Genre: Roadmovie / Komedie
Geregisseerd door: Terry Gilliam
Met onder meer: Johnny Depp, Benicio Del Toro en Christina Ricci
Releasedatum: 11 maart 1999
Bekijk via Netflix
Woensdag 4 februari in één bioscoop (Amsterdam)
Plot Fear and Loathing in Las Vegas
"Buy the ticket, take the ride"
Journalist Raoul Duke (Johnny Depp) en zijn geflipte advocaat Dr. Gonzo (Benicio Del Toro) reizen af naar Las Vegas om een sportevenement te verslaan. Met het voorschot dat ze hebben gekregen gooien ze hun hele kofferbak vol met allerlei soorten drugs en beginnen ze aan een psychedelische roadtrip, op zoek naar de 'American Dream'.
Raoul Duke
Bell Boy
Lacerda
Reporter
Leland Palmer
Deze rol vind ik zijn hoogtepunt. Man wat ziet hij eruit.
Dat kapsel is natuurlijk briljant
Ramon K
Blow gaat al wat meer richting typetje vind ik. In Donnie Brasco voldoet ie wel en in What's Eating Gilbert Grape vind ik 'm goed (maar dat is wel al weer 15 jaar geleden). Maar Johnny Depp begint me echt een beetje te vervelen. Hij doet zijn kunstje steeds opnieuw en ik raak er op uitgekeken.
Leland Palmer
Dat kan. Kwestie van smaak natuurlijk. Het is natuurlijk wel een feit dat Depp gemaakt is voor excentrieke rollen. Doet ie' altijd prima, maar naast dat vind ik zijn acteerwerk sowieso van de bovenste plank. Wat ik tot nu toe gezien heb dan.
Pastichio Rocker
Best grappig, want in Blow speelt hij namelijk een personage dat echt bestaat, en deze zegt dat toen hij de film zag Johnny Depp hem perfect speelde, inclusief aangeleerde maniertjes. Donnie Brasco precies hetzelfde verhaal.
Johnny Depp mag wat mij betreft in het rijtje De Niro, Pacino en Eastwood.
Die Hard,Willis
Op Depp raak ik inderdaad nu ook een beetje uitgekeken..In deze film daarentegen is hij fenomenaal.
- 12092 berichten
Niet alleen dat, hier speelt hij Thompson, en zelfs Thompson was verbijsterd over hoeveel Depp op hem leek! Als je een foto van Hunter Thompson opzoekt zul je versteld staan
Pastichio Rocker
Of nog beter: interviews of bewegende beelden.
Leland Palmer
Lijkt mij ook wel interessant. Nu ben ik ook wel benieuwd naar deze, maar ik weet niet wat ik me daar van voor moet stellen.
- 12092 berichten
Grappig, daar had ik nog nooit van gehoord. Wel goede acteurs.. zou wat kunnen zijn.
Pastichio Rocker
Best een aardige film met een leuke Bill Murray en Peter Boyle, maar zo leuk en/of trippy als deze film wordt 'ie nooit. Hunter S. Thompson wordt ook meer geportretteerd als een alcoholist dan iemand die onder de drugs zit. We zien wel Dr. Gonzo aan het werk als advocaat in de rechtbank en het olijke duo maken vrij idiote dingen mee, hoewel het nooit zo bizar wordt als in Fear and Loathing. Mwah, als je deze film leuk vindt dan zul je ook wel kunnen genieten van Where The Buffalo Roam. Ik zou de film 3* geven. De Engelse versie staat voor een paar euro bij de Boudisque in de koopjesbak als je 'm wil hebben, maar het is een vrij slechte uitgave, met mono-geluid, flets beeld en een vervangen soundtrack. Het schijnt dat er iets van 5 versies in de omloop zijn. Ik zou in ieder geval gewoon eerst kijken of 'ie ergens te downloaden is.
film88888
Heel grappige film.
Johnny Depp speelt super grappig, en heel goed (zoals altijd natuurlijk) en Benicio Del Toro heeft zeker talent want de man heeft al verschillende personage's gespeeld, en hier vond ik hem ook heel knap spelen, en ook wel grappig.
Verhaal is knap uitgewerkt, en de beelden die ze er in hebben gezet (als ze onder invloed zijn) vond ik echt zeer realistisch in beeld gebracht.
Ik kon wel verschillende keren lachen, maar voor een volle 2 uur kijkplezier vond ik het soms wat veel het zelfde, en dat is wel beetje jammer, maar het is zeker een zalige film.
