• 9.373.692 stemmen

Fear and Loathing in Las Vegas (1998)

Roadmovie / Komedie | 118 minuten

Genre: Roadmovie / Komedie

Geregisseerd door: Terry Gilliam

Met onder meer: Johnny Depp, Benicio Del Toro en Christina Ricci

Releasedatum: 11 maart 1999

Plot Fear and Loathing in Las Vegas

"Buy the ticket, take the ride"

Journalist Raoul Duke (Johnny Depp) en zijn geflipte advocaat Dr. Gonzo (Benicio Del Toro) reizen af naar Las Vegas om een sportevenement te verslaan. Met het voorschot dat ze hebben gekregen gooien ze hun hele kofferbak vol met allerlei soorten drugs en beginnen ze aan een psychedelische roadtrip, op zoek naar de 'American Dream'.

Raoul Duke

Uniformed Dwarf

Car Rental Agent - Los Angeles

Parking Attendant

Desk Clerk at Mint Hotel

avatar van MiSs CrY bAbY

MiSs CrY bAbY

De eerste keer had ik echt zoiets van: "wat is dit nou weer?"

Maar toen ik hem de tweede keer zag lag ik helemaal in een deuk. Het is super grappig gefilmd, terwijl het echt gebeurd is en zo'n trip volgens mij zwaar vermoeiend is. Maar dat is juist wel leuk, je leeft zelf ook helemaal in die wereld, tenminste ik wel. Iedere keer dat ik hem nou kijk, is hij nog steeds even leuk als de tweede keer.

Heel goed geacteerd ook, leuk trouwens dat sommige bekende sterren ook nog even voorbij kwamen (Cameron Diaz en Tobey Maguire).

Echt een film om vaak te zien, vind ik.

avatar van timburton

timburton

GioFunny schreef:

ik denk dat mr depp ook wel aardig wat drugs heeft gebruikt ,,

Dat is bewezen, niet waar?

avatar van timburton

timburton

Embie schreef:

Echt een vreselijke film.

Ik had hem gekocht omdat ik een Johnny Depp fan ben, maar ik ben halverwege gestopt.

De film slaat echt helemaal nergens op.

Zo'n Depp fan ben je dan weer ook niet. Toch een typische Depp-film hoor. Maar ik kan het je ook niet kwalijhk nemen, als je 5 sterren aan "Shooter" uitgeeft.

timburton schreef:

Nou nou, je hoeft niet gelijk op de man te gaan spelen hoor. Het is algemeen bekend dat 'You'll either love it or hate it', zoals de tagline ook al zegt. Sowieso is het geen film voor iedereen, dus ik kan me wel voorstellen dat ook Depp-fans zoiets hebben van: 'wtf moet ik hier mee?'.

avatar van Corcicus

Corcicus

Zo een zwakke film zeg. De effecten van de drugs zijn onrealistisch, Depp acteert buitengewoon irritant, nog erger dan Tim Roth in 4 rooms, het verhaal trok op bijzonder weinig en de pointe is mij volkomen ontgaan. Het is niet omdat ieders droomprins Johnny erin mee doet dat deze saaie Gilliam prent plots in goud hoeft te veranderen. Laat rede het hale van waanzin aub.

• 12092 berichten

Het briljante hier is nu juist die waanzin!! Waar is uw gevoel voor absurdisme gebleven? En in welke films zijn de effecten van drugs dan beter uitgebeeld? Die zou ik maar al te graag zien dan!

avatar van Reinbo

idem.

Blijft vooral stranden in een poging wat mij betreft.

kos schreef:

Blijft vooral stranden in een poging wat mij betreft.

De film is precies hetzelfde als het boek, dus wat dat betreft een zeer geslaagde verfilming.

avatar van Corcicus

Corcicus

Er bestaan naar mijn mening geen realistische films over de effecten van drugs, wel films die zijn geregisseerd door mensen die duidelijk zelf ervaring hebben met drugs en die bij wijze van "inside joke" bepaalde visuals integreren in het verhaal, maar niet zichtbaar genoeg voor de grote massa, bvb. het wansmakelijke Natural Born Killers van Oliver Stone, enkele Disneyfilms, a clockwork orange van Stanley Kubrick, etc... Dit gaat dan voornamelijk over Acid. Alice in Wonderland is een heel mooi voorbeeld hiervan.

avatar van Chuck Taylor

Chuck Taylor

• 1953 stemmen

Pastichio Rocker schreef:

Deze film is een typische Depp film, dus hetgene wat jij dan onder Depp-fans verstaat zullen eerder de mensen zijn die fan zijn van het uiterlijk van monsieur Depp. Dat noem ik trouwens geen Depp-fans

Chuck Taylor schreef:

Toen ik dat schreef had ik hysterische tienermeisjes in mijn hoofd, die voor elke film waar meneer Depp in meespeelt 5* geven, zelfs voor The Astronaut's Wife.

• 12092 berichten

Depp ziet er hier ook zo sexy uit ja..

avatar van goedgek

goedgek

Haha echt een grappige film!! 4.5*

avatar van Baggerman

Baggerman

Pastichio Rocker schreef:

Nou, dan ben ik zeker een uitzondering op de regel! Ik heb me niet verveelt en vond het niet slecht, maar 'love it' zou ik ook niet in de mond nemen!

Depp en del Toro zijn hilarisch in deze film en acteren zeer sterk!
De vele gastrolletjes vind ik ook altijd wel een pluspunt.

Ik betrapte me halverwege de film er wel op dat ik een beetje genoeg kreeg van al de trips en dat ik het een beetje saai begon te vinden. Wat mij betreft is 2 uur echt te lang!

