Genre: Roadmovie / Komedie
Geregisseerd door: Terry Gilliam
Met onder meer: Johnny Depp, Benicio Del Toro en Christina Ricci
Releasedatum: 11 maart 1999
Bekijk via Netflix
Woensdag 4 februari in één bioscoop (Amsterdam)
Plot Fear and Loathing in Las Vegas
"Buy the ticket, take the ride"
Journalist Raoul Duke (Johnny Depp) en zijn geflipte advocaat Dr. Gonzo (Benicio Del Toro) reizen af naar Las Vegas om een sportevenement te verslaan. Met het voorschot dat ze hebben gekregen gooien ze hun hele kofferbak vol met allerlei soorten drugs en beginnen ze aan een psychedelische roadtrip, op zoek naar de 'American Dream'.
Raoul Duke
Lacerda
Reporter
Banjo
- 2032 berichten
snappen!? dat hoeft helemaal niet
je neemt gewoon 2 mannen met een koffer vol drugs een paar hotels en dat is het.
lachen toch.....
FeZ
Volgens mij zit er wel degelijk iets meer achter dan een-koffer-vol-drugs. Maar zonder het "snappen" gedeelte kan je alsnog gigantisch veel lol beleven aan deze film.
NB: Misschien klopt de uitleg in de link die ik gaf niet, maar het klonk in mijn oren wel logisch.
mari_elshout
Yo Fez - ik was zelf ook op zoek naar de dvd voor een redelijke prijs, ik heb 'em gevonden in de Van Piere in Eindhoven voor 25 euro. Op dit moment hebben ze er nog 1. Verder: dit is zeker wel een van mijn favoriete films, hij verveelt nooit. Die 25 euro's zijn goed besteed!
"I was right in the middle of a fuckin' reptile zoo - and somebody was giving booze to these goddamn things"
Diesel
Geweldige road movie.
Boeiend van begin tot eind en erg apart. Ook leveren Johnny Depp en Benicio Del Toro geweldige acteerprestaties.
4.0/5.0
Geweldige road movie.
Voor die paar scenes dat ze in een auto zitten, kun je dit toch geen roadmovie noemen?
narva77 (crew films)
Ze beleven een trip, dus ook in die zin is het een road-movie
EmDee
tuurlijk wel! als dit geen roadmovie is...
En van die trip dat vind ik te makkelijk.
IamBernie
Hoe zie jij een roadmovie dan? Een film die zich enkel in een rijdende auto afspeelt?
EmDee
Tsja, das een goede vraag.
Een film waarin duidelijk van A naar B en C (of terug naar A) wordt gegaan. Dat kan op velerlei manieren gebeuren.
Voorbeelden die me zo snel te binnen schieten zijn:
Easy Rider
Convoy
Central do Brasil
Road Trip
Mad, Mad, Mad World
enz.
yosemite44
ik geef emdee hierin gelijk. een echte road film is ook y tu mama tambien...
mister blonde
hmm, ook in dumb and dumber wordt een reis van a naar b ondernomen. ook een roadmovie???
manic
Ik meen mij te herinneren dat Lola Rennt ook als Road movie wordt gezien, maar zij rent toch alleen maar?
Heeft iemand Fear and loathing in America gelezen?
Dan maken we hier toch een 'Stoep movie' van.
Diesel
Fear and Loathing in Las Vegas is wel degelijk een roadmovie. Het is een soort 'ride' die je neemt. Het hoeft niet zo te zijn dat je van A naar B gaat. Duke en Gonzo maken van alles mee en reizen toch wel veel met hun auto.
mr.Frielink
Eerste uur erg grappig (en origineel) met een paar zeer leuke visuele vondsten. Na het eerste uur valt de film echter in herhaling, en lijkt er geen einde aan te komen. De sfeer is uitstekend, en de aftiteling prachtig...ik kom op 3.5 sterren uit.
Zachery Glass
Gaat die film nu over het complete "failliet" (bankroet voor de Nederlandse filmliefhbeers) van de jaren zestig? Teveel drank, teveel paranoia? Teveel van alles?
flicks
Heel veel mensen snappen deze film niet en zien er niet de humor van in, maar ik vind het zeker wel een lache film zeker als je wat gedronken hebt. Het is zo mooi hoe ze steeds verder achteruit gaan... echt wel een topfilm... 3.5 sterren
zappaz
Deze film is echt totally out there. Het is één grote trip en bovenal een geweldige film. Ik denk echter niet dat het voor iedereen een geweldige film is, mensen die ervaringen hebben gehad met drugs en vooral psychedelische drugs zullen de humor en de dingen die Benicio en Johnny doormaken beter begrijpen dan mensen die niets met drugs hebben. Al met al een interessante film voor iedereen om te bekijken!
as
Volgens mij maakt het echt geen hol uit of je nou iets met drugs te maken hebt gehad om van deze film te genieten of beter te doorgronden. Ik heb zelf ook een paar keer van deze film genoten onder het genot van een joint maar ik weet dit ook zeker te waarderen zonder!
Ramon K
Ik vind er niks aan.....met of zonder joint, 't blijft een lege film.
bennie jolink
tsja net als andere films waarin ze de hele tijd aan de drugs zijn.......borrrriinggggg.........gaap....
speedy23
Ik heb de DVD gekocht bij ons in België gisteren (21/8/03) gekocht voor € 7,99
en de video voor slechts € 4,99.
Consurgo
4 en een halve ster!
De trips zijn heel mooi weer gegeven (ook knap zonder alle computer effecten) en hoe Johnny Depp door de film heen zwalkt is alleen al facinerend.
Ook leuk dat het verhaal als het ware verteld wordt door hem (als ik me goed herinner) en dat hij dus zegt wat hij denkt.
Gewoon een super film
Apache
geweldige film die je stoned moet zien! goed geacteerd en ontzettend grappig
De Knip
geweldige film die je stoned moet zien! goed geacteerd en ontzettend grappig
Daarom heb ik hem nog steeds niet gezien
JoeHallenbeck
Volgens IMDB heeft Johnny Depp getekend voor een vervolg, genaamd The Rum Diary.
tovenaar
Geregisseerd door Benicio Del Toro!

De tien best beoordeelde films van de jarige Johnny Depp (60)

Vijf willekeurige goed beoordeelde indiefilms op Prime Video

Trainspotting
Drama / Komedie, 1996

The Big Lebowski
Komedie, 1998
casinojournalistgebaseerd op boekjaren 70cocaïneparanoiahallucinatiefake identitylsdrondritsurrealismedonkere komedieadvocaatlifterlas vegasdrugsbuddywoestijncultfilmgonzo journalist fake identitycadillac convertiblepolice conventionpsychedeliahotel suite