• 9.373.537 stemmen

Fear and Loathing in Las Vegas (1998)

Roadmovie / Komedie | 118 minuten

Genre: Roadmovie / Komedie

Geregisseerd door: Terry Gilliam

Met onder meer: Johnny Depp, Benicio Del Toro en Christina Ricci

Releasedatum: 11 maart 1999

Plot Fear and Loathing in Las Vegas

"Buy the ticket, take the ride"

Journalist Raoul Duke (Johnny Depp) en zijn geflipte advocaat Dr. Gonzo (Benicio Del Toro) reizen af naar Las Vegas om een sportevenement te verslaan. Met het voorschot dat ze hebben gekregen gooien ze hun hele kofferbak vol met allerlei soorten drugs en beginnen ze aan een psychedelische roadtrip, op zoek naar de 'American Dream'.

Raoul Duke

er zijn ook mensen die er anders over denken

aburefan schreef:

er zijn ook mensen die er anders over denken

Dat lijkt me ook, anders haalt hij geen gemiddelde van 3,44

Wat ik alleen maar wilde zeggen is dat als er een film is waar je na een kwartier 'the picture' wel hebt, dan is het deze wel.

avatar van Agony

Agony

• 1985 berichten

kos schreef:

Wanneer je van deze film het eerste kwartier ziet heb je wel een aardig idee hoe het verder zal gaan. Namelijk meer gesnoep van drugs, meer irritante muziek, meer wazige beelden die alleen zin hebben als je zelf onder invloed bent en nog veel meer dom geouwehoer.

Dat is wel heel erg "kort door de bocht"

Agony schreef:

Dat is wel heel erg "kort door de bocht"

Laat ik het zo zeggen: dat was mijn beeld van de film (ik heb hem overigens wel afgekeken, met de vergeefse hoop dat vast niet de hele film me alleen maar koppijn zou bezorgen).

avatar van Skreener

Skreener

kos schreef:

Zeg eens even wat 'The picture' is van Fear and Loathing dan. Ik kan hem namelijk niet vinden. (Wat ik juist aantrekkelijk vind aan deze film)

Skreener schreef:

Dat bedoel ik dus, het gaat nergens over (ik vind dat juist niet aantrekkelijk aan deze film)

avatar van Monsta Kody

Monsta Kody

Dit is de beste film aller tijden, dit onstijgt het niveau van film! Supervet en realistisch, als je zelf ervaring hebt met hallucinogene shit herken je veel. Let op dat er geen enkele logische dialoog in de film zit. Echt een MASTER film, de enige film die na 10 keer bekijken niet saai wordt. Ik denk niet dat er ooit nog een betere film komt als deze. En zeg niet dat ik overdrijf want daar heb ik een hekel aan.

avatar van Ramon K

Ramon K

Je overdrijft het overdrijven zelfs!

avatar van as

as

Overdrijf je dat nou niet een beetje?

avatar van @win

@win

Deze film is een regelrechte topper in zijn genre. Het is knap hoe elke verhaallijn binnen enkele seconden omzeep wordt geholpen zodat de film aan elkaar wordt gehouden door een constante stroom van briliante (!) one liners....

Voor gebruikertjes zitten er nog een paar leuke tips in ..... wil je een leuke avond met een jointje en een film dan is deze combinatie goed voor een top avond.,....

avatar van gimli f

gimli f

Had ik deze nog niet gerecenseerd?

Ik heb deze ooit eens op een ontzettend drukke woensdagavond gezien, en niet alles is me bijgebleven. Ik heb ook niet alles gezien, volgens mij- maar dat weet ik niet zeker.

Hoe dan ook, wat ik zag was in ieder geval een lekker bizar filmpje; beetje vreemd, maar zeker vermakelijk. Beetje geweld, beetje drugs, beetje psychedelica... lekker vermaak.

BoordAppel

Beetje drugs??? Das nogal een understatement voor deze film.

avatar van Willem-Jan

Willem-Jan

Beetje kansloos dat je een fucking crackhead moet zijn om deze film te waarderen.

Ik heb werkelijk niet 1 keer gelachen.

