Genre: Roadmovie / Komedie
Met onder meer: Johnny Depp, Benicio Del Toro en Christina Ricci
Releasedatum: 11 maart 1999
Bekijk via Netflix
Plot Fear and Loathing in Las Vegas
"Buy the ticket, take the ride"
Journalist Raoul Duke (Johnny Depp) en zijn geflipte advocaat Dr. Gonzo (Benicio Del Toro) reizen af naar Las Vegas om een sportevenement te verslaan. Met het voorschot dat ze hebben gekregen gooien ze hun hele kofferbak vol met allerlei soorten drugs en beginnen ze aan een psychedelische roadtrip, op zoek naar de 'American Dream'.
Raoul Duke
Bell Boy
Lacerda
Reporter
Jordy
Fantastische film, die echter zeker niet voor iedereen is. De film barst van de geweldig grappige personages (vooral Depp is geweldig), en zeer stoere trip-scenes. Een verhaal valt er niet echt te ontdekken, maar de film is een opeenvolging van zeer goede en grappige scenes. 4 sterren.
Blindfold
Hij was niet supergoed ofzo, maar er zijn inderdaad een paar hele vage en coole scenes.
Goodfella
Net gezien en... I loved it!! Echt een geweldige film, vager kan gewoon niet! Ik heb echt dubbel gelegen om Depp en Del Toro (wat een pens!) Vooral die opmerking van Depp over een of ander circus in Las Vegas: "This is what the world would be doing every Saturday night if the Nazis had won the war." :LOL!!!
Menni
Zo ontzettend bij zitten trippen, nog nooit zelfs maar een geheel glas bier naar binnen gewerkt, laat staan een stickie gerookt, laat al helemaal staan gesnoven en gespoten. Puur gevoel, dat is wat dit overbrengt. 'Geen rechtlijnig verhaal'? Get a life! Rechtstreeks in je hart, die naald.
dvd gekocht, echt super
jammer dat het voor m'n gevoel net een beetje teveel wordt na anderhalf uur, laatste halfuur vond ik daardoor wat minder... het BLIJFT maar doorgaan.. anders was ik wel op de 4.5 of 5 sterren uitgekomen, hou het nu toch maar op 4
IamBernie
W0W, net gezien en de film is als het ware een lange trip, echt onwijs vaag allemaal. Op een vreemde manier vond ik 'm toch wel best goed.
Johnny Depp is hier echt onwijs cool
Flexje
gave film, maar had er wel iets meer van verwacht. khad op meer scene's gehoopt waar je echt in het hoofd van depp kruipt en ziet wat hij op dat moment ziet en niet alleen van buitenaf bekijkt hoe raar hij doet. desondanks konden ze het gevoel wel redelijk vastleggen vooral leuk hoe ze het ene moment om niks in paniek raken en het andere moment juist niks aantrekken van de chaos om hun heen. verder een lekker wazig verhaal met leuke dialogen.
3,0 sterren
Ramon K
Beste mensen, ik krijg de indruk dat als een film 'VAAG' is, deze een hogere beoordeling van jullie krijgt. Dit MOET ophouden. Dit was een slechte film die door slechts een paar leuke scenes van de totale ondergang gered wordt. Ik heb Depp nog nooit van mijn leven zo'n beroerde acteerprestatie zien neerzetten!!! En ik vind Terry Gilliam's Brazil en 12 monkeys zeer goed, maar met deze VAGE film piest ie toch echt langs de pot!!!2 sterren
vic
he ramon je moet toch wel eerlijk toegeven dat deze film wel erg erg vaag is. Ik zou zeggen dat deze film de vaagste mainstream film is die ik ooit heb gezien. Ik kon genieten deze doordat het gewoon een wilde rit is. Van het begin tot het einde zit je in een drug roes. Ik vind het daardoor wel 3 sterren waard
Flexje
Zo vaag is de film eigenlijk helemaal niet. Het is ook gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Dit is gewoon het eindresultaat van twee mensen naar las vegas sturen met alle mogenlijke soorten van harddrugs. Dat leverd nou eenmaal aparte beelden en situaties op. Het is dus niet zomaar even lekker vaag doen om te scoren. De uitwerkingen van de verschillende soorten drugs worden op een realistische manier weergegeven, de vaagheid heeft dus een doel en slaagt erin, vind ik, dit doel te bereiken, nml. de psychische en visuele uitwerkingen van verschillende soorten drugs vast te leggen in beeld en geluid(dialoog). En dat is bepaald niet makkelijk. Dit is niet een beetje aankloten maar een kwalitatief goeie film. Het acteren van depp is anders dan dat je van hem gewend bent dus ik kan me voorstellen dat het op jou overkomt als over the top.
ik raad je aan om hem nog een paar keer te kijken. of nog beter, ga eerst paddo's eten en bekijk hem dan nog eens.
maarja, love it or hate it.
Ramon K
Nee dit is gewoon een pretentieus misbaksel!! De scene's die jij bedoelt zijn leuk vormgegeven, maar daar houdt alles mee op. Er zit geen samenhang in de film. Het zijn slechts een grote hoeveelheid tripscene's die losjes aan elkaar verbonden zijn. En de karakters zijn zo over de top, dat je jezelf er ook maar niet een klein beetje mee kan identificeren. Als je een film wilt maken over de effecten van drugs, doe het dan zoals in Requiem for a dream, maar lever dan niet zo'n karakturaal flutwerkje als deze af. En de visies die Gilliam in Brazil weergeeft zijn wel meesterlijk dus hij zou het veel beter moeten kunnen doen. Kortom het feit dat deze film handelt over de effecten van drugs en een paar leuke scene's bevat maakt van deze prent geen goede film. Wanneer de prent een verhaal bevatte en normale karakters waar je nog enig gevoel bij had was de film misschien wel geslaagd geweest. Dus je kunt beter Requiem.....huren.
Flexje
je kunt de twee niet echt vergelijken, een komedie en een drama, fear heeft me vermaakt, requiem heeft me geraakt. beiden sterke films, drugs staat centraal alleen op een andere manier, en dat is maar goed ook want niemand zit te w88 op twee gelijksoortige films. requiem is idd wel iets beter.
FALILV is 1 grote trip, JUIST omdat er zo weinig structuur in de film zit. De eerste keer vond ik dit ook een beetje ergelijk, de tweede keer geweldig.
Het gedrag van de karakters is soms erg herkenbaar en hier kon ik me er dus wel mee identificeren.
echt je moet hem nog een paar keer kijken. hij word steeds beter!
ga ik nu ook weer doen.
oh ennuh,
maatschappijkritisch, leuke muziek, hele knappe shots en erg mooie typische drugs omgevingen met erg veel oog voor detail(lichten). dat geld ook voor kledingkeuze. dus het is niet alleen de trip scene's waar de film het van moet hebben.
de hele film lijkt warrig omdat de hoofdrolspelers alles ook net zo wazig ervaren. m.a.w. de manier waarop ze de film gebrek aan structuur geven is structureel knap gedaan
manic
Herhaling: dit is mijn favoriete film. Deze film is niet vaag om vaag te zijn, het boek is ook zo. Grappig ook dat als je het boek leest je die idiote scenes weer helemaal voor je ziet. Eerst de film en dan het boek gaat in dit geval dus prima.
Verrassend veel cameo's .
Johnny Depp is trouwens mijn favo acteur dus dat scheelt misschien wel.
FisherKing
wow; gemist deze; en nog wel van mijn lievelingsregisseur!!
GerwinF
Redelijk bizarre film zonder ook 1 moment van rust. Nou even in het midden voordat hij weer teruggaat naar Vegas. Geweldig geacteerd door Johnny Depp en Benicio Del Toro, alleen zie ik Depp liever coke snuiven in Blow dan in deze film. 3.5 Sterren.
David Visser
geweldige film. weet iemand toevallig hoe vaak de amerikaanse vlag langskomt? het zijn er echt ziek veel
FisherKing
Heel erg grappig als je die wilt kijken en je hebt een stroomstoring van 5 uur

