• 9.373.881 stemmen

Fear and Loathing in Las Vegas (1998)

Roadmovie / Komedie | 118 minuten

Genre: Roadmovie / Komedie

Geregisseerd door: Terry Gilliam

Met onder meer: Johnny Depp, Benicio Del Toro en Christina Ricci

Releasedatum: 11 maart 1999

Plot Fear and Loathing in Las Vegas

"Buy the ticket, take the ride"

Journalist Raoul Duke (Johnny Depp) en zijn geflipte advocaat Dr. Gonzo (Benicio Del Toro) reizen af naar Las Vegas om een sportevenement te verslaan. Met het voorschot dat ze hebben gekregen gooien ze hun hele kofferbak vol met allerlei soorten drugs en beginnen ze aan een psychedelische roadtrip, op zoek naar de 'American Dream'.

Raoul Duke

Uniformed Dwarf

Car Rental Agent - Los Angeles

Parking Attendant

Desk Clerk at Mint Hotel

avatar van glannestino

glannestino

wyatt earp schreef:

Pas nog maar weer eens, geprobeerd te kijken maar ik hield het niet langer dan een half uur uit, wat is deze film ontzettend saai. Wat jullie in deze film zien weet ik niet maar ik vond het niks. Het gaat gewoon nergens over. Twee leipe kerels die de hele film zo stoned als een aap zijn. Af en toe nog wel een grappig moment, maar dat is alles.

Ik ben een groot fan van johnny depp, maar dit is niet meer waard dan 1*. Éen van de weinige films van johnny depp die ik zo weining sterren heb gegeven.

Valt me op dat de laatste tijd steeds meer popcornfilm- liefhebbers ook deze film gaan kijken, en dan hier gaan klagen wat sommige nou in deze film zien. Ik kan de meeste mensen waarschuwen, als je lord of the rings en pirates of the caribbean in je top 10 hebt staan, gok ik dat deze film niks voor jou is. Want deze film heeft nou niet de standaard hollywood-opbouw van:

probleem --> held om het probleem op te lossen --> spannend en happy end.........

Deze film beschrijft een knotsgekke roadtrip naar las vegas, met op de achtergrond de ondergang van het hippie-tijdperk. ER zit verder niet veel verhaal in maar voormij hoeft dat ook niet. Het gaat ook om het sfeertje in de film. Ik kan er echt twee keer achter elkaar naar kijken zonder me te vervelen.

glannestino schreef:

Inderdaad. Dat gezeur iedere keer van 'Ik snap eg nie dat iemand dit een leuke film vind, huil huil waah waah!' moet maar eens afgelopen zijn. Als je je ogen open had dan zou je zien dat er toch genoeg mensen zijn die dit een geweldige film vinden. En fans van Johnny Depp zouden toch moeten weten dat Depp niet alleen maar fantasieloze popcornfilms maakt.

avatar van orbit

orbit

• 12092 berichten

Amen Pastichio

avatar van wyatt earp

wyatt earp

Pastichio Rocker schreef:

Op één of andere manier kunnen jullie er ontzettend slecht tegen als iemand hier een negatieve reactie over deze film plaatst. Één minpuntje en het huis is te klein.

In andere films van johnny depp zit nog een verhaal, wat ik toch een belangrijk punt vind. Ik ben zelf niet echt geïnteresseerd in 2 gekke kerels die naar las vegas rijden.

avatar van Reinbo

Nee hoor sommigen van ons kunnen best tegen kritiek. Het is alleen wel zo leuk om te reageren als weer een van de pretty boy Depp fanaten zich in deze film verslikt.

avatar van Madecineman

Madecineman (moderator films)

Persoonlijke aanvallen verwijderd.

avatar van Mescaline

Mescaline

Wazige maar leuke film!

Johnny Depp acteerd zeer goed.. de film heeft genoeg humor en genoeg vage scenens om de volle 2 uur te blijven boeien!

Een film die eigenlijk weinig te vertellen heeft.. gewoon een 2 uur lang durende trip.. erg relaxte film die je moet kijken met het verstand op 0!

Goed vermaak goed verhaal goede acteurs.. 4 wel verdiende sterren

wyatt earp schreef:

Nee hoor, helemaal niet. Zolang je je kritiek maar goed onderbouwd is er niks aan de hand. Ik kan alleen niet tegen domme opmerkingen zoals 'ik snap niet hoe iemand deze film leuk kan vinden' of iets dergelijks. Zoals je ziet zijn er genoeg filmliefhebbers die wel geinteresseerd zijn in 2 gekke kerels die naar Las Vegas rijden.

avatar van Mescaline

Mescaline

Pastichio Rocker schreef:

Op de dvd hoes staat ook niet voor niks: Love It Or Hate It.. met andere woorden veel mensen kunnen deze film wel waarderen.. en zien hem net als mij als 1 grote trip gewoon lache dus.. en de andere helft vind het onzin.. tjah dat is vaak hetgeval bij films die net even iets anders gaan dan de standaard films.. ik kan hetzeker wel waarderen

avatar van wyatt earp

wyatt earp

Pastichio Rocker schreef:

Je moet dat ook niet te letterlijk opvatten. Ik zie ook wel dat er genoeg zijn die het helemaal geweldig vinden. Ik probeer er alleen mee aan te duiden wat voor schijt film ik het vind.

avatar van Soul Assassin

Soul Assassin

Nou had deze film al de maximale score bij mij, maar ik heb hem dus laatst voor het eerst in een paddo trip gezien xD Ik kon niet meer uitmaken wat nou echt en wat de film was. Echt een perfecte film om bij te trippen Op het laatst herkende ik Johnny Depp serieus niet meer en tijdens die scene dat Benicio in de auto die dikke pens eruit heeft hangen, leek zijn buik helemaal op te zwellen en weer in te krimpen.

