Genre: Roadmovie / Komedie
Met onder meer: Johnny Depp, Benicio Del Toro en Christina Ricci
Releasedatum: 11 maart 1999
Bekijk via Netflix
Plot Fear and Loathing in Las Vegas
"Buy the ticket, take the ride"
Journalist Raoul Duke (Johnny Depp) en zijn geflipte advocaat Dr. Gonzo (Benicio Del Toro) reizen af naar Las Vegas om een sportevenement te verslaan. Met het voorschot dat ze hebben gekregen gooien ze hun hele kofferbak vol met allerlei soorten drugs en beginnen ze aan een psychedelische roadtrip, op zoek naar de 'American Dream'.
Raoul Duke
Bell Boy
Lacerda
Reporter
Jos2
Volgens mij al jaren niet meer. Althans niet DE speelfilm-encyclopedie. Die gaat immers maar tot 4 sterren en ide VOO-gids gaan ze tot 5.
EmDee
Vond de film zeker niet top. En Depp heb ik ook wel beter zien spelen. Elke keer dezelfde trekjes en verschrikt huh roepen. Dat zou ik ook nog kunnen.
wel leuk dat er veel bekenden een klein rolletje in spelen. Waarbij ik de scene met Gary Busy nog het leukst vond.
chrissie
verschrikkelijk.Eén van de weinige films die ik na een dik kwartier blij was te kunnen afzetten. Crap
JoeHallenbeck
Een film die je of heel goed vindt, of heel slecht. De meeste reviews die ik heb gelezen boren 'm de grond in of ze prijzen 'm de hemel in.
Ik vond het in ieder geval een geweldige film, maar dat zal wel komen omdat ik bijna in dezelfde staat verkeerde als de twee hoofdrolspelers
Dimarki
knetter als de tering, perfectie...:)
en nog komisch ook...:D
Skreener
Ok op de cover staat ook "Love it, Hate it"
Maar als je zo bevooroordeeld bent dat je de film al na 15 minuten uitzet hoor je ook geen kritiek te geven.
tovenaar
Was je het eerste kwartier vastgebonden ofzo?
chrissie
Ik was totaal niet bevooroordeeld want ik wou hem echt graag zien. Alleen viel ie zo hard tegen dat ik hem al na een kwartier niet meer verder wou zien. Als je zou nagaan op welke "love it or hate it" films ik gestemd heb, en soms zelfs veel stemmen gegeven heb, zou je vooraf al geweten hebben dat ik niet bevooroordeeld ben t.o.v. bepaalde films. Ik vond hem gewoon niet om aan te zien, punt uit.
Skreener
Snap der niks van....Je wou de film zooooo graag zien...en je bent niet bevooroordeeld.
En dat is jouw mening punt uit...
Ik zou zeggen kijk hem nog maar eens een keertje en bijt dan effe door die afschuwlijke 15 min.
Over mijn lijk.
chrissie
Aint nothing like an open mind
Moet dit niet zijn "A doped mind"?
GerwinF
Kan zowieso niet begrijpen dat je een beoordeling kan geven van 15 min film kijken. Als je dat bij Alien zou doen dan kan je die ook net zo goed 0,5 punten geven, want er gebeurt bijna geen ruk in dat kwartier. Dat je een film uitzet om een of andere reden is best, maar meteen 0,5 punten beoordeling geven vindt ik niet erg subtiel.
chrissie
Wat kunnen jullie zeuren zeg!
Weet je wat, de eerstvolgende keer als ik wat te veel Leffe op heb, zal ik hem nog eens zien, dan ben ik misschien ineens in the right mood.
GerwinF
Wat kunnen jullie zeuren zeg!
We zeuren terecht Chrissie!
chrissie
Als ik nou The Big L. in mijn top 10 zet, stoppen jullie er dan mee?
chrissie
Wel wel, ik dacht met een klein visje beet te hebben en zie hier: onverwachte grote vangst.
GerwinF
Als ik nou The Big L. in mijn top 10 zet, stoppen jullie er dan mee?
Vergeet wat ik gezegd heb! 0,5 is zeeer terecht! (ps. zet hem even op 1 dan ok?)
chrissie
Sorry jongen, heb hem voorlopig een 4 gegeven dus hij kan niet in mijn top 10. Dat komt omdat ik hem nog maar 1x gezien heb en al wat in mijn top 10 staat al minstens 3x. Maar ik beloof plechtig dat ik hem zo vlug mogelijk nog eens zal bekijken en waarschijnlijk zal ie dan wel stijgen in mijn lijstje.
Mr. Smile
Ik vind dit wel een aardige film, ik kon er tenminste wel om lachen.
Mik
Ik vind dit wel een aardige film, ik kon er tenminste wel om lachen.
Dat is tenminste onderbouwen
en zeker bij een film zoals dit!
Wat een mega trip man, helemaal geflipped wordt je ervan, super !! 5 Sterren
Wanneer je van deze film het eerste kwartier ziet heb je wel een aardig idee hoe het verder zal gaan. Namelijk meer gesnoep van drugs, meer irritante muziek, meer wazige beelden die alleen zin hebben als je zelf onder invloed bent en nog veel meer dom geouwehoer.

De tien best beoordeelde films van de jarige Johnny Depp (60)

Vijf willekeurige goed beoordeelde indiefilms op Prime Video

Trainspotting
Drama / Komedie, 1996

The Big Lebowski
Komedie, 1998
casinojournalistgebaseerd op boekjaren 70cocaïneparanoiahallucinatiefake identitylsdrondritsurrealismedonkere komedieadvocaatlifterlas vegasdrugsbuddywoestijncultfilmgonzo journalist fake identitycadillac convertiblepolice conventionpsychedeliahotel suite