Verder wordt het verhaal mij op een gegeven moment wel een beetje tè ongeloofwaardig. Als je hotelkamers zó verbouwd gaat men toch echt wel op een eerder moment de politie bellen, lijkt me?

Baggerman schreef:

Depp en del Toro zijn hilarisch in deze film en acteren zeer sterk!
De vele gastrolletjes vind ik ook altijd wel een pluspunt.

Nee, want de suites zijn geluidsdicht (zoals ook ergens wordt gezegd in de film). Je kunt ervan uitgaan dat ze zeker de pliesie bellen, maar dan zijn die mafketels al lang pleite. Bovendien zijn het goed betalende gasten (wordt ook in de film genoemd) en dan willen ze nog wel eens een oogje dichtknijpen. Voor de rest is het allemaal precies zoals in het boek staat beschreven.

Halcyon

Teleurstellende Gilliam alweer. Heb nu al z'n "belangrijke" films gezien en ben geenszins overtuigd. Ook al heeft ie dan talent, 't is gewoon m'n regisseur niet.

Fear and Loathing is een twee uur lange trip van alle psychedelische middelen die er maar op de markt zijn. Dat levert met momenten vreemde scènes op, maar over het algemeen vond ik het bijzonder matig en in het tweede uur zelfs saai en slaapverwekkend. Alleen een Johhny Depp die flasht op ether en de sterk geschreven monologen in voice-over waren écht de moeite waard. Verder leuk geprobeerd, maar daar blijft het bij.

avatar van anne J

anne J

Ik sluit mij volledig aan met Baggerman, 3 posts naar boven Precies in de roos.

• 12092 berichten

Het blijft een moeilijke film om te vatten jongens, gewoon nog eens kijken.. misschien wordt je nog een echte liefhebber

Halcyon

Ja, allicht zijn we net iets te dom om het allemaal te begrijpen .

avatar van kanjertje

kanjertje

Wat een imbeciele film. Geen inhoud, Gewoon wat raar gefilmde beelden over high zijn.

Ondanks dat het een komedie is heb ik geen enkele keer kunnen lachen.

Heb na 45 min de film van miserie maar afgezet aangezien ik hier geen 118 minuten wou verprutsen.

Mijn echtgenote was nog alerter want die was reeds na 20 min geblazen.

Echt een afrader mensen.

Laat je niks wijsmaken door die 5sterren beoordelingen of door de indrukwekkende cast want deze film verdiend voor mij slechts 1 als beoordeling.

• 12092 berichten

En weer iemand die door de aanwezigheid van Johnny Depp is misleid te denken dat dit een popcornfilmpje is

avatar van Ramon K

Ramon K

Geen inhoud, Gewoon wat raar gefilmde beelden over high zijn.

Ik vind dat ie 't hier toch aardig goed verwoordt. Ik zie na verschillende kijkbeurten het geniale ook nog steeds niet. Doe mij maar Brazil!

• 12092 berichten

De manier van filmen, de kompleet absurdistische teksten en situaties, de meer dan sublieme vertolkingen door Depp en DelToro.. de geniale settings (plekjes Las Vegas die toch wel erg bijdragen aan de algehele sfeer). Maar vooral het absurdisme vind ik prachtig, dat bezoek aan het politiecongres terwijl ze daar net met een koffer vol dope aankomen. Depp met een oranje handdoek op zijn kop wat prevelent terwijl die bolle daar de telefoon staat te mollen en helemaal doordraait. Het bad met de sinaasappels.. tsja, wat is er eigenlijk niet briljant? Ik denk dat je er gevoel voor moet hebben, anders zal het wel nooit wat worden. Gelukkig heb ik hier veel gevoel voor

Pastichio Rocker

Mensen die de film niet snappen moeten maar eerst het boek lezen.

Ik kijk wel uit.

Valt overigens ook weer niet zoveel aan te snappen, het is gewoon nogal saai.

kos schreef:

Ik kijk wel uit.

Valt overigens ook weer niet zoveel aan te snappen, het is gewoon nogal saai.

Klopt. Het is een 2 uur lange (ego)trip van de 2 hoofdpersonen. Maar in het boek wordt het allemaal nog eens verduidelijkt en uitgediept. Maar ja, je moet er van houden.

avatar van kanjertje

kanjertje

Inderdaad, veel diverse meningen en smaken.

Vooral op gebied van humor merk ik dat dit heel divers is.

Ik schreef gewoon mijn eigen mening, net zoals iedereen.

De lezers zullen wel uitmaken in welke categorie van smaak het best bij hen past.

Misschien houden jullie niet van The notebook en Devil wears prada en Nothing Hill maar ik vind dat nu éénmaal steengoede films.

En blijkbaar ben ik toch niet alleen want ze hebben allen een + 3 notering.

Langs de andere zijde zie ik dat jullie van The big lebowski en The shining houden, wel die vond ik ook meer dan leuk.

Laten we mekaars mening respecteren.

Halcyon

Mooi gezegd kanjertje, laten we inderdaad mekaars mening respecteren. Iets waar sommige users het verdomd moeilijk mee hebben, keer op keer. Wat spijtig toch.

avatar van wyatt earp

wyatt earp

Pas nog maar weer eens, geprobeerd te kijken maar ik hield het niet langer dan een half uur uit, wat is deze film ontzettend saai. Wat jullie in deze film zien weet ik niet maar ik vond het niks. Het gaat gewoon nergens over. Twee leipe kerels die de hele film zo stoned als een aap zijn. Af en toe nog wel een grappig moment, maar dat is alles.

Ik ben een groot fan van johnny depp, maar dit is niet meer waard dan 1*. Éen van de weinige films van johnny depp die ik zo weining sterren heb gegeven.