Wel okeeye dialogen aangezien deze ECHT nergens over gingen en vaak niet eens te verstaan waren.

maar overall: Jammere film

avatar van herman78

herman78

Hmz, ik heb zelfs nog nooit maar geblowd (of gerookt), maar toch vond ik het wel een toffe film. Ik zag hem wel in de nachtvoorstelling. Misschien scheelt dat ook wel.

avatar van Sjan

Sjan

Net weer eens gezien en hij was gewoon vetter dan de eerste twee keer dat ik m zag. Echt een op zich zelfstaande trip, het is alsof je er zelf echt ín zin. Nu nog een keer zelf onder invloed kijken, eens kijken of ie dan nog vetter wordt.

avatar van Agony

Agony

• 1985 berichten

Sjan schreef:

Net weer eens gezien

ik vind dit een film die je maar 1 x kunt zien. Door het ontbreken van een verhaal, spanning etc. moet het geheel gecompenseerd worden door een flinke dosis humor... en dat is gelukkig wel erg goed gelukt.

avatar van gotti

Agony schreef:

.....een flinke dosis humor....

en drugs...

avatar van tovenaar

tovenaar

Agony schreef:

ik vind dit en film die je maar 1 x kunt zien.

Oh nee hoor! Deze film kun je blijven blijven kijken. Wat een geweldige humor, ik heb elke keer nog steeds tranen in mijn ogen!

BoordAppel

Too weird to live, and too rare to die.

With a bit of luck, his life was ruined forever. Always thinking that just behind some narrow door in all of his favorite bars, men in red woolen shirts are getting incredible kicks from things he'll never know.

Bazooko's Circus is what the world would be doing every Saturday night if the Nazis had won the war.

Look, there's two women fucking a polar bear!

If so, well, we'll just have to cut his head off and bury him somewhere, 'cause it goes without saying that we can't turn him loose. He'd report us at once to some kind of outback Nazi law enforcement agency and they'll run us down like dogs. Jesus, did I say that? Or just think it? Was I talking? Did they hear me?

The mind recoils in horror, unable to communicate with the spinal column. Which is interesting because you can actually watch yourself behaving in this terrible way, but you can't control it.

avatar van herman78

herman78

De eerste quote die je noemt is in zijn volledigheid nog een stuk toffer, vind ik:

Raoul Duke: There he goes. One of God's own prototypes. Some kind of high powered mutant never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.

BoordAppel

Ja ok, maar anders werd t weer zo lang. Ben dr trouwens vast en zeker wel een paar vergeten.

FeZ

Weet iemand waar ik de "Fear and Loathing in Las Vegas - Criterion Collection" kan krijgen? Tegen een redelijk prijs, regio 2 en Nederlandse ondertiteling. Bij www.dvdpricecheck.co.uk kon ik niks vinden als ik de titel invulde, bij www.rodirect.nl was ie €45 euro (te veel dus), bij www.amazon.com was ie $30 dat heb ik er wel voor over, maar das dus geen nederlandse ondertiteling en regio 1.

avatar van FisherKing

FisherKing

FeZ schreef:

Helaas is de beschikbaarheid van DVD's erg problematisch bij Terry Gilliam Films ( ook de Fisher King trouwens)

En zie ook de Coens films. Wacht nog steeds op een DVD van hun meesterwerk Miller's Crossing.

avatar van Jordy

Jordy

Criterion dvd's zijn per definitie regio 1

avatar van Queto Yurlunyur

Queto Yurlunyur

Niet per definitie, sommige schijnen regio-vrij te zijn. Of ze een DVD regio 1 of regio 0 releasen hangt van rechten af. Die van Fear and Loathing is echter R1.

FeZ

Oh, ik dacht het de naam van special edition was ofzoiets. Ik heb nog ff bij rodirect gekeken en dat was ook een regio 1 dvd. Maargoed bedankt in ieder geval.

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Sfeervolle, maar bovenal zeer geestige film. Lekker idioot plot met even idiote personages. Depp en Del Toro zijn fantastisch en gaan heerlijk over-the-top met hun vertolkingen. Verder een hoop mooie shots en een paar typische Gilliam- scènes.

4 sterren.

avatar van Sjaak

Sjaak

Een zeer rare film, waar geen touw aan vast te knopen is. Desalniettemin erg vermakelijk.

avatar van Hemdale

Hemdale

Hele vermakelijke film, veel humor en veel drank en drugs. Supercool!

FeZ

Volgens mij staat hier wel een goede uitleg van de film.