Ook leuk om zo veel bekende acteur/actrice's tegen te komen in de film o.a. Christina Ricci, Cameron Diaz(dat ik een zalige scene vind!) Gary Busey, en nog veel meer. Ook leuk dat er muziek in zit van The Rolling Stones.
Nephilim
Ben vooral benieuwd naar deze:
Volgens IMDB is ie in production en doet Johnny Depp mee.
JohnMcLane
We had two bags of grass, seventy-five pellets of mescaline, five sheets of high-powered blotter acid, a saltshaker half-full of cocaine, and a whole galaxy of multi-colored uppers, downers, laughers, screamers... Also, a quart of tequila, a quart of rum, a case of beer, a pint of raw ether, and two dozen amyls. Not that we needed all that for the trip, but once you get into locked a serious drug collection, the tendency is to push it as far as you can. The only thing that really worried me was the ether. There is nothing in the world more helpless and irresponsible and depraved than a man in the depths of an ether binge, and I knew we'd get into that rotten stuff pretty soon.
hardekern
Wat een waardeloze film :S
Gaat echt nergens over... Volgens mij moet je zelf ook strak van de drugs staan voordat je deze film goed/leuk vind.
- 12092 berichten
Ook nuchter blijft hij overeind als een kathedraal! Maar je moet het wel kunnen volgen allemaal..
Asaharo
inderdaad, de film walst je als het ware omver met de genadeloze regie van Gilliam en de perfecte vertolkingen van Depp en Del Toro zullen velen mischien maar een hoop geleuter vinden, ik vind het fantastisch
Drunkenmonky
Depp speelt weer eens geweldig en in combinatie met Del Toro, dit verhaal, humor, fotografie en muziek is de uitkomst 4,5 terecht verdiende sterren!
fappie
- 2005 stemmen
haha lachen dit:P mafste film die ik ooit gezien heb..moet hem 3 keer kijken voordat ik snap waar het nouj over gaat:P op 1 of andere manier spreekt het wel aan
Pastichio Rocker
Het boek lag zojuist op de deurmat. Ben benieuwd...
Verschilt niet zo veel van de film. Gilliam heeft zich netjes aan het boek gehouden.
Goodfella_90
Hehe, is zelfs nog vele malen hilarischer dan de film..
/voelt aankomen dat hij zo'n sjap wordt die Raoul Duke-items gaat bestellen...
®Tc
In het begin is Fear and Loathing in Las Vegas een leuke komedie met een fris script, leuke personages neergezet door Del Toro en een perfecte Johnny Depp met hilarische overacting. Alles is leuk en goed in de film verwerkt. Naar het einde toe begint te film serieus van niveau te dalen imo. Het gaat nergens meer over, de overacting wordt irritant en de film wordt minder grappig en mist de frisse sfeer van in het begin. Genoeg plus en minpunten maw. Dus ga ik voor de gulden middenweg: ***
Pastichio Rocker
Als je de echte Hunter S. Thompson ziet dan zul je je 'overacting' opmerking gelijk terugnemen.
givemehouse
Wat een geniale film!!!!! Zeker een aanrader. Je moet hem wel twee keer zien.. En dan nog verveelt ie voor geen moment!!! Zelfs na de derde keer lag ik nog steeds dubbel van het lachen. 100% 5*
givemehouse
Theres a big machine in the sky, some kind of electric snake comming right at us.
SHOOT IT
Not yet i wanna see its habbits...

De tien best beoordeelde films van de jarige Johnny Depp (60)

Vijf willekeurige goed beoordeelde indiefilms op Prime Video

Trainspotting
Drama / Komedie, 1996

The Big Lebowski
Komedie, 1998
casinojournalistgebaseerd op boekjaren 70cocaïneparanoiahallucinatiefake identitylsdrondritsurrealismedonkere komedieadvocaatlifterlas vegasdrugsbuddywoestijncultfilmgonzo journalist fake identitycadillac convertiblepolice conventionpsychedeliahotel suite