Ik kan gelukkig nuchter ook erg genieten van deze film, toen ik de film voor het eerst zag had ik nog nooit een trip meegemaakt, maar toch bekroop me toen al een bevreemdend gevoel na een tijdje in de film. De film is ook zó van de wereld en op het laatst ga je daar (als je het wilt) gewoon in mee. Dat deze film de ondergang van het hippie tijdperk illustreerd, is voor mij nog niet eens zo belangrijk. Ik vind het gewoon élke keer weer een fantastische ervaring om zulks compleet onlogisch als deze film te bekijken/ervaren. Wat ook helpt zijn de geweldig gevonden quotes (vooral die op de draaimolen xD ) en het prachtige acteerwerk. Vooral Benicio vind ik hier echt stralen, die gast is gewoon niet op aarde tijdens deze film

Een dikke 5 en ik zal hem binnenkort hoger plaatsen in mijn top 10 denk ik.

avatar van baka

baka

i love this movie

echt geniaal...

Wat een gedoe !

Als je een tienermeisje bent én grote fan van Johnny Depp, is wat je over zijn films zegt 'onzin'. (!)

Komaan zeg , of je nu Depp-fan bent of niet , wat je zegt is nog altijd je mening en zal niet beinvloed zijn door Depps uiterlijk.

Ikzelf ben 15 en ook johnny depp fan , maar ik hou zowel van zijn gewone films zoals potc en secret window etc als die gekke films zoals astronaut's wife,cry baby enzo.

Dat maakt helemaal geen verschil !

avatar van Goodfella_90

Goodfella_90

Vannacht weer met een groepje mensen onder invloed gekeken. Het blijft een hilarische ervaring, verhoog naar 4 sterren!

avatar van djerk_Corleone

djerk_Corleone

onder invloed van wat als ik vragen mag?

avatar van gijs (-.-)

gijs (-.-)

ja dat wil ik ook wel we ten goodfella

avatar van Edie

Edie

LSD natuurlijk! Of Paddo's, maar nee, eens geprobeerd maar dan beleef je de trip liever 'echt' dan naar een film zitten kijken (als je hem al gevolgd krijgt en je aandacht niet ergens anders op uit gaat...).

Wel leuk om stoned met wat vrienden te bekijken.

avatar van Adrenal

Adrenal

laura_V schreef:

Ikzelf ben ook johnny depp fan

avatar van Wonderbra

Wonderbra

geweldige film, pilletje erbij en gegarandeerd de hele avond vermaak. (zonder is hij ook schitterend natuurlijk) Heb hem al zo'n 8 x gezien en hij blijft fabeltastisch

XxDangerousxX

Toen deze film pas uit kwam werd het met de grond gelijkgemaakt. Maar ik merk dat de film door de jaren heen steeds meer wordt gewaardeerd. Gelukkig maar. Het is wel een vermakelijke film. Maar niet bedoeld voor iedereen.

Adrenal schreef:

Een hele top 10 van Johnny Depp films!

Daarom kan je zo iemand ook niet serieus nemen. Het is te subtjectief allemaal. Eerlijkheid is ver te zoeken.

avatar van ronengel

ronengel

XxDangerousxX schreef:

Dat heeft natuurlijk niets met eerlijkheid te maken. Ik ben ervan overtuigd dat dit haar favoriete films zijn.

ronengel schreef:

Tuurlijk zijn dat myn favoriete films , 't is nogal zinloos om daarover te liegen,niet?

XxDangerousxX schreef:

Euh , er wordt gevraagd naar ieder z'n mening , en voor zover ik heb geleerd is een mening altijd subjectief .

Als je een objectieve mening over de film wilt ,staat de omschrijving helemaal vanboven.

avatar van douwens

douwens

Adrenal schreef:

Een hele top 10 van Johnny Depp films!

Beter fan van een Johnny Depp dan van een Adam Sandler bijvoorbeeld. Ik ben zelf ook een groot liefhebber van Depp en deze film bewijst eens te meer dat hij ook overtuigt in cultfilms. Net zoals hij dat doet in kaskrakers als Pirates of the Carribean.

Deze film verplaatst je als geen ander in het krankzinnige brein/ wereld van een tweetal junkies. De film is bizar, weinig verhalend en toch blijft hij boeiend. Dat is ook een kwaliteit.

laura_V schreef:

Wie heeft beweerd dat je niet subjectief mag zijn??? Lees het maar nog een keer.

Maar wel heel '''toevallig''' dat je alleen maar films van Johnny Depp gekozen hebt.

Hmm, je zou zeker weer voor dezelfde films kiezen als Johnny Depp niet in die films had gespeeld.....

Ja, ik begrijp het.

avatar van Reinbo

Wat een onzin. Ze zou ook zomaar Johnny Depp fan zijn geworden door deze film. Bovendien de meeste Johnny Depp fans haken bij deze film juist keihard af.

Reinbo schreef:

Het gaat er niet om of ze wel of niet fan van Johnny is. Maar dat ze specifiek films van Johnny Depp kiest.

Valt wel op dat ze alleen maar films van Johnny Depp in haar top 10 heeft staan.

Het lijkt wel alsof ze zichzelf dwingt om voor films van Johnny Depp te kiezen.

avatar van Reinbo

So what? Daarom zou ze niet eerlijk zijn? Wat een onzin iedereen mag toch zelf weten hoe ze hun top 10 invullen.

Pastichio Rocker

Zal de leeftijd wel zijn, boeiend.