdens een trip. Ik vind dat ze daar goed in slagen, beter dan in de meeste andere films. Acteerwerk van Depp is (zoals niet vaak) goed, en dat van del Toro over het algemeen ook.

• 12092 berichten

Del Toro is niet goed, hij is excellent!! Heeft geloof ik ook zo'n 40 kilo aangegeten voor deze rol..

avatar van douwens

douwens

2(86) schreef:

Nee, want Depp is anders een slechte acteur....

JohnMcLane

Echt nie! Depp is made man!! Douwens!

avatar van Ramon K

Ramon K

douwens schreef:

Nee, want Depp is anders een slechte acteur....

Maar ik vind de eeuwige bewieroking van Depp ook niet geheel terecht hoor. Ik blijf het jammer vinden dat Depp zich enkel lijkt te kunnen lenen voor excentrieke rolletjes. Ben benieuwd of ie zich staande kan houden in een stevige dramatische rol. Ik vond dat ie in Sweeney Todd echt weer op de automatische piloot bezig was.

Ramon K schreef:

Mwah, genoeg andere - niet excentrieke - rollen gehad om te bewijzen dat hij een geweldig acteur is naar mijn mening. Om bijvoorbeeld films als Blow, Donnie Brasco en What's Eating Gilbert Grape te noemen.

avatar van Reinbo

Ramon K schreef:

Ik ben het wel een beetje met je eens dat Depp het meer van zijn rolkeuze moet hebben dan van van zijn acteertalent (in From Hell, Secret Window en Finding Neverland speelt hij erg kleurloos.) Maar de wat meer geschifte personages speelt hij altijd erg met erg veel verve en zichtbaar plezier. Deze rol vind ik zijn hoogtepunt. Man wat ziet hij eruit.

Enzo is dat Harm-Jan!!