• 9.374.146 stemmen

Fear and Loathing in Las Vegas (1998)

Roadmovie / Komedie | 118 minuten

Genre: Roadmovie / Komedie

Geregisseerd door: Terry Gilliam

Met onder meer: Johnny Depp, Benicio Del Toro en Christina Ricci

Releasedatum: 11 maart 1999

Plot Fear and Loathing in Las Vegas

"Buy the ticket, take the ride"

Journalist Raoul Duke (Johnny Depp) en zijn geflipte advocaat Dr. Gonzo (Benicio Del Toro) reizen af naar Las Vegas om een sportevenement te verslaan. Met het voorschot dat ze hebben gekregen gooien ze hun hele kofferbak vol met allerlei soorten drugs en beginnen ze aan een psychedelische roadtrip, op zoek naar de 'American Dream'.

Raoul Duke

Uniformed Dwarf

Car Rental Agent - Los Angeles

Parking Attendant

Desk Clerk at Mint Hotel

avatar van Banjo

Banjo

• 2032 berichten

snappen!? dat hoeft helemaal niet

je neemt gewoon 2 mannen met een koffer vol drugs een paar hotels en dat is het.

lachen toch.....

avatar van FeZ

FeZ

Volgens mij zit er wel degelijk iets meer achter dan een-koffer-vol-drugs. Maar zonder het "snappen" gedeelte kan je alsnog gigantisch veel lol beleven aan deze film.

NB: Misschien klopt de uitleg in de link die ik gaf niet, maar het klonk in mijn oren wel logisch.

avatar van mari_elshout

mari_elshout

Yo Fez - ik was zelf ook op zoek naar de dvd voor een redelijke prijs, ik heb 'em gevonden in de Van Piere in Eindhoven voor 25 euro. Op dit moment hebben ze er nog 1. Verder: dit is zeker wel een van mijn favoriete films, hij verveelt nooit. Die 25 euro's zijn goed besteed!

"I was right in the middle of a fuckin' reptile zoo - and somebody was giving booze to these goddamn things"

avatar van danuz

danuz

knettere film !

avatar van Diesel

Diesel

Geweldige road movie.

Boeiend van begin tot eind en erg apart. Ook leveren Johnny Depp en Benicio Del Toro geweldige acteerprestaties.

4.0/5.0

Diesel schreef:

Geweldige road movie.

Voor die paar scenes dat ze in een auto zitten, kun je dit toch geen roadmovie noemen?

avatar van Jordy

Jordy

tuurlijk wel! als dit geen roadmovie is...

avatar van narva77

narva77 (crew films)

Ze beleven een trip, dus ook in die zin is het een road-movie

Jordy schreef:

tuurlijk wel! als dit geen roadmovie is...

Dat zie ik dan blijkbaar anders. Ze zitten bijna de hele tijd in Las Vegas. Alleen dat geweldige stuk met Gary Busey zou ik als een roadmovie kunnen zien.

En van die trip dat vind ik te makkelijk.

avatar van IamBernie

IamBernie

Hoe zie jij een roadmovie dan? Een film die zich enkel in een rijdende auto afspeelt?

EmDee

Tsja, das een goede vraag.

Een film waarin duidelijk van A naar B en C (of terug naar A) wordt gegaan. Dat kan op velerlei manieren gebeuren.

Voorbeelden die me zo snel te binnen schieten zijn:

Easy Rider

Convoy

Central do Brasil

Road Trip

Mad, Mad, Mad World

enz.

avatar van yosemite44

yosemite44

ik geef emdee hierin gelijk. een echte road film is ook y tu mama tambien...

avatar van mister blonde

mister blonde

hmm, ook in dumb and dumber wordt een reis van a naar b ondernomen. ook een roadmovie???

avatar van manic

manic

Ik meen mij te herinneren dat Lola Rennt ook als Road movie wordt gezien, maar zij rent toch alleen maar?

Heeft iemand Fear and loathing in America gelezen?

avatar van gotti

manic schreef:

Dan maken we hier toch een 'Stoep movie' van.

avatar van Diesel

Diesel

Fear and Loathing in Las Vegas is wel degelijk een roadmovie. Het is een soort 'ride' die je neemt. Het hoeft niet zo te zijn dat je van A naar B gaat. Duke en Gonzo maken van alles mee en reizen toch wel veel met hun auto.

avatar van mr.Frielink

mr.Frielink

Eerste uur erg grappig (en origineel) met een paar zeer leuke visuele vondsten. Na het eerste uur valt de film echter in herhaling, en lijkt er geen einde aan te komen. De sfeer is uitstekend, en de aftiteling prachtig...ik kom op 3.5 sterren uit.

avatar van Zachery Glass

Zachery Glass

Gaat die film nu over het complete "failliet" (bankroet voor de Nederlandse filmliefhbeers) van de jaren zestig? Teveel drank, teveel paranoia? Teveel van alles?

avatar van flicks

flicks

Heel veel mensen snappen deze film niet en zien er niet de humor van in, maar ik vind het zeker wel een lache film zeker als je wat gedronken hebt. Het is zo mooi hoe ze steeds verder achteruit gaan... echt wel een topfilm... 3.5 sterren

avatar van zappaz

zappaz

Deze film is echt totally out there. Het is één grote trip en bovenal een geweldige film. Ik denk echter niet dat het voor iedereen een geweldige film is, mensen die ervaringen hebben gehad met drugs en vooral psychedelische drugs zullen de humor en de dingen die Benicio en Johnny doormaken beter begrijpen dan mensen die niets met drugs hebben. Al met al een interessante film voor iedereen om te bekijken!

avatar van as

as

Volgens mij maakt het echt geen hol uit of je nou iets met drugs te maken hebt gehad om van deze film te genieten of beter te doorgronden. Ik heb zelf ook een paar keer van deze film genoten onder het genot van een joint maar ik weet dit ook zeker te waarderen zonder!

avatar van Ramon K

Ramon K

Ik vind er niks aan.....met of zonder joint, 't blijft een lege film.

avatar van bennie jolink

bennie jolink

tsja net als andere films waarin ze de hele tijd aan de drugs zijn.......borrrriinggggg.........gaap....

avatar van speedy23

speedy23

mari_elshout schreef:

Ik heb de DVD gekocht bij ons in België gisteren (21/8/03) gekocht voor € 7,99

en de video voor slechts € 4,99.

avatar van Consurgo

Consurgo

4 en een halve ster!

De trips zijn heel mooi weer gegeven (ook knap zonder alle computer effecten) en hoe Johnny Depp door de film heen zwalkt is alleen al facinerend.

Ook leuk dat het verhaal als het ware verteld wordt door hem (als ik me goed herinner) en dat hij dus zegt wat hij denkt.

Gewoon een super film

avatar van Apache

Apache

geweldige film die je stoned moet zien! goed geacteerd en ontzettend grappig

avatar van De Knip

De Knip

Apache schreef:

geweldige film die je stoned moet zien! goed geacteerd en ontzettend grappig

Daarom heb ik hem nog steeds niet gezien

avatar van JoeHallenbeck

JoeHallenbeck

Volgens IMDB heeft Johnny Depp getekend voor een vervolg, genaamd The Rum Diary.

avatar van tovenaar

tovenaar

Geregisseerd door Benicio Del Toro!

avatar van Tommeh

Tommeh

met ook Nick Nolte en Josh Hartnett!