NERD
Was leuk, gaat echt helemaal nergens over maar die karakters......zo goed, vraag me af hoe die 2 er achter zijn gekomen hoe ze op de verschillende drugs moeten reageren
4 sterren.
Kan me erg goed voorstellen dat de film beter wordt als je hem vaker ziet, want heb toch nog wel een paar grappen gemist.
Heel leuk. Schitterend camerawerk en prachtig geacteerd door vooral depp, maar ook door del toro. Deze film krijgt van mij een welverdiende 4 sterren.
Jildou
Goeie film! Ik heb er zulke slechte dingen over gelezen, toen ie uitkwam en nu weer de mening van de Veronica gids redactie-mensen..
Maar ik vond het geweldig om te zien hoe ze op de drugs reageerden en hoe onwijs raar ze ervan gingen doen! Maar ja, dat effect schijnen drugs op mensen te hebben
neo
ik zou die veronicagids waarderingen maar niet al te serieus nemen. veel waarderingen zijn zwaar overdreven of ze waarderen veelst te laag.
Jordy
de waarderingen van de Veronica gids komen uit de speelfilm-encyclopedie. Normaal vind ik die beoordelingen erg goed, hier ben ik het er dus niet mee eens

De tien best beoordeelde films van de jarige Johnny Depp (60)

Vijf willekeurige goed beoordeelde indiefilms op Prime Video

Trainspotting
Drama / Komedie, 1996

The Big Lebowski
Komedie, 1998
casinojournalistgebaseerd op boekjaren 70cocaïneparanoiahallucinatiefake identitylsdrondritsurrealismedonkere komedieadvocaatlifterlas vegasdrugsbuddywoestijncultfilmgonzo journalist fake identitycadillac convertiblepolice conventionpsychedeliahotel suite